Dodaj do ulubionych

Jaroslaw Kaczynski do Rosjan.

09.05.10, 17:12
W dzisiejszym apelu do Rosjan Jaroslaw Kaczynski ,brat tragicznie zmarlego
Prezydenta RP Lecha Kaczynskiego,a nie slowom nie wspomnil o odpowidzialnosci
Rosjan odnosnie tragicznych wydarzen z 10.04.2010 r..Wrecz przeciewnie:-""
Jarosław Kaczyński podziękował Rosjanom za okazane współczucie po katastrofie
prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem. Lider Prawa i Sprawiedliwości w
nagranym posłaniu wyraził nadzieję, że nadchodzi właśnie moment, w którym
zmienia się bieg historii "". Dla tego zwracam sie do
flying-mind,tojabogdan,cepesz,goldennwomen,zuzka,genetycznegopatriota i innych
paranoikow odszczekac swoi brudne oskarzenia pod adresem Rosji,posypac glowe
popiolem i jak najszybciej udasc sie do najblizszego miejsca pochowku
zolnierze radzieckich i zapalic znicze.W przeciewnym razie bedziecie wywalony
z PiSu na zbyty pysk.Z Jaroslawem niema zartow.
Obserwuj wątek
    • josek_urbach Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 17:14
      A może Jarek maczał palce w zlikwidowaniu swojego brata ?.
      • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 17:19
        josek_urbach ,ja nic na ten temat nie wiem i nie pisze,mnie chodzi tylko o to,ze
        sa pewne osoby,ktore o to oskarzaja Rosjan,a z tego co Jaroslaw powiedziel
        dzis,wynika jednoznacznie,ze nic do Rosjan niema.Jak by mial,to napewno by po to
        powiedzial.O Katyniu nie zapomnial powiedziec,rowniez jak i o NKWD ,Stalinie,
        zbrodniarzach komunistycznych,jak by mial podejrzenia,ze Rosjanie maczali w
        katastrofie palce,napewno by to nie zostawil bez uwagi.
        • tojabogdan powinieneś odszczekać 09.05.10, 18:46
          powinieneś odszczekać, bo jesteś nieuważny zaliczając mnie do rusofobów, Igorku.
          • igor_uk Re: powinieneś odszczekać 09.05.10, 18:51
            poczekaj bogdan,najpierw sprawdze uwaznie.Jak rzeczewiscie,to chetnie odszczekam.
            • igor_uk Re: powinieneś odszczekać 09.05.10, 18:53
              bogdan a z zarowkami to dla jaj? Bo nie wyczulem ironii.
              • tojabogdan Oj, Igor, 09.05.10, 20:15
                bo zacznę zaznaczać, jak kiedyś u Andrzeja Mleczko, czy na poważnie czy na jaja.
                A propos, u naszych zachodnich sąsiadów jest to fakt, przed niektórymi
                programami w tv ukazuje się ostrzeżenie, że to będzie satyra. Pozdrawiam
                • igor_uk odszczekalem tojabagdanu. 09.05.10, 20:29
                  bogdan,w takim razie odszczekuje--Haw,Haw.
                  • jot9 Re: odszczekalem tojabagdanu. 09.05.10, 20:34
                    Oj igoru, ruski psy szczekajut "waw, waw" ! :D
    • jot9 Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 19:09
      Ładnie Jarek powiedział. Jestem pod wrażeniem. Nie spodziewałem się tego po nim.
      • igor_uk Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 19:14
        Jak szczerze,a chce wierzyc w to,to moze strata brata i bratowej nauczy go
        troche pokory przed ludzmi.A zauwazyles,ze ja pisze jego imie Jaroslaw,a jeszcze
        wczoraj Jarek.
        • marysia130 Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:08
          Kampania, kampania i jeszcze raz kampania, a pod Pałacem Ruch 10 kwietnia, tak
          dla równowagi odwalają brudną robotę. Nieważne czyimi ustami, ważne, że gdzieś
          tam wypowiada się o co w tym wszystkim chodzi. Nie wpadaj w euforię Igor,
          jeszcze na to za wcześnie...
      • kzet69 Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:08
        a jednocześnie PiS-owskie przybudówki urządziły demonstrację
        antyrosyjską pod Pałacem Namiestnikowskim. Sorki ja mam dobra pamiec
        i panu JK zawsze juz powiem NIE
        pzdr
        • marysia130 Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:09
          Dokładnie, o tym samym wyżej pisałam. Pamięci się nie da wykasować, facet nigdy
          się nie zmieni, naiwni Ci co sądzą inaczej.
          • ploniekocica Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:18
            Moja teoria jest od początku taka sama Jarosław - wujek samo dobro, a nieznani
            sprawcy w postaci rozgoryczonego narodu za niego plują. On przebacza, a lud chce
            krwi. Socjotechnika do wyrzygu :(
            • marysia130 Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:24
              Jutro wyrusza Kurski, Bielan i reszta i beda prostowac rzeczywistosc a Prezes
              bedzie jak swiety.
              • mamarcela Re: Ładnie Jarek powiedział 09.05.10, 21:27
                marysia130 napisała:

> Jutro wyrusza Kurski, Bielan i reszta i beda prostowac rzeczywistosc a Prezes
                > bedzie jak swiety.

Prezes santo subito, a vox populi kwacze :)
                Dzisiaj mnie na łacinę naszło przy niedzieli.
    • jot-es49 Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 19:13
      Gdybym nie znał wszystkich lżących i znieważających Rosję i Rosjan wypowiedzi tego aktora i Jego Brata - byłbym nawet skłonny uwierzyć w Jego słowa.
      Ale widać jak na dłoni, że rozum do Kaczyńskich powracał zawsze w okolicach wyborów - tak i teraz łzawo-sentymentalne mówienie o czym myślałby Brat stojąc na Placu Czerwonym, o tych biednych rosyjskich sołdatach leżących w polskiej ziemi i o Polakach zamordowanych w Katyniu (bo wszyscy przecież pamiętamy jak jeździł do Katynia co roku - incognito - bo mu ruskie wizy nie dawali). Prawie mógłbym w to uwierzyć, gdyby nie Gruzja i zapowiedź walki z Rosją. Prawie czyni różnicę. No może głupi lud to kupi - tym bardziej głupi bo ruski.
      Jakoś w jego ustach "bracia Rosjanie" - brzmi trochę jak słowa "bratia Paliaki" z ulotki jaką wojska sowieckie rozrzucały na zajętych przez siebie terytoriach wschodnich w 1939 r.
      Ale może się mylę, może to zabawa w dobry i zły PiS. Kaczyński - dobry, Jakubiak - zły.
      • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 19:17
        jot-es49 ,wiesz co ,przed chwila napisalem ze chce mu uwierzyc,a teraz jak
        przeczytalem twoj post,to juz sam nie wiem,czy wierzyc mu? Chyba jestem
        czlowiekiem bez wlasnego zdania.
        • jot9 igor słabnie 09.05.10, 19:23
          igor_uk napisał:

> Chyba jestem czlowiekiem bez wlasnego zdania.

flying-mind,cepesz,ae911truthorg!
          Jesteśmy osłabieni! Jarosław nas chytrze podszedł. Litości!
          • igor_uk Re: igor słabnie 09.05.10, 19:32
            jot9 ,ja nie slabne .Ja sie waham,ale swoje wiem.
            • jot9 Re: igor słabnie 09.05.10, 19:35
              igor_uk napisał:

> jot9 ,ja nie slabne .Ja sie waham,ale swoje wiem.

I to też Cię zbliża do Jarosława. Albo może odwrotnie?
              • igor_uk Re: igor słabnie 09.05.10, 19:48
                jot9 ,nie martw sie.Napewno mnie z TOBA po drodze.
        • aleksandra.kozel Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 19:26
          igor_uk napisał:

> jot-es49 ,wiesz co ,przed chwila napisalem ze chce mu uwierzyc,a teraz jak
          > przeczytalem twoj post,to juz sam nie wiem,czy wierzyc mu? Chyba jestem
          > czlowiekiem bez wlasnego zdania.

igor_uk, ja nie wierzę w ani jedno słowo, czysty marketing polityczny, ot co...
          Nagranie zrobione jakby juz co najmniej byl prezydentem....
          Słusznie powiedział Nałęcz: Dr.Jekyll i Mister Hyde...na razie gra Jekylla, ale
          Hyde juz szczerzy zębiska...
        • ploniekocica Ale, ale 09.05.10, 19:29
          jakiekolwiek by nie były prawdziwe intencje kandydata na prezydenta RP Jarosława
          Kaczyńskiego to wystąpienie to pokazuje rzecz jedną:
          JK jako najbliższy krewny osób, które zginęły w katastrofie absolutnie
          wytrąca tymi słowami broń z rąk wszystkich zwolenników teorii spiskowych.

Drodzy spiskowcy, Wasz ukochany prezes na pewno widział filmik o dobijaniu, na
          pewno dotarły do niego najrozmaitsze teorie o fałszywej mgle, pijanym
          kontrolerze, "laserowej" awarii itd., na pewno również jako krewny ma większy
          dostęp do śledztwa niż przeciętny Polak i NIC ? - jeszcze dziękuje Rosjanom za
          pomoc.
          Najdrożsi spiskowcy z przykrością zawiadamiam, ze to chyba jednak była
          katastrofa, a jeśli zamach to na pewno Rosjanie nie maczali w nim palców. Sic
          transit gloria spiski :)

Kościół Katolicki = Wielka Orkiestra Kaczej Pomocy
          • jot9 Sic transit gloria 09.05.10, 19:33
            Wszystkim przetłumaczę, bo już sprawdziłem
            Sic transit gloria = tak przemija chwała

Ale nie wiedziałem, że spiski jest tak samo po łacinie :D
            • ploniekocica Re: Sic transit gloria 09.05.10, 19:37
              Musiałeś mnie zakapować z tymi spiskami? :)))

Aczkolwiek podejrzewam, ze moje orędzie do spiskowców nie dotrze, bo nawet nie
              zajrzą w ten wątek, a jak zajrzą to będą udawać, ze ich tu nie było.
          • igor_uk Re: Ale, ale 09.05.10, 19:35
            Ludzi,ja tam nic nie mam przeciw wam,ale myslalem ze ten watek zalozylem dla
            tych ,co powinni odszczekac swoi oskarzenia.Ale te palanty milcza.Tylko jeden z
            listy odezwal sie i to z zadaniem zeby to ja odszczekal,poniewaz nieslusznie
            zanalzl sie na liscie.Ale ja sie waham,czy odszczekac mu,czy nie,bo nie
            odpowiedzial na moje pytanie.
            • ploniekocica Re: Ale, ale 09.05.10, 19:39
              A my Cię wspieramy w tym, jak możemy :)
              • igor_uk Re: Ale, ale 09.05.10, 19:50
                ploniekocica ,dzieki tobie i wam wszystkim.A moze zrobimy na nich lapanke i
                zmusimy ich odszczekac ?
                • state.of.independence Re: Ale, ale 09.05.10, 20:45
                  Igor, a na co ich łapać będziemy? Na kiełbasę wyborczą, he he :-)))
                  No bo jak łapanka - to niech będzie z klasą.
            • aleksandra.kozel Re: Ale, ale 09.05.10, 19:48
              igor_uk napisał:

> Ludzi,ja tam nic nie mam przeciw wam,ale myslalem ze ten watek zalozylem dla
              > tych ,co powinni odszczekac swoi oskarzenia.Ale te palanty milcza

I Ty naiwny Igorze uwierzyłeś, że odszczekają??? Hi hi hi??
              A może dzisiaj na "szutki" Ci się zebrało???
              • igor_uk Re: Ale, ale 09.05.10, 19:57
                Sasza (chyba wiesz ,ze w Rosji na Aleksandra,czy Aleksandru mowia Sasza,ale
                tylko do tych ktorych lubia),o jakich szutkach ty mowisz.Sprawa jest jak
                najbardziej powazna i to nie dla nas,a dla tych palantow ( aha przypomnial sie
                mnie jeszcze jeden,ten od mojego wypieprzenia z forum- paul-2) bo ich szef
                ,czy szczerze,czy taktycznie,wyraznie dal znac,ze od kacapow wara,a oni na to
                nic.Przeciez ja to dla nich robie,to ja ich dupska ratuje. Tak co zadne
                szutki,to tylko troska o tych z listy.
                • aleksandra.kozel Re: Ale, ale 09.05.10, 20:25
                  Tak co zadne
                  > szutki,to tylko troska o tych z listy.

No pięknie, mamy w takim razie ...listę Igora...
                  Ale, ale..widzę, że słowa prezesa zaczynają już być tłumaczone z prezesowego na
                  nasze. To dobrze, bo tu nie może być niedomówień. Jeszcze bysmy go posądzili o
                  cieplejsze uczucia do Rosjan, bo rząd to chyba też...Rosjanie????

A Sasza to ładnie brzmi...
                  • ae911truthorg Re: Ale, ale 09.05.10, 20:29
                    aleksandra.kozel napisała:

> Tak co zadne
                    > > szutki,to tylko troska o tych z listy.>
                    > No pięknie, mamy w takim razie ...listę Igora...
                    > Ale, ale..widzę, że słowa prezesa zaczynają już być tłumaczone z prezesowego na
                    > nasze. To dobrze, bo tu nie może być niedomówień. Jeszcze bysmy go posądzili o
                    > cieplejsze uczucia do Rosjan, bo rząd to chyba też...Rosjanie????

Putin też ? Poczytaj sobie w necie na ten temat.
                    • aleksandra.kozel Re: Ale, ale 09.05.10, 20:36
                      > Putin też ? Poczytaj sobie w necie na ten temat.

To Władimir Władmirowicz nie jest Rosjaninem?
                    • ploniekocica Re: Ale, ale 09.05.10, 20:39
                      A Ty wiesz, co to jest web.2? Web.2 to jest taka maszynka dzięki, której każdy
                      może napisać w necie, co mu się żywnie podoba. Dzięki web.2 można w necie
                      znaleźć kompletnie sprzeczne informacje na dowolny temat.
                      I dlatego odsyłanie kogoś "poczytaj sobie w necie" jest wyznacznikiem
                      "szaleństwa, w którym nie ma metody".
                      • ae911truthorg Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 09.05.10, 21:09
                        Dzisiaj w TVN24, to nie web.2 ;)))) w czasie komentowania defilady jednemu Panu
                        się wyrwało w komentarzu do słów redaktora "Stalin nie był Gruzinem..".
                        Oniemiałem, czekałem jak w jedynie słusznej tv powiedzą kim był Stalin.
                        Chyba go ktoś szturchnął, po co tłuszcza ma mieć wątpliowści.
                        Gruzinem był i koniec,a Hitler był Niemcem.
                        Spijcie dalej, nie szukajcie prawdy.
                        Parafrazując skecz z Goridze i Stiopą(Pszoniak i Fronczewski) "wszyscy byli
                        Rosjanami" ,a Stalin był Gruzinem,ale nie wiedział o tym "nie powiedzieli mu". ;)))
                        Stop Rusofobii, Rosjanie są jak my, szczerzy i pełni ludzkich uczuć.

• ingeborga.dapkunaite Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 09.05.10, 22:32
                          Potwierdzę Ci - ten cholerny Stalin był Gruzinem. Powybijał mi
                          rodzinę, bo nie mam czego zbierać (a w połowie jestem Osetynką) ale
                          nigdy nie powiem, że Rosjanie są moimi wrogami, nie będę szerzyć
                          nienawiści i paskudnego zła. Przestań to robić. Ok?
                          • ae911truthorg Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 09.05.10, 23:22
                            ingeborga.dapkunaite napisała:

> Potwierdzę Ci - ten cholerny Stalin był Gruzinem. Powybijał mi
                            > rodzinę, bo nie mam czego zbierać (a w połowie jestem Osetynką) ale
                            > nigdy nie powiem, że Rosjanie są moimi wrogami, nie będę szerzyć
                            > nienawiści i paskudnego zła. Przestań to robić. Ok?

A Tobie co się stało ?
                            Nie szerz nienawiści.
                            A tak troszkę wiedzy łyknąć, chyba że jej nienawidzisz.
                            Poczytaj kto w Gruzji używa nazwisk kończących się na -szwili, a kto na -adze.
                            Caryca Katarzyna , też była Rosjanką ?

"Urodziła się 2 maja w Szczecinie jako córka niemieckiego księcia z dynastii
                            askańskiej Christiana Augusta i Joanny Elżbiety w prowincji Anhalt-Zerbst. Na
                            chrzcie otrzymała imiona Sophie Friederike Auguste. W 1745 poślubiła księcia
                            holsztyńskiego Piotra Ulryka
                            , późniejszego cara rosyjskiego Piotra III"

Nie obwiniaj Rosjan za najgorsze zbrodnie włodarzy Rosji.
                            Putin nie jest Rosjaninem, w/g Ciebie Gruzinem , bo jego matka mieszka w Gruzji.
                            • ingeborga.dapkunaite Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 09.05.10, 23:34
                              Mój Szanowny Adwersarzu, czuję się nią jestem i jestem Polką. Ale Ty
                              mi tego nie zabronisz, bo tak się Tobie podoba że Polką czuje się
                              wpół Osetynka. Zastrzelisz mnie za to? Uznasz za osobę jakiejść
                              gorszej kategorii?
                              • ae911truthorg Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 10.05.10, 08:35
                                Wybacz, ale nie zachowujesz się jak Polka.
                                Po pierwsze, nie pisałem słowa o Tobie, po drugie w Polsce nie ocenia się ludzi
                                na podstawie ich pochodzenia. Tutaj znajdowali azyl Żydzi uciekający z całej
                                Europy. Tu się nie strzela do kobiet,tak jak w Palestynie, Iraku czy Afganistanie.
                                • ingeborga.dapkunaite Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 10.05.10, 09:22
                                  Czyli zachowuje się jako kto - jakieś wytyczne? A na temat tego, jak
                                  ocenia się w Polsce ludzi na podstawie pochodzenia mogłabym dużo
                                  powiedzieć. I to niekoniecznie dobrego.
                                  Łatwo mówić o Żydach, jak ich nie ma praktycznie w Polsce.
                                  A co dotyczy strzelania do kobiet gdziekolwiek. To strzelają na
                                  podstawie płci? Nie wiedziałam.
                                  • ae911truthorg Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 10.05.10, 09:32
                                    To jest wątek o wypowiedzi JK. Nie o Tobie, mnie , Polsce czy Osetii - gdzie
                                    jest cacy.
                                • agnes-05 Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 10.05.10, 09:41
                                  ae911truthorg napisał:

po drugie w Polsce nie ocenia się ludzi
                                  > na podstawie ich pochodzenia. Tutaj znajdowali azyl Żydzi uciekający z całej
                                  > Europy.

No to poleciałeś po całości....w Polsce nie ocenia się ludzi na podstawie
                                  pochodzenia? Zapytaj jakiegokolwiek człowieka o wyglądzie mało
                                  słowiańskim...Może jakiegoś "asfalta"?
                                  Nie chcę wchodzić tez w dyskusję na temat azylu dla Żydów, bo to nie jest temat
                                  tego forum, ale posłuchaj wspomnień Żydów z Polski. Owszem, są i dobre, ale
                                  złych jest całe mnóstwo.
                                  Czyżby takie były nowe wytyczne? Przedstawiamy sie jako naród kochający
                                  wszystkich o odmiennej religii, kolorze skóry, zero ksenofobii, zero zaścianka.
                                  Po prostu Europa...a na czele tego cudownego narodu Jarosław ma tle pianina....
                                  • ae911truthorg Re: A Stalin kim był ? A Beria ? 10.05.10, 11:04
                                    Oceniam ludzi na podstawie ich zachowania, a nie rasy.
                                    Vide niedawne list Żydów europejskich potępiających działania Izraela w Gazie,
                                    zbulwersował on wielu innych Żydów.
                                    Niektórzy jak pan Lanzmann, plują na kuriera Karskiego,który ryzykował życie aby
                                    powiadomić świat o holocauście. Jak zareagowała diaspora,sama oceń.
                                    Nie jesteśmy idealni, ale na tle innych możemy wysoko nosić czoło.
                                    My nie wymyślamy "polskich obozów", nie mordujemy więźniów jak w Katyniu.
                                    Rosyjscy więźniowie warto zwrócić uwagę zmarli z głodu i chorób jak wielu
                                    wolnych Polaków. Do tego czerwonoarmistów do Polski nikt nie zapraszał,byli
                                    agresorami.Funkcjonariusze zamordowani w Katyniu byli wzięci do niewoli we
                                    własnym kraju i nie walczyli z Rosjanami.
            • kzet69 Re: Ale, ale 09.05.10, 21:30
              > Ludzi,ja tam nic nie mam przeciw wam,ale myslalem ze ten watek
              zalozylem dla
              > tych ,co powinni odszczekac swoi oskarzenia.Ale te palanty milcza.

a co dziwisz się? zaskoczyła ich volta prezesa i czekają na wytyczne
              po linii partyjnej
              ps. nie żartuję to jest widoczne na innych forach np wiadomościach
              pzdr
              • igor_uk Re: Ale, ale 09.05.10, 21:47
                kzet69,uwazam cie za bardzo powaznego faceta (zreszta siebie rowniez) i nawet
                przez glowe mnie nie moglo przejsc, ze ty zartujesz.
        • jot-es49 Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 19:32
          Igor nie przejmuj się, ja też zapomniałem na moment, że kampania wyborcza
          ruszyła pełną parą i już, już miałem Mu uwierzyć... Na szczęście szybko się
          zreflektowałem. Za chwilę bowiem zobaczymy jak zapala świeczkę na grobie NN
          rosyjskiego żołnierza, razem z wnuczką Lecha otrzymaną w spadku na okres
          kampanii wyborczej... Albo coś w tym rodzaju...
          UWAŻAJ!
          Jarek wygłosił swoje "expose":
          "(...)Jestem przekonany, że coś nas łączy, że łączy nas przekonanie, że Polska
          ma prawo do marzeń o tym, że będzie silna, licząca się w świecie, że będzie
          sprawiedliwa, że będzie dumna (...)"
          Tym samym nie pozostawił nam złudzeń - POMARZYĆ SOBIE MOŻEMY!!!
          To jest wizja Polski pod panowaniem "następcy tronu".
          Brawo! Nareszcie wiem o co chodzi. Spełnijmy MARZENIE Jarka a będziemy mogli
          sobie POMARZYĆ o silnej, liczącej się w świecie, dumnej Polsce! CAŁĄ PRAWDA I
          TYLKO PRAWDA!
        • joanna_on-line Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 21:35
          igor_uk napisał:

> jot-es49 ,wiesz co ,przed chwila napisalem ze chce mu uwierzyc,a teraz jak
          przeczytalem twoj post,to juz sam nie wiem,czy wierzyc mu? Chyba jestem
          czlowiekiem bez wlasnego zdania.

Igor na litość - czy mnie oczy mylą??? Ty się zastanawiasz czy wierzyć w zmianę
          frontu przez JK??? No proszę Cię, nie osłabiaj mnie jeszcze Ty!
          Człowiek nie zmienia sie dlatego, że wygłosi kilka gładkich zdań, na wizerunek
          pracuje sie latami, a pan JK zapracował sobie solidnie na to, żebym nigdy nie
          dała mu prawa do reprezentowania Polski.
          • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 21:48
            joanna_on-line ,niezly ze mnie aktor.A?
            • joanna_on-line Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 21:50
              igor_uk napisał:

> joanna_on-line ,niezly ze mnie aktor.A?

uffff... kamień z serca, bo przy dzisiejszych forumowych atrakcjach byłam
              skłonna juz uwierzyc w wiele wcieleń/przeobrażeń jednej osoby ;/

a na przyszłość sobie tak nie żartuj, albo chociaż gdzie ukradkiem puść oczko ;)
    • ae911truthorg Re: Oj Igor, Igor. 09.05.10, 20:00
      taki inteligentny i znający rosyjską dyplomację, a nie czyta ze zrozumieniem tekstu.
      JK mówił o Rosjanach, podobnie jak ja, nie było tam słowa o rządzie Rosji.
      Słuchałeś uważnie tego co powiedział dzisiaj Miedwiediew ?
      Tam były też bardzo ciekawe aluzje.
      Jeszcze bardziej ciekawe było bliskie towarzystwo.
      Patrz obok tekstu, albo analizuj dokładnie słowa.
      • igor_uk Re: Oj Igor, Igor. 09.05.10, 20:28
        ae911truthorg ,dzieki za twoja ocene mojej skromnej osoby,ale wlasne ta moja
        inteligencja(!) pozwola stwierdzic,ze o ile J.Kaczynski o czyms nie mowil,to
        znaczy tego nie uwaza za istotne.J.Kaczynski nie jest rosyjskim dyplomatem,on
        wogole nie jest dyplomatem.Moze zauwazylec,ze ja zaznaczyl,ze on wspomnil
        praktycznie o wszyskich grzechach w swoim przemowieniu,bo w nie wierzy,jak by
        wierzyl ze Ruskie tam cas naskrobaly,to by wogole nie bylo by tego apelu,a jak
        by byl,to napewno cos na ten temat powiedzial,chociaz by w sposob mniej lub
        bardziej ukryty. A z twojej rady patrzec obok tekstu,ja nie skorzystam,nie wiem
        jak ty,ale ja zeza nie mam.Pozdrowiam.

P.S.Musisz docenic ,ze nie wpisalem cie na liste. (chociaz bardzo nad tym wahal sie.
        • ae911truthorg Re: Oj Igor, Igor. 09.05.10, 20:40
          Wpisuj mnie gdzie chcesz ;)))
          Jak widać JK jest dyplomatą i to dobrym.
          W obecnej sytuacji unika oskarżeń, czeka na raport, dzisiaj ujawniono zeznania
          milicjantów słyszących strzały, poczekaj.
          Uznanie, że to był zamach jest kwestią czasu, ustalenie kto go dokonał to już
          może być polityka.
          Odezwa do Rosjan to finezyjna sugestia "nie pochwalamy działań rządu
          rosyjskiego. Dziękujemy za łzy i współczucie narodu rosyjskiego".
          Kto chce zrozumie.
          • igor_uk Re: Oj Igor, Igor. 09.05.10, 20:47
            ae911truthorg ,czy ty nie poslugujesz sie co jakijs czas nickiem infoooo?
            oczewiscie taka odpowiedz-"nie",mnie nie zadowoli.Musisz to udowodnic. OK?
            • ae911truthorg Re: Oj Igor, Igor. 09.05.10, 21:01
              igor_uk napisał:

> ae911truthorg ,czy ty nie poslugujesz sie co jakijs czas nickiem infoooo?
              > oczewiscie taka odpowiedz-"nie",mnie nie zadowoli.Musisz to udowodnic. OK?
              A jak mam Ci to udowodnić ?
              Jesteś inteligentny to przeanalizuj posty, jak infooo pisze podobnie do mnie
              to mnie to tylko cieszy, mam nadzieję, że się nie obrazi ;)
    • dzambii Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 20:46
      Ależ oni nie mogą odszczekać zbyt wcześnie. W czasie jakiejś
      poprzedniej kampanii (nie pamiętam której) też była gweałtowna
      zmiana wizerunku PIS. Było miło, grzecznie, bez bzdurnych zarzutów i
      osobistych wycieczek. Ale prezes długo nie wytrzymał i znów wypuścił
      tę swoją sforę. Przyjecielski wizerunek szlag trafił.
      Tak sobie myślę, że jeśli po 1-2 tygodniach słupki znacząco nie
      wzrosną, to prezes rozgoni doradców i sam zajmie się swoją promocją.
      A wtedy nie będzie zmiłuj dla tych, co odszczekali zbyt wcześnie.
      Daj im szansę na przeżycie.
      • aleksandra.kozel Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 20:52
        dzambii napisała:

> Ależ oni nie mogą odszczekać zbyt wcześnie. W czasie jakiejś
        > poprzedniej kampanii (nie pamiętam której) też była gweałtowna
        > zmiana wizerunku PIS. Było miło, grzecznie, bez bzdurnych zarzutów i
        > osobistych wycieczek. Ale prezes długo nie wytrzymał i znów wypuścił
        > tę swoją sforę. Przyjecielski wizerunek szlag trafił.

Nie dziwota...
        Taki na przykład lampart długo na diecie wegetariańskiej nie pociągnie, a krowie nie dasz padliny, bo do pyska nie weźmie...I tak jest z PISem. Czasami chwilowo wytrzymuje z odmienionym wizerunkiem, ale nie trwa to nigdy długo i zaczyna się wygrażanie paluszkiem...
        • kzet69 Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 21:46
          > Nie dziwota...
          > Taki na przykład lampart długo na diecie wegetariańskiej nie
          pociągnie

nie wiem... milczenie, ewentualnie pianino i nostalgia moga byc nutą
          przewodnią prezesa, przynajmniej w pierwszej turze.... potem
          zależy...
    • dv69 Fiuuuu 09.05.10, 21:11
      fiuuu fiuuu ale sie postarali:D kto by pomyslal:D musieli sie bardzo napracowac
      znawycy nad wizerunkiem, okularki, minka ,pianiono, nuty
      slowa My Polacy ( chyba mial na mysli tych 1,6 miliona co na liste sie
      wpisali)naprawde moglo za serce zlapac ,ale niestety ja nie dam sie omotac:D i
      mam nadzieje ze Polacy nie pozwola z siebie glupkow robic.Czlowieka mozna ubrac
      zaczesac, dac mu madry tekst do odczytania mozna naprawde z buraka zrobic
      czlowieka ale niestety charakteru tak predko sie nie zmienia.
      • marysia130 Re: Fiuuuu 09.05.10, 21:35
        Szczegolnie takiego... ale jest do przygarniecia niezdecydowany elektorat, to
        pewnie dla nich
        • aleksandra.kozel Re: Fiuuuu 09.05.10, 21:42
          Mówilam, że Igor dzisiaj "szutnik" i patrzy, czy uwierzymy, czy nie...
          Tylko nie wiem, w co bardziej nie wierzyć: w przemianę prezesa Jarka, czy w to,
          że Igor mysli, że on zmienił sie naprawdę?
          • igor_uk Re: Fiuuuu 09.05.10, 21:50
            Sasza ,wszystko jest w porzadku ,to znaczy i ja i Jarek.Nic nam nie stalo
            sie.Wiesz co mam na mysli.
            • aleksandra.kozel Re: Fiuuuu 09.05.10, 22:04
              igor_uk napisał:

> Sasza ,wszystko jest w porzadku ,to znaczy i ja i Jarek.Nic nam nie stalo
              > sie.Wiesz co mam na mysli.

No jak nie wiem, jak wiem!
              Ale pożartować można czasami, nawet na tym forum, choć niektórym jest to solą w
              oku...
    • iminie Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 22:21
      A co i jak miał mówić? Przecież:
      Po 1 wybory tuż tuż, walka trwa a PiSiorki wymyśliły co i jak należy
      mówić, by pokazać łagodne oblicze JK po tragedii.
      PO 2 - ważniejsze - JK wie, że "nabroił" telefonem tuż przed
      katastrofą
      (nie chodzi przecież tylko o osobista tragedię i
      startę brata) i że to i tak i tak się wyda, więc póki się da to
      należy jak najdłużej utrzymać to w tajemnicy! A aby to utrzymać,
      należy nawet nie próbować prowokować i oczerniać Rosjan...
      Dla mnie to już nie jest zdrowy psychicznie człowiek. Nigdy nie był,
      był opanowany nienawiścią do ludzi, ale był jeszcze brat, który miał
      łągodniejsze oblicze i który może mógł czasem Go przyhamować. Teraz
      będzie działał jak w amoku.
      Mnie przemówienie nie przekonało :/ Do mnie zmiana oblicza by
      przemówiła, gdyby nie startował w wyborach, gdyby się odsunął na
      dalszy plan polityki. Zbyt szybko się otrzepał!
      • moreandmore Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 23:04
        Teraz Jarkiem zajęli się ludzie od kreowania wizerunku i z pewnością doradzają
        mu, żeby powstrzymał się od ostrych wypowiedzi, zgodnych z jego charakterem i
        poglądami. Czarną robotę odwalają za niego inni. [Swoją drogą, niech się mają na
        baczności, bo ludzie tego pokroju nie znają słowa lojalność].
        Nie bez przyczyny ograniczył występy publiczne do druku, nagrań wideo i sesji
        fotograficznej z Super Expresem. Będzie miał szansę wykazać się, kiedy ruszy w
        Polskę z kampanią.
        Nie ufam mu i jego oświadczeniom. Ja się autentycznie boję o losy Polski, jeśli
        wygra wybory. Boję się, że znowu staniemy się odizolowanym krajem, z większą
        ilością wrogich nam państw, niż przyjaciół.
        Podobną ostrożnością darzę zresztą Putina. Wybacz, Igor :)
        • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 23:42
          moreandmore,a za co mnie przeprasza? Zaslowa o Kaczynskim,czy o Putinie? Anie
          jeden,a nie drugi nie jest moim bohaterem.Putin byl potrzebny Rosji w swoim
          czasie (posprzatac balagan po Jelcynie),swoje zronbil i odszedl (na jak
          dlugo-zobaczymy) na razie prezydentem jest Miedwiedziew,a ten juz jest innym
          czlowiekie,on nie jest od sprzatania,on jest dla tego zeby wprowadzic Rosje w
          XXI wiek. A Kaczynski,to jest osoba ,ktora odpowiada malym,zakompleksionym
          ludziam.On nigdy nie mowi,ze my cos robimy nie tak,on mowi ,ze to oni to robia.I
          te maly ludki wiedza-my sa OK,to oni nam nie pozwolaja dobrze zyc.
          • moreandmore Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 23:48
            igor_uk napisał:

> moreandmore,a za co mnie przeprasza?

Miałąm na myśli twoją wizytówkę... LOL
            • joanna_on-line Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 23:54
              moreandmore napisała:

> igor_uk napisał:
              >
              > > moreandmore,a za co mnie przeprasza?
              >
              > Miałąm na myśli twoją wizytówkę... LOL

hehe aż zajrzałam... faktycznie - Putin jak żywy... LOL
            • oliviatomek Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 09.05.10, 23:57
              Jarek juz kiedys gadal,ze premierem NIE zostanie,hehe
              cale te przedstawienie to gra pod publike
              • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:03
                oliviatomek ,ja to wiem.Wyczul,ze Rosja jest obecnie troche na topie,to i
                wykorzystuje to w kompanii wyborczej.
            • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:00
              moreandmore ,ladniutki jestem na tej wizytowce.Co nie?
              • wiem_ze_wiem Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:11
                Ja rabotaju! Nie wiem, dlaczego grozisz mi palcem.
                • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:14
                  wiem_ze_wiem,to ty uwazasz,ze rabotajesz,ja uwazam inaczej.Ile postow dzis
                  napisala? A wiesz jaka norma?
              • joanna_on-line Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:36
                igor_uk napisał:

> moreandmore ,ladniutki jestem na tej wizytowce.Co nie?

wprawdzie nie do mnie to pytanie, ale nie moge sie powstrzymać: nie bardzo,
                jakis taki wydajesz się byc... hmmmm.... podobny do pewnego pana znanego mi z
                TV... powiem wprost: wierna kopia (uważaj w razie co!!!)
                • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 00:54
                  joanna,kiedys mialem swje foto na wizytowce,to do mnie facety czepili sie jak
                  muchi do gowna.a JAK ZAMIESCIL TO,TO KOBIETY ,JAK NA MIOD LECA.
                  • joanna_on-line Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 01:13
                    igor_uk napisał:

> joanna,kiedys mialem swje foto na wizytowce,to do mnie facety czepili sie jak
                    > muchi do gowna.a JAK ZAMIESCIL TO,TO KOBIETY ,JAK NA MIOD LECA.

ojojoj to Twoja uroda w guście panów.... hmmm... to może i lepiej, że zmieniłeś,
                    bo od kobitek łatwiej nieco sie opędzić ;)))
                    • igor_uk Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 01:21
                      joanna,bardzo milo mnie z toba gadac,ale musze isc baju ,baj.Dobranoc.
                  • moreandmore Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 09:29
                    igor_uk napisał:

> joanna,kiedys mialem swje foto na wizytowce,to do mnie facety czepili sie jak
                    > muchi do gowna.a JAK ZAMIESCIL TO,TO KOBIETY ,JAK NA MIOD LECA.

Do mnie teraz piszą tylko prawdziwi chrześcijanie.
              • moreandmore Re: Jaroslaw Kaczynski do Rosjan. 10.05.10, 09:28
                igor_uk napisał:

> moreandmore ,ladniutki jestem na tej wizytowce.Co nie?

Śliczny:)
                Ale i tak ci nie ufam, Putin. LOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka