Dodaj do ulubionych

Ogól swoja partnerkę

30.07.02, 17:32
Wczoraj kumpel opowiadal mi ze jego partnerka (sama wydepilowana) zaoferowala sie ze ogoli jego owlosienie.
Facet sie zgodzil bo to bylo dla niego novum i teraz jak widac nie zaluje ;)
Moje doswiadczenia z goleniem dziewczat wskazuja na to, ze pomimo oporow - wynikajacych badz to ze
wstydu, badz tez z obawy o skaleczenie (a w koncu to my golimy sie codziennie!) - lubia one takie zabawy i
same nierzadko odnajduja w tym przyjemnosc.

Zabawialiscie sie kiedys w ten sposób?
Obserwuj wątek
    • mistress Re: Ogól swoja partnerkę 30.07.02, 23:01
      nieee...
      • koteczek_m Re: Ogól swoja partnerkę 30.07.02, 23:33
        whyyyyyy?
        • yoric Re: Ogól swoja partnerkę 31.07.02, 01:25
          każda, ale to każda

z dziewcząt, z którymi miałem przyjemność, miała na początku naturalnego
          pełnowymiarowego 'bobra'. było ich tylko kilka (żaden ze mnie macho), ale w
          sumie dziewczyny 'oświecone' i na poziomie - a każda kultywowała
          swoją 'dżunglę'...
          w Polsce chyba moda na golenie jeszcze nie nastała, a swoją drogą to i dobrze,
          bo takie zupełnie wygolone są nieapetyczne. umiar to podstawa.
          pzdrv
          • derma Re: Ogól swoja partnerkę - do yorica 31.07.02, 01:34
            A czy Ty - oświecony i na oziomie depilujesz swoją dzunglę, czy wymagasz tego
            tylko od partnerek???
            • yoric Re: Ogól swoja partnerkę - OD Yoricka 02.08.02, 01:39
              owszem,

przycinam lekko gdy za dużo tego narośnie. golę się również pod pachami -
              podobno wielu kobietom się to nie podoba, ale kwestia gustu. moim zdaniem
              bardzo bujny busz u dziewczyny jest trochę taki średniowieczny (ale może to też
              kwestia gustu), a czasem bronią go one jak niepodległości ;)... aha, no i
              podkreślam, że nie lubię całkowicie wydepilowanych.
              pzdrv
    • lucja7 Re: Ogól swoja partnerkę 31.07.02, 08:50
      Strzyge sie regularnie 1 na miesiac, robi to czesto moj kochanek, jest to
      podnicajace. Ciekawe co robia dziewczyny noszace string i nie golace sie.
      Lucja7.
      • olivvka Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 12:17
        lucja7 napisała:

> Strzyge sie regularnie 1 na miesiac, robi to czesto moj kochanek, jest to
        > podnicajace. Ciekawe co robia dziewczyny noszace string i nie golace sie.
        > Lucja7.

Jako zwolenniczka calkowitej depilacji, robie to co 2-3 dzien, tak by nie bylo
        problemow z odrastajacymi wloskami. Nie zajmuje mi to wiecej niz 5 minut.
        Powoduja mna wzgledy estetyczne i higieniczne. Poza tym lubie to i lubi to moj
        partner.
        Meza nie musialam do tego namawiac, bowiem sam rowniez uwielbia depilacje i
        jako maz nieegoistyczny nie namawia tylko mnie do depilacji (choc nie musi),
        ale i sam sie depiluje. Zreszta przyjemniej jest podczas seksu oralnego cieszyc
        sie gladkim, wygolonym cialkiem, niz wyciagac caly czas z buzi wlosy lonowe.

Niestety Polska jest krajem, w ktorym wzgledy higieniczne nie odgrywaja wsrod
        spoleczenstwa jeszcze tak zasadniczej roli jak w kulturach zachodnich i co tu
        duzo mowic: jestesmy jako narod raczej brudasami. Wystarczy spojrzec na
        statystyki dotyczace mycia sie, chodzenia do fryzjera, korzystania z
        kosmetyczek itd. Podobnie jest z depilowaniem sie. Krocze, lono jest takim
        miejscem, ktore poci sie nieco wiecej niz inne czesci ciala i utrzymywanie
        naturalnego owlosienia lonowego tylko i wylacznie sprzyja nadmiernemu poceniu,
        a pozniej rozkladaniu sie potu i wydzielaniu zapachow swiadczacych o braku
        higieny. Nie wspomne, ze "podmywanie" sie wsrod kobiet wcale nie jest tak
        powszechne i oczywiste jak wiekszosci sie wydaje. Kobiety takze nie dbaja o
        higiene, nie dbaja by byc pachnacymi, czystymi. Zachecam przeto wszystkie
        kolezanki do tego by zechcialy przystrzygac choc swoje futerka, a z pewnoscia
        stana sie atrakcyjniejszymi partnerkami dla swych mezczyzn (chyba, ze maja
        partnerow lubiacych hair sex), a i same beda czuly sie czysciej i swobodniej.

pozdrawiam
        olivvka
        • tassman oliwka- Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 13:21
          olivvka

Nie wiedziałenm że co 2-3 dni golisz głowę na zero. Wąsy tez golisz??Twój mąż
          też. Fajna para z was. Twój tata to Kojak???
          Cytuję :"przyjemniej jest podczas seksu oralnego cieszyc sie gladkim, wygolonym
          cialkiem, niz wyciagac caly czas z buzi wlosy lonowe". To Ty głupia cały czas
          ssałaś jego włosy łonowe zamiast jego siusiaka?? Takiej wyedukowanej parki jak
          wasza dawno nie spotkalem......czy mąz miał dużo odlotów podczas ssania przez
          ciebie jego włosów łonowych??

tassman::)
          • jjj2 Re: oliwka- Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 14:14
            Ale z Ciebie pojebus!!!!
        • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 14:07
          Czesc Olivvka,

Mam do ciebie male pytanko. Moj facet lubi oczywiscie depilacje. Bardzo mu sie
          podoba gladziutkie cialko. Wspomnialas jednak, ze twoj partner rowniez sie
          depiluje. Czy depiluje takze nogi i tors. Moj tak. Na poczatku wydawalo mi sie
          to dziwne, ale teraz to doceniam. Uwazam, ze gladkie cialo mojego partnera
          wyglada o wiele bardziej estetycznie i przyjemnie. Z natury nie jest owlosiony
          wiec owlosienie na nogach i ciele nigdy nie bylo problemem. Bardzo mi sie to
          teraz podoba. Powiedz czy twoj tez sie depiluje. Chciala bym wiedziec czy jest
          wiecej mezczyzn, ktorzy to robia.

Pozdrawiam,
          Ania

PS. Tassman! Nawet sie do mnie kurwa nie odzywaj!!!
          • tassman musze ci odpowiedziec Anitas 31.07.02, 14:21
            aniats napisała "Nawet sie do mnie kurwa nie odzywaj!!!"

Widac wychowała cie ulica a nie mama. Szkoda.
            To całkiem normalne, że facet goli sobie nogi, tors i okolice siusiaka. kazdy
            facet tak robi, nie wiedziałaś?? Czasem niektórzy faceci golą jeszcze głowy.
            Na pewno przyjemniej sie chodzi w rajstopach lub pończochach (na wygolone
            uprzednio nóżki) twojemu chłopakowi do pracy. Czy czasem pozyczasz mu moze
            swoje pomadkę, szpilki (gdy ma wazne spotkanie w pracy albo naradę) albo swoje
            wystrzałowe mini (jak ma wewnetrznofirmowe spotkanie integracyjne)?

tassman:)

• olivvka Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 14:28
            aniats napisała:

> Czesc Olivvka,
            >
            > Mam do ciebie male pytanko. Moj facet lubi oczywiscie depilacje. Bardzo mu
            sie
            > podoba gladziutkie cialko. Wspomnialas jednak, ze twoj partner rowniez sie
            > depiluje. Czy depiluje takze nogi i tors. Moj tak. Na poczatku wydawalo mi
            sie
            > to dziwne, ale teraz to doceniam. Uwazam, ze gladkie cialo mojego partnera
            > wyglada o wiele bardziej estetycznie i przyjemnie. Z natury nie jest
            owlosiony
            > wiec owlosienie na nogach i ciele nigdy nie bylo problemem. Bardzo mi sie to
            > teraz podoba. Powiedz czy twoj tez sie depiluje. Chciala bym wiedziec czy
            jest
            > wiecej mezczyzn, ktorzy to robia.
            >
            > Pozdrawiam,
            > Ania
            >
            > PS. Tassman! Nawet sie do mnie kurwa nie odzywaj!!!

Aniu, wiec tak:
            Nog sobie nie depiluje, ma fajne jasniutkie futerko. Szczegolnie wtedy, gdy
            jest ladnie opalony, to prezentuje sie wybornie.
            Torsu tez nie depiluje, ale juz niedlugo wybierzemy sie na laserowa depilacje.
            On wydepiluje calkowicie tors (zrobi to dla mnie), a ja mam zamiar na poczatek
            zrobic sobie laserowa depilacje nog. Golenie mi nie przeszkadza, ale po co,
            skoro technika dzisiaj pozwala raz na zawsze pozbyc sie uciazliwego owlosienia
            na ciele.
            Oczywiscie depilacja pod pachami u mezczyzn wydaje mi sie standardem, bez
            ktorego nie moglabym sie obejsc.
            Moj maz depiluje sobie okolice genitalne i posladki. Tak uwielbiam i tak robi.
            Zreszta i robil wczesniej nim sie jeszcze w ogole poznalismy.
            A czy inni mezczyzni to robia?
            Obserwujac na plazy naturystow (bo tam widac najlepiej), stwierdzam że
            niektorzy tak, niektorzy nie. Generalnie Ci zadbani, schludni, estetyczni,
            dbaja takze o usuwanie nadmiernego owlosienia z tamtych okolic. I na nich
            zwracam szczegolna uwage. A reszta? Coż, dzungla nie wzbudza mojego
            zainteresowania, bo takie drobne z pozoru rzeczy swiadcza o calosciowym
            podejsiu danego czlowieka do kwestii estetyki, wygladu i higieny.

pozdrawiam
            olivvka

PS. Wzorem Ani mowie: ani sie waz kur.a Tassman odpowiadac.
            • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 14:54
              olivvka napisała:

Olivvka,
              Dzieki, ze odpisalas. Kupilismy sobie ostatnio depilator mechaniczny. Wczesniej
              uzywalismy chemicznych, ale to chyba wyzucanie pieniedzy. Jezeli mysli sie o
              stalej depilacji a nie tylko o jednorazowym wyskoku wlosy trzeba wyrwac.
              Rezultaty sa OK. Nogi mojego meza (bardzo zgrabne) podobaly mi sie i przed i po
              depilacji. Ostatnio jednak kiedy zauwazylam ze zaczynaja mu odrastac (osiagnely
              jakis centymetr) mial uczucie "braku higieny" i sama zapytalam go czemu nie
              usuwa. Usunal.
              Nie ma nic gorszego (dla mnie) niz widok faceta w "sweterku" i w "welnianych
              spodenkach". Brrr.......

Laserowa depilacja. Hmm. Musze sie nad tym zastanowic. A ile to kosztuje.

Ania

PS. ................ To do Tassmana. Wie o co chodzi.

> Aniu, wiec tak:
              > Nog sobie nie depiluje, ma fajne jasniutkie futerko. Szczegolnie wtedy, gdy
              > jest ladnie opalony, to prezentuje sie wybornie.
              > Torsu tez nie depiluje, ale juz niedlugo wybierzemy sie na laserowa
              depilacje.
              > On wydepiluje calkowicie tors (zrobi to dla mnie), a ja mam zamiar na
              poczatek
              > zrobic sobie laserowa depilacje nog. Golenie mi nie przeszkadza, ale po co,
              > skoro technika dzisiaj pozwala raz na zawsze pozbyc sie uciazliwego
              owlosienia
              > na ciele.
              > Oczywiscie depilacja pod pachami u mezczyzn wydaje mi sie standardem, bez
              > ktorego nie moglabym sie obejsc.
              > Moj maz depiluje sobie okolice genitalne i posladki. Tak uwielbiam i tak
              robi.
              > Zreszta i robil wczesniej nim sie jeszcze w ogole poznalismy.
              > A czy inni mezczyzni to robia?
              > Obserwujac na plazy naturystow (bo tam widac najlepiej), stwierdzam że
              > niektorzy tak, niektorzy nie. Generalnie Ci zadbani, schludni, estetyczni,
              > dbaja takze o usuwanie nadmiernego owlosienia z tamtych okolic. I na nich
              > zwracam szczegolna uwage. A reszta? Coż, dzungla nie wzbudza mojego
              > zainteresowania, bo takie drobne z pozoru rzeczy swiadcza o calosciowym
              > podejsiu danego czlowieka do kwestii estetyki, wygladu i higieny.
              >
              > pozdrawiam
              > olivvka
              >
              > PS. Wzorem Ani mowie: ani sie waz kur.a Tassman odpowiadac.
              • nikamik Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:11
                a ja raz na kilka tygodni chodze na depilacje do kosmetyczki, cieply wosk
                dziala cuda, nie ma odrastajacych wloskow na drugi dzien skora jest gladka, a
                najwazniejsze ze ten efekt trzyma sie dlugo :))))
                pozdrawiam
                • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:27
                  Efekt podobny do depilacji mechanicznej. Wlosy tez dlugo sie regeneruja. Zaleta
                  wosku jest jednak taka, ze mozna tez usunac wlosy z gornej partii ud. Jak sie
                  ciachnie wszystkie wloski jednym ruchem bol nie jest tak dokuczliwy jak przy
                  maszynce. Napewno spobuje wosku przy bikini-line. Po depilacji chemicznej lub
                  przy goleniu wloski odrastaja i draznia nieprzyjemnie. Mysle, ze ogolnie
                  maszynka mechaniczna jest tansza w uzyciu niz chemikalia i woski. Jeden wydatek
                  (spory), a pozniej sie juz zwraca.

Ania

nikamik napisała:

> a ja raz na kilka tygodni chodze na depilacje do kosmetyczki, cieply wosk
                  > dziala cuda, nie ma odrastajacych wloskow na drugi dzien skora jest gladka, a
                  > najwazniejsze ze ten efekt trzyma sie dlugo :))))
                  > pozdrawiam
                  • nikamik Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:33
                    mam dobry depilator mechaniczny ale uzywam go tylko do nog raz probowalam
                    bikini i dziekuje bardzo za ten bol- wosk przy tym nic nie boli :)))
                    mysle ze po mechanicznym wiecej wloskow wrasta w skore a to brzydko wyglada:(((
                    depilacja woskiem bikini to tylko 20 zl na prawie caly miesiac
                    • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:40
                      Co do wrastajachych wloskow, to jest to wina raczej martwego naskorka niz
                      mechaniczego depilatora. Ja probowal masowac sobie skore kilka razy w tygodniu
                      taka specjalna ostra gabka (nie pamietam nazwy). Usuwa ona martwy naskorek
                      dzieki czemu wloski nie maja pod co wrastac. Jak narazie dziala dobrze. Mozliwe
                      jest tez ponoc stosowanie peeling'u. Takiego samego jak do twarzy, ale tego nie
                      probowalam.

Pozdrawiam,
                      Ania

PS. Bikini depilatorem mechanicznym chyba bym sie nie odwazyla.

nikamik napisała:

> mam dobry depilator mechaniczny ale uzywam go tylko do nog raz probowalam
                      > bikini i dziekuje bardzo za ten bol- wosk przy tym nic nie boli :)))
                      > mysle ze po mechanicznym wiecej wloskow wrasta w skore a to brzydko wyglada:
                      (((
                      >
                      > depilacja woskiem bikini to tylko 20 zl na prawie caly miesiac
                      • nikamik Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:44
                        ja tez masuje rekawiczka specjalna bo inaczej nie mozna i ciesze sie bardzo
                        dlugo z gladkiego ciala (moj chlopak rowniez :)))

mechanicznym -bikini nie probuj to za bardzo wrazliwe miejsce ja tego bledu
                        nigdy nie powtorze
                        pozdrawiam
                        • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:47
                          Jedna wiadaca firma produkujac depilatory twierdzi ze cos wymyslila, ale nie
                          dalam sie nabrac. Byc moze przy wosku czesc martwego naskorka jest usuwana wraz
                          z owlosieniem. Stad wloski nie wrastaja.
                          Twoj chlopak cieszy sie z twojego gladkiego ciala czy ze swojego, bo moj sie
                          depiluje i mowiac szczerze sprawia mi to przyjemnosc.

nikamik napisała:

> ja tez masuje rekawiczka specjalna bo inaczej nie mozna i ciesze sie bardzo
                          > dlugo z gladkiego ciala (moj chlopak rowniez :)))
                          >
                          >
                          >
                          > mechanicznym -bikini nie probuj to za bardzo wrazliwe miejsce ja tego bledu
                          > nigdy nie powtorze
                          > pozdrawiam
                          • nikamik Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:52
                            Razem z wloskami "zrywany " jest caly martwy naskorek wiec dlatego daje tak
                            dobre efekty.
                            moj chlopak dal sie raz namowic na ogolenie intymnych miejsc i nie wiem
                            dlaczego ale to mnie sie nie spodobalo jego gladkie cialo. :)))
                            • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:55
                              Rozumiem.
                              Nie usuwa sobie wlosow lonowych tylko wlosy z nog i z torsu. Na poczatku tez
                              mialam mieszane uczucia ale teraz tak wole.

nikamik napisała:

> Razem z wloskami "zrywany " jest caly martwy naskorek wiec dlatego daje tak
                              > dobre efekty.
                              > moj chlopak dal sie raz namowic na ogolenie intymnych miejsc i nie wiem
                              > dlaczego ale to mnie sie nie spodobalo jego gladkie cialo. :)))
                              • nikamik Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:57
                                jego tors uwielbiam z ta strzalka z wlosow :))) nie lubie go gladkiego
                                • aniats Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 16:01
                                  Gusta, gusciki.
                                  Moj nie mial zbyt intesywnego owlosienia. A na pewno nie takie ktore ukladaloby
                                  sie w strzalke. Wogole mial bardzo malo wlosow na ciele i nogach. Na rekach
                                  bardzo delikatne, krotkie i jasne. Bardzo fajne. A skore ma taka delikatna... .
            • aremo Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 15:38
              a ja mam zamiar na poczatek
              owlosienia
              > na ciele.

Olivvka to tylko tak w reklamie.Depilacja laserowa wcale nie gwarantuje
              pozbycia sie raz na zawsze niechcianego owłosienia.Poczytaj wątki na forum
              Uroda.Włosy odrastają najczęsciej w takiej samej ilości.Skuteczna depilacja
              laserowa(czyli odrośnięcie jedynie 20-30 % wlosów)jest w przypadku jasnej
              karnacji i ciemnych, mocnych włosów.A to rzadkie połączenie.Dlatego te zabiegi
              laserowe są coraz tańsze,bo wielu wie o tym ,że nie gwarantują pozbycia się
              niechcianego owłosienia "raz na zawsze" i rezygnuje.
            • bajerful Re: Zwolenniczka całkowitej depilacji 31.07.02, 16:30
              olivvka napisała:

> Aniu, wiec tak:
              > Nog sobie nie depiluje, ma fajne jasniutkie futerko. Szczegolnie wtedy, gdy
              > jest ladnie opalony, to prezentuje sie wybornie.
              > Torsu tez nie depiluje, ale juz niedlugo wybierzemy sie na laserowa
              depilacje.
              > On wydepiluje calkowicie tors (zrobi to dla mnie), a ja mam zamiar na
              poczatek
              owlosienia
              > na ciele.
              > Oczywiscie depilacja pod pachami u mezczyzn wydaje mi sie standardem, bez
              > ktorego nie moglabym sie obejsc.
              > Moj maz depiluje sobie okolice genitalne i posladki. Tak uwielbiam i tak
              robi.
              > Zreszta i robil wczesniej nim sie jeszcze w ogole poznalismy.
              > A czy inni mezczyzni to robia?
              > Obserwujac na plazy naturystow (bo tam widac najlepiej), stwierdzam że
              > niektorzy tak, niektorzy nie. Generalnie Ci zadbani, schludni, estetyczni,
              > dbaja takze o usuwanie nadmiernego owlosienia z tamtych okolic. I na nich
              > zwracam szczegolna uwage. A reszta? Coż, dzungla nie wzbudza mojego
              > zainteresowania, bo takie drobne z pozoru rzeczy swiadcza o calosciowym
              > podejsiu danego czlowieka do kwestii estetyki, wygladu i higieny.
              >
              > pozdrawiam
              > olivvka
              >
              > PS. Wzorem Ani mowie: ani sie waz kur.a Tassman odpowiadac.
              ###################
              Tssman nie może bo mu zabroniłaś, więc ja to zrobię :)
              Powiedz mi....jeśli to nie tajemnica oczywiście.....czy wasi partnerzy do zabaw
              w kólko...a raczej trójkąt graniasty też debilują sobie futerka? Bo ty pewnie
              jako estetka nie wzięłabyś do buzi porośniętego szczecinką k****a. Poza tym jak
              tu wylizać dupę takiemu?

bajerful®
              • tassman depilacja mózgu Oliwki 02.08.02, 08:10
                Oliwka,

A kiedy zrobiłaś sobie laserowa depilacje mózgu (tzn. prostowanie tej jednej
                jedynej fałdy jaką miałaś na swym białym orzechu w biednej główce)??? Nic o tym
                nie wspominasz, a tak bardzo chcielibyśmy o tym poczytać.........
                Uczucie twoje i twojego chłopca jest takie piekne że bardzo mocno sie wzruszam
                czytajac twoje posty.....Bądzcie dzielni w swojej miłości....

• lucja7 Re: Ogól swoja partnerkę 31.07.02, 18:44
      Bardzo to stalo sie techniczne. Ja sie gole i strzyge zupelnie, moj kochany
      tez, czysto, przyjemnie. Stanowi to czesc naszej kultury. Pozatym obydwoje nie
      mamy owlosienia obfitego. Caluje, Lucja7.
      • tassman Ogól swoja Lucję 7 02.08.02, 08:11
        lucja7

Wow !! Musisz robic naprawdę mocne wrażenie na swojej wiosce chodząc non stop z
        ogoloną na pałę głowką...To takie kobiece.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka