magdziol18 21.01.10, 16:09 Larssona calego czytalas, a przeciez 3 czesc trylogii ma tu wysc w maju( czy ja glupia jestem i czytac nie potrafie) 2 czesci przeczytalam po ang a trzecia po polsku przyleci z mama, pozdr! M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Aniutek 22.01.10, 00:45 rzuc tytulami bo jestem confused Girl who played with fire girl with the dragoon tatoo ma wyjsc "the girl who kicked the Hornest nest"- nie czytalam to trylogia Millenium Odpowiedz Link
aniutek Re: Aniutek 22.01.10, 00:47 czyli brakuje mi zamek z piasku, ktory runal ? chyba niestety juz nic wiecej nie zdazyl napisac? Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Aniutek 22.01.10, 02:43 tak taki jest ten polski tytul...bedzie u mnie za tydzien...jestem ciekawa jak bedzie mi sie czytac po polsku.... myslalam, ze moze cos ja zle znalazlam, albo ze moze wydali w UK i juz przeczytalas dzis wypozyczylam Mankella... Odpowiedz Link
aniutek Re: Aniutek 22.01.10, 12:46 Mankell jest swietny, uwazaj -trudno sie oderwac :) Odpowiedz Link
aniutek Re: Aniutek 09.02.10, 01:41 no wlasnie od kilku dni czytam polski przeklad Larssona Zamek z piasku ktory runal i idzie mi tak sobie, nie ze wzgledu na jezyk polski ylko na nagromadzenie ( na poczatku przynajmniej) nazwisk - tlum ludzi! chyba ze 20 osob kerci sie po pierwszych 30 stronach, ciezko sie polapac, ksiazka jest straszliwie gruba, tomisko 784strony i nie wygodnie sie ja czyta. a Tobie jak idzie? jak podoba Ci sie Mankell? Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Aniutek 11.02.10, 14:41 przeczytalam trzecia czesc Larssona, dziwnie mi sie czytalo, ze po polsku...nie zauwazylam tych nazwisk, chyba kupie jak wyjdzie po ang, zeby porownac i przeczytac w spokoju( jest mama, sniegi takie, ze hej) Mankell jest ok na razie przeczytalam Kennedy's brain( najbardziej mi sie podobala), pierwsza czesc Wallandera( te z biblioteki) i kupilam Depths ale ta mnie zdenerwowala!!!! Teraz nie moge sie doczekac az drogi beda przejezdne,zeby wypozyczyc dalsze czeci Wallandera. Odpowiedz Link