Dodaj do ulubionych

okiem laika

05.04.12, 20:48
Nigdy nie śledziłem dokładnie wyliczeń obydwu stron tutejszego sporu.
Żeby stwierdzić, że tupolew walnął w brzozę potrzebny jest wrak. Nie ma wraku, nie ma dowodu ani na brzozę, ani na wybuch, zostaje tylko zas....any raport anodiny i niejakiego millera.
Dlatego stawiam dolary przeciw orzechom, że ruskie nigdy wraku nie oddadzą.
Co może świadczyć jednak o zamachu, a w każdym razie o złych intencjach ruskich (mącenie polskiej kadzi?).
Co do "wybuchów" to na jakiej wysokości nastąpiły?
I co do cholery zmusiło Protasiuka do zejścia tak nisko?
Inne wybuchy?
Chodzi mi o to, że zejście tak nisko bez przyczyny "technicznej" świadczy na korzyść putinszczików naciskaczy.
Tu jest pies pogrzebany w waszej teorii, drodzy zamachiści.
PS:
Czy mogły wybuchnąć np puste zbiorniki paliwa?
Obserwuj wątek
    • jim_marrs A po co ci ten wrak? 05.04.12, 21:17
      > Żeby stwierdzić, że tupolew walnął w brzozę potrzebny jest wrak.

Wystarczy widok wraku, a tam widać skrzydło ułamane tak, jak... wiadomo jak.
      Z bliska więcej nie zobaczysz.

> nie ma dowodu ani na brzozę,

Brzoza jest świetnie udokumentowana.
    • jim_marrs Re: okiem laika 05.04.12, 21:23
      > zostaje tylko zas....any raport anodiny i niejakiego millera.

To są DWA raporty. Obydwa mają wady, ale są rzetelne.
      Jest jeszcze raport Macierewicza, ale widzę, że powiedzieć o nim "zas..ny" to twoim zdaniem za mało.
      • zaplutykarzelupa Re: okiem laika 05.04.12, 21:45
        Maciarewicza to chyba nie był raport, a "Biała Księga", czyli głównie okoliczności "okołokatastrofowe". Nikt poważny, z wyjatkiem niejakiego millera, nie pisze raportu o przebiegu katastrofy bez dostępu do podstawowych dowodów.
        A gdzie udokumentowano zderzenie z brzozą?
        Są zbliżenia ułamanej brzozy i złamanego skrzydła w raporcie generalicy-nie pticy?
        • wujaszek_joe Re: okiem laika 05.04.12, 21:50
          a to nasi nie mieli dostępu do wraku? Czytałes w ogóle raport polskiej komisji?
          • zaplutykarzelupa Re: okiem laika 05.04.12, 22:00
            Nie czytałem tego szajsu.
            Jak czytałeś, to podaj numery stron z opisem zniszczeń skrzydła i brzozy i ich zdjęciami.
            Raport niejakiego millera jest tu:
            m.naszdziennik.pl/zasoby/smolensk/RaportKoncowyTu-154M.pdf
            • wujaszek_joe Re: okiem laika 05.04.12, 22:21
              ach, nie czytałeś i wiesz.
              mam go za ciebie przeczytać??
              • zaplutykarzelupa Re: okiem laika 05.04.12, 22:25
                dokładnie
                Przecież to dla ciebie biblia, ewangelia według putina, anodiny i niejakiego millera
                • calun_torunski biblii tez nie czytales ... 05.04.12, 22:36
                  najbardziej smieszy mnie na przyklad cos takiego "Java database programming bible"

a potem sie dziwia, ze oprogramowanie ma bledy

biblia to zbior niespojnych, slabo opisujacych rzeczywsitosc opisow z trzeciej reki, zle przelumaczonych, przekreconych, z odwolaniami kultorowymi, ktore utraicly lub zmieniy znaczenie
                  jednym slowem ani raport MAK ani raport Miilera nie sa biblia - sa mimo uchybien duzo bardziej rzetelne i precyzyjne
    • jamnik_belial Re: okiem laika 05.04.12, 22:31
      zaplutykarzelupa napisał:

> Czy mogły wybuchnąć np puste zbiorniki paliwa?

TWA 800.
    • absurdello Czy mogły wybuchnąć np puste zbiorniki paliwa? 06.04.12, 14:28
      Zbiorniki nigdy nie są puste (nie daje się ich wyssać z paliwa do zera) a dodatkowo im mniej paliwa jest w zbiorniku tym ono ma więcej możliwości ruchu a to powoduje, że pusta przestrzeń jest wypełniona oparami czy ogólnie rozpylonym paliwem ... a to już zwiększa możliwość wybuchu tych oparów/kropelek szczególnie jeżeli nastąpiłby jakiś wybuch przy skrzydle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka