Gość: Cebrzyk
IP: *.polnet.tv
05.08.14, 21:50
Witam was serdecznie!
Biegam już dość długi czas i trenuje siatkówkę, lecz został miesiąc do biegu na 15km... Zaczynam odczuwać przez dłuższy czas zakwasy jeśli przesadzę z treningiem, po biegu czuje się totalnie wypluty i ledwo stoję na nogach acz kolwiek nie demotywuje mnie to do dalszego treningu. Kwestia przyzwyczajenia do bólu ;)
Podejrzewam, że w dużej mierze te problemy mogą wynikać z niedoboru witamin. Problem jest jednak dość poważny, ponieważ mój żołądek(pewnie też w dużej mierze umysł) nie przyjmuje praktycznie żadnych warzyw... Jem jedynie ziemniaki i kukurydzę. Do tego standardowy tryb życia-ryby, mięso, makarony, serki, różne wędliny... Długo by wymieniać.
Macie może jakieś pomysły jak poprawić stan swojego organizmu dla lepszych osiągów i lepszego samopoczucia? Jestem w stanie zakupić suplementy, pod warunkiem że nie wyniszczają one organizmu. Jedyne czego używam to izotoników przed/po biegu typu OSHEE/powarade.
Z góry dziękuję za podpowiedzi :)
p.s pytanie dodatkowe(bardzo nurtujące)-lepiej po biegu pić zwykłe oshee w którym jest dość dużo kalorii i cukrów, czy oshee zero które nie zawiera cukrów i kalorii (1kcal na 100ml)?