Dodaj do ulubionych

MAK udowodnił zamach.

16.01.11, 18:41
Wybuch nastąpił na wysokości 6 m nad ziemią, w odległości 850 m od pasa ( 450 od "miejsca katastrofy").
Trwał ok 1 s .
Widać to na zaniku wszystkich wskazań zaznaczonych szarym kolorem na liniach wykresu.
Było to o czasie 8.41.01,5 do 8.41.02,5. Wtedy rozlega się krzyk.
Był to wybuch termo-baryczny, zniszczony został BW ,RW po chwili zadziałał a fragmenty samolotu odbiły się od ziemi i zatrzymały.
Obserwuj wątek
    • migreniasta Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 18:45
      A te wszystkie k***y wyartykułował właśnie ten wybuch termobaryczny?
      • madameblanka Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 18:48

bo to był wybuch kontrolowany, heheh

Ae, ale pojechałeś...

• migreniasta Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 18:53
          użyto tego:
          pl.wikipedia.org/wiki/Ojciec_wszystkich_bomb
          Pod ścisłą kontrolą MOSKWY. Odpalenie zainicjował sam Kaczyński podczas rozmowy z Kaczyńskim.

Ale brednie.....
          • ae911truthorg Wykres za trudny ? 16.01.11, 19:02
            Może obrazki...

www.youtube.com/watch?v=nbzZ_AJM2hg
    • gintrowa Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 19:20
      A TAK POWAŻNIE...

6kwietnia nasi piloci wykonywali odejście z 60m, [zapisy w raporcie MAK]
      Już wtedy usiłowali zrobić podejście" na szczura"?
      Dobrze, że raport MAK nie jest zbyt brutalny w swej wymowie, daje szanse wytłumaczenia się z błędów. Obawiam się, że raport Millera będzie mniej tolerancyjny.
      • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 19:51
        NA stronie 175 masz wykresy. Ta niebieska linia to rzeczywista trajektoria,
        przemieszczanie się (widziane przez obserwatora z ziemi).
        Widzisz tam odcinek płaski ? Może chociaż załamanie linii prostej ?
        Nie ma.
        Schodzili na pewniaka.

W przypadku tego lotniska, zgodnie z procedurą, można zniżyć się do wysokości 100 metrów. Dalej lot poziomy i ani metra niżej. My zrobiliśmy dokładnie tak – jakiś czas lecieliśmy poziomo na wysokości 100 metrów. Do momentu, kiedy zobaczyliśmy bramkę z APM-ów (wielkie reflektory na ciężarówkach rozstawione po prawej i lewej stronie pasa, przed nim; świecą w stronę nadlatującego samolotu – red.). Ich światło było widoczne z dosyć dużej odległości. Pomogły nam znakomicie. Spokojnie skorygowaliśmy lot w prawo, żeby znaleźć się między nimi.

Jeżeli oba odczyty ("100 m" w odstępie 7 sekund) w raporcie były z BW to przypomina ci to coś ?
        Protasiuk też zobaczył APM-y, czemu 1200 m od pasa ? Zgadnij.
        Pisałem o tym jeszcze przed opublikowaniem raportu MAK
        • madameblanka Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 19:58

gdzie jest napisane że Protasiuk zobaczył APMy, takie coś na pewno byłoby wyartykułowane albo przez niego samego albo II pilota: "Widzę APMy" czy "Widze światła" albo "widzę bramkę"....

i APMy nie świecą w stronę samolotu....
          • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 20:23
            madameblanka napisała:
            > i APMy nie świecą w stronę samolotu....

;)
            Odważna koncepcja.
            Świeciły w modzie dziennym pod kątem bodajże 3 stopnie.
            A co z wykresem ?
            Zgadza się , że brak zapisu przez 1 sekundę, czy słabo widać ?
            Proponuję ctrl + +
            • madameblanka Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 20:43

APMy świecą w kierunku schodzenia samolotu, czyli w kierunku miejsca w którym ma wylądować samolot - to miejsce to pas startowy.
              Wiem bo mi Igor to wpajał, a ja nie wierzyłam...potem doczytałam i jest tak jak napisałam wyżej.

• ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 20:58
                madameblanka napisała:

>
                > APMy świecą w kierunku schodzenia samolotu, czyli w kierunku miejsca w którym m
                > a wylądować samolot - to miejsce to pas startowy.
                > Wiem bo mi Igor to wpajał, a ja nie wierzyłam...potem doczytałam i jest tak jak
                > napisałam wyżej.

Nawet igor takich głupot nie mówi. Jak mieli zobaczyć światła piloci JAK-a gdyby świeciły pod kątem 90 stopni do ścieżki ????
                Tu masz zdjęcia i wyjaśnienia:

cerber.salon24.pl/189473,dwa-apm-y-sa-bramke-zrobili-tak-ze-mozecie-sprobowac
              • migreniasta Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:01
                Nie jest tak do końca. APM-y tak świecą w nocy. Wtedy oświetlają pas. W warunkach mgły robi się tzw bramkę. I wtedy APM-y świecą w kierunku samolotu. Proszę potwierdź to sobie w niezależnym źródle ,bo jak się domyślam nie lubisz mnie ,więc i wierzyć nie będziesz chciała.
                • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:11
                  migreniasta napisała:

> Nie jest tak do końca. APM-y tak świecą w nocy. Wtedy oświetlają pas. W warunka
                  > ch mgły robi się tzw bramkę. I wtedy APM-y świecą w kierunku samolotu. Proszę p
                  > otwierdź to sobie w niezależnym źródle ,bo jak się domyślam nie lubisz mnie ,wi
                  > ęc i wierzyć nie będziesz chciała.

Co ma lubienie do oceny info . Lubię cię bardzo.
                  TU lądował we mgle i o tym pisałem, więc zgadzamy się.
                  Po co pisałaś, że nie świeci w stronę samolotu, by potem napisać, że świecił ?
                  Chciała byś, chciała...
                • madameblanka Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:33

>bo jak się domyślam nie lubisz mnie

nie lubie rozpieprzania forum, od gadania o wszystkim i o niczym sa inne fora chociażby Aquanet; nie mówie że tu trzeba się stricte trzymać smoleńska ale przeginanie w druga stronę to przesada.

Nie chce mi się sprawdzać, wierzę Ci na słowo, swoją droga rzeczywiście zapomniałam o tym ustawieniu "dziennym"...

• migreniasta Wczoraj tłumaczyłam 16.01.11, 21:57
                    powody takiego postępowania ale wątek jest na ośle.
    • you-know-who nie wiem co wstawic: :-) czy ;-o 16.01.11, 20:27
      ide zaraz do biblioteki pozyczyc ksiazke dostojewskiego o krotkim tytule.
      to gruba ksiazka, tam na pewno znajde wyjasnienie tej koncepcji..
      • joanna_on-line Re: nie wiem co wstawic: :-) czy ;-o 16.01.11, 20:31
        you-know-who napisał:

> ide zaraz do biblioteki pozyczyc ksiazke dostojewskiego o krotkim tytule.
        > to gruba ksiazka, tam na pewno znajde wyjasnienie tej koncepcji.
        .

w niedzielę??? ja mam na stanie nawet dwie (jedna w "dziełach zebranych") - mogę Ci dać tę pojedynczą ;-)
      • ae911truthorg Wstaw się. 16.01.11, 20:39
        you-know-who napisał:

> ide zaraz do biblioteki pozyczyc ksiazke dostojewskiego o krotkim tytule.
        > to gruba ksiazka, tam na pewno znajde wyjasnienie tej koncepcji..

Może będzie coś w niej o dokładności BW +-50 m, co daje błąd 100 m i to w rozkładzie dyskretnym w/g ciebie . Dałeś czad, gratuluję. Nie rozśmieszyło mnie to, a wręcz przeciwnie.
        • you-know-who nie, dziekuje. 16.01.11, 23:02
          ae, poczytaj dokladniej, pisalem o dyskretyzacji wskazan BW/WB, a nie o jego dokladnosci. jaka ma dokladnosc wysokosciomierz baryczny to wiemy: wystarczajaca zeby nie kosic drzew. nota bene, +-50 oznacza blad standardowy 50, nie 100.

co do ksiazki, joanno, to zartowalem. nie musze chodzic po nia do biblioteki, mam, chociaz biblioteka (ta o ktorej pisal eco, dziekuje!), ta z 10 milionami ksiazek, jest otwarta i w niedziele.
          • ae911truthorg Re: nie, dziekuje. 17.01.11, 00:01
            you-know-who napisał:

> ae, poczytaj dokladniej, pisalem o dyskretyzacji wskazan BW/WB, a nie o jego do
            > kladnosci. jaka ma dokladnosc wysokosciomierz baryczny to wiemy: wystarczajaca
            > zeby nie kosic drzew. nota bene, +-50 oznacza blad standardowy 50, nie 100.

Ogłupiaj sobie Amerykanów, jeżeli już.
            W danym punkcie możesz być 150 m (100+50) lub 50 m (100-50) to daje różnicę
            100 m . I nie pitol o błędzie standardowym, idąc na spacer z psem macie statystycznie
            po 3 nogi.
            Porównaj na wykresie jakie są odchylenia od H (TAWS QFE) str. 176.
    • jarek.pierr.do.lee Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 20:38
      "Protasiuk też zobaczył APM-y, czemu 1200 m od pasa ?"

Zeznania Protasiuka do przeczytania tutaj www.salon24/nawiedzeniidioci.pl

Oraz wywiad z kpt.Protasiukiem dziś do posłuchania w "rozmowach niedokończonych" o 22.30 prosto z toruńskiego radia. NA ŻYWO!!!
      • ae911truthorg Zdrowia życzę. 16.01.11, 20:48
        jarek.pierr.do.lee napisał:

> Zeznania Protasiuka do przeczytania tutaj www.salon24/nawiedzeniidioci.pl

Dobrze lekturę dobierasz. Spróbuj Wikipedii dla rozwoju wlasnego, gajowy daje radę może i ty dasz.
        Wykres to taka kreseczka,a jak kolorów nie rozpoznajesz to od zeszłego roku istnieje metoda leczenia.
    • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:04
      Ae, a ja jestem pod wrażeniem reklamy jakiegoś ubezpieczyciela, gdy po jakąś Annę, która okazuje się być księżniczką Aurorą, przychodzą jacyś zakapturzeni posłańcy Wszechświata i zabierają ją gdzieś ze słowami, że Wszechświat jej potrzebuje. Na moje oko, to właśnie to nastąpiło w kabinie pilotów. Ci sami przyszli i po coś potrzebowali pilotów, ci stawili opór, bo byli obowiązkowi i patriotyczni i mamy to, co mamy. Nie pleć nic o bombie, bo tu sprawa była poważniejsza. Z takimi posłańcami lepiej nie zaczynać, no i jak wiadomo, tacy przychodzą we mgle, a nie w blasku słońca (wide liczne przekazy w licznych publikacjach o obcych).
    • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:13
      Przyznaje ze nie kontroluje za bardzo dyskusji ludzi siedzacych w temacie, do ktorych zaliczam Ciebie i kilku rusofilow (tylko nie wiem czy ich wiedza nie jest czasem "for hire").
      Moim zdaniem tak na logike jest jedno ale:
      dlaczego ruskie zostawiaja tak ewidentny slad zamachu (niewazne kto go spowodowal), moze swiadczy to o tym, ze nie oddadza czarnych skrzynek?
      a moze to kolejna fraza z cyklu "Nie mamy pana plaszcza i co nam pan zrobi?"
      (mowiac brutalnie "mozecie nam skoczyc")
      • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:30
        Nie wiem, czy to do mnie ?
        Ja i rusofile ???? ;)))))))
        Jeżeli jakieś file to rozumofile i kulturofile.
        Niestety nikt się nie zgłosił z ofertą zapłaty, po cichu liczyłem na to ;))
        Rzygać mi się chce na raport MAK, jest tak bezczelnie nieprofesjonalny, że nie do uwierzenia.
        Dlatego po jakimś czasie byłem w stanie przyjrzeć mu się nieco dokładniej, nadal mnie odrzuca.
        W/g mnie on też jest zmanipulowany , tak jak dźwięk.
        Czemu zostawili taki znak na wykresach nie wiem.
        Było coś w czerwcu w chicagowskim kurierze, że Amerykanie mają zdjęcia wybuchu w powietrzu.
        Było zdjęcia kadłuba na stronie giełda..coś tam z niemieckiej TV.
        Wszystko to jest spójne logicznie, dołożyć do tego wypaloną trawę i części samolotu wynoszone zza ogrodzenia komisu sam. (widziałem to raz w tv).
        Wygląda to na pocałujta mnie w żopu, tak jak z wysadzenie WTC.
        Przecież "nikt rozsądny nie uwierzy, że.......". Te 1000 inżynierów i architektów
        się nie liczy. liczy się WSI24 , Kfox i inne.
        Ludzie u władzy i z pieniędzmi mogą sobie pozwolić na wiele.
        Takie postępowanie pogłębia poczucie bezsilności u ludzi, którzy to widzą i o to chodzi.
        A co z Kennedym, Papałą, Olewnikiem........
        Postawa PiS jest tutaj bardzo ciekawa - w złym znaczeniu, ale ...to nie ten wątek.
    • jarek.pierr.do.lee Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:47
      ""Protasiuk też zobaczył APM-y...."

Nie pier....l mi tu o wykresach i takich kreseczkach.
      Pokaż mi gdzie są naniesione te "oczy Protasiuka" którymi on zobaczył te APM-y.
      Jak mi jeszcze powiesz jakiego koloru te oczy to słowo daję ,uwierzę w zamach.
      • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 21:55
        No ja widziałam kolorowe zdjątko Protasiuka w jakiejś gazecie. Oczka miał niebieskie. Ale to do sprawy chyba nic nie wnosi. A dlaczego pamiętam? Bo kiedyś słyszałam taką bzdurę, że ciemnoocy są bardziej inteligentni i mi tak głupio zostało - patrzeć na kolor oczu. Ponoć najbardziej inteligentni mają być zielonoocy. Bzdura ale jakoś tak zawsze zwracam na to uwagę.
        • jarek.pierr.do.lee Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:01
          czyli na wykresie muszę szukać niebieskich oczu a w nich odbicie APM-ów?
          Tylko teraz znowu zapomniałem na której stronie są te wykresy.
          ae911truteń - gdzie to jest?
          • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:04
            Aecoś tam zapewne poda link. Ja widziałam kolorową fotkę Protasiuka w gazecie, nie takie poważne rzeczy. Rzeczywiście, Ae, proszę o linka.
        • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:01
          ingeborga.dapkunaite napisała:

> Ponoć najbardziej inteligentni mają być zielonoocy.
          > Bzdura ale jakoś tak zawsze zwracam na to uwagę.

No kuźwa, jaka bzdura? Jaka bzdura? Co Ci się tu nie zgadza w tej teortii? ;-)

A tak wracając do Protasiuka widzącego APM-y to mam nową odważną teorię: Protasiuk przeżył katastrofę, ale od tego walnięcia w glebę stracił w większości pamięć (a może i rozum) i teraz pisuje tutaj jako ae911...........
          • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:06
            Myślisz? Wiesz, on rozum stracił chyba trochę wcześniej - w kokpicie - jak zaczął te niezrozumiałe baranki wywijać, a teraz mu wspomnienia się mylą i plączą z filmami, które kiedyś obejrzał.

A myślisz, że teoria jest prawdziwa? ;-)
            • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:11
              Moja teoria jest najprawdziwsza z prawdziwych. Ae tak nam opisuje wszystkie swoje przemyślenia i obserwacje jakby sam był w kokpicie w trakcie katastrofy i widział te APM-y na własne oczy. A była swego czasu taka plotka, że trzy osoby przeżyły. Więc jedną już odnaleźliśmy - to Protasiuk pod postacią Ae.
              • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:15
                I więcej - naszym obowiązkiem społecznym jest mu przypomnieć, kim jest. Będzie się opierał, bo od tego uderzenia w glebę mu się coś poprzestawiało ale forumowicze, zakładam, poswięcą się i naprawią mu ten mankament. Zapewne jak pomożemy, to będzie wdzięczny. Zwrócmy ojca dzieciom, męża żonie, dziecko rodzicom, wnuczka dziadkom, sąsiada sąsiadom, kogoś tam dla kogoś i zapanuje powszechny ład, serdeczność i padanie w objęcia. ;-)
                • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:21
                  Jakby przez przypadek Ae nie wyglądał tak jak na tych zdjęciach przed katastrofą, to przecież wiadomo, że poprzestawiało mu się nie tylko w głowie, ale wszystko się poprzestawiało na poziomie całego ciała.

Ja tam proponuję - nagłośnijmy jednak sprawę w mediach, bo taka radosna wiadomość nie powinna być ukrywana przed światem. Może się znajdzie pozostałe 95 osób - z tych kopalni na Uralu to już chyba piechotą dali radę wrócić do Polski?
                  • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:26
                    I myślisz, że część przyszła tutaj jako takie bidulki zagubione?
                    • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:29
                      A wiesz, że niektórzy to się tak zachowują jakby rzeczywiście przy prędkości około 280-300 km/h głowami o ziemię walnęli. Dokładnie taki skutek powinien nastąpić jaki obserwujemy na forum.
                      • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:38
                        Se odpowiem dyplomatycznie, że nie odrzucam spostrzeżenia, nie zaprzeczam. :-)
                        • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:43
                          Ja rozumiem, że tu potrzebna największa ostrożność. Najpierw trzeba od tych osób DNA, pobrać bo po takich zmianach jakie na skutek uderzenia w glebę w nich zaszły to rodzina może nie poznać. W szczególności będą problemy jeśli kogoś poskładali z tych kawałków, które nigdzie nie pasowały.
                          • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:48
                            No zdecydowanie. Ale z tym DNA to bym zaczekała, aż sobie bidule przypomną, kim są tak naprawdę. Multum pracy forumowiczów czeka, multum. No bo jak tu rozpoznać od pierwszego kopa, kto jest takim Wassermanem? Trudna sprawa ale zapewne ten trud nam społeczeństwo wynagrodzi.
                            • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:55
                              No to potrzeba nam pomocy jakiegoś psychologa - może w trakcie hipnozy sobie przypomną. Najgorzej będzie jednak z tymi, którzy mają każdą półkulę mózgową od innej osoby.
                              • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:56
                                No i jak potem takiego rodzinie pokazać? Znowuż zmartwienie...
                                • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:01
                                  To będzie miał dwie rodziny. Od przybytku głowa nie boli podobno. Grunt, że się wszystko wyjaśniło i że przynajmniej w Ae Protasiuka udało się rozpoznać.
                                  • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:04
                                    No to przecież już rozpoznajemy pewne cechy. Nie wzięły się ot tak same - dużo pamięta z tego, co zaszło. Jak wszyscy popracujemy nad nim, to przypomni, kim jest tak naprawdę. A wygląd... Też bym nie wyglądała, jak przedtem, gdybym coś takiego przeżyła. To akurat pikuś.
                                    • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:07
                                      No to się musimy zabrać do roboty, żeby pomóc Ae. Tylko gdzie on się podział? Nie wiem jak mu powiedzieć prawdę o tym co odkryłyśmy. Tak prosto z mostu czy dozować informacje po troszeczku...
                                      • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:17
                                        No nie wiem, czy on prawdę zniesie, szczególnie o butach nie z tej nogi.
                                        • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:22
                                          Jak będzie miał problem z zakupem nowej pary to może sam to zrozumie ;-)
                  • jarek.pierr.do.lee Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:28
                    nie tylko ważne czy się mu poprzestawiało ale i czy wszystko ma swoje.Bo jak tak ,nie daj Boże,
                    jemu także inną nogę dali to będzie musiał na zimę dwie pary butów kupować
                    • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:32
                      Choćby nawet jak stonoga łaził, to pewnie nie pamięta, że kiedyś żył inaczej, tym bardziej nie pamięta, które nogi są jego. A że to wszystko nie bardzo mu się kupy trzyma to widać chociażby po jego wpisach.
                      • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:36
                        Pomóc trzeba człowiekowi, by się odnalazł. No najwyżej zrzutę na te buty na forum zrobimy. Przecież bidula nie porzucimy nędznemu losowi.
                        • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:45
                          Ty uważaj z tą zrzutą - jak mu dali wszystkie nogi, których nigdzie dopasować nie mogli to się trochę wykosztujemy. To już wolę zrzutę na beret dla niego - możliwe, że żadnej głowy mu nie dali.
                          • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:50
                            No jakąś dali zapewne dla równego liczenia ale mogli się pomylić. Rosjanie też umierają i dla liczby ogólnej mogli dać głowę jakiegoś wujka Wani - tak dla przykładu. A kto wie, co ten Wania za życia robił.
                            • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:59
                              Wiesz, po takim walnięciu w glebę to trudno poznać co głowa a co kolano. Może głowy nie dali, za to dodatkowe kolano dołożyli. Chodzą słuchy, że "ruscy" aż tacy skrupulatni nie byli i coś tam pomieszali z tymi nogami i głowami.
                              • ingeborga.dapkunaite Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:06
                                Aj tam, aj tam - wnikasz w nieistotne szczegóły. Forumowicze dadzą radę z naprowadzeniem na słuszną glisadę. :-)
                                • jarek.pierr.do.lee Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:33
                                  już zostańcie przy tej zrzutce na beret,tanio wyjdzie bo coś mi się wydaje że ten ae911truteń
                                  to półgłówek jest
                                  • state.of.independence Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:44
                                    Jaki półgłówek - to cudem ocalały Protasiuk, tyle że strasznie potłuczony po tej katastrofie. Jak tak zaczęłam się nad jego pierdołami zastanawiać to widzę, że to nie pierdoły - on to opisuje tak plastycznie, jakby sam tam siedział w kokpicie, jakby patrzył na te APM-y... a tu ni z gruszki ni z pietruszki nastąpił wybuch. No i on nawet zapamiętał, ile metrów nad ziemią to było. A ten jego nick... Coś mu się przypomina mętnie, że inicjały się mu na A powinny zaczynać. Biedny człowiek jednym słowem, nie wiadomo czy dojdzie kiedyś do siebie po tym całym wybuchu.
                                    • migreniasta Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:59
                                      ale galop.:) po takim czymś to można powiedzieć :masz babo placek .
    • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 22:24
      Jakbys mogl tak lopatologicznie niewiernym igorkom (mnie tez - ni cholery nie kumam co jest co na tych wykresach, nawet dokladnie nie moge przeczytac co tam po rusku nabazgrane) wyjasnic, ktora linia jest ktora, zaczynajac od gory od str 175.
      Jak na razie zatkalo ekspertow rusofilow (ykw, absurdello). Pewnikiem zapatrzeni jak pies w jakies gwiazdy na lodzie w tfuenie :).
      Jeszcze pytanko:
      Czy gdyby ewentualny wybuch nie nastapil, to rozwaliliby sie?
      Czy w tym ukladzie (ze rozwalilbysie) wybuch byl "tak dla pewnosci"?
      • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:14
        Ło matko.
        Podejrzewam, że wybuch to był ostatni wariant.
        Udało im się odejść, dlatego byli stosunkowo spokojni.
        Z opisami to chwila ;)))
        W międzyczasie zauważyłem następną anomalię.
        Rysunek str. 176 niebieska linia obrazująca teren ( w oparciu o ciśnienie) .
        Mocne zaburzenie tylko w miejscu przy wychodzeniu z jaru.
        Zmiany ciśnienia ? A co to wypełzało z jaru jak mówiła świadek.
        Chyba tylko sztuczne generowanie mgły może spowodować takie zmiany.
        • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:32
          Rzeczywiscie dziwnie to wyglada, te linie rzezby tereny to jak rozumiem z zapisu na pokladzie tu 101?
          Dlaczego nie pociagneli do konca trajektorii lotu? Brak danych?
          • igor_uk Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:40
            cyrk.
            • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:43
              Witamy towarzysza Klauna!
              • igor_uk Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:03
                zapluty,mylisz sie.To wy,jak dwa klauna w cyrku.
                jeden rudy (glupi i bardzo smieszny-ae911costam),a drugi "bialy" (nudnyb i udajacy madrego-to oczewiscie ty).
                Boze,czy ty naprawda wstanie jest uwierzyc w te bzdury,co cie ten rudy klaun probuje wcisnac?
                Robca co chcecie.Ja tylko patrze na to,jak na kabaret.
                Przeciez ten duren nawet nie rozumie o czym gada.Ale smieszno jest.
                • ae911truthorg Walonki do budy. 17.01.11, 00:15
                  Pytałem kilka razy gdzie piszesz na rosyjskojęzycznym forum.
                  Pochwal się swoją inteligencją w ojczystym ;)) języku.
                  I nie wyzywaj chamie innych, bo występujesz tu w roli gościa.
          • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:11
            zaplutykarzelupa napisał:

> Rzeczywiscie dziwnie to wyglada, te linie rzezby tereny to jak rozumiem z zapis
            > u na pokladzie tu 101?
            > Dlaczego nie pociagneli do konca trajektorii lotu? Brak danych?

Tak podejrzewam, że to z pokładu TU ;)
            Przecież niczego nie pociągnęli dalej.
            Czarna skrzynka zakończyła pracę , czyli samolot przestał istnieć.
            Czemu się dziwić, że nie było ciał 400 m dalej w zainscenizowanym miejscu.
            • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:23
              Z tym zinscenizowanym miejscem to chyba przesada? O co chodzi? (uwaga, igork czuwa!)
              • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:42
                zaplutykarzelupa napisał:

> Z tym zinscenizowanym miejscem to chyba przesada? O co chodzi? (uwaga, igork cz
                > uwa!)

Jeżeli przestał istnieć w odległości 850 m od pasa (jak stwierdził MAK)
                to kawałki nie mogły same przemieścić się za drogę.
      • ae911truthorg Re: MAK udowodnił zamach. 16.01.11, 23:51
        Tyle co wiem.
        Kwadraciki to kanały autopilota od góry:
        - AT+ (chyba coś z kursem radiomagnetycznym lub GPS)
        - prędkość
        - przechył
        czerwona - chyba przeciążenie ( w jednostkach "g")
        trzy linie razem - ciągi silników
        zielona - odchylenie wolantu
        ta linia niżej to przechył,ale chyba w gradach ;)) (cwaniaczki) co daje ok. 59 stopni.

I trajektoria.
        Zielona - ścieżka teoretyczna z karty podejścia
        niebieska - rzeczywista trajektoria (widziana z poziomu pasa startowego)
        czerwona - wysokość nad terenem w danym punkcie.

Narzekałem na Amielina, ale to co zrobił MAK to przerażenie.
        Nie ma jednego zbiorczego rysunku z osią odciętych w sekundach i w metrach.
        • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:16
          No tak, wyglada na to, ze chcieli jak najbardziej namotac, jednak wyglada tez na to, ze nie falszowali zapisow (nie zdziwilbym sie jednak, gdyby skrzynki w dziwny sposob sie rozmagnesowaly).
          Dzieki za wyjasnienia, szkoda ze nie dano polskiego opisu w tlumaczeniu (chyba - nie bardzo mam i bede mial czas to scierwo generalicy teraz czytac)
          Twoj opis to tylko dot. str 175?
          a 176?
          • ae911truthorg Opisy na wykresach cz.2 17.01.11, 00:37
            Zamęczysz mnie ;))
            str. 176
            - AT włączony
            - silniki
            - wolant
            - ster wysokości
            - AP prędkość
            - AP przechył
            - przeciążenie
            - opadanie (niebieski ciśnieniowe ? i fioletowe w/g TAWS)
            - dorysowana "anormalna" górna granica ścieżki ( wymyślona-niezgodna z karta podejścia) zielona linia
            - fioletowa trajektoria z kwadracikami - w/g TAWS.
            • zaplutykarzelupa Re: Opisy na wykresach cz.2 17.01.11, 00:44
              Dzieki, na str 176 ciagnie sie chyba do samego progu lotniska niebieska linia reliefu terenu, to chyba jakis blad, dlatego sie zastanawialem, czy te linie reliefu nie byly czasem z oblotu po katastrofie, opisu nie moglem rozszyfrowac.
              Na razie, dzieki!
              • ae911truthorg Re: Opisy na wykresach cz.2 17.01.11, 01:02
                Na str. 179 niebieska pozioma końcówka linii to lądowanie Tuska.
                Czerwona LK, urwana wcześniej.
              • ae911truthorg Re: Opisy na wykresach cz.2 17.01.11, 01:08
                ;))) Rozpędziłem się z interpretacją.
                Ta niebieska linia to dane geodezyjne GIS inaczej z mapy ;)
    • zaplutykarzelupa Re: MAK udowodnił zamach. 17.01.11, 00:34
      Widzialem dzis po raz pierwszy zdjecie Protasiuka. Nie wygladal mi na Jacka Nickolsona z "Shining", ew. Kozietulskiego co to panie ten tego tam "kosiakiem" ku lotnisku by mknal stutonowym pasazerem.
    • you-know-who no a jak prosilem wczesniej to nie bylo teorii 17.01.11, 08:45
      spiskowych. czekalem, nudzilem sie. tak marzylem zeby uslyszec cos od spiskowcow.
      a teraz, jak juz nie potrzeba, bo wszystko wynika mi jasno z zapisu parametrycznego,
      przebudzili sie panowie i tworza dokladnie takie teorie, jakie wtedy do podtrzymania dyskusji byly potrzebne. to nie fair, na pewno mieli te koncepcje juz wczesniej ale nic nie pisneli.

wybuch trwajacy 1 s (?! prosze sprawdzic co to wybuch) na wysokosci 6m w momencie kiedy pilotom udalo sie wlasnie juz odejsc (rozumiem ze startowali z jakiegos malego 3-metrowego krzaka, a odeszli jeszcze 3m? dobrze rozumiem?), rany, no naprawde szkoda ze nie wczesniej... sorki chlopaki, odmawiam analizy.. swietne teorie, ale za pozno.
      • ae911truthorg Pokazać za mało ?? 18.01.11, 08:23
        Wybuch trwający sekundęęęęęęęęęęę ? Na wykresie, nie w rzeczywistości.
        To cały komentarz ?
        Widzę za trudne zadanie.
        Proste pytanie - Czemu jak odpadnie kawałek skrzydła to cz.s. przestaje pracować ?
        Samolot leci jeszcze 400 m, robi fikołki, a skrzynka się spociła i nie będzie zapisywać i to ta cyfrowa też.
        Mówił mi dzieciak, że jak podskoczy to mu w kieszeni MP3 przestaje pracować ;)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka