Gość: ewus IP: *.web.vodafone.de 05.08.09, 09:19 Jestem w 35tyg.ciazy,mam cholesteze czy porod w tym tygodniu zagraza mojemu dziecku? Jakie moga skutki lub powiklania dla dziecko przez 38tyg.ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bbbea Re: ???porod w 35tyg.??? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 09:26 Myślę, że powinnaś zadać to pytanie na forum "Wcześniaki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ???porod w 35tyg.??? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 10:52 ja również miałam cholestazę i urodziłam syna w 35tc, poza tym że był mały waga 2040 gr, bylo ok. dobe leżał pod cieplarką, po tyg wyszlismy do domu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
andzia030184 Re: ???porod w 35tyg.??? 05.08.09, 10:57 poco się zamartwiać zawczasu,lepiej nie myśl o powikłaniach,moja córa urodziła się w 36tc przez cc ma teraz 3,5roku i jest okazem zdrowia może ze 2 razy była przeziębiona,rozwija się prawidłowo.trzymam kciuki żeby było oki.JA MAM PLANOWANĄ CESARKE NA 38TC PONIEWAŻ JESTEM JUŻ PO 2CC I NIE ZAMARTWIAM SIĘ TYM BO TO TYLKO DZIDZI MOŻE ZASZKODZIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic.mama Re: ???porod w 35tyg.??? 05.08.09, 18:36 Ja rodziłam pierwsze dziecko w 35 tyg a drugie w 34 tyg. Miały swoje problemy (nieutrzymywanie ciepłoty ciała, brak odruchu ssania, problemy z oddechem... itp) Ale nie martw się na zapas, to nie reguła, i dużo dzieci rodzi się nie mając żadnych problemów w 35 tyg. Jeżeli masz wątpliwości, to zapytaj na naszym forum wcześniakowym. Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: ???porod w 35tyg.??? 05.08.09, 20:26 miałam cholestazę dwukrotnie, druga ciąza została zakończona po 34 tygodniach, córeczka była spora 2600g i po 8 miesiącach dogoniła dzieci urodzone o czasie (co prawda miała wylewy II stopnia, retinopatię i ogromną anemię ale z wcześniactwa się wyrasta, wszystko minęło) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: ???porod w 35tyg.??? 06.08.09, 10:14 Należy nie myśleć o powikłaniach. Czasami ryzyko kontynuowania ciąży jest większe niż urodzenia wcześniaka. Proszę zaufać swojemu lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenatrosinska Re: ???porod w 35tyg.??? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 23:49 Witam.Takze cierpiałam na cholestaze Od 26 tyg ciazy. od 30 tyg ciąży leżałam w szpitalu bo nie mogłam wytrzymac juz swędzenia skóry,dodatkowo przez cały czas byłam na fenaterolu. w 34 tygodniu ciąży lekarz odstawił mi fenaterol a dzień póżniej urodziłam córeczke (34tydz.)z wagą 3000.Poleżała tydzień w szpitalu i poscili ja do domku.Radze sie nie martwic.Wiem ze komus obcemu latwo mowic ale przezylam to na wlasnej skorze wiec uwierz ze wszystko bedzie dobrze.Tak samo jak strasza ze podczas nastepnych ciaz cholestaza moze byc przechodzona jeszcze dotkliwiej.To nie jest regula!!obecnie jestem w 33 tyg ciązy i zadnych objawow cholestazy. Odpowiedz Link Zgłoś