Dodaj do ulubionych

Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałobę..

11.04.10, 00:26
Poczytałam fora rosyjskie...nie uwierzycie - zwykli ludzie mają święto
dzisiaj. Czytam - "Samolot Kaczyńskiego? Ale radość, jaki fajny dzień", "po
jaką cholerę lecieli do Katynia?" "Nikogo mi nie żal, co najwyżej pilotów". Ta
nienawiść zawsze będzie, my nienawidzimy ich za historię, za rozbiory, za 17
września, za Katyń, oni ślepi nigdy nie zobaczą swojej winy, nienawidzą nas,
bo uważają, że my powinniśmy ich kochać...
Obserwuj wątek
    • jk2007 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 00:28
      по распоряжению правительства Москвы открыта круглосуточная горячая
      линия для близких и родственников погибших, сообщает
      телеканал «Россия-24». Операторы готовы предоставить необходимую
      информацию как на русском, так и на английском языках. Телефоны
      горячей линии: 8−495−957−0153 и 8−495−622−9498.

infox.ru/accident/incident/2010/04/10/Dlya_opoznaniya_tyel.phtml
      • andrey_nagaytsev Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 10:48
        We grieve together with you.
        Good people were lost many.
        It is the big tragedy for Polish.
        Accept our condolences.
        Andrey Nagaytsev, Moskow.
    • stara_swinia_nowynick kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 00:39
      Polskie elity od 89 zieją nienawiścią do Rosji i Rosjan, Kaczyński, pokój jego
      duszy, był jednym z czołowych czy można się Rosjanom dziwić? oni nie zaczynali
      ale po ponad 20 latach odreagowują
      • myszan Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 00:45
        Jakim trzeba być prostakiem, żeby w obliczu takiej tragedii nie pochylić się i
        zachować z godnością? Kaczyński nie był moim prezydentem - to nie ma dla mnie
        dziś znaczenia. Płakałam nad wszystkimi, którzy dziś zginęli.
        • walter622 Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 01:11
          myszan napisała:

> Jakim trzeba być prostakiem, żeby w obliczu takiej tragedii nie pochylić się i
          > zachować z godnością?

Forum niestety ma tą wadę, że daje bydlakom (których można znaleźć
          w każdym narodzie) poczucie całkowitej bezkarności i anonimowości.
          W Rosji ostatnio było sporo tragedii, co dawało wielu impuls dla prezentowania
          na tym forum swojego prostactwa i zwykłego chamstwa. Jakoś nie dostrzegałem
          wypowiedzi potępiające takie zachowania. Osoby sprzeciwiające się takiemu
          zachowaniu, nawet jeżeli się pojawiały, natychmiast były oskarżane o
          przynależność do KGB i niepolskie pochodzenie. Bynajmniej nie stanowi to
          jakiegokolwiek usprawiedliwienia wskazanych przez Ciebie wypowiedzi.
          Pocieszającą może być chociażby ilość kwiatów i zniczy jakie pojawiły się w dniu
          dzisiejszym przez Ambasadą RP w Moskwie i placówkach konsularnych w innych
          miastach Rosji. Czyli nie wszystko jest jeszcze stracone.

• darekvtb Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 08:17
            Pierwsze, co mi przyszlo do glowy, to komentarze na forum po zamachu w
            moskiewskim metrze. Wsrod komentatorow tez bylo wielu, co nie ukrywali swojej
            radosci..
            • hubert100 Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 08:26
              To prawda. Tak wyglada ze w tym samolocie zgineli sami "swieci" a w metrze to im
              sie nalezalo.....
              • tisost Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 08:48
                Дорогие братья поляки! Не читайте форумы. Там сидят малолетние идиоты.
                Русский народ скорбит вместе с вами.
                • ned_pap Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 09:42
                  Dziękujemy i doceniamy wasze słowa. A idioci - jak napisałaś - są wszędzie.
                • elinkan [...] 11.04.10, 10:09
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • myszan Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 10:42
                    Elinkan - pisze tak jak potrafi. Jeśli nie rozumiesz - a masz potrzebę
                    zrozumienia - translate.google.pl/#
                  • ghostline Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 12:10
                    wypowiedź i epitet poniżej poziomu. Każdego.
                    Wstydzę się za ciebie, kimkolwiek jesteś.
            • lubat Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 08:53
              Ja śledziłem niektóre fora dyskusyjne polskie i rosyjskie, kiedy spłonęła
              rosyjska dyskoteka z ponad stu ofiarami, po zamachu w moskiewskim metrze i
              czasami było mi bardzo wstyd, że jestem Polakiem, kiedy czytałem tyle zwykłego
              chamstwa, insynuacji czy nawet oskarżeń. Nie słyszałem też, aby Polacy
              spontanicznie składali kwiaty pod ambasadą rosyjską i zapalali znicze. Nawet
              jeśli to było, media starannie to przemilczały.

Tym większą dla mnie niespodzianką jest postawa Rosjan, i tylko ślepcy tego nie
              widzą. Przeglądam, w miarę czasu, rosyjskie fora i tylko raz widziałem
              interwencję moderatora kasującą post. Najbardziej "antypolska" wypowiedź, która
              się powtarzała w kilku wariantach brzmiała mniej więcej tak: Polacy powinni
              wreszcie zrozumieć, że Opatrzność nie znosi tańców nienawiści, urządzanych na
              kościach pomordowanych.

PS. Znalazłem nawet specjalną stronę z kondolencjami i wyrazami współczucia dla
              Polaków.
              ursa-tm.ru/forum/index.php?/topic/3164-
              • walter622 Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 11:29
                lubat napisał:
                > Nie słyszałem też, aby Polacy
                > spontanicznie składali kwiaty pod ambasadą rosyjską i zapalali
                > znicze. Nawet jeśli to było, media starannie to przemilczały.

Mieszkam w centrum Warszawy, dość często przejeżdżam obok Rosyjskiej Ambasady.
                Gdy mają miejsce w Rosji tragiczne wydarzenia, których niestety jest tam sporo,
                pojawiają się pod tą Ambasadą kwiaty i zapalone znicze. To chyba o nas dobrze
                świadczy.
                Natomiast kompletną katastrofą są wpisy na forach, swoją treścią
                nie odbiegające od napisów, nabazgranych na ścianach publicznych szaletów. Z tym
                chamstwem i zbydlęceniem pora wreszcie zrobić porządek. Jest to obowiązek nasz,
                a także adminów, którzy zamiast dostrzegać te żenujące wpisy ograniczają się
                wyłącznie do likwidowania treści, niezgodnych z ich polityczną wizją.
                Żadne polityczne różnice zdań nie upoważniają do znieważania pamięci
                poszkodowanych w tragicznych wydarzeniach i przejawiania szacunku dla odczuć
                innych osób. Są sytuacje, gdy polityka przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie,
                gdy liczy się wyłącznie odruch ludzkiego współczucia.
                Sądzę, ze nadeszła pora nie tylko okazywania w obliczu tragedii zwykłych
                ludzkich odczuć ale również przejawiania odwagi w piętnowaniu podłego
                zwyrodnienia. Odwagi bez obaw, że zostanie
                się obowiązkowo zaliczonym do "wrednych rusków", agentów KGB i putinowskich
                zamordystów. Wyjątkowo przykrym jest, że dopiero ta sobotnia Tragedia
                uzmysłowiła niektórym co czuli zwykli Rosjanie czytając wpisy na polskich
                forach, komentujące tragedie "Nievskiego Ekspresu", pożaru na dyskotece i
                zamachów w metrze. Mam nadzieję,
                że już nigdy, przy okazji takich informacji nie przeczytam na polskim forum
                opinii: "jak nie wiele ale i to cieszy. Szkoda, że
                tak mało zginęło".
                • everettdasherbreed Re: kto sieje wiatr zbiera burze 11.04.10, 17:21
                  Antypolskie i polonofobiczne posty są pisywane przez "zawodowych" forumowiczów,
                  których - przynajmniej na jakiś czas - rosyjskie władze po prostu uciszyły.

Jak widać, nie wszystkich.

A co do wewnątrzrosyjskich konfliktów narodowościowych i społecznych, to Polacy
                  mają prawo sympatyzować z którąś ze stron.
                  • walter622 Głos "prawdziwych Polaków" 12.04.10, 02:05
                    everettdasherbreed napisał:

> Antypolskie i polonofobiczne posty są pisywane przez "zawodowych" forumowiczów,
                    > których - przynajmniej na jakiś czas - rosyjskie władze po prostu uciszyły.

Wielonikowcu, na Forum Wiadomości "prawdziwi Polacy" już ustalili
                    przyczyny tego zagadkowego zniknięcia - wszyscy ci "zawodowi" forumowicze
                    zostali przez Putina skoncentrowani w lasach pod Smoleńskiem w celu wytworzenia
                    w odpowiednim momencie mgły.
                    Czy chociażby w obliczu tej katastrofy twoi koledzy mogliby na kilka dni
                    zaprzestać przyprawiać Polakom błazeńską maskę ludzi niegodnych szacunku? To,
                    że na te ekscesy nie reaguje admin mnie osobiście nie dziwi.
    • borrka Bardzo trafny post, Myszan. 11.04.10, 08:54
      Na szczescie trafny w odniesieniu jedynie do czesci Rosjan i w zroznicowanym stopniu.
      Wspolczesny Rosjanin jest hybryda szowinistycznego Wielkorusa, postradzieckiego "sowka" wychowanego na "Czterech Pancernych" i last but not least otwartego, zyczliwego czlowieka.

To straszna mieszanka, zwazywszy jeszcze, iz postrzega swa dzisiejsza sytuacje, jako apogeum demokratycznych swobod!
      I to nie bez racji - nigdy nie bylo takiej wolnosci tym w kraju, miotajacym sie miedzy skrajna anarchia i skrajnym zamordyzmem.

Jednak nie przywiazywalbym nadmiernego znaczenia do wspomnianych przez Ciebie wypowiedzi na forach - to glosy pijanych smieci.
      Istotnym problemem, jakby to propagandowo nie brzmialo, jest brak zrozumienia strony przeciwnej.
    • wlodeusz Czas postawić pytanie... 11.04.10, 09:06
      Kto odniósł największą korzyść z katastrofy?. Dlaczego nie mówi się, że miał
      także zginąć Jarosław Kaczyński, ale w ostatniej chwili zastąpił go Wasserman.
      Kto ma bezpośrednio krew na rękach?, czy tylko Putin?. Dlaczego rozdzielono
      obchody na premier, prezydent?, żeby nie było cienia wątpliwości?. Dlaczego Tusk
      od dwóch miesięcy zrezygnował z prezydentury?. Dlaczego za jednym zamachem,
      wyeliminowano i wrogów Putina i konkurencję Tuska?...To nie jest spisek????....
      • oldman48 Re: Czas postawić pytanie... 11.04.10, 09:32
        Ta katastrofa nie jest
        przyczyną spisku,moim zdaniem znów zawiniła polska ułańska fantazja
        lądowanie bez grama widoczności.Najbardziej mi żal pilotów ponieważ
        byli pod olbrzymią presją.
    • oldman48 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:19
      Fora nie są odzwierciedleniem uczuć wszystkich Rosjan.Wystarczy,że paru
      prowokatorów pisze takie posty aby zmylić prawdziwą opinię na
      temat katastrofy.
      • tenkolobok Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:46
        Jestem Rosjaninem< i nie chce mnie sie wierzyc, ze cos takiego moze
        byc. Prosze podac watki, gdzie sa te posty z wyrazamy radosci po
        katastrofie
      • kjs13 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:51
        Ostatnio były publikowane wypowiedzi z forum litewskiego, teraz piszecie o
        rosyjskim- albo dziennikarze szukają tematów lub chcą nas skłócić, albo tez nasi
        politycy ( może my również) mamy dużo do zrobienia aby ułożyć sobie dobrze
        stosunki z sąsiadami. Historia strasznie nam przeszkadza w życiu, starzy ludzie
        nienawidzą Niemców i Rosjan za zbrodnie wojenne, młodsi Rosjan za komunizm.
        Ukraincy i Litwini za "okupacje" w czasie II RP, Czesi za Zaolzie ale
        najbardziej za "Bratnią Pomoc".
    • tenkolobok Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:42
      Prosze podac pare watkow z tymy wypowiedziamy.
    • ned_pap Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:48
      Takie wywody, jak twoje o zwykłych Rosjanach, są tak samo poprawne, jak stwiedzenie "wszyscy Polacy pogrążyli się w żałobie". Tak, jak są Rosjanie, którzy cieszą się z tej katastrofy, tak są i Polacy, którzy robią to samo. Jak się pogrzebie po forach, to znajdzie się teksty, że "dobrze Kaczyńskiemu", albo "wreszcie przestanę się wstydzić za Polskę". Oszołomy są wszędzie.
    • tenkolobok Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 09:51
      Jestem Rosjaninem i nie chce mnie sie wierzyc ze sa te wypowiedzi z
      wyrazamy radosci po katastrofie. bardzo prosze podac mnie pare
      linkow na te fora.
      • myszan Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 10:39

superyork.livejournal.com/78360.html
        community.livejournal.com/ru_politics/29385828.html?thread=418644580
        www.gzt.ru/topnews/accidents/-pod-smolenskom-razbilsya-samolet-perevozivshii-/300902.html?comment=473679#473860
        Bardzo się cieszę, że odzywają się Rosjanie, którzy wyrażają swoje współczucie i
        dziękuję. Wiem, że nie należy uogólniać, po prostu gdy wczoraj wieczorem
        natknęłam się na te komentarze przewaga była niestety tych, wyrażających radość
        i wdzięczność za "sprawiedliwość boską". To mnie przytłoczyło. Nie jestem
        rusofobem i 29 marca współczułam wszystkim, których dotknęło nieszczęście, a mój
        komentarz nie był napisany w celu jątrzenia i rozwijania nienawiści między
        Polakami a Rosjanami.
        • tenkolobok Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 11:12
          Coz dzieki za linki.Cofam swoje A i B. Przeczytalem. Perwszy link to
          nie forum, a prywarny site, gdzie sa 2 wpisy. Co dotyczy dwoch
          pozostalych linkow, owszem sa pare zlosliwych opinij, ale z prosze
          zauwazyc jaki sa reakcije pozostalych ludzi na te wpisy. Na perwszym
          forum na 14 wpisow - 1 zlosliwy , na drugim forum z ponad 150 postow
          naleczylym takich 5. Przeczytawszy ci wypociny i wyciagac wnioski co
          do Rosjan jak o naciji, to samo co co sadzic o Polakach
          przeczytawszy posty choc by Ignoranta11 , Jhonny-kalesony i innych
          na forum Gazety.
    • crimen Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 10:24
      Poczytaj sobie polskie wpisy na naszych forach, gdzie ich autorzy
      wszędzie węszą moskiewski spisek, a zrozumiesz wzajemną niechęć.
      Następnie poczytaj wpisy Rosjan na polskich portalach. Ci ludzie
      naprawdę nam współczują. Czy naprawdę puste łby muszą wszystko
      uogólniać pod swoje antymoskiewskie fobie?
      • tenkolobok Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 10:38
        To wszystko jasne, ale wydaje sie ze dorosly czlowiek powiedziaszy A
        musi powiedziec B. Jesli Myszan czytal cos podobnego to jak
        najbardzej slusznie podac link. A oqwszem to nie jest takie wazne.
        Naprawde wspolczuje wszystkim Polakom i smialo moge powiedzec ze to
        samo odczuwa absolutna wiekszosc Rosjan.
      • mortimerx1 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 11:15
        Spisek to jak skomentujesz to?". Ratownicy dojechali na miejsce niemal natychmiast, bo samolot rozbił się tuż przy murze lotniska - na szerokiej polanie. Resztki kadłuba płonęły. Strażacy gasili zgliszcza. Szybko stało się jasne, że nikt nie przeżył, i nie wzywano karetek!!!!!!!!!.
        To dla mnie karygodne!!!jeśli tak było to oznacza że coś chcą ukryć.
        • crimen Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 11:12
          Bzdury piszesz. Karetki ostatecznie zostały wezwane, tylko nie było
          kogo ratować. Teren jest podmokły i trudnodostępny. Przede wszystkim
          należało zabezpieczyć dojazd, aby nie nastąpił paraliż komunikacyjny
          i to właśnie zrobiono. Rosjanie nie mieli żadnego interesu w
          planowaniu jakiegokolwiek zamachu, a teraz każde działanie
          uzgadniają z naszymi ekspertami, więc nie twórz bajek spiskowych.
    • dmitry812 Sa osóby zawsze mający na wszystko tylko zły punkt 11.04.10, 11:05
      Sa osóby zawsze mający na wszystko tylko zły punkt.
      Przykro.
      Rosja nie może stałe żałować przed Polska (zostalo sie tylko pamiętać o Iwanie
      Susaninie), zastąpić bijąc się po policzkach i oferująć rękę przyjaźni, ktora
      zawsze zostaje bez odpowiedzi.
      "Wielka Polska wygląda się stale obrażoną przez kogoś" - tak teraz myslą wielo
      Rosjan. I to bardzo przykro.

В Петербурге к польскому консульству горожане несут цветы
      10.04.2010 23:48

У стен Генерального консульства Польши в Петербурге легли цветы и были зажжены
      свечи в память о погибших в авиакатастрофе под Смоленском.
      www.fontanka.ru/2010/04/10/032/
      Люди приходили на 5-ую Советскую до позднего вечера. Чудовищная катастрофа,
      унесшая жизни почти сотни людей, потрясла даже тех, кто далёк от политики и от
      международных проблем.

Завтра в Петербурге пройдут службы по президенту Польши Леху Качиньскому, его
      супруге Марии и всем погибшим в авиакатастрофе под Смоленском. На официальном
      сайте Генерального консульства Республики Польша в Петербурге сообщается, что во
      Францисканском Монастыре святого Антония Чудотворца служба пройдет в 10 часов
      утра, в Костёле святой Екатерины на Невском – в 13.30.
    • stanislav-rus Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 11:40
      Utraty życia jest zawsze żal dla rodziny, dla przyjaciół. Rosji z tobą, polskich braci. To jest nasz wspólny żal. Wierzyłem Kaczyńskiego i uwierzył, że szczerze chce doprowadzić naszymi narodami. Jestem nie do końca się z nim zgadzam, ale zawsze go szanowałem. Na mój samochód jest w polskiej i rosyjskiej flagi w solidarności z narodem Polska.
    • honeyr Hmmmm 11.04.10, 13:23
      Ty nienawidzisz Rosjan, Rosjanie nienawidzą ciebie, i nawzajem wypisujecie sobie
      to na forach. (Nie)ciekawe, co przez to osiągacie.

• przyjacielameryki Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 13:34
      No cóż, możemy tylko podziękować władzom Rosji w tym Prezydentowi Miedwiediewowi
      i Premierowi Putinowi za szybką i szczerą reakcję za godne potraktowanie całej
      tej sytuacji. Rosjanom, zwykłym ludziom dziękujemy za zaangażowanie, za pomoc,
      za wyrażenie uczuć. Katyń to przeklęta ziemia, to mogiła. Jednak nie wyciągajmy
      pochopnych wniosków. Być może paradoksalnie to dramatyczne wydarzenie zbliży
      nasze kraje i narody.
      • defcon5 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 14:07
        Właśnie oglądam pożegnanie Naszego Prezydenta na lotnisku w Smoleńsku. Zmamienie jest to że w tą ostatnią podróż nieśli go żołnierze rosyjscy. Historia zatoczyła przeogromne koło. Dziękuje Wam Bracie Rosjanie. Bardzo dziękuję.
        • walter622 RT 11.04.10, 14:25
          defcon5 napisała:

> Właśnie oglądam pożegnanie Naszego Prezydenta

www.youtube.com/watch?v=TXXdIrT6C90&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=B4C0q2FBURY&feature=channel
        • everettdasherbreed Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 17:22
          Taki jest protokół dyplomatyczny.
        • anitasz30 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 17:31
          Ja tez chcialabym podziekowac wszystkim Rosjanom za to, ze sa z nami w tym trudnym czasie. Dziekuje Wam, Rosjanie!
    • monika3649 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 11.04.10, 14:46
      Uważam, że Rosjanie (władza i zwykli ludzie) zachowują się lepiej,
      niż sobie to moglibyśmy wcześniej wyobrazić. Ja widzę wyrazy
      współczucia i solidarności z Polakami. Gesty widoczne w telewizji
      wydają się być szczere. Ale czytając Wasze wpisy wiem, że każdy
      widzi to, co chce widzieć. Oszołomy są wszędzie, dlatego zgodnie z
      logiką opinie skrajne należy pominąć, wyjąć poza nawias. Bo w
      przeciwnym razie skrzywdzimy tych, którym jest po ludzku przykro.
      Ja dzisiaj Rosjan widzę inaczej. Ludzie! Z szacunku dla Zmarłych nie
      plujcie jadem.
      • misterpee Re: Nie wazne sa wpisy na Forum 12.04.10, 04:06
        sa tu tacy ktorzy chca siac nienawisc, wyzszosc jakiejs rasy,
        paternalizm, jakas misje cywilizacyjna wobec innych. Wazne ze
        widzielismy prezydenta i premiera Rosji, Patriarche Kiryla, zwyklych
        Rosjan, szczerze wstrzasnietych ta tragedia. Ogladalismy Rosyjska
        telewizja nadajaca bezposrenie przez 2 dni reportaze pelne godnosci
        i powagi ze Smolenska, Warszawy i Rosji te wydarzenia. Widzimy ze
        Rosjanie poznali rowniez ta oryginalna tragedie Polski 70 lat temu w
        perspektywie obecnej katastrofy. Teraz jest kolej na nas, zobaczmy
        komunistyczne gulagi i miliony Rosyjskich ofiar Stalina, zobaczmy
        jak totalitarny system moze uzyc nawet caly narod w wykonaniu swoich
        zbrodni. tk bylo w Niemczech, Rosji, na Ukrainie, Japoni i wielu
        innych krajach. Dzierzynski byl Polakiem, wielu komunistow bylo
        zydami, Inkowie w Peru i indianie Meksykanscy masakrowani byli przez
        Hiszpanow, Indianie Amerykanscy byli eksterminowani przez
        Anglosasow, w czasie wojny ze Szwecja zginela 1/3 narodu Polskiego,
        wojny religijne w Niemczech pochlonely duzo czesc narodu
        Niemieckiego. Putin przypomnial nam ze w wojnie bolszewickiej Polacy
        nie przestrzegali rowniez prawa miedzynarodowego wobec rosyjskich
        wiezniow/zolnierzy. Czas na wybaczenie i wyciagniecie dloni,
        szczegolnie po tej tragedi.
        • darekvtb Re: Nie wazne sa wpisy na Forum 12.04.10, 08:23
          "sa tu tacy ktorzy chca siac nienawisc, wyzszosc jakiejs rasy
          , paternalizm, jakas misje cywilizacyjna wobec innych."

Na przyklad "Pan" cyrix22 twierdzi ze
          ruscy są gorsi
          genetycznie.

O dziwo! Ten wpis na forum nikt nie skasowal. Hitler w imie takiej
          teorii wymordowal kilka milionow Zydow, ale widocznie dla Pana
          Michnika teoria "wyzszosci rasowej" nad Rosjanami nie przeszkadza?
      • monika3649 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 07:37
        Piosenka DO KOŁYSKI zespołu Dżem.
        Posłuchajcie jej. Zmusza do refleksji.
        twojanuta.pl/mp3,9kbn,dzem-do-kolyski.html
        • monika3649 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 07:39
          twojanuta.pl/mp3,9kbn,dzem-do-kolyski.html
          • amsterdam53 Re: Brawo Putin brawo Rosja 12.04.10, 08:53
            Wyrazy szacunku dla Premiera Putina i Rosjanza ich zachowanie po
            tragedii jaka spotkała nas Polaków.Rząd rosyjski jak i Rosjanie
            zachowali się jak prawdziwi przyjaciele,ja jako Polak dziękuję im za
            to bo ich zachowanie i zaangażowanie świadczy o wspólnych
            przyjaznych
            stosunkach narodów słowiańskich.Brawo Putin!!!!!!!!!!!!!
            • michalroman Re: Brawo Putin brawo Rosja 12.04.10, 10:43
              Dokładnie to samo chciałem napisać.
              Dziękujemy, Rosjanie, pokazaliście nam twarz prawdziwej Przyjaźni!
    • m.darek Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 08:43
      myszan napisała:

> Poczytałam fora rosyjskie...nie uwierzycie - zwykli ludzie mają święto
      > dzisiaj. Czytam - "Samolot Kaczyńskiego? Ale radość, jaki fajny dzień", "po
      > jaką cholerę lecieli do Katynia?" "Nikogo mi nie żal, co najwyżej pilotów". Ta
      > nienawiść zawsze będzie, my nienawidzimy ich za historię, za rozbiory, za 17
      > września, za Katyń, oni ślepi nigdy nie zobaczą swojej winy, nienawidzą nas,
      > bo uważają, że my powinniśmy ich kochać...

tak nie piszą Rosjanie , Polacy czy Niemcy - tak piszą imbecyle i tyle .
      • amsterdam53 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 08:59
        Jakoś Ameryka nie zarządziła żałoby!Natomiast informacje które
        przekazuje prasa i telewizja nie okazują radości z powodu tragedii
        polaków.Polacy też nie wszyscy mają taką samą opinię mogą mieć rożne
        opinie również i Rosjanie.
    • borrka1 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 10:17
      myszan napisała:

> Poczytałam fora rosyjskie...nie uwierzycie - zwykli ludzie mają święto
      > dzisiaj. Czytam - "Samolot Kaczyńskiego? Ale radość, jaki fajny dzień", "po
      > jaką cholerę lecieli do Katynia?" "Nikogo mi nie żal, co najwyżej pilotów". Ta
      > nienawiść zawsze będzie, my nienawidzimy ich za historię, za rozbiory, za 17
      > września, za Katyń, oni ślepi nigdy nie zobaczą swojej winy, nienawidzą nas,
      > bo uważają, że my powinniśmy ich kochać...

czytałaś komentarze po wybuchach w Moskiewskim metrze?to poczytaj i będziesz
      miała potwierdzenie że w każdym narodzie są ludzie i świnie.
      • walter622 Re: Co z tego, że władze rosyjskie ogłosiły żałob 12.04.10, 11:02
        borrka1 napisał:
        > czytałaś komentarze po wybuchach w Moskiewskim metrze?to poczytaj
        i będziesz
        > miała potwierdzenie że w każdym narodzie są ludzie i świnie.

Po co aż tak daleko sięgać. Wystarczy się zapoznać chociażby z takim, bardzo
        charakterystycznym dla tego forum wpisem:

" Moje uznanie dla Putina:
        everettdasherbreed 12.04.10, 03:46 Odpowiedz
        Znalazł czas, by przylecieć na miejsce katastrofy.
        A w końcu rządzi niemałym przecież państwem i z pewnością ma grafik zajęć
        zapisany na całe miesiące naprzód.

A jednak znalazł czas, by przylecieć.

Czyżby zaplanował wcześniej?"

forum.gazeta.pl/forum/w,902,109926293,,Skad_ta_sympatia_do_Rosji_.html?v=2
        everettdasherbreed
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka