Dodaj do ulubionych

Jak tu dozyc do jutra?!

11.01.11, 12:00
Jutro ma byc opublikowany raport MAK,dotyczacy katastrofy.Czuje ,ze szykuje sie kilka nieprzespanych noce.Mam przed wielu przewage,raport bedzie zamieszczony w internecie w dwoch jezykach,angielski i rosyjski.Nie bede musial czekac na tlumaczenia go na jezyk polski.
Drogi forumowiczy,przyjaciele i te drudzy.Nabierzcie sie sil.Jutro moga przydac sie.
Do jutra!
Obserwuj wątek
    • abebe_tp Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 12:37
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/wojna-o-marte,1,4100699,kiosk-wiadomosc.html
      zawsze możesz w nocy myśleć o pięknej Marcie....
      Renatka B. to nie jest ale zawsze jakaś.
    • abhaod Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 12:37
      nie wiadomo jegorek czy do jutra dożyjesz, już dawno powienieneś się udławić swoją pianą kacapskiej wścieklizny
      home.comcast.net/~fotoszop/ks/Biala_Ksiega_S24.pdf
      • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:08
        andrzejkum,to ty zyjesz?! jak zesz dawno nie mialem przyjemnosci widziec twoj nick.Juz nawet pomyslalem sobie,ze cie szlak trafil,przez ta twoja zlosc.Ale nic z tego ,zaraze zadna zaraza nie wezmie.
        jak by tam nie bylo,wiem jedno -ty zyjesz i zaden raport w ktorym nie bedzie napisano ,ze Kaczynskiego zabil Putin we wspolprace z Tuskiem przy bezposrednim uczestnictwie jegorka (czyli mnie) dla ciebia nie bedzie wiarygodny.Otoz,mozesz nawet tego raportu nie czytac,tam nie bedzie tego napisano.
        • abhaod Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 15:25
          doucz się jegorek polskiego, bo ci szef premię obetnie, bazgrzesz tu z koleżkami już na okrągło
          pl.wikipedia.org/wiki/Brygady_Sieciowe
    • madameblanka Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 13:17

Igor, pewnie ze sie szykują nie przespane noce, ale dla ciebie - będziesz nam tłumaczył raport, hehehe
      Poza tym jak nie będzie nic o szczurze to strzelam focha.
      • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 13:29
        Madame dla ciebie, jeśli nawet nie będzie, to tak z Igorem zmanipulujemy przekład, że nawet ruskie się w tym nie połapią...
        • madameblanka Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 13:38

o dzięki chłopaki, to mi się podoba: "sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie"....aha, tylko mgłę zostawcie, na trochę grozy musi być bo sie będzie kiepawo czytać...
          • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 13:57
            Wiesz przecież, że po rosyjsku mgła to tuman, a tych ci u nas dostatek.
            Zastanawiam się tylko czym różni się tuman smoleński od tumana rdzennie polskiego?
            Chyba tylko tym, że smoleński po jakimś czasie znika, nasz nigdy!
            • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:04
              madame,a moze tak krotka liste zyczen,tego co w raporcie MAK ma okazac sie.
              zapewniam cie,wszystkie zyczenia my z jotesem spewnimy.
            • state.of.independence Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 22:22
              jot-es49 napisał:

> Zastanawiam się tylko czym różni się tuman smoleński od tumana rdzennie polskiego?
              > Chyba tylko tym, że smoleński po jakimś czasie znika, nasz nigdy!

No tak, to forum jest świetnym przykładem na prawdziwość Twych słów :-)
      • kzet69 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 16:29
        Madame ciekawe jak Ty strzelasz Focha, bo na przykład focha w wydaniu mojej żony uwielbiam, rozbraja mnie i roztapia, mmhhmmm...
    • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:05
      Igor,

Czy zanim się udławisz pianą kacapskiej wścieklizny, mógłbyś napisać skąd ta wiadomość?
      • wujaszek_joe Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:07
        w internecie napisali
        ;)
        • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:09
          Nie prawda! Igor sam pisze - to wie! ;)
          • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:16
            jot-es49 napisał:

> Nie prawda! Igor sam pisze - to wie! ;)

A tu coś dla Ciebie, Jot-es.
            Na pewno wykryjesz tam mnóstwo policzków dla Rosji, zaś od Rosji same całusy:P
            • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 15:16
              Jeśli to miało mnie powalić na kolana i spowodować zmianę mojego podejścia do "zasług" stron zamieszanych w katastrofę to przykro mi bardzo. Z tematem zapoznałem się już wcześniej i poza słowotokiem z wszystkich ust (mikrofonów) nie ma tam nic na tyle odkrywczego coby spowodowało zmianę mojego nastawienia...;)

Vobo, coś ostatnio słabo starasz się! Wcześniej byłeś duuuużo lepszy;)
              • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 15:35
                jot-es49 napisał:

> Vobo, coś ostatnio słabo starasz się! Wcześniej byłeś duuuużo lepszy;)

Nie jestem pewien jaki kierunek starań masz na myśli. Ale jeśli ten, o którym było ostatnio, to nie zamierzam się starać. Z emocjami, sentymentami i całą tą sferą ciężko się wdawać w racjonalną polemikę. Gdyby to jeszcze było na żywo, mógłbym próbować - zależnie oczywiście od plastyczności materii strony drugiej. Tekst pisany ma jednak marną zdolność do przenoszenia emocjonalnych nastawień czy pozycji (nawet jeśli ta pozycja jest neutralna) - wyraźne niezbędnych w tym wypadku dla właściwej komunikacji.
                Uznałem, że trzeba by się starać zbyt bardzo :)
                • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 15:46
                  Tutaj przyznaję ci całkowitą rację. Głaz w głaz to całkowicie inna rozmowa a jeszcze do tego jakiś Ararat... I konsensus gotowy...
                  Na szczęście nasz spór jest o wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
        • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:10
          No ale właśnie znaleźć nie mogłem. Już mam.
          • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:12
            vobi,ty zawsze wszystko masz wtedy,kiedy inni to juz dawno przezuki i wydalili.wlasnie z tych wydalen i zyjesz-ziejac nienawiscia do wszystkich.
            • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:19
              Igor,

Czy Ty się aby na pewno dobrze czujesz?
              Owszem, nie dałem tam smileya, ale chyba było widać, że to jest cytat z postu wyżej.
              • igor_uk vobo/ 11.01.11, 15:32
                vobo,Sorry.Wyraznie widac,ze zle czuje sie.Siedze trzecia dzien w domu i nudzi sie mnie nie samowicie.
                Ok,vobo.mam nadzieje,ze temat wyczerpany.Jezcze raz sorry.
                • vobo7 Re: vobo/ 11.01.11, 15:37
                  Igor,

No nic się nie stało. Bardziej się zdziwiłem, że mogłeś mi przypisać taki, ahem, środek wyrazu, niż przejąłem tym, co napisałeś w odpowiedzi :)
                  • igor_uk Re: vobo/ 11.01.11, 15:46
                    vobo,ostatnio ty jakby unikales mnie,dla tego wyciagnal wniosek,ze to moja narodowosc stoi na przeszkodzie,poniewaz do innych,ktore wypowiadali sie w bardziej dosadny sposob ode mnie,ty odpisywal. A dzisiejszy twoj post podzialal ,jako dowod na moi podejrzenia.Ale ,zachowal sie ty elegancko,szkoda ze tego nie potrafia robic polityki-rozmowiac i wyjasniac wszystkie watpliwosci.Swiat byl by o wiele milszy.
      • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:10
        vobo,skad ta elegantnosc? Co ,wylazl z ciebia rusofob?Ile razy cie o tym pisalem,ale ty za kazdym razem udowodnial,ze jestes objektywnym.Falszywy ty jestes,jak i twoj guru Jarek.
      • madameblanka Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:22

no jest cały net zalany tym info o raporcie, chociaż ja też dopiero teraz o tym przeczytałam...
        Mundek ma jednak pretensje o to że nie uwzględnili uwag, chociażby dlatego że nie zdążyliby przeprowadzić badań; ponadto nie zaprosili go na konferencję MAK a tym opublikowaniu raportu dowiedział się z mediów. Trochę nieładnie moim zdaniem, jeżeli nie z naruszeniem prawa.
        Mundek mówi że w naszym raporcie (któremu przewodniczy Miller) będzie szerzej i rzetelniej...Aha, który raport jest ważniejszy nasz czy ichni?

• vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:30
          Madame,

No więc ja wcześniej wszedłem na stronę główną GW i nic tam wtedy nie było. Dlatego pytałem.

> Aha, który raport jest ważniejszy nasz czy ichni?

Oba są jednakowo ważne. Z tym, że "nasz" to nie jest raport ale uwagi do raportu, który został przygotowany przez MAK. Tak więc, pomijając może "ważność", rzekłbym, że ranga rosyjskiego dokumentu jest w tym sensie wyższa, iż oddaje od podsumowanie dochodzenia, które prowadziła właśnie rosyjska strona a nasz się jedynie do tamtego "odnosi".
        • jarek.pierr.do.lee Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:44
          "Aha, który raport jest ważniejszy nasz czy ichni? "

Najważniejszy będzie zespołu Macierewicza ;)
        • vobo7 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:45
          madameblanka napisała:

> ponadto nie zaprosili go na konferencję MAK a
          > tym opublikowaniu raportu dowiedział się z mediów. Trochę nieładnie moim zdaniem

Nie jest to pierwsze nieładne zachowanie względem Klicha ze strony rosyjskiej.
          Aczkolwiek nie tylko z rosyjskiej się z takimi spotkał; z polskiej - także.
        • jot-es49 Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 14:56
          Madame - jedynym ważnym, zgodnie z prawem międzynarodowym, wymogami ICAO będzie raport MAKu wraz z polskim stanowiskiem jakie zostało przesłane do MAK (jeśli nie zostało to ujęte w raporcie.
          Raport polski może służyć jedynie samozadowoleniu wewnętrznemu...
          Coś tam próbowałem pisać na ten temat ale nie spotkało się to z żadnym zainteresowaniem.

Jeśli natomiast wynikną istotne rozbieżności pomiędzy ustaleniami MAK i komisji Millera, powstanie spór, to wówczas może się w to włączyć ICAO (najlepsi specjaliści z różnych krajów mogą zostać zaprzęgnięci do tej roboty).
          Nie sądzę jednak, ażeby istniały aż tak poważne różnice aby doszło do skandalu międzynarodowego... i musiało ingerować w to ICAO.
        • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 15:41
          madame,po bardzo wielu bardzo eleganckich wypowiedzi polskich przedstawicieli,Klich wsrod nich,MAK napewno poczul sie zwolniony z obowjazku byc eleganckim.Tyle blota na MAK byli wylano,ze w ogole dziwie siem,ze poinformowali dzien wczesniej o tym fakcie.Jak nawet jutro zebrali konferencje,na ktorej przedstawili raport koncowy,to i tak nie bylo by zlamanie zadnych przepisow.
          Nie potrzebnie w Polsce bylo tyle powiedziano slow,bez zadnego pokrycia. Narobili tylko zamet.
          Slyczalem dzis w TV wiele opinji polskich politykow o tym,ze MAK za szybko oglasza raport koncowy.Co by MAK nie zrobil,zawsze bedzie zle.To po cholere bedzie wysilac sie.
    • jot-es49 Co innego mnie smuci... 11.01.11, 15:03
      Co poczną biedne niegracze, 4caty, zuzki, golden baby i inni wytrwali działacze i bojownicy o jedyną prawdziwą prawdę?
      Może trzeba ich będzie jeszcze trochę "podokarmiać" różnymi, nie do końca wyeksploatowanymi teoriami...
      • hal9000 Re: Co innego mnie smuci... 11.01.11, 15:18
        Co poczną biedne niegracze, 4caty, zuzki, golden baby i inni wytrwali działacze i bojownicy o jedyną prawdziwą prawdę?

Bojownicy o zamach nie dadzą się oszukać jakimś raportem. Żaden raport nie jest w stanie ich przekonać bo oni nie szukają prawdy ale zamachu :)
        • jot-es49 Re: Co innego mnie smuci... 11.01.11, 16:05
          Ależ ja przedstawiłem całą prawdę o zamachu. Możliwe, że to forum zbyt mało uczęszczane... Może dla tego nie chwyciło?
    • pszb Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 18:04
      Nie moglem się oprzeć :)
      Trzy dni temu napisałem:

"Re: Rosjanie "gubia" dowody
      Autor: pszb 08.01.11, 16:33

Dlatego teraz MAK powinien jak najszybciej sprawę zakończyć, uwzględnić to co słuszne tak, aby żadne międzynarodowe ciało nie mogło się przyczepić i ogłosić raport. Resztą zajmą się prokuratorzy."

Chyba przeczucie ;)
      • jot-es49 Chwalipięta! 11.01.11, 18:15
        A i tak ja byłem o parę dni lepszy.
        ;)
        • igor_uk A ja pierwszy watek zalozylem! 11.01.11, 18:40
          I co,kto lepszy?
          • jot-es49 Re: A ja pierwszy watek zalozylem! 11.01.11, 18:57
            No dobra! Niech twój diabeł będzie starszy!
            Ale to tylko dlatego, że siedzę w tym zacofanym kraju bez dostępu do informacji.
            A ruski się tym wcale nie pochwalili, przynajmniej w godzinach dopołudniowych... Teraz nie sprawdzałem.
      • igor_uk Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 18:39
        pszb napisał: Chyba przeczucie
        Jakie tam przeczucie,dawno juz podejrzewalem,ze to Anodina pod tym nickiem pisze.
        Co,towarzysz General,zgadlem?
        • pszb Re: Jak tu dozyc do jutra?! 11.01.11, 18:55
          psssssssss
    • gintrowa Re: Jak tu dozyc do jutra?! 12.01.11, 03:40
      Właściwie to rosyjski nieźle rozumiem, gorzej z mową. Rosyjskiego nauczyłam się w Niemczech, usiłuję więc układać zdania w szyku niemieckim. Niestety, sprawy techniczne są poza moim zasięgiem, ale na randkę umówiłabym się bez problemu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka