kalkulec Re: Suplementy 21.07.14, 14:11 no widzisz, i wlasnie o to chodzi w tych calym slimcea, foreverslimach ze one tylko ograniczaja laknienie. Naczytalam sie ponad stan. czyli tak naprawde wzmagaja samozaparcie, zeby nie dotykac sie w ciagu dni ajedzenie. No i co poza tym? nic. Jesli komus to wystarcza, no to ok. Kazdy ma swoj sposob na spadek wagi. Ale mnie to nie wystarcza i zdecydowanie uznalam za sensowne lykac kapsulki, ktore oprocz ograniczania laknienia pozwola mi spalic tkanke. Przede wszystkim podoba mi sie to, ze nie musze przesiadywac na silowni bo hormon sth sam dziala jak silownia. Tak wiec aktywnosc fizyczna schodzi na drugi plan. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkulec Re: Suplementy 23.07.14, 12:04 Oczywiscie ze sprawdzilam. Nie tknelabym niczego a tym bardziej o takim dzialaniu, bez wczesniejszego doglebnego sprawdzenia i analizy. Co do bezpieczenstwa dla zdrowia, moge Cie zapewnic ze jest w pelni. Na pudelku jest cala informacja, o przeprowadzonych badaniach medycznych. Pewniakiem jest, ze fakty akty podaje sie na pudełku suplementu bo za podanie deklaracji niezgodnych z prawem i nieprzebadanych klinicznie i niezatwierdzonych przez EFSA (Urzad UE od suplementow) grozi odpowiedzialnosc karna. A na makkadi to mam, wiec z pewnoscia jest bezpieczne i zdrowe, naturalne. A jak do tego widze efekt, i wiem ze wspomaga zdrowie to jestem calkowicie za. Ale dziekuje za troske :) Odpowiedz Link Zgłoś
fefefelek Re: Suplementy 24.07.14, 17:13 ja tez zonie bym nie pozwolil brac byle czego. Widze, ze bierze codziennie to makkadi, czasem jej dogryzam ale tak naprawde to chce dla niej szczescia. A wiem, ze bedzie szczesliwsza jak schudnie. I szczerze, na moje oko a zawsze mialem do niej dobre schudla i to znacznie. Ciesze sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kastrator33 Re: Suplementy 29.07.14, 11:36 ja generalnie nie ufam takim suplementom diety. Odpowiedz Link Zgłoś
efinansierra.pl Re: Suplementy 11.09.14, 01:30 Ja stosowałem CGA800 to suplement diety, który wspomaga organizm w walce z nadwagą, lecz także nadciśnieniem i wysokim poziomem cukru w organizmie. Jeśli jesteś zainteresowana to POCZYTAJ TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia_cz Re: Suplementy 15.09.14, 10:02 Ja od dłuższego czasu kupuję i stosuję ten produkt - sklep.slimprofil.pl/pl/slimessence-90kaps-ekstrakt-z-ziaren-zielonej-kawy.html i powiem szczerze, że chwalę sobie efekty, nie odczuwam żadnym skutków ubocznych i widzę ogólną poprawę swojego wyglądu Odpowiedz Link Zgłoś
valentina-wwa Re: Suplementy 19.09.14, 23:58 Polecam doniesienia naukowe oparte na autentycznych badaniach: O kreatynie: bodyrelax.pl/wplyw-suplementacji-kreatyna-na-stezenie-fosfokreatyny-i-tempo-jej-resyntezy-po-wysilku/ o HMB: bodyrelax.pl/suplementacja-hmb-w-treningu-silowym/ Odpowiedz Link Zgłoś
valentina-wwa Re: Suplementy 20.09.14, 00:00 Najważniejsze - systematyczna aktywność i odpowiednia zawartośc białka w diecie - jeżeli chcesz budować masę mieśniową. Odpowiedz Link Zgłoś
oe_aquaslim Re: Suplementy 24.10.14, 23:11 Witam, doskonałym suplementem wspomagającym odchudzanie jest Appetite Control, którego aktywnym składnikiem jest glukomannan powodujący przyjemne uczucie sytości. Powodzenia życzy Ci ................................... Agnieszka Domańska Online Ekspert marki AquaSlim Odpowiedz Link Zgłoś
fasolaaaa Re: Suplementy 01.12.14, 21:22 Ja polecam MegaMax Slimmer z BS Supple. Zauwazylam znaczna roznice w efektach odchudzania od kiedy zaczelam go stosowac. Co ciekawe zawiera tylko naturalne skladniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oe_aquaslim Re: Suplementy 26.10.14, 18:21 Witam, zachęcam do stosowania AquaSlim, który zawiera składniki (chrom, garcinia cambogia, L-karnityna) ułatwiające odchudzanie i utrzymanie wymarzonej sylwetki. Stosuje się go przez co najmniej trzy miesiące W razie dalszych pytań jestem do Twojej dyspozycji .................................. Agnieszka Domańska Online Ekspert AquaSlim Odpowiedz Link Zgłoś
pani.truskawka Re: Suplementy 03.11.14, 12:15 Ja pijam regularnie zieloną i czerwoną herbatę, stosuję także l-karnitynę, ale nie wiem czy pomagają mi chudnąć one, czy po prostu zdrowa dieta i sporo aktywności fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniakuna Re: Suplementy 12.11.14, 17:56 ja polecam zieloną herbatkę. Może nie spowoduje, że momentalnie schudniemy, ale na pewno poprawi metabolizm. Poza tym zdrowe odżywianie i ruch to podstawa, bez nich nie będzie efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolaaaa Re: Suplementy 01.12.14, 21:24 Dobrym suplementem zawierającym zieloną herbate jest MegaMax Slimmer :) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolaaaa Re: Suplementy 01.12.14, 21:37 Dobrym suplementem zawierającym zieloną herbate jest MegaMax Slimmer :) Ale oczywiscie bez ruchu i zmiany nawykow zywieniowych efektu nie bedzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
sweetabc Re: Suplementy 29.12.14, 21:21 Skoro jest zadowolona, schudła a sam środek zadziałał, to nic tylko jej (wam) gratulować. Osobiście uważam, że to co jest skuteczne i legalne należy propagować, głowę w piasek można chować jak ma się coś na sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
oe_aquaslim Re: Suplementy 31.12.14, 14:55 Witam, polecam Appetite Control by AquaSlim, kapsulki które pozwalają zapanować nad uczuciem głodu. Ich aktywnym składnikiem jest glukomannan pochodzący z korzenia rośliny Amorphophallus konjac z Azji. Drugim składnikiem jest chrom, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi. Powodzenia życzy Agnieszka Domańska .............................. Online Ekspert aquaslim Odpowiedz Link Zgłoś
hikaritta Re: Suplementy 22.01.15, 12:04 L-karnityna moja droga to tylko do systematycznego wysiłku, a nie "jako takiego ruchu" ;). Ja z swojego doświadczenia wiem, że świetnie proces odchudzania wspomaga Zielona Kawa Max. Jednak wiele osóby myli pojęcie "wspomagania" z całkowitym odchudzaniem na tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
krysti44 Re: Suplementy 22.01.15, 22:25 Ja stosuję zieloną kawę i bardzo sobie chwalę. Ogólnie polecam stronke: www.zrzucickilogramy.pl , tam jest dużo informacji o naturalnych suplementach i opinie klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariaplak Re: Suplementy 29.01.15, 14:24 Oczywiście, że stosujemy przynajmiej Ja stosuję chodź podobnie do Ciebie na początku nie byłam do nich przekonana. Teraz biorę amerykańskie tabletki iq green na bazie właśnie naturalnych składników i zielonej kawy. W połączeniu z odpowiednią dietą dają na prawdę znakomite efekty Nawet koleżanki w pracy to zauważyły. Przy kuracji miesięcznej schudłam jakieś 8 kg co jest bardzo dużo ;) W ogolę fajnie, że sa miejsca gdzie można się takimi wiadomościami podzielić mam nadzieję, że którejś z was pomogłam <3 Odpowiedz Link Zgłoś
nejtaan Re: Suplementy 25.02.15, 20:27 a po jakim czasie stosowania tych kapsulek zobaczyłaś efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_zdrowy-as Re: Suplementy - te zdrowe są zalecane 14.03.15, 22:52 Witaj, bardzo dobrym pomysłem jest picie płynów - przede wszystkim wody, bo to ona zajmuje się dystrybucją składników odżywczych do komórek organizmu. Jej regularne dostarczanie w połączeniu z ruchem podnosi metabolizm. Dobrze działają też herbaty, które zawierają zdrowszą od kawy kofeinę - np. zielona herbata (polecam w liściach), parzona wodą w temperaturze ok 80 st. C w czasie do 3 minut jest orzeźwiająca i smaczna. Doskonale działa też znana herbata czerwona Pu-erh. Obie sprawiają, iż organizm pracuje na nieco "wyższych obrotach" i spala przyjmowaną energię (kcal) szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetabc Re: Suplementy - te zdrowe są zalecane 27.03.15, 20:41 Do sławek_zdrowy_as. Poczytaj dziecko co daje nawodnienie organizmu, w jakim celu faktycznie to się robi, że nie ma najmniejszego związku z odchudzaniem, a póxniej wypowiadaj się na forum. Przy okazji doczytaj też po co i jak wygląda odpowiednia suplementacja i dlaczego ona jest tak ważna również przy odchudzaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik94 Re: Suplementy 31.03.15, 14:43 przestrzegam wszystkich przed kupowaniem preparatów na portalu topsuplementy.com wysylaja podrabiane leki m.in adipex retard i meridie, przysylaja jakieś niebieskie tabletki i wmawiaja ze to adipex... malo tego leki sa przysylane w foliowej torebce bez zadnego opakowania i ulotki!!!!! Uwazajcie na nich to oszusci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
klarka34 Re: Suplementy 19.08.15, 19:12 sto piję zieloną i czerwoną herbatę, ale nie wiem czy to coś działa na odchudzanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
anna.czyz Re: Suplementy 16.11.15, 09:59 Suplementy są dodatkiem. NIC nie zastąpi zdrowego jedzenia, nawyków oraz ruchu. Suplementy mogą wspomagać, uzupełniać, nie ma konkretnych dowodów naukowych, że zielona czy czerwona herbata przyspiesza chudnięcie. To bardzo górnolotne stwierdzenie. Można je pić bo są zdrowe, pomagają też oczyszczać organizm. Inne "suplementy" mogą się opierać na aloesie, morwie, garcinii, jednak podkreślam, że będą tylko dodatkiem do odchudzania. Silniejsze, o działaniu termogennym, mogą sprawić, że szybko zrzuci się wagę, ale bardzo naruszają one równowagę fizjologiczną organizmu i mają skutki uboczne, po zakończeniu łatwo o efekt jo-jo. Zaczynając redukcję wagi pomyślcie najpierw co możecie zmienić w swoim odżywianiu, potem jak i kiedy włączyć ruch, a na końcu możecie uwzględnić suplementy, i raczej te łagodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
o.la2 Re: Suplementy 02.02.17, 00:40 Suplementy zawierają tak śladowe ilości różnych pierwiastków, to żeby zadziałały musiałabyś tego jeść kilka kilogramów dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_ludmilka Re: Suplementy 08.02.17, 10:44 Z mojego doświadczenia wynika, że nie potrzebne są żadne suplementy... Zdecydowanie wystarczy zrównoważona dieta i odpowiednia ilość aktywności fizycznych. Pozdrawiam i życzę wszystkim na diecie powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna.czyz Re: Suplementy 09.02.17, 00:15 Obserwując wasze wpisy chciałabym wnieść ważną uwagę (szczególnie dla osób czytających to, rozważających wprowadzenie suplementów). Aby zadecydować czy dany suplement korzystnie wpływa na redukcję masy ciała trzeba wziąć pod uwagę bardzo wiele czynników. Przede wszystkim to czy równolegle stosowana jest dieta I/LUB aktywność fizyczna. Jaki jest bilans energetyczny. Czy jest to pierwsze podejście do odchudzania czy już któreś z kolei. Czy osoba opisująca dany suplement ma zdiagnozowane jakiekolwiek choroby. Jaki prowadzi styl życia. Czy cierpi na przewlekły stres... Zobaczcie jak wiele czynników może wpłynąć na efekt końcowy. Rozważcie je, jako dietetyk zdecydowanie mogę powiedzieć, że zindywidualizowany plan żywieniowo-ruchowy daje najlepsze i najtrwalsze efekty (czy stosując same suplementy wyrobisz w sobie nawyk zdrowego odżywiania się i regularnego ruchu?). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
netwanderer Re: Suplementy 12.07.17, 07:49 Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć że odchudzanie nie polega na przyjmowaniu suplementów, ale na spalaniu tego co się w sobie nosi. W skrócie - to naprawdę prosta matematyka - trzeba poprawić bilans - stosunek tego co się dziennie spala do tego co się przyjmuje do organizmu. Im mniej suplementów tym lepiej. Ważne żeby zdrowo i lekko się odżywiać, tym bardziej latem gdy możliwości są naprawdę ogromne! L-karnityma z tego co mi wiadomo nie jest suplementem wspomagającym stricte odchudzanie, tylko przeciwdziałającym procesom katabolitycznym w twoim organizmie. W skrócie - przyjmujesz ją dopiero wtedy gdy naprawdę bardzo intensywnie trenujesz (przede wszystkim treningi kardio) i zaczynasz obserwować zanik tkanki mięśniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_kropka Re: Suplementy 14.07.17, 22:59 Jestem tu nowa. Szukam czegoś co pozwoli mi szybciej osiągnąć rezultaty. Musi to być coś naturalnego, co nie obciążą ukł. krążenia. Odpowiedz Link Zgłoś