Dodaj do ulubionych

Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne.

11.04.10, 23:04
Znamy już odpowiedź na pytanie zadane przez gat45.

Nie uszanowaliśmy tragicznej śmierci 96 osób. Nie zachowaliśmy powagi, nie potrafiliśmy choćby przez dobę pominąć w toczonych na tym forum dyskusjach naszych poglądów. Jaki właściwie społeczeństwem jesteśmy, skoro nawet w takiej chwili stać nas tylko na nienawiść i agresję...?
Obserwuj wątek
    • republika.republika Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:09
      warka_strong napisał:

> Znamy już odpowiedź na pytanie zadane prz
      > ez gat45.
      >
      > Nie uszanowaliśmy tragicznej śmierci 96 osób. Nie zachowaliśmy powagi, nie potr
      > afiliśmy choćby przez dobę pominąć w toczonych na tym forum dyskusjach naszych
      > poglądów. Jaki właściwie społeczeństwem jesteśmy, skoro nawet w takiej chwili s
      > tać nas tylko na nienawiść i agresję...?
      >

swoje poglądy trzeba wyrażać (nie bądźmy hipokrytami) chodzi tylko o to żeby
      robić to bez nienawiści i agresji
      • man_sapiens Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:14
        > swoje poglądy trzeba wyrażać (nie bądźmy hipokrytami)

Ale nie zawsze. Można się wstrzymać. Na parę godzin, na parę dni albo i na zawsze.
        • warka_strong Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:16
          Może nie "na zawsze", bo to jest zaprzeczeniem samemu sobie.
        • douglasmclloyd Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:24
          man_sapiens napisał:

> > swoje poglądy trzeba wyrażać (nie bądźmy hipokrytami)
          >
          > Ale nie zawsze. Można się wstrzymać. Na parę godzin, na parę dni albo i na zaws
          > ze.

Ile wytrzymałeś?
    • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:18
      Warka, nie przejmuj się. To forum to kilkanaście osób ( no, może kilkadziesiat).
      Absolutnie niemiarodajne. Oglądnij trasę przejazdu karawanu. Napawa optymizmem.
      Podejrzewam, że wiekszość owych ludzi ma PiS, PO czy inne partie głęboko gdzieś.
      A byli, moze rzucili kwiatka czy zapalili znicz ku pamięci ofiar tej tragedii,
      którą uosabiał dzisiaj karawan z trumna prezydenta Kaczyńskiego.
      • douglasmclloyd Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:23
        kubala11 napisał:

> Oglądnij trasę przejazdu karawanu. Napawa optymizmem.

Jesteś mistrzem czarnego humoru.
        • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:24
          Dla ciebie to czarny humor, dla mnie powód do optymizmu. Mogę sobie tak uważać?
          • republika.republika Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:27
            kubala11 napisał:

> Dla ciebie to czarny humor, dla mnie powód do optymizmu. Mogę sobie tak uważać?

przyznaj, że w Krakowie słabo widać żałobę - koło mnie samochody o 12 mknęły,
            nikt się nie zatrzymał
            • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:31
              Jak dla mnie wystarczająco. Oczywiście Krzyz Katynski przy kosciele św.Idziego
              omijałas dzisiaj szerokim łukiem, żeby nie draznic nozdrzy tymi smierdzącymi
              PiS-iorami...
              • republika.republika Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:45
                kubala11 napisał:

> Jak dla mnie wystarczająco. Oczywiście Krzyz Katynski przy kosciele św.Idziego
                > omijałas dzisiaj szerokim łukiem, żeby nie draznic nozdrzy tymi smierdzącymi
                > PiS-iorami...

porównuję z JPII i nie ma powodu żebyś mnie obrażał chyba, że czujesz się w
                obowiązku uczcić w ten sposób pamięć Twojego Prezydenta
                • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:49
                  czym Cie obraziłem?
                  • republika.republika Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:54
                    kubala11 napisał:

> czym Cie obraziłem?

sugestią że traktuję zwolenników PiS jak "śmierdzących Pisiorów" - nie używam
                    takich określeń, nawet wtedy gdy nie ma żałoby, a poza tym mam koleżanki
                    PiSFanki w realu
                    • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 12.04.10, 00:02
                      Gratuluje madrych koleżanek. Dostosuj się do nich...;)
          • douglasmclloyd Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:40
            kubala11 napisał:

> Dla ciebie to czarny humor, dla mnie powód do optymizmu. Mogę sobie tak uważać?

Znasz jakąś osobę, którą karawan napaja optymizmem?
            • kubala11 Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:48
              Prawdopodobnie udajesz, że nie rozumiesz, iz chodzi mi o tłumy na trasie. Doceń
              to, ze uważam, iz udajesz głupka, a nie uważam że nim jesteś...
              • douglasmclloyd Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:52
                kubala11 napisał:

> Prawdopodobnie udajesz, że nie rozumiesz, iz chodzi mi o tłumy na trasie.

Tłumy również nie napajają mnie optymizmem i staram się ich unikać. Nie lubię
                spędów.
      • blanzeflor do kubali11 12.04.10, 00:31
        chciałam się odnieść do twojej sygnaturki (bardzo świeżej zapewne)

przypomnij mi, ile sprawiedliwych sądów o Michniku wyszło z ust
        Kaczyńskiego...
        i kto z nich dwóch miał być "prezydentem wszystkich Polaków"?
        • kubala11 Re: do kubali11 12.04.10, 00:50
          Zacytuj co o Michniku mówił śp. prezydent. Proszę.
          • blanzeflor Re: do kubali11 12.04.10, 01:14
            kubala11 napisał:

> Zacytuj co o Michniku mówił śp. prezydent. Proszę.

ależ to ja cię o to pytałam, bo skoro jesteś tak przekonany, że
            Michnik był niesprawiedliwy i kompletnie nie miał powodów do
            krytyki, to musisz mieć jakieś podstawy, nie?

przytocz mi wypowiedzi, w których LK docenia działalność opozycjyną
            Michnika, przecież tak hojnie odznaczał dawną opozycję...
            zapomniałeś już, jak wyglądały obchody rocznicy marca? jedna wielka
            żenada i pokaz małości
            ja mogłabym przytoczyć wiele, gdzie bez wymieniania nazwiska czepiał
            się "pewnych środowisk", podszczypywał "pewne media" czy ten
            przysłowiowy "salon"
            on naprawdę nie był śnieżnobiałym, niewinnym barankiem pokoju,
            niesłusznie opluwanym przez podłych ludzi
            ta katastrofa i śmierć niczego tu nie zmienią
            może u niektórych uda się wywołać poczucie winy tym uporczywym
            kreowaniem LK na ofiarę, ale ja mam naprawdę bardzo dobrą pamięć, za
            dobrą
            • kubala11 Re: do kubali11 12.04.10, 01:30
              Michnik był niesprawiedliwy. Przecież sam to przyznał przedwczoraj. Nie będę mu
              zaprzeczał. Po prostu go zacytowałem.
              Zaufaj jego słowom. Również Miecugow wczoraj na antenie WSI24 opowiadał o
              bardzo ciepłym człowieku Lechu Kaczyńskim. Tak, ten sam Miecugow wysmiewający
              razem z plagiatoro-błaznem Daukszewiczem uzębienie czy siatke z kanapkami...
              Dlatego brzydzę się takimi ludźmi jak oni, gdyż z premedytacja przyprawiali Mu
              gębę człowieka jakim w rzeczywistości nie był.
              • blanzeflor Re: do kubali11 12.04.10, 01:46
                jest dokładnie odwrotnie: oni kiedyś mówili prawdę, ubraną w mniej
                lub bardziej złośliwą formę, a teraz, pod wpływem wzruszeń, żalu,
                poczucia przyzwoitości, refleksji poprawności politycznej czy nie
                wiem czego jeszcze (można ich za to potępiać, ale jest to na pewno
                ludzki, zrozumiały odruch), posypują głowę popiołem i robią z niego
                człowieka, jakim nie był
                prywatnie mógł być sobie ciepły i wspaniały - w sprawowaniu funkcji
                tego nie było widać
                dzielił, skłócał, okazywał jawną pogardę swoim nie-wyborcom - taka
                jest smutna prawda
                • kubala11 Re: do kubali11 12.04.10, 10:15
                  Przykro mi, że masz tak marne zdanie o Michniku. Według ciebie to hipokryta i
                  cynik. Moze masz rację. Ja chciałbym wierzyć, że nie jest aż takim bydlakiem. I
                  pozwól mi w to wierzyć.
                  • blanzeflor Re: do kubali11 12.04.10, 10:33
                    ciągle ten sam refren i próba wykręcania kota ogonem
                    ale podejmę jeszcze jedną, ostatnią próbę odświeżenia twojej pamięci

jak twoim zdaniem zachowywał się LK przed i po śmierci Bronisława
                    Geremka?

• agent_tomek Zieeew.... 11.04.10, 23:45
      Nie mam czasu na pierdoły. Trzeba było walnąć na kaca po wczorajszej ostrej
      popijawie. A jutro do pracy.
      Od śmierci jednego wolaka w tą czy w tamtą w portfelu mi nie przybędzie.
    • zupelnie_nowy_nick Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 11.04.10, 23:48
      warka_strong napisał:

> Jaki właściwie społeczeństwem jesteśmy, skoro nawet w takiej chwili
      s
      > tać nas tylko na nienawiść i agresję...?

Jesteśmy społeczeństwem odnowionym moralnie,
      przez m. innymi L. Kaczyńskiego.
      Przypominam ze ci co ostrzegali przed taką polityką narazili
      się na obelgi nie tylko zwykłych obszczymurów na forach
      i blogach, ale także "niezależnych" dziennikarzy i czołowych
      polityków PiS.
    • asia123heh Re: Jednak nie uszanowaliśmy tragedii. To smutne. 12.04.10, 01:34
      rany nienawidzę przesady
    • l.o.r.t.e.a Popełniasz zasadniczy błąd. 12.04.10, 08:06
      Utożsamiasz społeczeństwo z forumowiczami z Kraju. Forum nie jest
      statystycznym obrazem Polski. Nie ma tu odpowiedniej reprezentacji
      poważnych pracujących ludzi, bo pracują i nie mają czasu tu siedzieć
      cały dzień. Nie ma tu wystarczającej reprezentacji ludzi starszych,
      bo nie mają nawyku używania komputera. Nie ma tu właściwie rolników,
      i tych "biedot morgowych" i kułaków.

NIE! Forum to nie jest Polska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka