kat198 16.01.12, 00:00 Witam. Na poczatku mojej ciazy wykryto u mnie drozdzaki. Czy moglam je jakos przekazac dziecku? Jakie bylyby tego objawy i jak mozna to sprawdzic? Jakie tez nalezy rozpoczac leczenie i u jakiego lekarza? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maman3 Re: drozdzaki 16.01.12, 16:11 Pleśniawki w buzi u maluszka, odparzona często pupa, chrostki w okolicach odbytu, w późniejszym okresie np. brzydki oddech, bóle brzuszka, wysypki. Odpowiedz Link Zgłoś
kat198 Re: drozdzaki 16.01.12, 21:06 Plesniawek nigdy nie mial, pupa odparzona ale rzadko tylko przy luzniejszych kupkach, ma natomiast czesto brzydki oddech mimo szczotkowanych zabkow i krostki na pupie ale tez tylko przy rzadkiej kupce. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: drozdzaki 17.01.12, 14:57 Najlepiej zrobić badanie, bo często różne dolegliwości dają te same objawy, np. pasożyty też powodują brzydki oddech. Z drugiej strony... bardzo często wszyscy domownicy mają grzybicę, bo to "sprzedajna" zmora. Odpowiedz Link Zgłoś
kat198 Re: drozdzaki 24.01.12, 23:30 kat198 napisała: > Witam. Na poczatku mojej ciazy wykryto u mnie drozdzaki. Czy moglam je jakos pr > zekazac dziecku? Jakie bylyby tego objawy i jak mozna to sprawdzic? Jakie tez n > alezy rozpoczac leczenie i u jakiego lekarza? Dziekuje czy moge poprosic pania doktor o odpowiedz? dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: drozdzaki IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 11:08 leki na grzybicę są chyba takie same dla wszytskich. ja kiedys leczyłam grzybice pochwy Nystatyną i provagiem, a teraz moja córka dostała ten sam lek przy grzybicy jamy ustnej, do tego Lactoral przez 2 tygodnie-wiec tez lek na grzyby plus probiotyk. A co do grzybicy w ciązy to napewno podlega ona leczeniu, tyle że o tym powinien zadecydowac ginekolog prowadzący. Leczenie zalezy od tego jaki to etap ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BETI33 Re: drozdzaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.13, 16:17 Stosuje BAKTERICIN jestem alergikiemi i mogę polecić bo pomimo farmakoterapi mam zdrową jamę ustną co satysfakcjonuje mnie oraz lekarzy którzy mnie leczą. Dodatkowo Baktericin jest BEZ ALKOHOLU. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś