Dodaj do ulubionych

dr.jerzak czy novum

01.12.06, 20:54
poradzcie mi dziewczyny chodze do novum od ponad roku, w czerwcu poronilam w
7 tyg ciazy, teraz czeka mnie to samo spada beta, 3 tydz od zapolodnienia
beta max253, czy powinnam dalej chodzic do novum? po pierwszym poronieniu gin
nie kazal robic zadnych badan, czy udac sie do dr.jerzak wyczytalam ze jest
specjalistka od poronien, prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • maja744 Re: dr.jerzak czy novum 02.12.06, 20:17
      Novum tak samo jak Invimed pacjentki z poronieniami nawykowymi odsylaja do Dubrawskiego -
      immunologa, a teraz ostatnio i do dr Jerzak.

Poronilam dwa razy (w druga ciaze zaszlam w Invimedzie), trzeci raz daje szanse dr J.

Dubrawski ma niestety niepochlebne opinie, ze wzgledu na liste dlugich i baaaardzo drogich badan,
      ktore zleca parom i na jego sposob komunikacji.
      Dr Jerzak pod tym wzgledem jest zdecydowanie inna.

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1080214#1080214
      forum pacjentek dr J
      • zlota14 Re: dr.jerzak czy novum 03.12.06, 14:51
        Ja jestem mama 4 Aniolkow i dopiero teraz trafilam dzieki Dziewczyna z forum dp
        dr.Jerzak. To prawda ,ze nie jest wylewna ale konkretna jes napewno. Bylam u
        niej dopiero pierwszy raz ale w styczniu jak tylko bede miala wyniki pojade do
        niej napewno.
        Jest moja nadzieja....
        Pozdrawiam
    • yskyerka Re: dr jerzak czy novum 02.12.06, 22:49
      Ja się leczę u dr Jerzak. Kobieta może nie jest zbyt rozmowna, ale robi
      wrażenie konkretnej i dokładnej. U mnie na podstawie badań wykryła pcos,
      choć usg tego nie wykazało i inni lekarze nie zwrócili uwagina wyniki.

Idź do niej jak najszybciej, niech ci powie, jakie badania i kiedy powinnaś
      zrobić, bo to trochę potrwa. Na same wyniki kariotypu czeka się dwa miesiące,
      a wcześniej jeszcze trzeba się na nie umówić. Z doświadczenia powiem, że
      w Łodzi terminy są z tygodnia na tydzień, w IMiD w Warszawie - za 8 miesięcy.
      Natomiast z innymi będziesz musiała odczekać 3 miesiące. Przynajmniej mnie
      tak kazała czekać, żeby wyniki były wiarygodne.
      • gg24 Re: dr jerzak czy novum 03.12.06, 16:31
        Teraz leczę się u dr Jerzak. Wcześniej przeszłam całą procedurę leczenia
        immunologicznego w Łodzi. Nie zgodzę się co jednego - że koszty u dr Jerzak są
        niższe. Skompletowałam zestaw zaleconych przez dr Jerzak badań - wydałam ponad
        1 tys. zł. Ale tu przecież nie chodzi o pieniądze. Żeby postawić diagnozę
        potrzebne są wyniki badań. Spotkałam już lekarza, który ograniczał badania (dla
        dobra portfela pacjentki). Już do niego nie chodzę. Ja można leczyć nie znając
        przyczyny problemów???
        • tekla_skarbek Re: dr jerzak czy novum 03.12.06, 19:50
          Przepraszam, że się wtrącam w Waszą dyskusję, ale...
          Mam zespół antyfosfolipidowy i przeszłam wtórne autoimmunologiczne zapalenie
          tarczycy (przeszłam je w ciąży). Zachęcona opinią, jaką cieszy się pani doktor
          Jerzak, poszłam do niej na wizytę.
          Hmmm, bardzo się rozczarowałam. Kiedy w trakcie rozmowy, wyszło, że przyszłam
          tylko na konsultację, odniosłam wrażenie, że dla pani doktor jestem intruzem.
          Nie spojrzała prawie na wyniki badań i zakwestionowała sposób w jaki jestem
          leczona. Zaczęłam tłumaczyć i pokazywać palcem wartości przeciwciał z różnych
          okresów czasu i dopiero wtedy pani doktor zaproponowała mi leczenie - dokładnie
          takie, które wcześniej zakwestionowała. Nie interesowało ją poza tym nic: kiedy
          poroniłam, ile razy (wypis ze szpitala od razu odłożyła). Najbardziej
          interesowało ją kto kierował mnie na badania i czy mieszkam w Niemczech (miałam
          tam robiony jeden zestaw badań).
          Rozczarowałam się bardzo podejściem pani doktor do mojej osoby, jednak wierzę,
          że zna się na immunologii.
          Z całego tego zamieszania wyciągnęłam jeden wniosek - jestem dobrze leczona
          przez moją panią doktor.
          To jest moja i tylko moja opinia, może trafiłam na zły dzień, nie wiem...

Wszystkiego dobrego Dziewczyny i owocnego leczenia u doktor Jerzak.
          Tekla.
          • mar414 Re: dr jerzak czy novum 05.12.06, 22:19
            bylam w novum u gina i wlasnie zaproponowal Dubrowskiego gdy zapytalam o Jerzak
            odpowiedzial wymijajaco, co zrobic? a gdzie te wszystkie badania sie robi?
            cytogenetyczne w novum kosztuja 270od osoby, czy gdzies mozna taniej,? a doktor
            Jerzak gdzie kieruje na badania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka