Dodaj do ulubionych

Konsekwencja lub jej brak.

10.09.04, 16:52
Witaj Cmoku,
zlikwidowano tobie twoj watek.
Badz tym razem konsekwentny i obraz sie.
Z nadzieja pozdrawiam,
seally.
Obserwuj wątek
    • mistusia1980 Re: Konsekwencja lub jej brak... raczej brak 10.09.04, 17:14
      silly2 napisała:
      > Witaj Cmoku,
      > zlikwidowano tobie twoj watek.
      > Badz tym razem konsekwentny i obraz sie.
      > Z nadzieja pozdrawiam,
      > seally.

Jak znam go to nie zrezygnuje z pisywania tutaj, bo co on biedny bu robil?
      Ciekawe wspomnienia byly na tym zlikwidowanym watku, terapolka, corn-flake, a
      dzis ta sama osoba tylko pod nickiem cmok-w. pamietam boje bozena73 z nim. A to
      juz rok minal (mniej wiecej).

Popatrzcie jaki to jedna osoba moze zepsuc w sumie mila zabawe, ile tam bylo
      nickow ktore juz danow nie wchodza tutaj.

do aniutka:
      Wchodzac do restauracji malo osob zwraca uwage na to jaki kolor maja ubikacje i
      czy kucharz jest gruby czy chudy, ludzie zwracaja uwage na jedzenie i czystosc,
      latwosc w dotarciu na miejsce itd, np jadac do tej knajpki jedzie sie ulica
      jednokierunkowa przejezdzajac na tej ulicy przy jakims zakladzie naprawiajacym
      taxi, knajpka jest po lewej stronie (mowie o kierunku jazdy), z tego co
      pamietam to ma dosc duze okna (chyba poprzednio tam byl jakis sklep bo
      wygladaja te okna na okna wystawowe), knajpka jest mniej wiecej na moze 20
      osob, stoly sa ustawione po lewej stronie pomieszczenia (mowie po lewej jak sie
      stoi w drzwiach i patrzy sie do srodka pomieszczenia, to tyle pamietam z
      jednego razu, mysle ze niezla mam pamiec, no to tak jakbys nadal watpila czy
      tam bylam. Skorzystalam z reklamy bozena73. Co do cen ktore wspomnialas to nie
      sa one wysokie, i raczej kazdego stac na jedzenie w tym lokalu. Jak
      powiedzialam wczesniej nic specialnego. No wiec moze nie klamalam ze tam bylam
      co?
      Zlosliwa jestes aniutek czy to chamskie wypowiedzi cmoka na ciebie tak
      dzialaja? (nie trudz sie z odpowiedziami, mnie nie zalezy na nich)

pozdrowienia i milego weekendu
      • magdalena18 Re: Konsekwencja lub jej brak... raczej brak 10.09.04, 19:05
        Cześć Mistusiu !

Czy zechcialabyś ze mną trochę pogadać na priv??
        Mieszkasz w USA od dziecka, w jaki sposób udalo Ci się zachować tak dobrze język
        polski pisany???
        Masz świetną pamieć a mnie bardzo interesuje życie Polaków na emigracji!!!
        Fascynuje mnie USA jako kraj imigrantów, jak sobie radzą lub nie szczególnie
        Polacy!!
        Jeżeli znalazlabys troche czasu dla mnie chętnie porozmawiam.
        Milego weekendu
        • mistusia1980 Re: Konsekwencja lub jej brak... raczej brak 10.09.04, 19:57
          magdalena18 napisała:

> Cześć Mistusiu !
          >
          > Czy zechcialabyś ze mną trochę pogadać na priv??
          > Mieszkasz w USA od dziecka, w jaki sposób udalo Ci się zachować tak dobrze
          język
          > polski pisany???
          > Masz świetną pamieć a mnie bardzo interesuje życie Polaków na emigracji!!!
          > Fascynuje mnie USA jako kraj imigrantów, jak sobie radzą lub nie szczególnie
          > Polacy!!
          > Jeżeli znalazlabys troche czasu dla mnie chętnie porozmawiam.
          > Milego weekendu

Na poczatku mieszkalismy w NYC, chodzilam do szkoly polskiej przykoscielnej (w
          soboty, nauka polskiego, religii, troche geografii, itd), w domu jedynym
          dozwolonym jezykiem byl i jest nadal polski (z wyjatkami gdy ktos nie rozmawia
          w jez. polskim) nadal czytam duzo po polsku, to forum stalo sie moim miejscem
          na ktorym pisze po polsku. Mam kuzynow/rodzine w Polsce i z nimi pisuje po
          polsku oraz mowie do nich po polsku. Spedzalam do 19 roku zycia miesiac wakacji
          w Polsce i swieta Bozego Narodzenia (teraz w miare mozliwosci tez tam jestem
          raz w roku). Moj ojciec jest strasznie pro-polski no i pewnie nie mialam
          wyjscia. Zdalam tez mature z jezyka polskiego w NYC.
          Na poczatku jako dziecko strasznie sie buntowalam ze musze mowic po polsku,
          dzis moge podziekowac rodzicom i rodzinie ze nie mam zbyt duzych problemow z
          jezykiem polskim. Bledy w pisaniu sie napewno mi zdarzaja, czasami tez mi
          brakuje slow (bo moje slownictwo w jezyku polskim nie jest tak bogate jak w
          jezyku angielskim), podobno tez mam akcent nie taki, i rozne takie inne
          problemy ale tego pewnie sie nie uniknie.

Dziekuje za uznanie mojego jezyka za "swietny" ale sama wiem ze sa braki i nad
          nimi trzeba by bylo popracowac. Choc z drugiej strony duzo ludzi mowi ze w
          sumie znam polski dobrze.

Co masz na mysli rozmowy na priv? Mailem?
          Poniewaz rozne rzeczy tutaj widzialam nie za bardzo odpowiadam na maile,
          Zreszta dostalam maila od kogos z tego forum wiec nie za bardzo mam ochote na
          jakiekolwiek rozmowy w ten sposob.
          Wybacz, byc moze zle sytuacje oceniam ale czasami ludzi sa bezinteresownie zli.
          Co moge obiecac to postaram sie odpowiedziec na kazde pytanie zadane mi na
          forum. Choc, jesli sa jakies pytania bardzo prywatne to mozesz wyslac maila
          postaram sie odpisac.

Milego weekendu

• magdalena18 Re: Konsekwencja lub jej brak... raczej brak 12.09.04, 05:04
            mistusia1980 napisała:

> magdalena18 napisała:
            >
            > > Cześć Mistusiu !
            > >
            > > Czy zechcialabyś ze mną trochę pogadać na priv??
            > > Mieszkasz w USA od dziecka, w jaki sposób udalo Ci się zachować tak dobrz
            > e
            > język
            > > polski pisany???
            > > Masz świetną pamieć a mnie bardzo interesuje życie Polaków na emigracji!!
            > !
            > > Fascynuje mnie USA jako kraj imigrantów, jak sobie radzą lub nie szczegól
            > nie
            > > Polacy!!
            > > Jeżeli znalazlabys troche czasu dla mnie chętnie porozmawiam.
            > > Milego weekendu
            >
            > Na poczatku mieszkalismy w NYC, chodzilam do szkoly polskiej przykoscielnej
            (w
            > soboty, nauka polskiego, religii, troche geografii, itd), w domu jedynym
            > dozwolonym jezykiem byl i jest nadal polski (z wyjatkami gdy ktos nie
            rozmawia
            > w jez. polskim) nadal czytam duzo po polsku, to forum stalo sie moim miejscem
            > na ktorym pisze po polsku. Mam kuzynow/rodzine w Polsce i z nimi pisuje po
            > polsku oraz mowie do nich po polsku. Spedzalam do 19 roku zycia miesiac
            wakacji
            >
            > w Polsce i swieta Bozego Narodzenia (teraz w miare mozliwosci tez tam jestem
            > raz w roku). Moj ojciec jest strasznie pro-polski no i pewnie nie mialam
            > wyjscia. Zdalam tez mature z jezyka polskiego w NYC.
            > Na poczatku jako dziecko strasznie sie buntowalam ze musze mowic po polsku,
            > dzis moge podziekowac rodzicom i rodzinie ze nie mam zbyt duzych problemow z
            > jezykiem polskim. Bledy w pisaniu sie napewno mi zdarzaja, czasami tez mi
            > brakuje slow (bo moje slownictwo w jezyku polskim nie jest tak bogate jak w
            > jezyku angielskim), podobno tez mam akcent nie taki, i rozne takie inne
            > problemy ale tego pewnie sie nie uniknie.
            >
            > Dziekuje za uznanie mojego jezyka za "swietny" ale sama wiem ze sa braki i
            nad
            > nimi trzeba by bylo popracowac. Choc z drugiej strony duzo ludzi mowi ze w
            > sumie znam polski dobrze.
            >
            > Co masz na mysli rozmowy na priv? Mailem?
            > Poniewaz rozne rzeczy tutaj widzialam nie za bardzo odpowiadam na maile,
            > Zreszta dostalam maila od kogos z tego forum wiec nie za bardzo mam ochote na
            > jakiekolwiek rozmowy w ten sposob.
            > Wybacz, byc moze zle sytuacje oceniam ale czasami ludzi sa bezinteresownie
            zli.
            > Co moge obiecac to postaram sie odpowiedziec na kazde pytanie zadane mi na
            > forum. Choc, jesli sa jakies pytania bardzo prywatne to mozesz wyslac maila
            > postaram sie odpisac.
            >
            > Milego weekendu

Dziekuje za tak obszerny list.
            Twoj polski jest naprawde bardzo dobry. Znam sporo dzieci, ktore wyjechaly w
            wieku kilku lat do USA i z pisaniem po polsku maja naprawde duze klopoty.
            Nie wiedzialam, ze w USA mozna zdawac mature z polskiego? Gdzie ja zdawales w
            Stanach w tej przykoscielnej szkole?
            Naprawde warto byc dwujezycznym szczegolnie w miastach gdzie jest duze skupisko
            Polakow. Mam kolezanke, ktora dzieki znajomosci b.dobrej polskiego ma prace w
            biurze prawniczym w Chicago zajmujacym sie sprawami Polakow. Jest urodzona w
            USA po artystycznej Uczelni a na chleb zarabia dzieki znajomosci polskiego.
            Jako nastolatka buntowala sie i nie chcial mowic po polsku, a teraz jest
            wdziecznarodzicom bo po swoich studiach niestety nie udalo jej sie znalezc
            pracy.
            Bede miala jedno bardziej osobiste pytanie wiec jesli pozwolisz napisze na
            priv?
            pozdrawiam

• bozena73 Re: Do Silly2! 10.09.04, 22:01
      Silly,
      Zlikwidowalam tamten watek tylko dlatego ze mam juz dosyc tych wzajemnych
      pyskowek i obrazania sie nawzajem. I nie chodzi juz o Cmoka, Jot-23, czy o
      innych, drazni mnie tylko takie zaczynanie idiotycznych watkow ktore naprawde
      nie poprawiaja tutejszej atmosfery. Dlatego wszystkie takie watki beda usuwane,
      czy to beda Twoje watki czy Cmoka, bez roznicy.
      Po prostu chce aby tu panowala zyczliwa atmosfera a przez takie glupie watki
      naprawde robi sie tutaj takie polskie bagienko a nie forum jakie mialam na
      mysli gdy je stworzylam. Forum dla Polek a nie druga Polonia.
      Pozdrawiam,
      Bozena
      • balsamic Re: Do Silly2! 10.09.04, 22:13
        Dziwne ze tak WYBIORCZO kasujesz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15531265&a=15535823
      • balsamic Re: Do Silly2! 10.09.04, 22:13
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15541825&a=15558178
      • balsamic Re: Do Silly2! 10.09.04, 22:15
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15374521&a=15480778
      • balsamic Re: Do Silly2! 10.09.04, 22:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15542791&a=15588902
      • balsamic Tego nie zauwazyles Bozenko? 10.09.04, 22:20
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15542791&a=15575758
      • balsamic Tego tez nie? Przeczytaj, to sprzed kilku dni 10.09.04, 22:21
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=15542791&a=15563864
        • silly2 Sprobujmy wiec... 10.09.04, 22:43
          Witaj Bozeno,
          w zasadzie zalozenie jest dobre i demokratyczne.
          Dotychczas z praktyka jest troche gorzej.
          Gorzej to stwierdzienie eufemistyczne.
          Naprawde jest gowniano. Jezeli nie bedziesz
          robila porzadku ze wszystkim chamskimi odzywkami na
          Forum to bedziesz mila to co masz teraz. Dotyczy
          to tez (i glownie) chamskich postow Cmoka.
          Jezeli nie bedziesz usuwala jego szowinistycznych
          wulgaryzmow to ja mu ta jego wielka buraczana d.pe
          skopie na Forum. Bez uzywania wulgaryzmow.
          Jego chamstwo przeszkadza calej masie ludzi.
          Jest szansa, ze moze sie jednak obrazi za usuniecie
          watku. Trzymam kciuki... Chociaz mam mala nadzieje.
          Co by robil z nagle uzyskanym ekstra czasem?
          Mozesz rowniez zdecydowac na zamkniecie Forum
          i pozwolic mu byc chamem na zamknietym Forum.
          Taki cham forumowy. Ale wowczas to juz inna sprawa.
          Pozdrowienia,
          silly.
          • cmok_wawelski A ja myślę że jest pora na skasowanie tego wątku 11.09.04, 03:21
            ...też.
            Ertes, który raz nazywa się silly, raz silly1 i 2 i bal samic obraża tym
            wszystkich. Także siebie. Jest cham i swołocz i won z takim WONTKIEM w kosz.
            Dobrze mówię?
            No.
            • monari Re: A ja myślę że jest pora na skasowanie tego wą 11.09.04, 03:52
              Najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie zdajesz sobie sprawy z tego jak sie
              zachowujesz. Brak ci kultury i nie ma na to rady.

A swoja droga to masz chyba jakis kompleks tego ertesa poniewaz w co drugim
              poscie wspominasz. A z tego co widze to dosc skutecznie go przepedziles juz dawno.
              • silly2 Kto do cholery... 11.09.04, 03:59
                ... jest ten Ertes? Twoje nemesis?
                Co ty z tym Ertesem w kolko?
                Ertes pewnie ma przynajmniej jedno jadro.
                Ja ostatnio kapiac sie nie zauwazylam u siebie
                zadnych zmian. Bezjadrowa jestem.
                • magdalena18 koniec zimnej wojny. 12.09.04, 05:17
                  silly2 napisała:

> ... jest ten Ertes? Twoje nemesis?
                  > Co ty z tym Ertesem w kolko?
                  > Ertes pewnie ma przynajmniej jedno jadro.
                  > Ja ostatnio kapiac sie nie zauwazylam u siebie
                  > zadnych zmian. Bezjadrowa jestem.

Panowie (ja wyczuwam dwoch) przestancie sie wreszcie klocic i wzajemnie obrazac.
                  Troche poczucia humoru i tolerancji. O co Wam tak naprawde chodzi???
                  Ja lubie obu, bo jak jest tylko babskie towarzystwo to robi sie nudno i zbyt
                  przyzwoicie jak na moj gust.
                  pozdrawiam

Panowie bo najwyrazniej jest dwoch
                  • mistusia1980 Re: koniec zimnej wojny.... wydaje sie tobie 14.09.04, 15:51
                    magdalena18 napisała:
                    > silly2 napisała:
                    >
                    > > ... jest ten Ertes? Twoje nemesis?
                    > > Co ty z tym Ertesem w kolko?
                    > > Ertes pewnie ma przynajmniej jedno jadro.
                    > > Ja ostatnio kapiac sie nie zauwazylam u siebie
                    > > zadnych zmian. Bezjadrowa jestem.
                    >
                    > Panowie (ja wyczuwam dwoch) przestancie sie wreszcie klocic i wzajemnie
                    obrazac
                    > .
                    > Troche poczucia humoru i tolerancji. O co Wam tak naprawde chodzi???
                    > Ja lubie obu, bo jak jest tylko babskie towarzystwo to robi sie nudno i zbyt
                    > przyzwoicie jak na moj gust.
                    > pozdrawiam
                    >
                    > Panowie bo najwyrazniej jest dwoch

Ja mysle ze to tylko jeden cmok-w robi tutaj zamieszanie, to przeciez on
                    udowodnia nam to codziennie.
                    No jednak ci ktorzy twierdzili ze on nie odejdzie za skasowanie tematu mieli
                    racje, gdzie on moglby sie produkowac?
                    cmok-w jest z tych jak ktos mu pluje w twarz to mowi to deszcz

• cmok_wawelski No dobra, wszyscy juz dokładnie wiedzą że się nie 14.09.04, 16:28
                      ...lubimy i zero szans na e-romans lub cokolwiek cywilizowanego.

No to może teraz już pora na radykalną zmianę tematu bo ten zrobił się nudny.
                      Brakuje tylko J-23 z jego inteligentnym "hehe" i będzie komplet.
                      Porost włosów też chyba do spodu zgłębiliśmy.

• mistusia1980 Re: No dobra, wszyscy juz dokładnie wiedzą że się 14.09.04, 16:52
                        cmok_wawelski napisała:
                        > ...lubimy i zero szans na e-romans lub cokolwiek cywilizowanego.

Szansy to ty nigdy nie miales, ale masz zone kupisz sobie piwo i po 5 czy 7 juz
                        ona sie zaczyna tobie podobac podobno. Ale z tego co sobie przypominam to ty
                        juz gdzies cos na boku miales, byl tutaj taki temacik. No i oczywiscie zawsze
                        moze byc to piwo frustracie.

> No to może teraz już pora na radykalną zmianę tematu bo ten zrobił się nudny.
                        > Brakuje tylko J-23 z jego inteligentnym "hehe" i będzie komplet.
                        > Porost włosów też chyba do spodu zgłębiliśmy.

Swietnie, teraz grasz role ofiary? Czy to nowa twarz twoja? Dostales po nosie i
                        nie umiesz wyjsc z twarza? eh... jestes gorszy niz sobie wyobrazalam. Totalne
                        zero.
                      • magdalena18 no to trzeba to zmienic ! 14.09.04, 21:02
                        cmok_wawelski napisała:

> ...lubimy i zero szans na e-romans lub cokolwiek cywilizowanego.
                        >
                        > No to może teraz już pora na radykalną zmianę tematu bo ten zrobił się nudny.
                        > Brakuje tylko J-23 z jego inteligentnym "hehe" i będzie komplet.
                        > Porost włosów też chyba do spodu zgłębiliśmy.

Szanse sa zawsze tylko nie bardzo chcemy lub potrafimy z nich korzystac.
                        A co do J-23 to specjalnie nie znam jego tworczosci ale wydaje mi sie
                        sympatyczny.

• ulkaa Re: no to trzeba to zmienic ! 14.09.04, 21:38
                          Pisze , bo jest mi troche przykro od kilku dni, ze to ,dotad tak sympatyczne
                          forum, zmienia swoje oblicze. Musze Wam powiedziec , ze bylo moim ulubionym
                          forum od dluzszego czasu. Przenosilo mnie w troche inny swiat,dla mnie poniekad
                          egzotyczny . Chlonelam rozne ciekawostki , dowiedzialam sie wielu
                          interesujacych rzeczy. Moze dlatego , ze mialam ostatnio sporo ciezkich przejsc
                          i dlugo nie moglam wyjsc z dolka. Codziennie ,po powrocie z pracy , kiedy juz z
                          szefa zamienilam sie w mame i gosposie i wykonalam wszystkie swoje obowiazki-
                          zasiadalam przy komputerze i odprezalam sie. Podobal mi sie wasz stosunek do
                          zycia , inne problemy , tolerancja, po prostu inna mentalnosc. Teraz musze
                          stwierdzic z przykroscia , ze Polacy wszedzie sa tacy sami. Powiem wiecej,
                          chyba nawet tu w Polsce mniej sie klocimy , bo nie mamy na to czasu. Zyjemy
                          nadal od pierwszego do pierwszego i male rzeczy lub spelnienie drobnego
                          marzenia sprawia nam radosc. Widze to dookola a mam duze pole (w pracy) do
                          obserwacji. Bardzo prosze , zeby to forum wrocilo do dawnej formy. Cmok , jaki
                          jest , taki jest , ale bedac sprawiedliwa - pisal Rowniez kompetentnie i z
                          sensem. Moze ma czasami zle dni , jak my wszyscy. Wierze , ze cos sie tutaj
                          zmieni. Wlasciwie to az obawiam sie wyslac ten post, zeby nie zostac
                          okrzyczana , ze sie niepotrzebnie wtracam. Pozdrawiam wszystkich.
                          • cmok_wawelski Polacy to taki dziwny naród... 14.09.04, 22:06
                            ulkaa napisała:

> Wierze , ze cos sie tutaj
                            > zmieni. Wlasciwie to az obawiam sie wyslac ten post, zeby nie zostac
                            > okrzyczana , ze sie niepotrzebnie wtracam. Pozdrawiam wszystkich.

Polacy to naród którymemu "mało co się opłaca".
                            N.p. chętnie czytają ale żeby inni napisali.
                            A tymczasem ja tu ostatnio jestm jak ten wioskowy mądrala co to do tłumu
                            oglądającego pożar stodoły mówi: "Grzać to się wszyscy przyszli a podpalić to
                            musiałem sam!"

Samo to się zmieni tylko na gorsze albo weźmie i zdechnie.
                            Problemem jest poziom.
                            Czy zagladając w jakibadź wątek i widząc wpisy silly czy balu samic czy monari
                            wiesz czego możesz się spodziewać czy nie?
                            Kiedy ostatnio pisał tu ktoś o czymś z sensem?
                            "Samo" - to bedziesz miała to co masz.

Ja mam kilka prostych zasad: nie zmieniam nicków, tępię głupotę i pomagam jeśli
                            umiem a odgryźć się też potrafię. Popatrz na pierwszy wpis tego wątku. O czym
                            jest? Od kogo?
                            No i masz odpowiedż jak tu jest.

Walka na szampony i o ociupinkę logiki.
                            Nie logiki mistusi.
                            Logiki.
                            • silly2 Cudowny jestes. 15.09.04, 04:10
                              cmok_wawelski napisała:

"...ja tu ostatnio jestem jak ten wioskowy mądrala ...
                              Kiedy ostatnio pisał tu ktoś o czymś z sensem?
                              ... tępię głupotę..."

Witaj Cmoku,
                              wspaniale gramolisz sie na piedestal. Zajebisty jestes.
                              I z meskiego chama masz duzo w sobie.
                              Glupote tepisz? Gratuluje. Masz zajecie do konca zycia.
                              Czy ktos ciebie o to prosil? Czy tak zupelnie prywatnie?
                              W imie tolerancji pozwol glupocie istniec.
                              Ona nie boli. O ciebie tez sie pieszczotliwie ociera.
                              Na zmiane z chamstwem i brakiem wychowania.
                              Pozdrowienia,
                              silly.
                          • bozena73 Re: Do Ulkaa! 14.09.04, 22:11
                            Dziekuje Ci bardzo za twoj wpis..naprawde tez jest mi przykro gdy czytam te
                            rozne bezsensowne pyskowki. I widze tez ze Cmok tego nie zaczyna, oczywiscie od
                            czasu do czasu potrafi zbyt mocno odpowiedziec szczegolnie w odzewie na
                            nieprzyjemne watki innych forumowiczow ktorym to on spedza widocznie sen z oczu.
                            Czy nie mozna troche uspokoic sie z ta ironia i z ta cala dziecinada ktora sie
                            utworzyla wokol Cmoka?
                            Dajcie juz sobie na luz..dobra?
                            Pozdrawiam.
                            Bozena
                            • ulkaa Dziekuje za odzew 14.09.04, 22:43
                              I za to , ze mnie nie okrzyczano. Szczegolnie cenna jest dla mnie odpowiedz
                              Bozeny - sprawiedliwa ocena sytuacji . Ja tez uwazam , ze juz czas na rozejm.
                              Cmoku , masz wiele racji , ale mam propozycje . Zawsze miales duzo ciekawych
                              pomyslow na tematy watkow. Nie badz zly , ze sama nie wymyslam , jeszcze tak
                              calkiem z dolka nie wyszlam . I jeszcze jakis czas chcialabym sie
                              troche "ogrzac przy wzniecanym przez ciebie pozarze " . Bo narazie brak mi
                              inwencji . Co w tym zlego , ze bedziesz wioskowym madrala ? (szampony tez mi
                              nie odpowiadaja , ale kazdy ma prawo tu do porad) .Nie zwracaj uwagi na
                              niektorych , sa i tacy , ktorzy lubia czytac , co piszesz. Wiec zrob jeszcze
                              jeden krok i wymysl cos .Tylko sie na mnie nie wkurzaj.Pozdrawiam Bozene i
                              Cmoka.
                            • balsamic DO BOZENA 14.09.04, 22:59
                              Czy ty Bozena jestes naprawde tak glupia????????????????????
                              Przeczytaj sobie te dwa posty. Gdzie i kiedy mistusia zasluzyla na takie
                              CHAMSKIE odzywki??????????????????

Miej chociaz troche szacunku dla samej siebie!

• wlosy......
                              mistusia1980 14.09.2004 14:19 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Specific ktorego uzywa moja mama nazywa sie "Kerastase",
                              jest on produktem firmy L'Oreal, w NYC mozna go np kupic na 5 Ave, adres
                              miejsca ponizej, jest to podobno bardzo dobre (moja mam to sobie chwali).

www.kerastase.com/_en/_gb/Conso/KnowKer/mondeAmerique.aspx?#

• No niby taka dobra podpowiedź ale psu na budę.
                              cmok_wawelski 14.09.2004 14:40 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Czyli "Pisz Pani na Berdyczów".
                              Podałaś adres do strony korporacji i nazwę 5 Aleja. Może tego niektóre szanowne
                              czytelniczki nie wiedzą ale 5 aleja to spora ulica. Tzn naprawdę DŁUUUUUUUUUUGA.
                              I prawie same sklepy knajp nie licząc.

A sam specyfik to to ?
                              To a może to lub to lub pewnie żadne z nich.

Prawdopodobnie chodziło Ci o to lub o
                              to ale nie potrafiłaś tego
                              wyrazić. Możesz tez sobie w ramach zakrywania własnej ignorancji podarować
                              atakowanie mnie. Ja Ci tylko pomogłem wyrazic myśl na temat o którym nie mam
                              pojęcia.
                              Dawno mnie tu nie było i dawno mnie nikt nie atakował.
                              Można więc spuszczać psy i zajadłe pudelki.
                              • cmok_wawelski Drogi balu samic. 14.09.04, 23:15
                                A dlaczego w/ ciebie Bożena jest głupia?
                                Znasz Bożenę czy tak tylko zgadujesz?
                          • magdalena18 Re: no to trzeba to zmienic ! 15.09.04, 00:11
                            ulkaa napisała:

> Pisze , bo jest mi troche przykro od kilku dni, ze to ,dotad tak sympatyczne
                            > forum, zmienia swoje oblicze. Musze Wam powiedziec , ze bylo moim ulubionym
                            > forum od dluzszego czasu. Przenosilo mnie w troche inny swiat,dla mnie
                            poniekad
                            >
                            > egzotyczny . Chlonelam rozne ciekawostki , dowiedzialam sie wielu
                            > interesujacych rzeczy. Moze dlatego , ze mialam ostatnio sporo ciezkich
                            przejsc
                            >
                            > i dlugo nie moglam wyjsc z dolka. Codziennie ,po powrocie z pracy , kiedy juz
                            z
                            >
                            > szefa zamienilam sie w mame i gosposie i wykonalam wszystkie swoje obowiazki-
                            > zasiadalam przy komputerze i odprezalam sie. Podobal mi sie wasz stosunek do
                            > zycia , inne problemy , tolerancja, po prostu inna mentalnosc. Teraz musze
                            > stwierdzic z przykroscia , ze Polacy wszedzie sa tacy sami. Powiem wiecej,
                            > chyba nawet tu w Polsce mniej sie klocimy , bo nie mamy na to czasu. Zyjemy
                            > nadal od pierwszego do pierwszego i male rzeczy lub spelnienie drobnego
                            > marzenia sprawia nam radosc. Widze to dookola a mam duze pole (w pracy) do
                            > obserwacji. Bardzo prosze , zeby to forum wrocilo do dawnej formy. Cmok ,
                            jaki
                            > jest , taki jest , ale bedac sprawiedliwa - pisal Rowniez kompetentnie i z
                            > sensem. Moze ma czasami zle dni , jak my wszyscy. Wierze , ze cos sie tutaj
                            > zmieni. Wlasciwie to az obawiam sie wyslac ten post, zeby nie zostac
                            > okrzyczana , ze sie niepotrzebnie wtracam. Pozdrawiam wszystkich.

Dziekuje Ci bardzo za ten post.

Ciekawa jestem z jakiej czesci Polski jestes bo ja niedlugo wracam do kraju
                            serdecznie pozdrawiam
                            • ulkaa Do Magdaleny 15.09.04, 00:18
                              Dzieki za mile slowa . Kujawsko-Pomorskie
                              Wracasz na stale ?
                              • magdalena18 Re: Do Magdaleny 15.09.04, 04:34
                                ulkaa napisała:

> Dzieki za mile slowa . Kujawsko-Pomorskie
                                > Wracasz na stale ?

Nigdy nie wyjezdzalam z mysla, ze tu zostane. Ja jestem z Warszawy.
                                Emigracja jest wedlug mnie bardzo trudna i nie kazdy potrafi sie odnalezc tu w
                                USA stad bierze sie frustracja, zlosliwosc i agresja.Czesto czlowiek jest
                                bardzo samotny.
                                To jest naprawde fantastyczny kraj, ja wiele mu zawdzieczam.
                                Jak bedziesz chciala wiedziec cos wiecej o moim konkretnie pobycie w USA(W
                                sumie 4 lata)to chetnie porozmawiam z Toba na prv.
                                Mam sporo zdjec z wakacji.
                                Zreszta Polska jest na szczescie mala to moze kiedys sie spotkamy i
                                porozmawiamy bo bardzo Cie polubilam po tym sympatcznym poscie.
                                zycze pogody ducha i zakopania dola juz na zawsze

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka