Dodaj do ulubionych

Zarobki w Białej

10.06.08, 19:03
Witam! Mam pytanie do was: czy w Białej można znaleźć pracę żeby zarobić przynajmniej 1500zł na rękę ??? Szukam sam od jakiegoś czasu i takie pieniądze jakie proponują przeważnie to 900-1100 netto a za tyle to nie uśmiecha mi się pracować. Ogólnie rozmawiając ze znajomymi to nędza u nas jeśli chodzi o zarobki :( Czekam na odpowiedzi.

Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • ewa_warszawa Re: Zarobki w Białej 11.06.08, 10:05
      nie wiem ile sie zarabia w bialej i nie napisales w jakiej branzy szukasz.
      rzeczywiscie 1100 zł to niezaduzo, ale czy nie lepiej wziac co daja i w
      miedzyczasie szukac sobie czegos. chyba ze nie jestes bezrobotny i myslisz tylko
      o zmianie pracy.
      • m-marecki Re: Zarobki w Białej 12.06.08, 19:02
        Dokładnie, zależy w jakiej dziedzinie. U prywaciarzy to pewnie będzie ciężko,
        ale kto wie.
    • malinmm Re: Zarobki w Białej 14.06.08, 08:32
      No dziwi mnie to że nie chcesz pracować za 1100 zł, tym bardziej ze nie wiesz
      dokładnie co chcesz robić. A jeśli to miała by być pierwsza praca to trzeba
      łapać srokę za ogon. Zdobędziesz przynajmniej jakiegokolwiek doświadczenie co Ci
      sie na pewno przyda w przyszłości w referencjach do następnej pracy. Trzeba od
      czegoś zacząć.
      Dopiero jeśli jesteś fachowcem to możesz się cenić. Trudno mi powiedzieć co
      umiesz i co chcesz robić bo nie napisałeś tego.

Za 1100 zł da sie na pewno przeżyć, ale za zero zł nic nie robiąc na pewno nie
      przeżyjesz. Wybór należy do Ciebie.

Odpowiadając na pytanie to w Białej można znaleźć pracę powyżej 1500 netto.

bialczanin_online napisał:

> Witam! Mam pytanie do was: czy w Białej można znaleźć pracę żeby zarobić przyna
      > jmniej 1500zł na rękę ??? Szukam sam od jakiegoś czasu i takie pieniądze jakie
      > proponują przeważnie to 900-1100 netto a za tyle to nie uśmiecha mi się pracowa
      > ć. Ogólnie rozmawiając ze znajomymi to nędza u nas jeśli chodzi o zarobki :( C
      > zekam na odpowiedzi.
      >
      > Pozdrawiam !!!
      • bialczanin_online Re: Zarobki w Białej 14.06.08, 16:43
        Witam ponownie! malinmm: nie jest tak jak myślisz. Pracuje już od 3 lat w jednym
        z większych salonów RTV AGD w Białej i zarabiałem na początku ok. 1000zł netto,
        teraz po 3 latach dostałem podwyżkę na 1150zł netto ale w międzyczasie zacząłem
        szukać pracy w podobnej branży i to co proponują to właśnie 1100 max, z resztą w
        innych branżach jest podobnie. Wydaje mi się że 3 letnie doświadczenie to nie
        mało. Powyżej 1500 to zarabiają w Białej pewnie jacyś ludzie na stanowiskach,
        większość moich znajomych pracuje za 800-1400zł netto - takie są realia w tym
        mieście - NIESTETY :(

Pozdrawiam
        • malinmm Re: Zarobki w Białej 15.06.08, 06:45
          bialczanin_online napisał:

> większość moich znajomych pracuje za 800-1400zł netto - takie są realia w tym
          mieście - NIESTETY :(

No właśnie i niestety będziesz musiał pewnie się z tym pogodzić, bo tylko
          nieliczni trafiają na pracę powyżej 1500 netto.
          Ja pracowałem w branży komputerowej za najniższą krajową więc w RTV raczej też
          dużo więcej nie wyciągniesz.
          Ale jednak warto szukać zanim rozpaczliwe zaczniesz myśleć o wyprowadzce z
          Białej P. :-)

Pozdrawiam
          Marek "Malin" Maliszewski
          • bjkor Re: Zarobki w Białej 15.06.08, 08:14
            a co by było jak pewnogo dnia jak wszyscy by wypowiedzieli pracę ze względów płacowych? co zrobią nasi pracodawcy ? może niech sami wszystko zrobią ?
            • m-marecki Re: Zarobki w Białej 15.06.08, 16:44
              Z pewnością gdy zabraknie chętnych do pracy płace trochę skoczą, lecz trzeba na
              to trochę poczekać. Chcąc zarabiać powyżej 1500 zł, trzeba poszukać czegoś na
              państwowym, będzie ciężko bo niestety ręka rękę myje (od poczty zaczynając a na
              bialskim sądzie kończąc), ale do wytrwałych świat należy szukać, składać podania
              i tyle.
              • aquamarine Wiem jak zarobić o wiele więcej!! 15.06.08, 17:25
                Mam dla Was wszystkich świetną propozycję. Załóżcie swoje własne interesy,
                firmy, firemki, małe, większe, w zależności od możliwości. I wtedy nie dość, że
                sami będziecie mogli zarabiać więcej, to i wszystkim pracownikom będziecie mogli
                płacić powiedzmy po... 2500 zł netto, a co, niech mają ;)
                • m-marecki Re: Wiem jak zarobić o wiele więcej!! 15.06.08, 17:56
                  Gdyby to było takie proste. Bez dobrego pomysłu na firmę nawet tą małą to nic
                  nie zwojujesz, ale pomysł godny rozważenia.
            • malinmm Re: Zarobki w Białej 16.06.08, 22:34
              bjkor napisał:

> a co by było jak pewnogo dnia jak wszyscy by wypowiedzieli pracę ze > względów
              płacowych? co zrobią nasi pracodawcy ? może niech sami
              > wszystko zrobią ?

Tak na pewno się nigdy się stanie. Ale załóżmy, że Twój scenariusz by się
              spełnił to wtedy pracodawcy by dostosowali swoje obroty i firmy do firm
              jednoosobowych pewnie :-). Ale wtedy Ci który nie potrafią sami działać nie
              mieli by roboty. Pracodawca by się nie musiał martwić o pracowników, nie musiał
              by za nich płacić składek, nie musiałby się bać kodeksu pracy czy zaraz mu jakiś
              pracownik nie wyskoczy z artykułem do sadu pracy. Fakt, jednak bardzo często są
              pracownicy wykorzystywani, ale jednak pracodawcy też się musi opłacać.
              Pracodawcy kombinują i pracownicy też nieźle.

Marek "Malin" Maliszewski
            • jolanta8778 Re: Zarobki w Białej 03.08.08, 12:57
              Bardzo dobry pomysł, tylko kto na niego pójdzie?
              • moniag1 Re: Zarobki w Białej 27.10.08, 10:13
                Mój mąż od dwóch m-cy szyka pracy -był na kilku rozmowach : abra, okay, salony rtv agd- niestety najniższa krajowa + ewentualnie jakaś premia. To niech lepiej siedzi w domu i szukaczegoś konkretnego . Za m-c będzie miał zasiłek i jak tu nie brać zasiłków. 600zł a jak pójdziesz do pr. to na początek 800- zgroza.
                • vexatum Re: Zarobki w Białej 02.06.09, 23:57
                  Wódeczkę razem piją co po niektórzy i takie są efekty że w jednej branży w różnych firmach przy różnym sposobie naliczania uposażenia wynik końcowy jest taki sam. Sprawdziłem popytałem mimo tajemnic 12 lat w branży i duże znajomości pozwoliły odkryć ten dziwny zbieg okoliczności. Osobiście zrezygnowałem z 2500 - 2800 netto. Wolę mniej zarabiać u siebie niż u kogoś liczyć na łaskę premii uznaniowej.
                  Dla nie wybrednych polecam TAXI interes zdycha ale można wyciągnąc 1500 netto jeżeli się płaci mały zus i kartę podatkową. Co prawda nie jest to lekki kawałek chleba.
              • bjkor Re: Zarobki w Białej 06.06.09, 05:19
                to dosyć proste MY. Nie dać się zwariować i to wszystko. Jeżeli powiemy że do pracy za 800zł nie pójdziemy to popatrzymy co z tego będzie. I tak większość nie ma nic do stracenia.
    • vexatum Re: Zarobki w Białej 03.06.09, 00:03
      Dorzucę parę groszy jeszcze. Imperium - ładne domy , piękne samochody
      uśmiechniętych biznesmenów z szmatławca regionalnego widzianych, powstają... na
      niewolniczo nisko opłacanych ludziach którzy pracują za TRZY kartony fajek z
      zagranicy. Tak tak pozawalacie się zdegradować i pracować za grosze to tak
      macie. Powalczyłem trochę z tym systemem ale to syzyfowe prace skoro jest sporo
      ludzi którzy gotowi są pracować za 800-1000zł. Na moje pocieszenie jest tylko
      fakt że drugie tyle nakradną w miejscu pracy hehe. Tylko to mnie rozwesela. Jako
      pies ogrodnika miałem swego czasu z tym problem ale widzę że trzeba było płynąć
      z prądem i naodkładać na własną dużą firmę a nie uczciwie podchodzić do
      obowiązków. Pozdrawiam.
    • grzexs Re: Zarobki w Białej 03.06.09, 07:58
      Można, ale trzeba być krewnym właściciela firmy. Wtedy możesz zarobić nawet
      dziesięciokrotność tutejszej przeciętnej pracy. Dodatkowo możesz nic nie umieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka