16.01.12, 00:00
Witam. Na poczatku mojej ciazy wykryto u mnie drozdzaki. Czy moglam je jakos przekazac dziecku? Jakie bylyby tego objawy i jak mozna to sprawdzic? Jakie tez nalezy rozpoczac leczenie i u jakiego lekarza? Dziekuje
Obserwuj wątek
    • maman3 Re: drozdzaki 16.01.12, 16:11
      Pleśniawki w buzi u maluszka, odparzona często pupa, chrostki w okolicach odbytu, w późniejszym okresie np. brzydki oddech, bóle brzuszka, wysypki.
      • kat198 Re: drozdzaki 16.01.12, 21:06
        Plesniawek nigdy nie mial, pupa odparzona ale rzadko tylko przy luzniejszych kupkach, ma natomiast czesto brzydki oddech mimo szczotkowanych zabkow i krostki na pupie ale tez tylko przy rzadkiej kupce.
        • maman3 Re: drozdzaki 17.01.12, 14:57
          Najlepiej zrobić badanie, bo często różne dolegliwości dają te same objawy, np. pasożyty też powodują brzydki oddech. Z drugiej strony... bardzo często wszyscy domownicy mają grzybicę, bo to "sprzedajna" zmora.
    • kat198 Re: drozdzaki 24.01.12, 23:30
      kat198 napisała:

> Witam. Na poczatku mojej ciazy wykryto u mnie drozdzaki. Czy moglam je jakos pr
      > zekazac dziecku? Jakie bylyby tego objawy i jak mozna to sprawdzic? Jakie tez n
      > alezy rozpoczac leczenie i u jakiego lekarza? Dziekuje
      czy moge poprosic pania doktor o odpowiedz? dziekuje z gory
      • Gość: kama Re: drozdzaki IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 11:08
        leki na grzybicę są chyba takie same dla wszytskich. ja kiedys leczyłam grzybice pochwy Nystatyną i provagiem, a teraz moja córka dostała ten sam lek przy grzybicy jamy ustnej, do tego Lactoral przez 2 tygodnie-wiec tez lek na grzyby plus probiotyk. A co do grzybicy w ciązy to napewno podlega ona leczeniu, tyle że o tym powinien zadecydowac ginekolog prowadzący. Leczenie zalezy od tego jaki to etap ciąży.
        • Gość: BETI33 Re: drozdzaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.13, 16:17
          Stosuje BAKTERICIN jestem alergikiemi i mogę polecić bo pomimo farmakoterapi mam zdrową jamę ustną co satysfakcjonuje mnie oraz lekarzy którzy mnie leczą.
          Dodatkowo Baktericin jest BEZ ALKOHOLU.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka