Dodaj do ulubionych

Problem z erekcją

IP: *.wlms-broadband.com 25.11.10, 12:34
Witam. Mam 32 lata, pokrotce opisze moj problem.
Zawsze mialem kompleksy jesli chodzi o wielkosc czlonka, tzn. jest on bardzo maly w stanie spoczynku, na szczescie w czasie wzwodu powieksza sie do w miare normanych 14cm, co w polaczeniu z dosc sporym obwodem zawsze zadowalalo mnie a co najwazniejsze moje partnerki.
Moj problem polega na tym, ze gdy poznaje nowa kobiete i dochodzi do pierwszych zblizen to stres i zdenerwowanie powoduja we mnie jakas blokade, tzn nie mam wzwodu poki nie "oswoje" sie z sytuacja, obecnoscia nowej kobiety. Ale co ciekawe mimo, ze nie ma erekcji to pojawia sie bardzo duzo plynu ejakulacyjnego, co mnie bardzo dziwi - dlaczego tak jest?
Na dodatek jestem bardzo wrazliwy na dekoncentracje w czasie stosunku, tzn. wystarczy ze cos jest nie tak z jakiegos powodu to juz po erekcji i pozniej trudno mi znow ja przywrocic bo sie denerwuje.
Ostatnio postanowilem sobie sam pomoc, zakupilem kamagre (generyk viagry) i to byl strzal w dziesiatke, tzn. zaraz po pierwszych pieszczotach mialem silna erekcje, ktora trwala caly czas, bylem naprawde baaardzo zadowolony.
Czy moge ja stosowac bez obaw, ze bedzie mialo to jakies negatywne efekty?
Oczywiscie nie mam na mysli uzywania za kazdym razem, lecz tylko przy pierwszym kontakcie, kiedy jestem zestrsowany i trudno jest mi sie rozluznic co powoduje klopoty z erekcja.
Z gory dziekuje Pani za odpowiedz.
Oczywiscie zapraszam tez do dyskusji innych chetnych ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: focus30 Re: Problem z erekcją IP: *.era.pl 25.11.10, 12:53
      A ja się zastanawiam czy to nie efekt placebo ;) Ja bym jednak poszedł do seksuologa bo Twój problem ma podłoże psychiczne, a nie fizjologiczne. Wspomaganie zdrowego organizmu nie wyjdzie na zdrowie... A problem rozwiążesz gdy znajdziesz źródło problemu, które znajduje się w głowie. Niewątpliwie ma związek z Twoim kompleksem.
      • labadine Re: Problem z erekcją 25.11.10, 13:50
        Zachodni urolodzy wlasnie na problem braku zaufania do siebie przepisuja viagre i zalecaja aby dawki byly jak najmniejsze,tzn najtaniej kupic viagre 100mg i pociac np na 8 -16 kawaleczkow i w razie klopotow z utrzymaniem erekcji uzyc tylko i wylacznie 1 kawaleczek.
        Mimo wszystko na wszelki wypadek konsultowac seksuologa aby wykryc wlasciwe powody twoich problemow i je leczyc.
    • ewa.zeromska Re: Problem z erekcją 25.11.10, 22:27
      Witaj,
      Przeraża mnie zdanie "postanowiłem sam sobie pomóc"
      Do czego to podobne, żeby samemu sobie aplikować leki nieobojetne dla zdrowia?! To szczyt głupoty i braku wyobraźni!
      A co do twoich "problemów". One są w twojej głowie, w twoich kompleksach.
      Twój penis jest ok - więc nie ma problemu.
      To, że łatwo sie rozpraszasz, wynika z twojej nerwowości i braku pewności siebie, ale przy stałej partnerce, uspokoisz się nie będziesz aż tak bardzo wrażliwy.
      A to, że w pierwszym kontakcie z nową dziewczyną masz pewien kłopot, to uwierz mi, zdarza się to bardzo wielu facetom.
      Seks, to nie jest egzamin z męskości. Podchodź do tego spokojniej, nie koncentruj sie tak bardzo na sobie, nie obserwuj nerwowo swoich reakcji. W kontakcie z dziewczyną, to ona powinna być dla ciebie najważniejsza, a nie ty sam dla siebie.
      Proponuję ci, żebyś zmienił strategię i nie dążył do zbliżenia zbyt szybko. Musisz się z dziewczyną oswoić, nabrać zaufania, rozwinąć uczucie, a przynajmniej zainteresowanie.

Jeśli jednak uważasz, że coś z tobą nie tak, to zrób podstawowe badania plus poziom testosteronu i z badaniami udaj sie do androloga. Jeśli lekarz uzna, że potrzebne ci wsparcie farmakologiczne, wówczas dostaniesz odpowiednie leki. Ale niech o tym zadecyduje lekarz, a nie ty.
      Pozdrawiam
    • zuzanna_25 Re: Problem z erekcją 26.11.10, 01:20
      Wydaje mi się, że przy stresie to normalne, że nie jesteś w stanie utrzymać erekcji.Może dajcie sobie z dziewczyną trochę czasu i nie wywierajcie na sobie presji. Przecież w seksie tak naprawdę chodzi o dobrą zabawę :)
    • airiin Re: Problem z erekcją 17.01.11, 22:26
      jeśli chodzi o zdanie "sam sobie pomóc" jestem za, ale nie w kwestii stosowania środków na potencję, czy nawet suplementów tego typu. Wydaje mi się, że najlepszą pomocą byłoby w Pańskim przypadku "przepracowanie" problemu dekoncentracji i obawy przed seksem w czasie tych problematycznych pierwszych zbliżeń. Gdy upora się Pan z psychiką wspomaganie oddziałujące na fizjologię nie będzie żadnym problemem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka