Dodaj do ulubionych

zerowe libido:(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 16:05
Przed zamieszkaniem ze sobą bardzo pociągał mnie seks z moim chłopakiem, miałam ogromną ochotę na to zawsze i wszędzie, Mieszkamy razem od 7 miesięcy, pierwszy miesiąc kiedy mieszkaliśmy ze sobą był super! Potem zaczełam jeść
tabletki antykoncepcyjne, jadłam je tylko przez 3 miesiące ponieważ totalnie straciłam ochotę na seks! po odstawieniu nic nie wróciło do normy.
Całkiem niedawno strasznie przytyłam w związku z czym zrobiłam badania hormonalne : mam ponad norme androstendion ( norma to do 3,3 a ja mam 4,5) oraz 17 OH progesteron ( norma do 1,0 ja: 1,5) Czy jest możliwe żebym przez te hormony stracił ochotę na seks?
są to męskie hormony więc chyba powinnam mieć jeszcze większą ochotę? Proszę o radę!
Nie wydaje mi się ,żeby to była coś na tle psychicznym.. ale kto wie..
studiuje psychologie a wiadomo ,że szewc bez butów chodzi;)
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ewa.zeromska Re: zerowe libido:( 04.11.10, 22:35
      Witaj, Nie wydaje mi się, żeby 3 misiące brania tabletek tak drastycznie wpłynęły na twoje libido, ale słusznie odstwiłas tabletki. Te, które brałaś na pewno ci nie służyły, więc trzeba poszukać innego (również hormonalnego) sposobu antykoncepcji. Radziłabym ci znaleźć lekarza ginekologa-endokrynologa i wspólnie z nim przeanalizowac twoje wyniki, jak również dobrać odpowiednią antykoncepcję. Polecam ci również listopadowy numer "Poradnika domowego". Tam są omówione metody antykoncepcji wraz ze wskaźnikiem Pearla - czyli wskaźnikiem skuteczności.
      Oczywiście ten tekst pomoże ci się jedynie rozeznać w metodach, ale konkretny wybór powinien nastąpić w gabinecie lekarza. Isotna jest przede wszystkim analiza twoich wyników. Twój wzmożony apetyt i przytycie też jest niepokojące, zwłaszcza jeśli to nastąpiło w krótkim czasie. Nie odwlekaj wizyty u lekarza.
      pozdrawiam
      • szybki.numerek Re: zerowe libido:( 05.11.10, 01:38
        Z obserwacji moich z czasów stałego związku - już tydzień brania tabletek przez kobietę może spowodować, że libido zjedzie w dół tak, że zainteresowaną seks czy nawet zaloty po prostu drażnią.
    • themaxmaster Re: zerowe libido:( 05.11.10, 12:49
      Na razie zamiast o seksie pomysl o wizycie u endokrynologa, te wyniki wskazuja na problemy z kora nadnerczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka