Dodaj do ulubionych

Wątek katastroficzno-wybuchowy

19.07.10, 20:36
Przy okazji pewnego zdarzenia, które popsuło mi dziś z rana pierwszy dzień
urlopu przypomniało mi się, że niektóre osoby próbowały dopatrzeć się na
zdjęciach wraku Tupolewa śladów eksplozji i Bóg wie czego.

Wprawdzie nie wybuchł mi nad głową kolejny Tupolew, ale wybuchł jakieś 200
metrów od mojego domu samochód... a właściwie gaz techniczny ulatniający się z
nieszczelnej butli. Kierowca miał szczęście w nieszczęściu, że wyszedł z auta
na kilka sekund przed wybuchem.

W artykułach jakie zamieszczam poniżej są zdjęcia wraku auta, a ja jeszcze
zapewniam, że miałam wątpliwą przyjemność rzucenia okiem (w jakiś kwadrans po
zdarzeniu) na miejsce wybuchu i sposób w jaki rozrzucone zostały resztki
samochodu.

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100719/POWIAT16/560345534
lublin.com.pl/artykuly/pokaz/8833/zielona,gora,wybuchla,butla,z,acetylenem,w,osobowce,zdjecia/
Obserwuj wątek
    • absurdello To pewnie była butla z ... 19.07.10, 20:43
      wybuchową mgłą ze Smoleńska, przecież to niemożliwe, żeby w powyższej
      sprawie nie maczali rąk Rosjanie, oni są wszędzie, boję się otworzyć
      lodówkę ...
      • state.of.independence Re: To pewnie była butla z ... 19.07.10, 20:46
        Pewna zaprzyjaźniona osoba radziła mi w tej sprawie, abym dokładnie zbadała
        koneksje rodzinne kierowcy. Najprawdopodobniej kierowca jest dalekim krewnym
        któregoś z pilotów tutki (lub któregoś z pasażerów) i dlatego postanowiono go
        zlikwidować.

A napełnienie butli mgłą ze Smoleńska to pikuś. Przecież Tusk z Putinem
        ściskając się przed kamerami szeptali sobie o tych butlach z mgłą na ucho ;-)
      • igor_uk Re: To pewnie była butla z ... 19.07.10, 20:48
        absurdello napisał: w powyższej sprawie nie maczali rąk Rosjanie, oni są
        wszędzie, ""

Zaczniemy od tego,ze 80% gazu LPG jest sprowadzane do Polski ze Wschodu,czyli
        reka Moskwy w kazdym ,praktycznie, wypadku z udzialem gazu,jest obecna. A co
        dotyczy powszechnoj obecnosci Rosjan i to wszedzie,to moge to podtwierdzic na
        wlasnym przykladzie.Gdzie nie pojde,przynajmniej jeden kacap tam zawsze jest.
        • state.of.independence Re: To pewnie była butla z ... 19.07.10, 20:53
          igor_uk napisał:

> Gdzie nie pojde,przynajmniej jeden kacap tam zawsze jest.

To straszne! Zaczynam się bać, że mi zaraz ten stary jogurt (którego zapomniałam
          wyrzucić) wybuchnie demolując mieszkanie :-(
          • absurdello Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 21:14
            może to złagodzi eksplozję ...

Jogurt ...

no chyba, że chodzi o tego Jogurta ;)

Ten
            Yoghurt ... ;))
            • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 21:21
              Mnie już nic nie pomoże - za dużo widziałam i chcą mnie ubić tuda i siuda ;-)
              • igor_uk Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 21:51
                state,ty, jak widze,masz taka sama manie wielkosci,jak i kaczynski
                (he,he).Rowniez uwazasz sie za tak wielka,ze wszysci pragna cie zabic.
                • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 21:58
                  Igor, ja nie mam manii wielkości. Miałam zamiar iść się opalać, ale dzisiaj
                  trochę chłodno było więc się ociągałam. Ale gdyby było cieplej to wybuch
                  nastąpiłby dokładnie w chwili w której przechodziłabym przez ulicę!

Ktoś bardzo dobrze zna moje zwyczaje i zaplanował to. Teraz to ja tak myślę, że
                  ten kierowca to zamachowiec. Do tego on był w zmowie z Tuskiem i Putinem!
                  • igor_uk Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 22:06
                    state,jak to byl zamach na twoja zyzn (w co po przemysleniach zaczynam
                    wierzyc).to za nim napewno nie stoi a nie Putin,a nie Tusk.Ale kogos z PiSu ja
                    by nie wykluczyl.W swoim czasie za duzo klepali jezorami o wypadzie do
                    Smolenska, z Jarkiem na pokladzie. Od tamtej pory ja rowniez czuje
                    zagrozenie.Ostatnio sasiadka z naprzeciwka,ktora nigdy nie widzialem z nakryta
                    glowa,zalozyla cos bardzo podobnego na moherowy beret,ja tak sadze ,ze jest juz
                    zwerbowana przez PiS.
                    • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 22:13
                      igor_uk napisał:

> Ale kogos z PiSu ja by nie wykluczyl.

Tylko nie mów, że stała za tym Zuzka... To ona dała się poznać jako specjalistka
                      od bomby paliwowo-powietrznej. A wybuch tego samochodu to z pewnością robota
                      kogoś, kto taką bombę potrafi zrobić.

> W swoim czasie za duzo klepali jezorami o wypadzie do
                      > Smolenska, z Jarkiem na pokladzie. Od tamtej pory ja rowniez czuje
                      > zagrozenie.

Jeśli nawet nie Zuzka to z pewnością stoi za tym ktoś z tego forum. Zbyt
                      otwarcie wymienialiśmy tu poglądy.

> Ostatnio sasiadka z naprzeciwka,ktora nigdy nie widzialem z nakryta
                      > glowa,zalozyla cos bardzo podobnego na moherowy beret,ja tak sadze ,ze jest juz
                      > zwerbowana przez PiS.

Jest jeszcze odrobina nadziei - może po prostu przeziębiła zatoki albo uszy i
                      dlatego ten beret...
                      • igor_uk Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 22:39
                        state,to ze zuzka maczala w tym palce,to nie podlega zadnej watpliwosci,a co
                        dotyczy tego,ze ty mnie probujesz uspokoic,to ja cie za to jestem wdzieczny,ale
                        wyobrazic sobie angielska kobiete w moherowym beretie,jako srodek na
                        przeziebione zatoki ,ja nie moge (a wyobraznie mam duza).Da i zachowuje sie ona
                        ostatnio dziwne-wstaje naprzeciwko mojego domu i macha rekami i angielski u niej
                        ostatnie zrobil sie jakijs dziwny i talerz anteny satelitarnej zawiesila
                        ostatnio(moze oglada Trwam?).Robi sie straszno.Ale zeby zamach taki ,jak na
                        ciebie,jeszcze tego nie mam.Moze jestem zbyt malym szkodnikiem i mnie tylko chca
                        postraszyc?
                        • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 22:49
                          No Igorek, jeśli ona kiedyś zacznie Ci tym talerzem anteny satelitarnej machac
                          przed nosem to będziesz miał poważne powody do niepokoju. Wtedy będzie już
                          pewne, że ona się na Ciebie zamachnie :-)

A czemu angielski zrobił się u niej dziwny? Sądząc z opisu - to rodowita Polka,
                          do tego z Torunia ;-)
                      • ingeborga.dapkunaite Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 23:25
                        State, zobacz, Zuzka nie wypowiada się w tym wątku, więc sądzę, że
                        coś jest na rzeczy. Zdecydowanie twierdzę, że to był zamach na
                        Ciebie. A że nieudany - jak sądzę - brak doświadczenia w tej
                        materii. W końcu nie jesteś samolotem, gdzie taką bombę można
                        umieścić.

Czy ja też mam zacząć się bać? I mi też może coś wybuchnąć? Nie
                        chcę! Po licho ja wyrażam swoją opinię na forum? Ajaj! ;-)
                        • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 23:34
                          Domyślam sie, że to był zamach próbny - Zuzka umieściła bombę w bagażniku
                          samochodu, żeby przetestować jej działanie. Następny zamach będzie już prawdziwy
                          i w jego wyniku jakaś Cessna z pobliskiego aeroklubu spadnie mi na dach. Pal
                          licho Cessnę, bo mała, ale jak spadnie Antonow z 12 osobami w środku?

Jednym słowem - wszyscy powinniśmy bardzo uważać. Zagrożenie czai się wszędzie ;-)
                          • ingeborga.dapkunaite Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 19.07.10, 23:52
                            A kogo do tego Antonowa zapakują? Już wiem - porwą z tego forum,
                            zwiążą i wpakują Ci na głowę. No nie! Po pierwsze, nie chcę stracić
                            przyjaciółki, po drugie - nie chcę zginąć sama, no i bez nas
                            wszystkich, co by Taka Zuzka robiła? Z kim by się kłóciła o swoje
                            racje? Z Ae...nigdy nie pamiętam, co tam dalej?

Uhu, zagrożenie czai się wszędzie. Powąchałam salcesonik, co dziś
                            rano nabyłam. Wywaliłam, bo jakoś się spsuł chyba. A nie powinien
                            był. Myślisz, że to też był zamach na mnie? Ktoś wie, że lubię
                            ozorkowy?
                            • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:01
                              O, z tym salcesonikiem to może chodzić tylko o zamach! Stary numer - trucizna w
                              ulubionej potrawie. No tak, widzę że Zuzka działa z zaskoczenia ;-)

A o Antonowa się nie martw. Spadochroniarze skoki z niego trenują. Zuzka
                              uprowadzi samolot pełen spadochroniarzy, demonstrując przy okazji jak działa
                              sztuczna mgła oraz na czym polega meaconing ;-)
                              • ingeborga.dapkunaite Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:12
                                I to nie monotematycznie, tylko na różnych frontach. Uważać należy,
                                zabezpieczyć się jakoś chyba, bo kto to wie, czym zaskoczy.

Aż strach pomyśleć z tym Antonowem. A co jej Ci biedni
                                spadochroniarze zrobili? Czy oni głoszą jakieś nieadekwatne poglądy
                                i wysuwają jakieś wątpliwości? Może ich jakoś uprzedzić, czy co? ;-)
                                • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:17
                                  Ja się chyba wezmę za pisanie testamentu bo nie wiem jak długo pożyję w tym
                                  układzie, he he :-)

A co do spadochroniarzy - pewnie są lewicowi jak i większość tutejszych.
                                  Chociażby na zasadzie "krew za krew" Zuzka ich poświęci w "jedynej słusznej"
                                  sprawie ;-)
                                  • ingeborga.dapkunaite Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:26
                                    Dobry pomysł! Tak na wszelki wypadek przyda się. Czy już powinnam
                                    czuć się zaszczuta, szykanowana? W końcu masz większe doświadczenie,
                                    bo zamach Ci obok przeszedł. ;-)
                                    • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:31
                                      Zaszczuta i szykanowana możesz czuć się zawsze. Trzeba sobie tylko dorobić całą
                                      filozofię kto Cię szczuje i dlaczego to robi. Czym dłuższą historyjkę sobie
                                      dorobisz - tym mocniej trzeba w nią wierzyć i się jej trzymać :-D
                                      • ingeborga.dapkunaite Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 00:36
                                        Hmmm... A kto mnie ma zaszczuć i szykanować i za co? Bo takie lepsze
                                        pomysły już są zajęte na forum, a na byle co jakoś mi się pisać nie
                                        chce. Jakis pomysł może? ;-)
                                        • state.of.independence Re: Natychmiast obejrzyj poniższy materiał !!!! 20.07.10, 21:03
                                          Hmmm... Pomysł trzeba mieć swój własny i oryginalny. Nie bardzo mogę tu
                                          podpowiedzieć. Można popróbować przebić czymś pomysły forumowe.
                                          No nie wiem, może coś w stylu "jestem szykanowana przez inteligentne
                                          mrówki-faraonki, które przychodzą do mnie w mundurach KGB"...
    • igor_uk Re: Wątek katastroficzno-wybuchowy 19.07.10, 20:43
      state,przedwszystkim bardzo ciesze sie z tego,ze widze cie z powrotem (po dwoch
      dniach nieobecnosci) na forum.
      A co dotyczy tego auta,to czemu ty nie zrobila zdjecia sama i nie wyslala ich
      zuzce111 na prywate? Chyba ze to juz jest zrobiono.
      • state.of.independence Re: Wątek katastroficzno-wybuchowy 19.07.10, 20:51
        Igor, ponawiam moje pytanie czy tam w UK weekendów nie ma? Toż już nigdzie nie
        można się wybrać bo na tym forum od razu uznają człowieka za martwego, he he :-)))

Co dotyczy auta to nie zrobiłam zdjęć bo policja do wraku nie dopuszczała. Tam w
        tej butli był jeszcze gaz i groziło ponowną eksplozją. Poza tym z daleka
        widziałam policyjnego fotografa i wzruszyłam ramionami na zdjęcia. W końcu było
        jasne, że je w ciągu kilku godzin opublikują. Przecież niecodziennie się trafia
        wybuch samochodu.
        • sibod Re: Wątek katastroficzno-wybuchowy 20.07.10, 09:08
          To ta niedobra policja musiała być szkolona w Rosji jak nic.
          Tam też nie chcieli dopuszczać. Imperator kazał - NIEDOPUSZCZAĆ i
          koniec !!!

• state.of.independence Re: Wątek katastroficzno-wybuchowy 20.07.10, 20:59
            A niech to. I jeszcze jedno przyuważyłam. Zarówno w przypadku katastrofy w
            Smoleńsku jak i wybuchu tej butli w aucie miejsce zdarzenia było "ogrodzone"
            identyczną taśmą w ukośne biało-czerwone paski.

To jest podejrzane, że taką samą taśmę mieli tutaj i w Smoleńsku. To trzeba
            sprawdzić a najlepiej powołać jakąś międzynarodową komisję ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka