Dodaj do ulubionych

Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta.

30.04.10, 19:27
Dosc czesto udzielam sie na forum "Katastrofa w Smolensku".Probowalem obalic
wiele wersji,teorij i ogolnie rzecz biorac,roznych bzdet.Wszystko to robilem
nie bezinteresownie,poniewaz wyczekiwalem,kiedy wszystko bedzie obalono i
wtedy wyjde ja,z jedyna prawdziwa PRAWDA. Wszysci zostanowiaja sie,komu to
bylo na reke,kto na tym zyskal?Wiele pytan,wiele odpowiedzi.Jedni mowia-to
Rosjanie,a czy naprawda to im na reke,czy naprawda oni cos na tym zyskali?
Inni,ze to osobosta wina Lecha Kaczynskiego,ale przeciez nie byl
samobojcem,mial corke,psa ,czyli mial poco zyc i dla kogo.Jego brat Jarek
Kaczynski,pozornie wyglada na to,ze on naprawda zyskal na smierci brata,wzrost
zaufania,wieksze szansy na zwyciestwo w wyborach,a po dzisiejszej
informacji,ze i bratanica (Marta) ma zamiar uczestniczyc w kompanii
wyborczej,moglo by sugerowac,ze to oni razem,ale to odrzucam stanowczo i z
obrzydzeniem do samego siebie,tak Polak-katolik postapic nie mogl. Duzo
wskazywalo by na Tuska i PO,ale wlasnie ze wzgledu na to ze rosnie PiS i
Jarkowie,to Tusk i PO powinni byli to przewidziec,a przeciez az taki glupi nie
sa,zeby o tym nie pomysleli wczesniej.To kto pozostal sie na scenie? Kto
naprawda zyskal? Kto ma prawdziwe,a nie urojone zyski na tym wszystkim,otoz JA
(igor_uk)wam powiem,ten czlowiek to Andrzej Wajda.Dzieki tej katastrofie ,jego
ostatnie arcydzielo "Katyn" obejrali mln widzow i to tylko w Rosji,nastepne
setki mln czekaja,ponoc zagraniczni dystrybutory ustawili sie w kolejce po
nastepne kopii tego filmu.Wajda glupi nie jest,a pamjetajac to,ze zawsze (przy
kazdym systemie) potrafil dobrze ustawic sie,wiele przewidziec,to on nie mogl
,planujac ten zamach,nie wiedziec,jak wiele zyska. Do tego,zorganizowanie
zamachu dla niego,to psikus.jak sie robi mgla na planie zdjeciowym-on wie,jak
mozno zmylic pilota-to rowniez.Moja teoria wyjasnia wszystko.I te filmy w
internetie,tylko na pozor amatorskie, i te programy w TV-skutecznie mylace
trop.Uczestnictwo aktorow w programie Pospieszalskiego,nie bylo przypadkowo.
Ciekawo,czy ktos znajdzie jaki kolwiek slaby punkt w moim rozumowaniu.
Obserwuj wątek
    • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:35
      Sam Wajda odwalił taki kawał ciężkiej roboty? Raczej za stary, by
      samemu takie coś zmajstrować. To kto mu pomógł i jak, skoro nie
      Rosjanie, nie PIS, nie PO. I gdzie Ci pomagierzy podziali się i kto
      im wydał wizy rosysjskie? Nie mów, że masz na myśli Czeczenów. Tego
      jeszcze tu nie grali.
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:42
        ingeborga.dapkunaite ,naprawda musze wszystko wylozyc,a sam nie mozesz domyslic
        sie.Czy pamjetasz slynny program w gruzinskiej TV? Czy pamjetasz o co tam
        chodzilo? A czy pamjetasz,ze wlasnie wtedy pierwszy raz padli slowa,ze Kaczynski
        zginal na pokladzie samolotu? Jak to wszystko wspomnisz,jak troche pomyslisz,jak
        do dwa dodasz dwa i cie wyjdzie 5,to wszysko cie ulozy sie w logiczna calosc i
        tak glupich pytan,kto mu pomagal? Zadawac nie bedziesz.Pozdrawiam.
        • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:45
          Myślisz, że Misziko mógłby być na tyle dwulicowy? I jeszcze zdążyć
          na pogrzeb? On raczej stracił, bo sp. prezydent jego wspierał i
          popierał, a teraz co?
          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:49
            Misziko jest sprytny,on juz wiedzial,ze zywy Kaczynski mu nie pomoze,przeciez
            szansow na reelekcje nie mial,ale martwy-jak najbardziej.
            • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:54
              Jakoś nie widzę, w czym mu ma pomóc martwy Kaczyński. Splendoru mu
              nie dodał, a tym, że przyleciał pomimo kary wyraźnie bosko-
              diabelskiej (czyżby Diabeł z Bogiem dogadali się?), bo tu o tym
              wspominają na forum, ekscytują się tylko w Polsce. I co mu z tego na
              arenie międzynarodowej przyszłoby - nic.
              • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:58
                To ze ty czegos nie widzisz,w cale nie znaczy ze tego nie ma.Czy ty nie
                pamjetasz,jak Polska byla mu wdzieczna za ta eskapade> A przedewszystkim byla i
                jest nadal proba zrzucic wine na kacapow za ten akt terrorystyczny,a
                skompromentowac Rosje,omoczyc ruskich,odizolowac,to chyba jest motyw wystarczaja
                co duzy. Musisz pamjetac,ze Misziko jest Gruzinem,takim samym jak i Stalin.Cel
                przedewszystkim,koszty (a przyjaciel poszedl w koszty)nie licza sie.
                • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:02
                  No to nie powiem, powiodło mu się. Jakoś Rosji nikt nie odizolował i
                  jakoś nie zaczął boczyć się. Jak Misziko taki mądry i chytry
                  gruziński lis, to czemu tego nie przewidział?
                  • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:07
                    ingeborga.dapkunaite,a czy ty uwazasz,ze wszyskie korpki juz postawiony nad "I"?
                    Czy ty moze juz przeczytales akt koncowy z ,a tu zaznacze POLSKIEGO sledstwa z
                    tej katastrofy.A do tego,ja nie napisalem,ze to byl pomysl Misziko,uwazam ,ze
                    mozgiem calej operacji,jest Wajda,a on mogl Misziko,najzwyczaj w Swiecie,wyrolowac.
                    • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:19
                      Nigdzie nie mówię, że jestem jasnowidzem i czytam w przyszłości. Sam
                      powiedziałeś, że mamy domyślać się, więc to i robię z Twoją pomocą.
                      Ty podałeś sugestię, więc dopytuję, jak Ty uzasadniasz domysł. A co
                      do wyrolowania Wajdy przez Misziko lub Misziko przez Wajdę. To sława
                      tyle znaczy? Ja zawsze myślałam, że prym wiedzie kasa.
                      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:21
                        Slawa jest wiecej warta ,niz kasa,a wladza -jescze wiecej.
                        • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:29
                          Sugerujesz, że Wajda dąży do władzy? Lub że Misziko po jakiegoś
                          grzyba jest potrzebna władza w Polsce? Nie za bardzo karkołomne?
                          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:33
                            A co tu karkolomnego? Wajda dazy do jeszcze wiekszej slawy,a Misziko-do
                            zachowania wladzy.
                            • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:36
                              A co komu po władzy z którą się nikt nie liczy lub po sławie, którą
                              łączy się z tragedią obecną, a nie wartością samego dzieła?
                              • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:44
                                ingeborga.dapkunaite.Co ja moge cie odpowiedziec.Ty napewno nie miales wladzy i
                                slawy (rowniez jak i ja),to skad my mozemy to wiedziec?
                                • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:49
                                  No ale mi wyglądało, że Ty lepiej wiesz, skoroś taką teorię
                                  wymyśliłeś.
                                  • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:55
                                    Zaraz ,zaraz,ja nic nie wymyslilem.To jest najprawdziwsza prawda.Wiem o czym
                                    pisze,wiem co pchnelo Wajde do tego czynu,wiem kto mu pomogal,ale nie jestem
                                    psychologiem,zeby wytlumaczyc cie wszystkie zawilosci ludzkich zachowan.
                                    Przeciez ty,nie masz zadnych argumentow zeby obalic moja Prawde,tylko
                                    dywagacji-a czy wajda potrzebowal wiekszej slawy? A czy Misziko chce wladzy? Jak
                                    chcesz mnie udowodnic moj blad,to wskaz,czemu to nie moglo byc prawda.
                                    • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:02
                                      Skoro twierdzisz, że to prawda, to powinieneś umieć także rozwiać
                                      moje wątpliwości i odpowiedzieć sensownie na pytania, skoro wiesz
                                      więcej. No bo skoro twierdzisz, że znasz prawdę, to znaczy, że wiesz
                                      więcej ode mnie. Nigdzie nie mówię, że mylisz się, tylko pytam,
                                      chcąc byś rozwiał moją niewiedzę.
    • tojabogdan pozornie logiczne 30.04.10, 19:39
      pozornie logiczne i jasne, bo pieniądz rządzi światem, ale po kiego panu W.
      tyle kasy?
      Młody nie jest, podstawowe potrzeby ma zabezpieczone, sławę zawdzięcza
      prawdziwymi arcydziełom sztuki filmowej, a do takich "Katyń" nie należy.
      Wiadomo, że protestował przeciwko pochódku na Wawelu, narażając się na ostracyzm
      pewnych kręgów, ciągle w naszym kraju znaczących. Czyli nie przewidziałby
      skutków swego działania? Taki mistrz?
      Jest jeszcze kilka osób lub grup, którym mogłoby n tym zależeć i które mogłyby
      spowodować tę katastrofę.
      • kellss Re: pozornie logiczne 30.04.10, 19:41
        może jeszcze pan Michał Lorenc - wszak utwór "Wyjazd z Polski" i ogólnie
        soundtrack do "Różyczki" zrobił się niezwykle popularny - na pewno sprzedaż CD
        wzrosła!
        • igor_uk Re: pozornie logiczne 30.04.10, 19:51
          kellss ,dobrze kombinujesz.Rzeczewiscie piekna muzyka,ale rozglosu dostala
          dopiero po smierci,ale nie autora,jak to zazwyczaj bywa,a calkiem postronnej osoby.
      • igor_uk Re: pozornie logiczne 30.04.10, 19:48
        tojabogdan,pokaz mnie czlowieka,ktory powie ze wiecej jemu nie potrzebno.Znasz
        takiego? Ja nie. Ty zapominasz o jednym,owszem Wajda dostal Oscara,ale za
        caloksztalt tworczosci,a dla prawdziwego tworcy,liczy sie tylko Oscar za film
        .Oscar za "Katyn",to bylo by prawdziwym zwieczeniem jego dorobku zyciowego.
    • jot9 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 19:53
      igor_uk napisał:

> Ciekawo,czy ktos znajdzie jakikolwiek slaby punkt w moim rozumowaniu.

Z technicznego punktu widzenia podejrzewałbym prozaiczną przyczynę: przegrzanie
      obwodów.

Pozdrawiam :)
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:01
        jot9 ,jak cie chodzi o moi obwody,to sprawdzilem,owszem temperatura troche
        wyzsza niz zwykle,ale nic groznego,bywalo gorzej i jakos do krotkiego spiecia
        nie doprawadzilo,nie doprawadzilo,nie doprawadzilo.O qrwa,cos nie gra.
        • jot9 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:03
          Buhaha. Uhaha. Choć raz miałem rację.
          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:09
            jot9 ,co stalo sie z twoja sygnaturka? polowe cie podpieprzyli?
    • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:29
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:35
        ta_talia,ja wiem co ty chcial(a) powiedziec i powiem cie,ze w summie sie
        zgadzam,ale powiem cie,ze
        • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:39
          Nie pochodzisz przypadkiem spod Radomia?
          Pytam, bo jest mało prawdopodobne, żeby na forach grasowały aż dwa takie oryginalne osobniki.
          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:46
            Pochodze z Wladimira,to raczej spod Moskwy.
            • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:53
              Jasne...
              • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 20:57
                ta_talia napisała:

> Jasne...< Jakze wymowne to jedno slowo.w nim slychac wszystko-KGB,FSB,spisok
                na Prezydenta,ubijaj tuda,podaj gnata.
                • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:02
                  W takim razie napisz pierwsze trzy zdania swojego pierwszego postu po rosyjsku
                  • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:09
                    ta_talia,ty naprawda nie wierzysz ,ze jestem Rosjaninem?
                    • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:18
                      Naprawdę, ale jak napiszesz pierwsze trzy zdania swojego postu po rosyjsku, to uwierzę :)
                      • alutka2000 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:20
                        To oni są faktycznymi ojcami spisku :)

www.eskarock.pl/index.php?page=show_song_eska_rock&also_id=10537
                        • alutka2000 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:21
                          a to ofiary ;
                          wirtualnapolonia.files.wordpress.com/2010/04/e8koraluchy.jpg
                          • igor_uk alutka2000,to sciema. 30.04.10, 21:38
                            alutka2000,tylko ja znam prawde.Mam na to dowody,ale jeszcze nie dzis,nie teraz
                            ,ja ich pokaze Swiatu.
                            • alutka2000 Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 21:42
                              Igor ,pokładam w Tobie całą nadzieję :)

Skąd Ty wziął cyrylicę ?
                              • igor_uk Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 21:49
                                Wszedlem do paneli sterowania,kliknul na zmien kklawiaturu pozniej w otwartym
                                okienku kliknul jeszcze raz na znmien klawiaturu,wybralem jezyk rosyjski i mam.
                                • xemxija Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 21:56
                                  igor_uk napisał:

> Wszedlem do paneli sterowania,kliknul na zmien kklawiaturu pozniej w otwartym
                                  > okienku kliknul jeszcze raz na znmien klawiaturu,wybralem jezyk rosyjski i
                                  mam.

Ooooo, to fajowe jest! A jak ja wejde do tych tam paneli i wybiore sobie jezyk,
                                  no niech bedzie wegierski, to bede tu pisac co mysle, jak zwykle, a na monitorze
                                  bedzie wyskakiwala czysta wegierszczyzna:)))))
                                  • igor_uk Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 21:59
                                    xemxija ,oczewiscie,tylko musisz pamjetac,ze ty nie bedziesz myslec,jak zwykle,a
                                    tylko jako Wegierka (nie myl ze sliwka)
                                    • xemxija Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 22:05
                                      igor_uk napisał:

> xemxija ,oczewiscie,tylko musisz pamjetac,ze ty nie bedziesz myslec,jak zwykle,
                                      > a
                                      > tylko jako Wegierka (nie myl ze sliwka)

To jeszcze moge przezyc, mam tylko nadzieje, ze od tego myslenia po wegiersku
                                      nie bede wygladac jak wegierka po pierwszych przymrozkach...sliwka ma sie
                                      rozumiec:)))
                                      • igor_uk Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 22:09
                                        Mam nadzieje. A co ty chciala mnie wczoraj powiedziec ,z ta ryba? Uwazasz,ze juz
                                        siegam dna umyslowego?Jak tak,czy rzeczewiscie ryba na to pomoga? I jak
                                        sadzisz,czy juz nie jest za pozno?
                                        • xemxija Re: alutka2000,to sciema. 30.04.10, 22:47
                                          Zazyj dorsza i bedziemy obserwowac czy dziala:)
                                          Co do dna umyslowego to prace badawcze sa na razie w toku, ale na powstrzymanie
                                          bluzgow dziala, bo sama stosuje z zadowalajacym efektem:)
                      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:36
                        Tyle starcze?
                        "Очень часто пишу на форуме "Катастрофа под Смoленском". Пробовал свергнуть
                        много версий,теорий и вообще разную ерунду.Всё что делал,то я не делал без
                        интереса."
                        • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:43
                          Błąd w drugim zdaniu (słowo) i ostatnie zdanie niepoprawnie
                          sformułowane gramatycznie.
                          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:52
                            ingeborga.dapkunaite ,musisz wiedziec,ze wyjechalem jeszcze jak istnial ZSRR,byl
                            rok 1989,minelo ,jak by tam nie bylo 21 lat.5 lat temu ,jak bylem u siostry,to w
                            sklepie wprawie zrobilem awanture,bo oni mnie wmawiali,ze ja nie jestem
                            Rosjaninem,poniewaz zle mowie po rosyjsku.
                            • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:55
                              Czyli mamy drugą katastrofę: igor_uk :)
                              • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:00
                                ta_talia ,nie przesadzaj,jaka ze mnie katastrofa,najwyzej drobny wypadek.
                            • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:00
                              Ja też wyjechałam w 1989 roku ale jakoś znajomość rosyjskiego od
                              tego mi się nie pogorszyła. To say more, języków nie zapomina się,
                              szczególnie gramatyki. A nawet jak języka nie używa się, to wie się,
                              co jest poprawne, a co nie.
                              • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:03
                                ingeborga.dapkunaite,co ty mnie powiesz? To skad ty wyjechala i gdzie mieszkasz
                                obecnie?
                                • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:10
                                  Z byłego ZSSR. Przecież nie z księżyca spadłam. A mieszkam tu, skąd
                                  piszę. Chcesz się wprosić na herbatkę? :-)
                                  Ale nie o moje miejsce zamieszkania chodzi, tylko o temat, czyli o
                                  to, że takich błędów nie popełnia osoba znająca język rosyjski i
                                  pamiętająca go choćby z czasów młodości.
                                  • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:15
                                    ingeborga.dapkunaite,wiesz,moze to co ty piszesz,ma racje,ale nie bierzesz stan
                                    umyslowy poszczegolnych osob.Mnie juz zalecaja jedzenie rybek,chjyba jakas
                                    aluzja. A ty,sadzac po twojemu nicku,pochodzisz z Litwy lub Lotwy,zawsze mnie
                                    koncowki waszych nazwisk myla.Stawil by, bardziej na Lotwe.
                                    • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:43
                                      Skąd Ci się wzięło kiepskie mniemanie o swoim stanie umysłu?
                                      Sądziłam, że tak podatny na wpływy nie jesteś (sądząc z wpisów).
                                      Czyżby branie pod włos i kurtuazja z Twojej strony, bym pożałowała
                                      nie takiego już staruszka?
                                      Natomiast proszę mi nie mydlić oczek pytaniami skąd i dokładnie
                                      skąd. Stamtąd, Szanowny Igorze. No i jak tam z wyjaśnieniem, cóż
                                      takiego się stało, że język tak się koszmarnie zapomniało (albo się
                                      zna na zasadzie uczenia się jako obcego lub używania jakiegoś
                                      śmiesznego translatora?)? :-)
                                      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:49
                                        ingeborga.dapkunaite,wiesz.zasmucila ty mnie.Ja naprawda jestem Rosjaninem,a co
                                        najsmieszniej,uwazam,ze moj rosyjski jest od urodzenia dobry.Ale ty nie pierwsza
                                        o tym mowisz,czyli musze z pokora to uznac.Ale to,ze nie jestem
                                        Rosjaninem,nikomu mnie nie uda sie przekonac.
                                        • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 22:58
                                          A czy ja Ciebie przekonuje do czegoś? Ja się pytam grzecznie, a Ty
                                          odrazu uderzasz w łzawy ton. No nie pękaj, co to za różnica, Żyd,
                                          Czeczen, Cote d'Ivoire mieszkaniec. Liczą się przecież myśli, a
                                          ciekawość - no przypuśćmy, że wierzę, że jesteś Rosjaninem.
                                          Uspokoiłeś się? Róznicy żadnej nie widzę, nawet gdybyś był
                                          Chińczykiem. Pytałam z ciekawości. I już. Take it easy. :-)
                                          • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 23:02
                                            ingeborga.dapkunaite ,nie pytalas,a podwazyla to co ja odpowiedzial innej
                                            osobie.Ale masz racje,co za roznica,kto jakiej narodowosci,jest Sanoe
                                            glawnoe,cztoby czelowek byl choroszij.Prawda?
                                            • ingeborga.dapkunaite Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 00:11
                                              Wot ob etom ja i dumała. :-)
                              • robitussin Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 18:47
                                > A nawet jak języka nie używa się, to wie się, co jest poprawne, a
                                > co nie.

Chyba żartujesz. Błędy językowe robi każdy z nas, nawet w branży
                                dziennikarskiej, gdzie znajomość języka to podstawa, zdarzają się
                                takie woły, że człowiekowi włos się na głowie jeży. Albo posłuchaj
                                sobie czasem ludzi w TV, zwłaszcza sportowców ;-)
                                W Polsce jedynym człowiekiem, który nie robi błędów językowych jest
                                prof. Miodek :)
                    • ta_talia Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:34
                      Szukasz tłumacza?
                      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:39
                        Nie szukalem tlumacza,a zmienial klawiature na cyrilicu.
    • madameblanka Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:50
      > osobosta wina Lecha Kaczynskiego,ale przeciez nie byl
      samobojcem,mial corke,psa ,czyli mial poco zyc

a czy wiesz że jego cel życia to właśnie nie córka, pies czy co tam:)Tylko władza.
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 30.04.10, 21:57
        madameblanka,chyba cie myla sie te dwa brata.Zginal Lech,to ten odrobinke
        mlodszy.Wszysko co ty napisala,dotyczy tego drugiego,co odrobinke starszy,to dla
        niego najwazniejsza jest wladza.
    • bionic.a Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 21:57
      jeden z pilotów był cięzko chory, wiedział że niebawem umrze
      i postanowił sie "rozwalić" dla dobra finansowego swojej rodziny
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 22:15
        bionic.a,to ze jeden z pilotow mial raka,podala poczytna rumunska gazeta bez
        tytulu. Ale ten trop uwalili wojskowi,twierdzac,ze piloty mieli znakomite zdrowie.
        • jot9 Pilot nie miał raka tylko... 01.05.10, 22:48
          igor_uk napisał:

> bionic.a,to ze jeden z pilotow mial raka,podala poczytna rumunska gazeta

Mnie się wydaje, że pilot nie miał raka, tylko kartofla na plecach.
    • ludzie_opanujcie_sie Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 22:36
      Igor ty uchadzisz
      uchadzisz od rozuma
      nie uchadzij
      rozuma jeścio sje tebia przydaju
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 01.05.10, 22:44
        ludzie_opanujcie_sie ,dzieki za troske,ale juz zapozno,mnie nic nie pomoze.
    • marna_klucha Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 09:42
      Normalnie rycze ze smiechu w ten deszczowy smetny poranek. Brawo za watek!!!
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 09:50
        W Polsce tez pada?
    • atenka11 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:00
      Jak zwykle mnie ubawiłes:)
    • marna_klucha Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:47
      No, przestalam w koncu sie smiac i powaznie podeszlam do sprawy, rozwazajac
      kazde slowo z tego watku. Zgadzam sie calkowicie z tym co napisal autor. A
      dodatkowo dopisze,ze moze w planie takze bylo, oprocz rozslawienia juz znanego
      "Katynia", stworzenie nowego filmu pt" Smolensk" i dostanie w koncu Oskara za
      najlepszy film. A dzieki tym filmom,w koncu patriotycznym, planowany byl
      pochowek na Wawelu, za wybitne osiagniecia dla Ojczyzny.I niestety L.K. zajal mu
      miejsce. A w rozpaczy Wajda pisze protest, bo to pokrzyzowalo mu plany. Ot i
      wszystko.
      • szerszen0 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:54
        wszystko pięknie się układa, tylko dlaczego Wajda miałby wpaść na
        ten szatański pomysł dopiero teraz? Przecież stworzył już parę
        niezłych filmów? I czemu nie kryje się ze swoimi
        sympatiami/antypatiami? Przecież teraz jest PODEJRZANY co odkrył
        igor_uk.
        • jot9 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:58
          Bo mu Lech wszedł w paradę.
          • marna_klucha Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 11:22
            Moze dlatego tez, ze wczesniej byl za mlody? Mialby wiele lat przed soba do
            zycia, prawda zawsze moglaby wyjsc, a on skonczylby na jakims dozywociu. A tak
            na stare lata, czasu jest niewiele na ujawnienie prawdy, czlowiek mniej sie boi
            konsekwekncji i ma ochote na wielkie szalenstwa.
        • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:59
          szerszen0 ,niema przestepstw doskonalych,to juz dawno odkryli, madrzejsze ode
          mnie ,ludzi.
          • szerszen0 Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 11:43
            niema przestepstw doskonalych,to juz dawno odkryli, madrzejsze ode
            > mnie ,ludzi.

są, są, złodzieje włamali się do mojego domu, a policja napisała:
            sprawca nieznany (i powyższa teza obalona) ;)
      • igor_uk Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 10:57
        genialna_klucha,czulem,ze nie wszystko,ze czegos brakuje,cos mnie
        przeszkadza,teraz ty mnie otworzyla oczy,a mianowicie ,nie pasowal mnie ten
        protest odnosnie pochowku na Wawelu.WIEDZIALEM,ZE COS ZA TYM STOI.coz,NIE JESTEM
        CZLOWIEKIEM MADRYM ,wiele mnie na to wskazuja.Naprawda dzieki,teraz juz wszystko
        ma rece i nogi w mojej teorii.
        • marna_klucha Re: Ja wiem kto stoi za spiskiem na Prezydenta. 02.05.10, 11:32
          To ja Ci dziekuje. Oswieciles mnie. Oby juz zawsze ta swiatlosc wypelniala moj
          umysl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka