mama2kk 09.02.10, 18:19 Czy mogę swojemu 8 miesięcznemu synkowi podawać danonki czy narazie ograniczyć się do jogurtó które są po 6 miesiącu z nestle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pagaa Re: danonki IP: *.lanet.net.pl 09.02.10, 19:53 danonki są dla dzieci od 3 roku życia. www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/nabial-jajka.html Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: danonki 10.02.10, 19:19 ps. zauwazyłas, że w reklamach danonków wystepują dzieci w wieku przedszkolnym a nie niemowlaki? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: danonki 10.02.10, 19:21 ups..to ps. miało być do mojej wypowiedzi pod postem Amury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_martynki2 Re: danonki IP: *.icpnet.pl 09.02.10, 23:03 witaj,ja podaje corci dopiero po skonczeniu 11 mcy,gdy juz oswoila sie i z jogurtami naturalnymi, i owocowymi, i twarozkami. wiem,ze je dobrze toleruje. ale podaje tylko co 2gi dzien,mysle ze do 2giego roku zycia danonek codziennie to za duze obciazenie dla tak malych brzuszkow:)kolezanka ma racje, zalecone sa dla dzieci powyzej 3ciego roku,ale mysle,ze to indywidualna sprawa kazdej mamy. polecam za to jogurt naturalny, twarozki i kefirki(po skonczeniu 10 mcy)-ptem mozesz delikatnie probowac danonki,bakusie i inne.poki co,lepiej podawaj jogurciki niemowlece:) czas szybko minie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keiti26 Re: danonki 10.02.10, 09:56 jakiś czas temu był program w tv i pediatra wypowiada sie m.in na temat danonek, że by tego w ogóle nie podawać bo to sam cukier, także mysle, że im później tym lepiej a najlepiej wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
amura.1 Re: danonki 10.02.10, 10:15 Witam Mój synek je danonki od kiedy skończył 10 m-cy. Nie ma po nich wysypki,ani nie boli go brzuszek w przeciwieństwie do jogurtów naturalnych-po których natychmiast go wysypuje. Nie zauważyłam,żeby na danonkach była informacja,że dozwolone są dopiero od 3-go roku życia w przeciwieństwie do serków Bakuś. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: danonki 10.02.10, 19:17 zadzwoń do producenta lub wyślij e-mail..to się dowiesz, ze danonki tez sa kierowane do dzieci powyzej trzeciego roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: danonki 10.02.10, 18:22 Ale po co podawac sztuczne danonki, ktorych glownym skladnikiem jest cukier, jesli mozna podac jogurt naturalny z dowolnie wybranymi owocami (np z mrozonek), albo ewentualnie jogurt owocowy (ktory zazwyczaj ma zdecydowanie mniej cukru, niz danonek)? Pytanie na temat danonkow pojawia sie tu bardzo czesto. Czy to z powodu reklam telewizyjnych? Nutella tez jest bogata w wapn i magnez, samo zdrowie dla dziecka... Ech, troche to dziwne (a czasem nawet smutne), ze ludzie tak wierza reklamom... Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanek26 Re: danonki 10.02.10, 22:16 Podpisuje sie rękoma i nogami:) pod kj78 Odpowiedz Link Zgłoś
zmorapotwora Re: danonki 14.06.10, 11:48 a ja dzis poszłam na rozmowę do żłobka, gdzie Kuba pojdzie od wrzesnia(skonczy wtedy 12 mies) i pani sie mnie pyta czy dziecko jada jogurty np danonki...zgłupiałam, moj syn ma 9 mies, jakie danonki?bo oni juz o 11 mies wprowadzaja mleko krowie w żłobku, więc warto dzieci przyzwyczajać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia78 Re: danonki 15.06.10, 22:49 Też sie zdziwiłam gdy dowiedziałm się,że w państwowych żłobkach roczne dzieci dostają codziennie na śniadanie kaszkę na zwykłym mleku. W prywatnych jest niewiele lepiej wprawdzie mleka nie podają,ale na drugie śniadanie dzieci jedzą danonki,na obiad smażone kotlety ,a do picia Kubuś. Tyle,ze w prywatnych można przynieść swój jogurt i nie zgadzać sie na podawanie danonka.Gorzej z obiadem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
beacz Re: danonki 19.08.10, 10:34 lepiej jak dziecko zje kaszke na zwykłym mleku niz smażone mieso czy przesłodzony danonek albo kubuś ktory nie nadaje sie do picia dla dzicka Odpowiedz Link Zgłoś
k.nowicka_ekspert Re: danonki 21.08.10, 10:52 Witam. Serek w diecie niemowlęcia można podawać od 11-12 m-ca życia. Narazie proponuje podanie maluchowi deserów jogurtowo-owocowych, póżniej(po 10 m-cu) jogurtów, kefirów, twarożków przeznaczonych dla niemowląt i małych dzieci.Z danonkami radziłabym się wstrzymać do ok. 3 roku życia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: danonki 21.08.10, 21:46 moja córeczka wzgardziła jogurtem naturalnym, dlatego dzis kombinowałam jak jej go podać. Zaczęłam od banana smakuje.blox.pl/2010/08/Jogurt-bananowy.html Odpowiedz Link Zgłoś