flying-mind 01.05.10, 19:02 Anonimowe zrodla zblizone do PAN informuja, ze w zgodnej opinii jezykoznawcow i kulturoznawcow powiedzenie "wpuscic kogos w maliny" zniknie wkrotce z uzycia i zostanie zastapiona nowym: "Naprowadzic kogos na drzewa". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:08 baaardzo dowcipnie.staraj sie,moze do czegos dojdziesz,ale drugi raz ludzi na twoja "bezstronnosc" nie nabiora sie,tak jak z tym lotniskiem podziemnym. Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:25 A kto jest "bezstronny" na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:28 Jedna sprawa,miec wlasne zdanie,przypuszczenie i tego bronic w sposob rzeczowy,a inna sprawa zakladac watki pod wymownymi tytulami. Odpowiedz Link Zgłoś
flying-mind Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:32 igor_uk napisał: " i tego bronic w sposob rzeczowy" "Rzeczowa" obrona, to nazywanie oponentow chorymi, paranoikami, mendami itp? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:48 wole,zeby mnie ktos nazawal partanoikiem,niz oskarzyl caly narod.ty nie jestes paranoikiem,ty jestes zwyklym rusofobem.I tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
state.of.independence Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 19:58 Aleś mu przywalił tym rusofobem. Teraz ja Cię kocham :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Na zajec, nu ... 01.05.10, 21:15 flying-mind napisała: > Anonimowe zrodla zblizone do PAN informuja, ze w zgodnej opinii > jezykoznawcow Z tego co ja słyszałem, usunięte zostanie słowo "naciski" i "jeszcze się policzymy". Źródła zbliżone do Akademii Filmowej podają natomiast, że w animowanej bajce "Wilk i Zając" celem poprawności politycznej, zamiast "nu zajec, nu pagadi" będzie "nu zajec, nu pagawarim". Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.kozel Re: Koniec powiedzenia "Wpuscic kogos w maliny"? 01.05.10, 21:28 flying-mind napisała: > Anonimowe zrodla zblizone do PAN informuja, ze w zgodnej opinii > jezykoznawcow i kulturoznawcow powiedzenie "wpuscic kogos w > maliny" zniknie wkrotce z uzycia i zostanie zastapiona nowym: > "Naprowadzic kogos na drzewa". Jakie to szczęście, że o tym, co wejdzie w użycie nie decydują anonimowe źródła z PAN u, ani językoznawcy, ani nawet kulturoznawcy, tylko ulica...A ulica mimo wszystko ma zdrowy rozsądek... Odpowiedz Link Zgłoś