Dodaj do ulubionych

Złe wyniki?

23.10.10, 22:31
Ostatnio bolą mnie nery, miałam często infekcje i teraz też coś chyba złapałam. Zrobiłam wyniki. Nie mam ketonów, kreatynina w normie. A są za to leukocyty, erytrocyty. I w osadzie też jest wszystko. To chyba wskazuje na infekcję? A poza tym mam podwyższony mocznik i kwas moczowy. Biorę furagin, dużo piję. Poradźcie co z dietą? Zrobiłam dopiero dwa tygodnie. Nie chciałabym przerywać!
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Złe wyniki? 23.10.10, 22:40
      Ty się nas pytasz, zamiast zasuwać do lekarza???
    • emka222 Re: Złe wyniki? 24.10.10, 05:40
      Infekcji dróg moczowych nie złapałaś przez dietę. Kwas moczowy może wzrosnąć jak ciągle jesz mięso, nic dziwnego. Natomiast mocznik wzrósł bo się zagęsciłaś. WNIOSEK: za mało pijesz! Lecz się jak napisałaś ale też dużo pij. Możesz dietować dalej.
      • jagoda.big Re: Złe wyniki? 24.10.10, 17:14
        Emko - dzięki . O taką odp. mi chodziło. A do lekarza się wybieram, ale primo jest łykend, sekundo - jestem z prownicji i muszę się rozglądnąć za odpowiednim lekarzem. Bo do byle konowała nie mam po co iść...
        • kas-ikc Re: Złe wyniki? 24.10.10, 22:01
          Tak - lekarz w pierwszej kolejności. A dziwi mnie, że nie masz ketonów w moczu. Ja już nawet nie sprawdzam, bo mam od początku bycia na diecie. Co do mocznika - świadczy on o tym, że nerki nie radzą sobie z usuwaniem białka i oczyszczaniem krwi, nie można tego bagatelizować...
          • jagoda.big Re: Złe wyniki? 25.10.10, 15:27
            Byłam u doktora - infekcja. Mam zrobić posiew moczu i antybiogram. Potem leczenie antybiotykiem.
            Inne wyniki zbagatelizował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka