Dodaj do ulubionych

Ser biały z Grilla???

07.05.11, 12:41
dziś mamy grilla jestem akurat na PW
będe jadła kuraka z grilla ale ciekawa jestem czy biały ser można zgrilować?
znalazłam przepis na grilowaną fete i tak pomyślałam o białym serze
mam taką kulke sera z lidla 0,5%
w przepisie na fete był ser przełożony pomidorem i cebulką i obsypanu bazyliś i oregano
wszystko pieczone na foolii aluminiowej lub w miseczce aluminiowej

jadł ktoś biały ser grillowany???
Obserwuj wątek
    • kaludyna Re: Ser biały z Grilla??? 07.05.11, 14:58
      ser bialy pod wplywem wysokiej temp. zmienia sie w ciagnacego gluta, wiec nie polecalabym raczej chyba ;)
      • ven.to Re: Ser biały z Grilla??? 07.05.11, 15:47
        jadłam w zeszłe wakacje w postaci przekładańca - pomidor, ser, bakłażan + przyprawy. Pychota!
        Rzeczywiście, konsystencja sera jak wyżej opisana. "Ciągnący glut" to domena serów w ogóle i niektórym ta cecha nie przeszkadza :)
    • siula5 mama.macka 08.05.11, 08:13
      a jak robisz kuraka?
      poproszę o przepisy grilowane dukańskie :)
    • mama.macka Re: Ser biały z Grilla??? 09.05.11, 19:33

normalnie- marynuję w przyprawach, czosnku- co tam podejdzie pod rękę i na grill- najcześciej piersi z kurczaka, choć ostatnio gotowałam dla rodzinki rosół i udka z rosołu podpiekłam na grillu posypując przyprawą do grilla

zrobiłam tez ten biały ser- tą kulkę z lidla.
      włożyłam w podwójną folią\ę aluminiową, obłożyłam cebulką i plastrami pomidorków, obsypałam solą i oregano oraz bazylią - zawinęłam i piekłam ok 15-20 min

w środku folii zrobił się super "rosołek" :) o aromacie oregano i pomigora.
      samser lekko gumiasty, ale dobry
      kolejnym razem jednak pokroje ser na kawałki i przełożę cebulką i większą iloscią pomidorków:)
      A ser biały w plastry bo w środku ser był niedoprawiony niestety a tak w plastrach lepiej przejdzie- POLECAM:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka