Dodaj do ulubionych

Anulowanie wizy

06.02.04, 02:33
Czy moze ktos z was orientuje sie czy mozna anulowac wydana pare lat temu
wize turystyczna (10 letnia) do USA?
Mam taki problem wyslalam osobie zaproszenie, ona na jego podstawie dostala
wize, byla raz u mnie i tylko przyspozyla mi klopotow. Wiem, ze ma zamiar
przyleciec poraz drugi, zna moje dane, adres itp. - nie chce sie rozpisywac o
powodach bo to dluga historia.
Interesuje mnie czy osoba, ktora wystawila zaproszenie moze cos teraz zrobic?
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Anulowanie wizy 06.02.04, 05:35
      a nie wystarczy sie po prostu na te osobe wypiac???
      trzeba ja koniecznie udupic?
    • alex113 Re: Anulowanie wizy 06.02.04, 07:33
      mvictoria napisała:

> Czy moze ktos z was orientuje sie czy mozna anulowac wydana pare lat temu
      > wize turystyczna (10 letnia) do USA?
      > Mam taki problem wyslalam osobie zaproszenie, ona na jego podstawie dostala
      > wize, byla raz u mnie i tylko przyspozyla mi klopotow. Wiem, ze ma zamiar
      > przyleciec poraz drugi, zna moje dane, adres itp. - nie chce sie rozpisywac
      o
      > powodach bo to dluga historia.
      > Interesuje mnie czy osoba, ktora wystawila zaproszenie moze cos teraz zrobic?

Byc moze powinnas "anonimowo" zadzwonic do Konsulatu. Zapytaj czy
      bedziesz "odpowiedzialna" za przyszle wizyty osoby ktora ma 10cio letnia wize
      ale przez ciebie byla zaproszona tylko raz.
      Rozumiem ze nie chcesz miec w przyszlosci problemow z zapraszaniem innych
      znajomych lub rodziny z powodu "niepoprawnego" goscia.

A tak na marginesie, jak moj serdeczny kolega, przylatywal do USA po raz drugi
      to zostal zapytany o to do kogo sie wybiera, po czym pani z Immigration
      zadzwonila do mnie z zapytaniem czy sie go spodziewam. Nastepnie wypytywala o
      jego wczesniejszy pobyt. Jak po dluzszej przerwie przylatywal po raz trzeci to
      dali mu wjazd na miesiac bez prawa przedluzania, ale nikt do mnie nie dzwonil.
    • szwecja_zmienila Jak cie sie strup zwala na glowe to 06.02.04, 18:22
      musisz sobie z ta przypadloscia poradzic. Proponuje zainteresowac tym faktem
      INS a oni takie przypadki juz uwielbiaja i zalawiaja w pierwszej kolejnosci.
      Wyslij poleconym z poswiadczeniem odbioru zeby potem nie bylo na ciebie. Idiota
      stanie potem w drzwiach, wyszczerzy srebrny zab i powie: popatrz Aska co ci
      przywiozlem z Polski!!! (Butelke Zubrowki...)

Tep takie dranstwo bez zadnej litosci.
    • mjermak Re: Anulowanie wizy 08.02.04, 02:54
      czy na prawde chodzi ci o to, zeby ta osoba miala zakazd wjazdu na terytorium
      USA? Zeby ja odeslali z granicy pod eskorta policji, wbili misia w paszporcie?
      czy tylko o to, zeby sie na ciebei nie powolywala, nie usilowala wykorzytstac
      twojej goscinnosci i nie zwalila ci sie na glowe? W pierwszym przypadku zalatwi
      to telefon do INS, uwierza we wszystko co im powiesz i z piesnia na ustach
      dodadza kolejnego niegrzecznego emigranta do swoich statystyk. W drugim moze
      daj tej osobie do zrozumienia, osobiscie lub przez posly ale tak, zeby dotarlo,
      ze czujesz sie wykorzystana i urazona naduzyciem twojej dobroci i goscinnosci i
      ze nie zyczysz sobie, aby sie na ciebei powolywala przy wjezdzie a juz bron
      boze mieszkala u ciebie i oczekiwala pomocy czy zainteresowania z twojej
      strony. Mozesz postraszyc telefonem do INS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka