Dodaj do ulubionych

Sernik bez słodzika?

08.09.10, 15:43
Czy ktoś z Was próbował robić sernik (lub jakiekolwiek inne dietetyczne "słodycze" - chociaż... bez słodzika to już nie będą słodycze ;)) bez słodzika? Ciekawe, jak by to smakowało... Zastanawiam się nad zrobieniem takiego eksperymentu i ciekawa jestem, czy nie będzie to niesmaczne ;) Ponieważ nie mam zaufania do aspartamu i innych świństw udających cukier, nie planuję w ogóle produkcji "dukanowych słodyczy", ale taki sernik-niesernik może na próbę zrobię ;)
Obserwuj wątek
    • lilka208 Re: Sernik bez słodzika? 08.09.10, 15:48
      j ataki zrobiłam raz i był zjadliwy z tym ze po wierzchu posypałam odrobina slodzika w pudrze, acha i dalam do srodka aromat cytrynowy i pomaranczowy teraz robie ale z fruktozy lub brązowego cukru :)słodziki ktore uzywalam do kawy wyrzucilam na dobre:)
    • magdula602 Re: Sernik bez słodzika? 08.09.10, 18:08
      makenzen też się nad tym zastanawiałam i też mam zamiar spróbować bo dziś zrobiłam serniczek z 2 łyżek słodzinku a nie 3-4 jak w przepisie i było pyszne więc jak smakuje to trzeba stosować jak najmniej :) ale każdy pewnie musi znaleźć smak odpowiedni dla siebie!
      • mercy2 Re: Sernik bez słodzika? 08.09.10, 22:37
        ja robię sernik bez słodzika, bo go nigdzie nie mogę dostać :(
        sernik z przepisu mess właśnie wyjęłam z piekarnika i zjadłam porcyjkę, co by spróbować ;) udał się oczywiście i bez słodzika :D

miałam dziś wenę i upekłam bakłażany nadziewane mięskiem mielonym i papryką i kolkoma czerwonymi fasolkami. Potem jeszcze chlebek Klary strzeliłam :) mniam. a robiłam pierwszy raz i teraz wiem skąd zachwyt nad tym wypiekiem :D:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka