Dodaj do ulubionych

A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje???

16.06.04, 05:23
Co wy ludzie na to??
Obserwuj wątek
    • marxx Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 06:47
      Pewno!!!!!!
      Ale Ty zapodajesz temat!!!!!

tenzinn napisał:

> Co wy ludzie na to??
    • korespondent_wojenny Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 15:12
      ...a tematow moze byc mnostwo..albo i dwa mnostwa.Pogoda jest
      dobra ..wieje,swieci slonce i deszcz leje jak z cebra.Co porabiacie w Chicago?
      Czy chodzicie na koncerty Chicago Blues Festiwal? Nie? To moze chociaz do
      kosciola? Wybierzcie sie na Tasty of Chicago --chyba za dni kilka sie zaczyna?I
      wyslijcie mi cos emalia dobrego do sprobowania .A ja probuje przezyc kazdy
      dzien czujac sie jak zwierzyna na polowaniu.A to Pani ekspedientka chce mnie
      zabic koszem na zakupy,a to sasiad siatka pelna warzyw(czyt.ziemniakow)
      przylozy ,a to gdzie czlek nie wejdzie to jest intruzem i juz.A jeszcze jak cos
      potrzebujesz kupic lub zalatwic to masz przechlapane.Wszyscy chodza smutni i
      napieci jacys,dzien dobry dziwi jakby ktos kosmite zobaczyl,smrod i zaduch w
      sklepach ,brud wokol blokow jest norma ,kierowcy wyjezdzaja zabic kogos lub
      samych siebie.Agresja,agresja,agresja wszedzie.
      Ateraz pozytywy---las pieknie pachnie,piwo smakuje wysmienicie,potrawy rdzennie
      polskie smakuja doskonale,psy biegaja i maja prawdziwa wolnosc,koty
      takze,wilgotnosc powietrza jest w sam raz,....ot i tyle pozytwow wymyslilem w
      ciagu godziny.Dobra koniec zartow.Pozdrowionka wszystkim.Tylko nie pytajcie ile
      kosztuje benzyna ;)))) k_w.
      • tradycja1 Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 22:14
        Milo bylo Cie przeczytac, powodzenia zycze.
        Ponoc w PL jest jak jest po prostu i Ty dobrze o tym wiesz :-)
      • marxx Witamy korespondenta!!! 17.06.04, 01:09
        A ile kosztuje benzyna??????
        za liter ile???
        za galon ile???

Mam tylko nadzieje , ze w koncu ta Polska to sie zmieni! Tylko ciekawe za ile
        lat czy ew. za ile pokolen??
        Jedno jest pewne ...sporo wody uplynie zanim sie to wszystko zeuropeizuje (oby
        tylko sie tylko bardziej nie zamerykanizowalo)

KW JESZCZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

z pozdrowieniami!
        m
        • tenzinn Re: Witamy korespondenta!!! 17.06.04, 02:45
          Z tego co pisze KW w Polsce jest normalnie.
          Wszystko postaremu.
          Zaczyna mi sie podobac to co piszesz KW:)))).
          Powodzenia i do zobaczyska
          • anyaw73 Bezyna 17.06.04, 16:12
            juz prawie 5 zl za litr, a w galonie jest chyba 3.5 litra wiec juz chyba
            wszystko wiadomo :( jest co najmniej dwa razy drozsza. Korespondent nie dawaj
            sie a na zkwaszone miny pani ekspedjetki lub jakies biurwy proponuje wielki
            sloneczny usmiech :)u mnie dzialalo tylko ze nie wiem na jak dlugo ci starczy
            sily...............
            Czesc
            • mika_1 Re: Bezyna 18.06.04, 01:21
              KW - witaj:))
              I zdawaj relacje na biezaco!! Bedziemy z Tenzinnem wiedzieli, co nas czeka!!!
              • marxx Re: Bezyna 18.06.04, 01:25
                Wy nigdzie nie wyjezdzacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                zostajecie tutaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                qrna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                jaka samowolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • tenzinn Re: Bezyna 18.06.04, 02:02
                  Jedziemy misiu:)))
                  • marxx Re: Bezyna 18.06.04, 03:02
                    Tak! tak!
                    Oczko sie oderwalo...temu misiu!
                    • korespondent_wojenny Re: Bezyna 18.06.04, 14:42
                      c.d ...niestety nie starcza mi sily na usmiech .. tu po prostu nic sie nie da
                      zrobic.Dzisiaj mam za soba rajd po bankach,urzedach,biurach .Calutki dzionek i
                      nic nie zalatwione.Malo tego ,ze ludzie sa niekompetentni,niezyczliwi,wprost
                      wymyslaja nowe i coraz to wieksze przeszkody,nadal pija w pracy,czekaja na lewe
                      pieniadze,flaszke,piwo i czort wie co jeszcze.Komisaryczne zarzady i ludzie
                      przywiezieni w walizkach do okienek w bankach,urzedach,itd itp z Korei,Chin
                      badz skadkolwiek to chyba jedyne rozwiazanie.Tenzinn ---mocno sie zastanow.To
                      na powaznie Ci mowie.Mika rowniez.Bylem dobry gieroj tam po tamtej stronie
                      lustra ,a po tej niestety az mi cierpnie skora na tylku.Cos jak Alicja w
                      krainie czarow. ;))) Chyba nie przejdzie mi ta choroba,oby sie nie
                      poglebiala.Pozdrawiam ,chociaz troche ze smutkiem i nostalgia.Jakby sie kon
                      ogolil to chyba by wygladal teraz jak ja ;)) Chicaaaaaaaagooooo !!!!.....
                      • tenzinn Re: Bezyna 19.06.04, 02:15
                        Sory KW ale przrestan, ja wiem co mam robic i jesli bede zalowal to tylko ja.
                        • marxx Re: Bezyna 19.06.04, 02:52
                          T. spoko...jestem pewny ze przeprosiny zostaly przyjete przez KW!

A tak dodatkowo... to wlasnie forum jest od tego zeby takie rzeczy od siebie
                          wypisywac jak to robi KW i wcielenia!
                          Generalnie jest to rewelacyjny temat na watek a moze nawet i na extra nowe
                          forum :))

Napisz Tenzinn co Ciebie tak ciagnie do Polski ? A drugie pytanie powinno
                          brzmiec co Ciebie tak odpycha od stanow?

PS: zeby nie bylo watpliwosci , to tylko forum i jak chcesz nie musisz niczego
                          pisac.

A moze ktos jeszcze cos napisz na ten temat?????

tenzinn napisał:

> Sory KW ale przrestan, ja wiem co mam robic i jesli bede zalowal to tylko ja.
                          >
                        • anyaw73 Re: Bezyna 19.06.04, 19:01
                          Jako osoba chyba naj dluzej zasiedziala w tym kraju pragnelabym podzielic sie z
                          wami mojmi uwagami. No wiec jak wiecie i nie wiecie nie dawno wrocialam z
                          kraju............. kraju mlekiem i miodem plynoncym............. :)
                          coz to co KW napisal jest niestety smutna prawda, pomimo ze nastroje calkiem
                          dobre EU i te sprawy, to ja osobiscie nie wyobrazam sobie zycia tam teraz ,
                          szukajac pracy, mieszkania, borykajac sie z brakiem pieniedzy. Dotego dochodzi
                          mentalnosc naszych rodakow, ktora naprawde pozostawia wiele do zyczenia ( mowie
                          tu o masie). Problemy z jakim borykaja sie moji znajomi np. wychowanie dzieci ,
                          so wrecz smieszne. Nadal sa nadmuchane i nie przyjemne panie przedszkolanki
                          ktore nic nie robia tylko plotkuja i traktuja dzieciaki jak jedna szara mase.
                          nie daj boze twoje dziecko odstaje od reszty, bo np. na dluzsze wlosy
                          Ogolny brak kultury oraz masy agresywnych nastolatkow. Oczywiscie sa tez te
                          fajne rzeczy lasy, jeziora, swieze slodkie truskawki oraz zapach swierzo
                          zkoszonego siana i dla tego ja chyba do Polski na stale to sie wybiore na
                          emeryturke, taka wczesniejsza oczywiscie. Acha wchodzi jeszcze w rachube
                          jeszcze jedna opcja duza wygrana w totolotka i w tedy Polska oj, tak, tak.
    • jerry0081 ?!!!.. 19.06.04, 04:30
      ..wyjazd!....za pozno kochani...za pozno....juz zostaliscie
      zainfekowani....macie , moze nie zdajac z tego sobie nawet sprawy, wirusa (
      ktorego dla wlasnych potrzeb nazwe
      homo americus )....te gaje , zboza etc. w Starym Kraju nie sa juz te
      same....i kumple tez.. ...niestety ...bedziecie za tym krajem marzyc bedac w
      Polsce .....marzycie o Polsce bedac tutaj......
      • tradycja1 Re: ?!!!.. 19.06.04, 22:00
        Taka wlasnie rozdarta to jestem ja...ale poki co podobnie jak chyba Ania za
        biedna jestem by mieszkac w Polsce.
      • marxx Re: ?!!!.. 19.06.04, 23:36
        Jerry spopko na nic nie jest za pozno! no moze bedzie za pozno jak wpierdziele
        sie pod jakiegos kontraktorskiego wena!
        A wirusa to mam, wlasnie smarcze i kicham!!!:(
        • korespondent_wojenny Re: ?!!!.. 20.06.04, 16:57
          Na Tenzinka sie nie gniewam ,bo ja sie wcale nie gniewam i nigdy.Apisze co
          widze i czego doswiadczam ja i moi bliscy.Teraz mam kontrast i ostre widzenie
          wielu spraw,zachowan ,roznic w podejsciu do wykonywanej pracy,i generalnie
          roznic kulturowych.Jerry napisal cos bardzo waznego--te wszystkie gaje,lasy i
          laki --to smutne ale wlasnie nie sa juz takie same.Goryczy dolewa do kazdego
          dnia to co pisalem---bezinteresowna zawisc nas
          Polakow,nieuprzejmosc,plotkarstwo ,ulubione hobby--zajmowanie sie zyciem
          sasiadow,wpadanie o kazdej porze dnia i nocy po to tylko zeby zatruc swoimi
          problemami twoj spokoj,zawody sportowe na ktorych ciagle podstawa dobrej zabawy
          jest alkohol,jak rowerem --to tylko po chodniku.To na tyle ,widze ze marxx
          zalozyl watek blizszy moim wynurzeniom.Pzdr.kw
    • marxx Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 19.04.05, 04:27
      Uwielbialem zawsze "W starym kinie" te wszystkie przedwojenne polskie filmy!
      Komedie z Bracmi Marx , Busterem Keatonem, Haroldem Lloydem.. teraz to nawet z
      usmiechem na ustach chcialbym ogladac ekranizacje Mniszkowny.

A tera apropo teatru
      Ogladam serial "Daleko od szosy" i "Pan Samochodzik i Templariusze"
      klasyka!!!!!

m
      • mrozosia Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 19.04.05, 06:48
        stuku pjku, ramolku mily, nie ma to jak "wakacje z duchami" lub "alternatywy 4"
        na poprawe nastroju:-))
      • irenkap Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 23.08.05, 23:40
        teraz sentymentalnie: Jaki ogladaliscie najpiekniejszy film o milosci?
        dlaczego..
        • marxx Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 00:51
          O jakiej milosci, matczynej, do ojczyzny ...:)
          • irenkap Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 11:59
            kazdej.. ale akurat myslalam o uczuciu miedzy dwojgiem osobnikow rasy ludzkiej
            plci odmiennej, acz to niekoniecznie:)
            • marxx Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 20:14
              Troche moze to chore ale uwielbiam "True romance" scenariusz Tarantino, film z
              doborowa obsada. Historia bylej parki, mloda prostytutka zakochuje sie w
              chlopaku z wzajemnoscia......sa zakochani w sobie az do bolu . No ale jak to w
              zyciu sa problemy, byly alfons nie chce jej oddac, oni zabieraja przez pomylke
              narkotyki mafii ...wszystko jak w zyciu :)
              Film dobry
              www.imdb.com/title/tt0108399/
              • w5w7 Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 20:18
                A ja wciąz jestem pod wrażeniem filmu Dragonfly z Kevinem Costnerem. W Polsce
                nie wiedziec czemu tytuł tlumaczony jako....Ważka. Piekny film wciąz sie
                zastanawiam, czy to bardziej o milosci, czy moze o nadzieji, a moze o zyciu po
                zyciu??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka