Dodaj do ulubionych

krem dla alergika

IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 17:05
Pani doktor proszę o poradę - jaki krem mogę stosować u 5-miesięcznego dziecka z problemami skórnymi?? mały jest alergikiem, do tej pory pomagała wyłącznie maść z hydrocortizonem ale to steryd i nie mozna długo stosować, a wysypka na twarzy znów wyskoczyła :( proszę o pomoc!!!!
Obserwuj wątek
    • mamapoli3 Re: krem dla alergika 13.10.10, 01:07
      a co jest przyczyną alergii? bo najważniejsze zeby wyeliminować alergen.Na sterydy trzeba bardzo uważać, dają szybki efekt ale maja wiele skutków ubocznych.Czytałam ze maść protopic jest skuteczna, ale nie wiem czy można ją stosować u tak malutkich dzieci. Moja bratowa przy leczeniu azs u córeczki podawała(po zmianie mleka) probiotyki Latopic, które wspomagają leczenie alergii, zmian skórnych.Jest bez recepty ale mozna zapytać lekarza.
    • joasia_44 Re: krem dla alergika 13.10.10, 09:09
      Nie piszesz co jest przyczyną alergii i czy ją eliminujesz. U nas dermatolog z wysypką kazał walczyć maściami przeciwgrzybicznymi i kremami w stylu Alantan plus - ale tylko wtedy gdyby sie pojawiało nadkażenie (w okolicach pupy) albo gdyby zaczęło coś ropieć. Bogu dzięki poza pupą nigdy do takiego stanu nie doszło, wysypka przeszła jak eliminowałam produkty a wracała gdy próbowałam wprowadzać coś nowego na co miał uczulenie. Lekarz powiedział, że sterydy to ostateczność (zapisał tylko na początek) i powiedział, że o wiele ważniejsza jest codzienna pielęgnacja dobrym kremem nawilżającym, zapisał nam cetaphil md, używamy do dziś i sobie go chwalę. Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: krem dla alergika IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 09:32
      mój mały jest alergikiem na mleko krowie, jesteśmy już na nutramigenie od 3-cy, ale wysypka i tak co jakiś czas powraca, zdaniem lekarki to azs. ona przepisała mi maść sterydową, bo mały miał straszną buzię, jednak wiem że tego nie można długo stosować, dlatego pytam o jakieś wypróbowane kremy, które pomogą na buzię takiego maluszka. smarujemy Emolium ale nie wiele pomaga :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka