Dodaj do ulubionych

naturalny seks

25.07.24, 11:27
Jestem zupełną przeciwniczką stosowania gumek podczas seksu. Seks powinien być naturalny a piękne jest kiedy partnerzy czują swoje ciała bezpośrednio i oddają się sobie całkowicie. Kto też tak uważa ? Kto nie stosuje tej metody podczas współżycia ? Pytanie z ciekawości
Obserwuj wątek
    • mav.2000 Re: naturalny seks 26.07.24, 09:34
      A masz stałego partnera? Jak zabezpieczasz się przed ciążą?
      • ellaella01 Re: naturalny seks 26.07.24, 19:27
        Ty też masz takie zdanie jak ja ?
    • mav.2000 Re: naturalny seks 29.07.24, 10:59
      Moja żona nie może brać pigułek, mamy dwoje dzieci i więcej nie chcemy, więc stosujemy prezerwatywy. Zastanawia mnie, czy masz stałego partnera, jak tak, to jak zabezpieczasz się przed ciążą; a jak nie masz, to czy nie boisz się, że zarazisz jakimś syfem.
      To, o czym piszesz brzmi fajnie, ale w dzisiejszych realiach jest po prostu nieodpowiedzialne.
      • ellaella01 Re: naturalny seks 29.07.24, 21:21
        Nie jest nieodpowiedzialne. Chyba w twoim wyobrażeniu. A co to innych sposobów antykoncepcji już nie ma ? Plastry tabletki implanty antykoncepcyjne wkładki domaciczne hormonalne albo miedziane ( równie skuteczne a NIEHORMONALNE ) czy komputerki cyklu które pozwalają precyzyjnie wyliczać dni niepłodne bez żadnej ingerencji w organizm ani w seks :) Naprawdę nie trzeba psuć sobie współżycia gumą. Wystarczy mieć faceta ( lub kobietę zależy od płci która się wypowiada ) któremu się ufa lub wie się za pomocą badań że jest zdrowy. A jeśli ktoś uprawia przygodny seks i się tym nie przejmuje to jego sprawa też może być takie podejście chociaż niektórym może się to nie podobać. W mojej miłości nie ma i nie będzie miejsca na takie odcinanie się sztuczną barierą. Wystarczy ufać sobie nawzajem i być sobie wiernym. Pozdrawiam i liczę że coś odpowiesz :)
        • mav.2000 Re: naturalny seks 30.07.24, 11:40
          Przykro mi, ale mnie nie przekonałaś, wymienione metody antykoncepcji mają statystycznie dużo mniejszą skuteczność niż prezerwatywa, poza tym stosujemy prezerwatywy z poliuteranu, nie śmierdzą jak te z lateksu i są super cienkie. Poza tym prążkowane, z wypustkami itp zwiększają doznania mojej żony.
          • ellaella01 Re: naturalny seks 30.07.24, 16:55
            Implant antykoncepcyjny ma ponad 99% skuteczności :) o wiele więcej niż ta sztuczna guma. A ty nie przekonasz mnie. Mój seks to moja sprawa. Chciałam po prostu wyrazić swoje zdanie. Wszędzie wiadomo że implant antykoncepcyjny czy wkładka miedziana dają więcej skuteczności niż to o czym mówisz LOL jesteś niedoinformowany :) Nie zamierzam psuć sobie współżycia i nawet jeśli jakieś wypustki miałyby sprawić że moje doznania byłyby inne to wolę te naturalne bo one są piękne. I tego się trzymam :)
            • mav.2000 Re: naturalny seks 31.07.24, 11:31
              Ale ja Ciebie do niczego nie namawiam, chciałaś odpowiedzi to ją dostałaś.
              • mav.2000 Re: naturalny seks 31.07.24, 12:19
                P. S.
                implant antykoncepcyjny to dalej metoda hormonalna, a stan zdrowia mojej żony to wyklucza.
                • ellaella01 Re: naturalny seks 01.08.24, 22:05
                  wkładka miedziana nie jest hormonalna :)
                  • mav.2000 Re: naturalny seks 02.08.24, 10:52
                    doczytałem, wolimy gumki
                    • ellaella01 Re: naturalny seks 02.08.24, 15:51
                      twój wybór ja nie będę psuć sobie seksu czymś takim chcę czuć ukochanego a nie gumę :)
            • erwin444 Re: naturalny seks 24.02.25, 10:58
              Wkładka 🤣 obrzydzenie mnie bierze . To chyba na pół gwizdka wkłada .
      • allegropajew Re: naturalny seks 19.08.24, 06:14
        Małżeństwo w gumce — przegryw. Podetnij się, mamy XXI wiek!

Gościula
        • mav.2000 Re: naturalny seks 30.09.24, 13:52
          w Polsce jest to karalne, a po Turcjach czy innych Holandiach, Czechach itp nie będę się tachudojdać
    • kakaowyjohn Re: naturalny seks 02.08.24, 23:43
      jesteś trochę jebnieta lol
      • ellaella01 Re: naturalny seks 04.08.24, 20:14
        nie jebnięta chyba ty prędzej haha ja po prostu chcę czuć swojego partnera jego ciało jego skórę a nie sztuczne tworzywo :) nigdy nie będę tego używać mój seks to seks bez gumy
        • kakaowyjohn Re: naturalny seks 16.10.24, 19:38
          do choroszczy
        • erwin444 Re: naturalny seks 24.02.25, 10:59
          To ty się wysterylizuj
    • leszekrod1234 Re: naturalny seks 28.09.24, 10:43
      ja też tak uważam
      • ellaella01 Re: naturalny seks 07.11.24, 11:03
        i właśnie :) Prawidłowe zdanie
    • obrotowy pewnie, ze naturalny seks lepszy, ale... 05.10.24, 15:45
      ellaella01 napisała:

> Jestem zupełną przeciwniczką stosowania gumek podczas seksu. Seks powinien być
      > naturalny a piękne jest kiedy partnerzy czują swoje ciała bezpośrednio i oddaj
      > ą się sobie całkowicie.

- zgoda...

Kto też tak uważa ?

- no ja tez tak uwazam...

Kto nie stosuje tej
      > metody podczas współżycia ? Pytanie z ciekawości

- no niestety, ale gdy idzie sie do lozka z kobieta, nie majac wobec niej wiekszych planow - to gumki stosowac trzeba...
    • butterfly_heart Re: naturalny seks 29.10.24, 13:37
      Uważam ze gumki są jak najbardzej potrzebne, co jeśli twój przyjaciel ma hiv w tyłeczku? Czy nie boisz się umrzeć jak mickiewicz? Ten niezmiernie utalentowany czlowoek uparł ponieważ wielbił seks naturalny. Ogólnie nie polecam jest to bardzo nie odpowiedzialne.
      • ellaella01 Re: naturalny seks 07.11.24, 11:04
        jeśli zna się partnera i go kocha to nie jest nieodpowiedzialne
        • obrotowy to zgoda, ale... 07.11.24, 14:55
          ellaella01 napisała:
          > jeśli zna się partnera i go kocha to nie jest nieodpowiedzialne

to zgoda i to juz wiemy i powiedzialas to juz wczesniej.

ale jezeli partnera zbytnio sie nie zna, to na poczatku przez jakis czas lepiej te gumki stosowac.
    • lady_vetinari96 Re: naturalny seks 07.11.24, 23:13
      Nienawidzę gumek (oczywiście mowa o stałym partnerze, po obopólnym przebadaniu). Odstawiłam niedawno stosowane latami tabletki antykoncepcyjne. Po odstawieniu przypomniałam sobie wreszcie jak bardzo moja cipka może być mokra, gdzie za grę wstepną wystarczy jedna pikantna myśl lub sam pocałunek w usta. Nawet poznałam rozkosz squirtingu, chociaż najbardziej wkręcił nas breeding kink, jedynie w 3-5 najbardziej "ryzykowne" dni w cyklu mój partnera nie zalewa mojej cipki tylko kończy w moich ustach lub analnie etc. Kochamy się w każdy dzień mojego cyklu do końca, bez gumek (z wyjątkiem zabaw breeding/BDSM/CNC), bez jakiegokolwiek zabezpieczenia, za to z cudownym uczuciem pulsowania, między moimi szeroko rozłożonymi udami, kończącego się gorącym wypełnieniem i zazwyczaj u mnie kolejnym orgazmem. Dodatkowo ryzyko zapłodnienia (realne w każdym dniu cyklu) po każdym creampie zamierzonym czy nie...🤭 daje niesamowity dreszczyk emocji 👅 i tu UWAGA dla hejterów i tych którzy chcieliby też się tak pobawić: My chcemy mieć dziecko, nic złego by się nie stało jakbym została zalana skutecznie w najbliższym czasie, chociaż na razie jeszcze odkładamy moment poczęcia bardzo zawodnymi metodami: kalendarzykiem, obserwacją śluzu, testami LH, które służą do wyznaczenia dni płodnych i stosunkiem przerywanym i to tylko na 1-4 dni przed domniemaną owulacją (zwykle tylko 2 dni przed i w owu respektujemy) na razie 6 miesięcy się tak bawimy.
      • Gość: Zdrowy Mężczyzna Re: naturalny seks IP: *.centertel.pl 20.12.24, 02:56
        Hej. Mam stałą partnerkę od 12 lat. Od 5 jest moją żoną. Od początku znajomości bardzo dużo się ze sobą kochaliśmy. Obecnie mniej ale to bez znaczenia... Oboje nie lubiliśmy nigdy prezerwatyw. Z początkiem znajomości były jedynie obecne. Nigdy nie wchodziło też w grę żeby tabletkami w hormonach mieszać. Oboje bardzo naturalne mamy podejście w tych i innych kwestiach... Kochamy się bez barier, świetnie czując się wzajemnie stosujemy z powodzeniem zasadę: wytrysk wszędzie tylko nie do środka :) niestety... jeśli chcemy cieszyć się naszą intymna bliskością w trakcie i po moim wytrysku zakładam na sam koniec gumę. Bardzo rzadko... Pomijam krótki czas starań o dziecko. Oboje myślimy i czujemy, że juz za pierwszym razem mogło nam się udać. Pomimo tego nasze starania były bardzo intensywne ;)
      • erwin444 Re: naturalny seks 24.02.25, 11:02
        Ale gdzie taki desperat się znalazł by chcieć cię kryć? To lepiej w drzwiach sobie przyciąć
    • paradek1985 Re: naturalny seks 29.12.24, 02:45
      Jak sie ufa partnerce to nie problem nienawidzę gumek nic nie czuć
      • leziox Re: naturalny seks 30.12.24, 21:44
        Nie ma lepszego i bardziej przyjemnego seksu, niż ten bez gumki. Bariera w postaci gumki może się niektórym wydawać śmieszna, ale niestety, odbiera poczucie dobrego, zakończonego wspaniałym orgazmem seksu.
        Jako mężczyzna odczuwa się wytrysk o wiele intensywniej, kończąc stosunek w jej cipce, czując, jak nasienie wypełnia ją całą i zaczyna wypływać na jej uda, albo na brzuch partnera, kiedy to partnerka jest na górze. Nie ma po co lecieć zaraz pod prysznic, bo zmywa się z siebie zapach obu ciał, lączących się po orgazmie w jeden zapach. To coś takiego, jak wspólnie wytworzone perfumy, mające jeden, niepowtarzalny na całym świecie zapach. Partnerki i partnera. I kiedy wczujemy się w tego zapachu atmosferę, poddamy się mu, zaraz mamy ochotę na więcej , oraz powtórzenie tego cudownego zespolenia. Wchodząc w kobietę drugi raz, czujemy wilgoć poprzedniego stosunku, nieporzebna jest nawet gra wstępna, tylko kontynuacja takiej wspaniale zaczętej zabawy.
        Długo mógłbym tutaj o tym pisać, ale nikt mi nie płaci za scenariusz do filmu erotycznego :)
        I oczywiście, nie jestem idiotą, aby takie rzeczy robić z kimś, kogo dopiero spotkałem, z osobą zupełnie mi nieznaną, bo to grozi kłopotami różnego rodzaju. Natomiast z zaufaną partnerką, która nie boi się wytrysku w jej wnętrzu, a wręcz go pożąda, odloty są niesamowite i pamięta się takie chwile całe życie. Tutaj jeszcze jedna uwaga - trzeba wiedzieć co się robi, z kim i dobrze jest przedtem porozmawiać, czego chcemy, bo seks zwyczajowo zaczyna się w głowie, a nie od razu w naszych narządach, czy to penis, czy też cipka.
        I przede wszystkim trzeba mieć na to czas i miejsce, aby tak się rozpieszczać godzinami.
        Samych przyjemnych chwil Wam życzę. :)
        • ellaella01 Re: naturalny seks 01.01.25, 12:45
          Doskonale napisane ! Zgadzam się w 100%
    • leona89 Re: naturalny seks 13.02.25, 10:38
      Polecam krążki - odkąd stosuję, jestem nimi serio zachwycona. Gumki to zło. Antykoncepcja w postaci tabletek - nie dla każdego. Krążki są bezproblemowe w aplikacji, nie mam żadnych skutków ubocznych i są niewyczuwalne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka