Dodaj do ulubionych

problem odwrotny do braku orgazmu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 22:37
Witam, dosyć nietypowy problem przyplątał mi się w relacji z partnerem. Byłam pewna, że w związku trwającym 8 miesięcy mam udane i zadowalajace życie seksualne. Jestem osobą wrażliwą na bodźce fizyczne, prawie za każdym razem przeżywam orgazm. Nie miałam z tym problemu od początku życia seksualnego, i uważałam to za powód do radości. Ale w ciągu ostatnich dwóch miesięcy mój partner zarzucił mi kilkakrotnie (i to nie w żartobliwym tonie), że udaję orgazm, on mi nie ufa itp. Wszystko z powodu tego, że wyczytał gdzieś (podejrzewam jakąś "męską" gazetkę lub internet), o damskich problemach z orgazmem, blokadach psychicznych itp. i z tego powodu uważa, że ja nie potrzebując długiej gry wstępnej czy też specjalnych pozycji jestem oszustką i udaję. Tłumaczenie się nie udało, mężczyzna ma urażoną dumę, życie łóżkowe straciło na intensywności. I kompletnie nie wiem co zrobić z tą dziwną sytuacją. Udawanie, że nie ma się orgazmu wydaje mi się absurdem i sytuacją z jakiegoś dziwnego filmu. Gdyby ktoś miał pomysł jak sprawę rozwiązać, będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • oxf Re: problem odwrotny do braku orgazmu 22.08.11, 22:43
      to faktycznie jakis absurd. Przeciez to sie wzajemnie odczuwa. Dziwny ten facet.
      • n.wataha Re: problem odwrotny do braku orgazmu 23.08.11, 09:46
        (ironia MODE ON)
        Kurcze, czy musicie się chwalić, że związałyście się z zakompleksionymi schizolami?
        (ironia MODE OFF)

Twój facet ma poważne problemy emocjonalne i najlepszym dla Was rozwiązaniem byłoby wysłać go do psychologa, który pomoże mu odbudować własne poczucie wartości. Inaczej jego kompleksy go zniszczą, a na pewno Wasz związek.
        Innego rozwiązania nie widzę (no może poza zmianą partnera na zdrowszego) .
    • katikatja Re: problem odwrotny do braku orgazmu 23.08.11, 11:18
      martyna_28 napisała:
      mój partner zarzucił m
      > i kilkakrotnie (i to nie w żartobliwym tonie), że udaję orgazm, on mi nie ufa
      >mężczyzna ma urażoną dumę

Wiesz, normalne to to nie jest, normalnie to jest dokładnie na odwrót, mężczyzna jest jak paw dumny, że jego kobieta ma orgazm, z prostego powodu - jest twórcą tego dzieła.

A co on na to, kiedy mu mówisz, że po prostu tak silnie na Ciebie działa? Też uznaje, że udajesz i go oszukujesz?
      A skoro taki czytający, to znajdź mu lekturę, mówiącą, że jednak bywa inaczej niż to wynika z jego dotychczasowej edukacji. Paskudnie Cię traktuje i tyle, pytanie co on z tego ma. No to zawsze możesz zagrozić, że odejdziesz, bo nie pozwolisz się tak upokarzać.Po coś mu jednak była taka jednoznaczna wiedza, i wygląda, że frustracje i traumy mu w głowie siedzą i w którymś momencie się zafiksował, przykro, że Twoim kosztem. To przypadek dla psychologa, tylko jeśli Twój partner widzi problem w Tobie, a nie w sobie, to może entuzjazmem nie zareagować, może lepsza byłaby wspólna terapia, jeśli zależy Ci na tym związku?

• Gość: Miki Re: problem odwrotny do braku orgazmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 22:45
      Ja też ma tak, ze jestem strasznie wrażliwa i prawie zawsze mam orgazm i do tego krzyczę i nigdy nie udawałam, na dodatek mój mąz jest moim pierwszym i ostatnim partnerem w seksie i on się śmieje, że sprawdza się co słyszał od kolegów, że te oazowo-pielgrzymkowe dziewice co to czekaja z seksem do slubu, to potem najlepsze w łózku są:-) Ale mój mąż się z tego cieszy, nie wiem co Ci poradzic...
    • ewa.zeromska Re: problem odwrotny do braku orgazmu 25.08.11, 09:33
      Zarówno moje odpowiedzi na forum, jak i inne teksty, książki, artykuły nie są ostateczną i jedyną wyrocznią.
      Trzeba czytać ze zrozumieniem, nie wybiórczo. Autorzy posługują się słowami "bywa", "zdarza się ", "często", co nie znaczy "zawsze".

Nie wiem jak tam u was jest w seksie. Może jesteś zanadto ekspresyjna, a to może być męczące.
      Nie ma co obrażać się na siebie, lepiej rozmawiać.
    • Gość: passionplace2 Re: problem odwrotny do braku orgazmu IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 09:26
      Brak zaufania ze strony partnera?

Park Fontann | poznań forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka