4cat1 14.02.11, 07:07 co się działo z samolotem i jego urządzeniami od wysokości 60 m !!! Bajarzowi absurdello , to wcale nie przeszkadza w bajaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absurdello To dziwne, bo nawigator doczytał do 20m 14.02.11, 08:19 a RW (wg FDR-a) domierzył nawet do 6m nad ziemią (czyli jeszcze działał) a potem jezcze mierzył (w bok) bo wskazanie wysokości wzrosło do prawie 40m choć samolot już praktycznie orał ziemię ... Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Ore,ore... 14.02.11, 10:34 absurdello napisał: > a RW (wg FDR-a) domierzył nawet do 6m nad ziemią (czyli jeszcze działał) a pote > m jezcze mierzył (w bok) bo wskazanie wysokości wzrosło do prawie 40m choć samo > lot już praktycznie orał ziemię ... Tak to jest, w kłamstwie można się zagalopować. A gdzież ślady tego orania ? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Ore,ore... 14.02.11, 10:40 ae911truthorg napisał: > absurdello napisał: > > > a RW (wg FDR-a) domierzył nawet do 6m nad ziemią (czyli jeszcze działał) > a pote > > m jezcze mierzył (w bok) bo wskazanie wysokości wzrosło do prawie 40m cho > ć samo > > lot już praktycznie orał ziemię ... > > Tak to jest, w kłamstwie można się zagalopować. > A gdzież ślady tego orania ? > Powtórz jeszcze, że brzozę wycięli. Wiarygodności tym nie poprawisz, ale przecież ci nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Ore,ore... 14.02.11, 15:52 maccard napisał: > ae911truthorg napisał: > > Tak to jest, w kłamstwie można się zagalopować. > > A gdzież ślady tego orania ? > > > > Powtórz jeszcze, że brzozę wycięli. Wiarygodności tym nie poprawisz, ale przeci > eż ci nie zależy. Za recenzenta moich wpisów robisz na 1/2 etatu ? Kup sobie psa i mów mu co ma robić. To gdzie w końcu biją tych Murzynów, czy to cykliści orali ? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Ore,ore... 14.02.11, 16:59 ae911truthorg napisał: > Za recenzenta moich wpisów robisz na 1/2 etatu ? Przypominam, że to jest forum. Zasada działania polega na tym, że można pisać komentarze do wpisów innych osób. Nie zgadzasz się się z tym? > Kup sobie psa i mów mu co ma robić. Mam psa, ale on jest mądrzejszy. Wie, że jak nie widzi gdzie ma lądować to tam nie skacze. > To gdzie w końcu biją tych Murzynów, czy to cykliści orali ? Co orali? Jak niegracz domagasz się pokazania "potężnego leja" w ziemi, wyrytego przez samolot? Pokaż takie leje w katastrofach obu Iłów-62, albo CASY. Czy może tamte samoloty się nie rozbiły na drobno? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Ore,ore... 14.02.11, 20:00 maccard napisał: > Przypominam, że to jest forum. Zasada działania polega na tym, że można pisać k > omentarze do wpisów innych osób. Nie zgadzasz się się z tym? Ojej, przestraszyłeś mnie - jesteś policjantem ? Udowadniasz brak zrozumienia słowa pisanego. Komentarze do wpisów - tak, ale nie do osób. > Mam psa, ale on jest mądrzejszy. Wie, że jak nie widzi gdzie ma lądować to tam > nie skacze. Nie przejmuj się. Twój pies nosi ze sobą dalmierz i używa GPS ? Cooool. > Co orali? Jak niegracz domagasz się pokazania "potężnego leja" w ziemi, wyryteg > o przez samolot? > Pokaż takie leje w katastrofach obu Iłów-62, albo CASY. Czy może tamte samoloty > się nie rozbiły na drobno? A ty pokaż język. To absurdello mówił o oraniu skrzydłem, oranie zostawia ślad, może poszukaj czegoś na YT jak nie wiesz na czym polega oranie, albo szukaj w google - odwrócenie skiby. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Ore,ore... 14.02.11, 20:24 ae911truthorg napisał: > Ojej, przestraszyłeś mnie - jesteś policjantem ? Udowadniasz brak zrozumienia s > łowa pisanego. > Komentarze do wpisów - tak, ale nie do osób. Byłem policjantem, ale co to ma do rzeczy? Odniosłem się do tego co napisałeś, a nie do twojej osoby. Twoją wiarygodność mam prawo oceniać, bo ona właśnie wynika z treści jakie piszesz. Jednocześnie sam śmiało pozwalasz sobie na osobiste prztyczki pod adresem innych. Czyli wolno wojewodzie..? Mogę oczywiście przyjąć, że każda wypowiedź pod twoim wpisem to jest komentarz do osoby. Treść komunikatu nie ma przy tym żadnego znaczenia. W takim razie OK. Będę o tym pamiętał, ale to zamyka pole do rozmowy. > > Mam psa, ale on jest mądrzejszy. Wie, że jak nie widzi gdzie ma lą > dować to tam > > nie skacze. > > Nie przejmuj się. A czym mam się przejmować? > Twój pies nosi ze sobą dalmierz i używa GPS ? Cooool. To twój autorski pomysł, czy ktoś ci podszepnął ten przenikliwy wniosek? > > > > Co orali? Jak niegracz domagasz się pokazania "potężnego leja" w ziemi, w > yryteg > > o przez samolot? > > Pokaż takie leje w katastrofach obu Iłów-62, albo CASY. Czy może tamte sa > moloty > > się nie rozbiły na drobno? > > A ty pokaż język. To absurdello mówił o oraniu skrzydłem, oranie zostawia ślad, > może poszukaj czegoś na YT jak nie wiesz na czym polega oranie, albo szukaj w > google - odwrócenie skiby. Bronisław Komorowski powiedział kiedyś, że polski lotnik to na drzwiach od stodoły... I te drzwi od stodoły też pewnie ruskie podpieprzyli, bo nigdzie w Smoleńsku ich nie znaleziono. Teraz jestem już pewien, że znaczenie słowa "kontekst" jest ci obce. Udowodniłeś mi to wystarczająco dobitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Ore,ore... 14.02.11, 21:40 maccard napisał: > Byłem policjantem, ale co to ma do rzeczy? Tak coś czułem. W takim razie powiem ci, że masz rację we wszystkim co napisałeś. Oczywiście w kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Ore,ore... 14.02.11, 22:30 ae911truthorg napisał: > maccard napisał: > > > Byłem policjantem, ale co to ma do rzeczy? > > > Tak coś czułem. Pisałem o tym wprost na forum, więc albo refleks szwankuje, albo przekonanie o umiejętności rozumienia tekstu masz mocno przesadzone. > W takim razie powiem ci, że masz rację we wszystkim co napisałeś. > Oczywiście w kontekście. Ha, ha.. strasznie śmieszne. Jeżeli to miał być sarkazm, to musisz jeszcze poćwiczyć. Jednocześnie wyraźnie pokazujesz jak rozumiesz ataki personalne. Masz na imię Kali? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: maccard manipulat i oszczerca 14.02.11, 20:23 maccard napisał: o orali? Jak niegracz domagasz się pokazania "potężnego leja" w ziemi, wyryteg > o przez samolot? . nie pisałem o potężnym leju- to Twój wymysł > Pokaż takie leje w katastrofach obu Iłów-62, . jakie znowu leje ? Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: maccard manipulat i oszczerca 14.02.11, 20:49 niegracz napisał: > maccard napisał: > > o orali? Jak niegracz domagasz się pokazania "potężnego leja" w ziemi, wyryteg > > o przez samolot? > . > nie pisałem o potężnym leju- to Twój wymysł Ty kłamco nie ucz innych uczciwości. Napisałeś "potężny rów" - to nie jest jakościowa różnica. Tym bardziej, że pisałeś też "dół", a w dodatku leje występują czasami wydłużone... > > > Pokaż takie leje w katastrofach obu Iłów-62, > . > jakie znowu leje ? Z tobą niegracz to ja przyjmuję tylko jeden sposób dyskusji, adekwatny do szacunku na jaki zasługujesz. Chodziło oczywiście o leje - rumuńskie pieniądze, nie wiedziałeś głupku? Rumuni, z rozkazu Ceausescu dokonali zamachu na nasze Iły-62 i pozostawili po sobie niechcący walutę. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Panowie.....może merytorycznie jednak ? 14.02.11, 21:50 Dla rozluźnienia, jak nie czytaliście. Ciekawe dywagacje,w sumie mam wrażenie, że ściągali z moich wniosków ;) www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20110214&typ=po&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Panowie.....może merytorycznie jednak ? 14.02.11, 21:58 > Ciekawe dywagacje,w sumie mam wrażenie, że ściągali z moich wniosków ;) bzdury,kłamstwo i manipulacja a miało być merytorycznie ------------- A.Tupolew -konstruktor samolotu Lech Kaczyński-destruktor samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Panowie.....może merytorycznie jednak ? 14.02.11, 22:34 Chcesz merytorycznie? No wszyscy nie możemy się doczekać kiedy wreszcie zaczniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tiaaaa, czyta to się z zapartym ... 14.02.11, 23:33 stolcem ... Punkt o współrzędnych N54° 49.483', E32° 03.483 leży 138m od punktu przyjętego jako centrum pola szczątków a i można go przyjąć jako miejsce gdzie zniszczono kabinę (urwanie dźwięku, mimo biegu taśmy rejestratora CVR). Przyjmując, że na tym odcinku samolot leciał 270km/h (75m/s), to czas przelotu 138m wynosi: 138m/75m/s=1,84 s Zapis ostatniego krzyku zakończył się o 10:41:04,6 czyli 1.8s wcześniej był czas: 10:41:02,8 a temu czasowi odpowiada 10:41:02,7 ___Nieznany___Krzyk aaaaa K....aaaaa...... o 10:41:02,5 zakończył rejestrację rejestrator QAR Punkt o podanych współrzędnych wypada tuż za ostatnią szosą (patrząc w stronę lotniska). W tym miejscu nastąpiło uszkodzenie części ogonowej gdzie są rejestratory parametryczne. Poza tym uszkodzenie przyogonowe mogło wiązać się z uszkodzeniem któregoś generatora prądu i padło główne zasilanie FMS-a (być może też części przyrządów, bo one są zasilane z różnych sieci w samolocie) pamięć RAM po została na podtrzymaniu bateryjnym. I główna sprawa ! W miejscu o podanych współrzędnych samolot nie mógł być na wysokości 60m, wystarczy spojrzeć na mapę. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Tiaaaa, czyta to się z zapartym ... 15.02.11, 12:31 I główna sprawa ! W miejscu o podanych współrzędnych samolot nie mógł być na wysokości 60m, wystarczy spojrzeć na mapę. Jeżeli samolot był obrócony to wskazania RW nie mogły już pokazywać wysokości nad gruntem. Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 08:46 > co się działo z samolotem i jego urządzeniami od wysokości 60 m !!! jak to nie wiemy co się działo? spadł na glebę.cały świat to wie tylko nawiedzone pisowcy i radiomaryjni nie kumają ------------- A.Tupolew -konstruktor samolotu Lech Kaczyński-destruktor samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
4cat1 Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 09:32 funkcjonalnym analfabetom do sztambucha, nie wiemy jak działy urządzenia w samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 09:46 4cat1 napisał: > funkcjonalnym analfabetom do sztambucha, nie wiemy jak działy urządzenia w samo > locie. Skoro tego nie wiecie, towarzysze pisowcy, to po co głos zabieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 09:53 > funkcjonalnym analfabetom do sztambucha, nie wiemy jak działy urządzenia w samo > locie. nie nie wiemy ,tylko niektóre matołki nie wiedzą -określonej oczywiście opcji. Nie umiesz czytać wykresów? Naucz się ,nikt Cię za rączkę nie będzie prowadził jak naszego byłego Prezydenta. dam Ci tylko podpowiedź: Jak działały urządzenia? działały do końca! ------------- A.Tupolew -konstruktor samolotu Lech Kaczyński-destruktor samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
4cat1 Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 12:20 kretynku a wykres powstał z urządzeń zainstalowanych do rejstracji pracy urządzeń w samolocie , czy może z " transkrypacja wersja I " MAKu ? Kretynku wykres to ty masz na dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 12:24 4cat1 napisał: > kretynku a wykres powstał z urządzeń zainstalowanych do rejstracji pracy urządz > eń w samolocie , czy może z " transkrypacja wersja I " MAKu ? > > Kretynku wykres to ty masz na dupie. I to by było na tyle, jeżeli ktoś myślał, że możliwa jest rzeczowa rozmowa z 4catem. Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 15:56 maccard napisał: > > Kretynku wykres to ty masz na dupie. > > I to by było na tyle, jeżeli ktoś myślał, że możliwa jest rzeczowa rozmowa z 4c > atem. Moje zdanie jest inne, cat jest nerwowy bardziej niż ja. Czasami na twoje komentarze mam ochotę odpisać jak tutaj cat euguniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maccard Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 16:51 ae911truthorg napisał: > maccard napisał: > > > > > Kretynku wykres to ty masz na dupie. > > > > I to by było na tyle, jeżeli ktoś myślał, że możliwa jest rzeczowa rozmow > a z 4c > > atem. > > Moje zdanie jest inne, cat jest nerwowy bardziej niż ja. Czasami na twoje komen > tarze mam ochotę odpisać jak tutaj cat euguniowi. Tak, rzeczywiście chwilami trudno was obu rozróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 16:09 nie wiemy jak działy urządzenia w samolocie. natomiast z całkowitą pewnością możemy stwierdzić, że: 1. nastąpiła kolizja z Iłem 2. nastąpił wybuch na pokładzie 3. mgła była sztuczna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 18:09 hal9000 napisał: > natomiast z całkowitą pewnością możemy stwierdzić, że: > > 1. nastąpiła kolizja z Iłem > 2. nastąpił wybuch na pokładzie > 3. mgła była sztuczna :))) . głupkowaty post\ głupkowaty uśmieszek natomiast z cała pewnoscią nie wiemy jak upadł samolot w jakim dokładnie położeniu, jak sie rozpadł na ile czesci co więcej strona polska nawet sie tym tematem nie zainteresowała i nie dysponuje dokumentacja sladów na ziemi ktore niezwłocznie umozliwiłyby odtworzenie sekwencji uderzen samolotu o ziemię jeżeli rzekomo kokpit się tak rozpadł że aż nie mozna go znaleźc to musiał potężnie walnąc o glebę ai w miejscu uderzenia powinno byc potężne zagłebienie ale jakos nikt go nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 18:27 głupkowaty post głupkowaty uśmieszek Uczciwie muszę przyznać, że zapożyczyłem pomysły z postów na tym forum, więc nie mnie należy przypisywać zasługi. Jako źródło inspiracji muszę wymienić na pierwszym miejscu Zuzkę ;) jeżeli rzekomo kokpit się tak rozpadł że aż nie mozna go znaleźc to musiał potężnie walnąc o glebę ai w miejscu uderzenia powinno byc potężne zagłebienie ale jakos nikt go nie widział A skąd taki wniosek? Może z podstawowych praw fizyki? ;)) A propo fizyki - wiesz już dlaczego 90g odrzutu AK-47 (jeżeli pocisk waży 6 gramów, gdyby ważył 12 gramów byłoby 180g) nie zabija strzelca? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Nie znamy faktów , takich jak ..... 14.02.11, 23:56 > nie wiemy jak działy urządzenia w samolocie. a no wlasnie. zuzcat nie wie i ma imperatyw pisania (po lacinie: graphomania vulgaris). wiec pisze. obowiazku odpowiadania na posty zuzcata jednak jeszcze nie ma. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 A co chciałbyś wiedzieć? 14.02.11, 13:18 Może wspólnymi siłami damy radę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś