04.02.05, 15:56
Czy w usa mozna kupic twarog nie solony taki co sie na sernik nadaje i jak on sie nazywa. Pomocy!!!!
Mam straszna ochote na sernik :]
Obserwuj wątek
    • roza2004 Re: twarog 04.02.05, 16:53
      fridolino napisała:

> Czy w usa mozna kupic twarog nie solony taki co sie na sernik nadaje i jak on
      s
      > ie nazywa. Pomocy!!!!
      > Mam straszna ochote na sernik :]
      >
      Wiesz ,ja uzywam Sorrento Ricotta Chees ,Whole Milk.Kupisz go w kazdym
      markecie .Sernik udaje sie zawsze,a ser jest juz zmielony i wystarczy go
      wymieszac ze skladnikami potrzebnymi do sernika.A sernik przygotowuje w/g
      przepisu na wspanialym dodatku do sernika "Sernix" Dr Oetkera.
      Pozdrawiam .
      Roza
      • tamsin Re: twarog 04.02.05, 17:17
        ja kupuje mrozony sernik "sara lee", z truskawkami na wierzchu. bardzo go
        lubie, choc on nie przypomina tak naprawde sernika z polski. Zreszta sernikow
        jest tyle do wyboru i do koloru, kazdy znajdzie cos dla siebie, dzieki temu
        jakos nigdy sie nie zabralam za pieczenie wlasnego, choc w PL to robilam.
        Zrobilam raz pierogi leniwe z "farmers cheese" ktory kupilam w Stop & Shop,
        nawet sie udaly, chociaz oprocz mnie nikt nie chcial jesc ;-))
    • socal Re: twarog 04.02.05, 17:40
      Moja znajoma robi doskonaly sernik z Philadelfia cheese.
      Nie wiem czy to ma cos wspolnego z typowym polskim sernikiem ale jest super
      smaczne i duzo lepsze od tradycyjnego cheesecake.
      • ellenai Re: twarog 04.02.05, 19:17
        wlasnie,cream cheese jest najlepsze wg mnie do sernikow!pycha wychodza!!!!!!
        • marekatlanta71 Re: twarog 12.02.05, 04:21
          Zgadzam sie - ja robie z cream cheese i wychodzi super. Tylko go trzeba pozadnie
          mikserem ubic z zoltkami, trzeba tez piane z bialek osobno zrobic.
    • alex113 Re: twarog 04.02.05, 20:45
      Proponuje zebys sobie twarog zrobila sama. Jest to tak proste ze zawsze mnie
      zadziwia jak niewiele osob tak robi.

1/2 gal whole milk
      maly plain yogurt
      szklanka butter milk

wymieszaj w duzym naczyniu, odstaw na szafce na 2 dni zeby sie zcielo. Potem
      wlej do garnka podgrzej, zeby sie od grudek oddzielila serwatka, wlej do sitka
      wyscielonego bawelniana szmatka i odcisnij.

czasowo wyglada to tak 2 minuty na wymieszanie skladnikow, 2 dni czekania i 5
      minut podgzewania i odciskania :-)))))))))))))

Smacznego
      • ellenai Re: twarog 04.02.05, 20:50
        kurde! ja nie wiedzialam ze ty wiesz,jakbym wiedziala tobym sie spytala ciebie
        i by mi twarog wyszedl alexowa!cmok bo tak to byla porazka a nie twarog!
      • claudia207 Re: twarog 04.02.05, 21:22
        Robilam zsiadle mleko z mleka i jogurtu, ale bylam rozczarowana smakiem.
        Sprobuje wedlog twojego przepisu.

Czy probowalyscie robic w Stanach sernik na zimno? W Polsce uzywalismy serkow
        homogenizowanych. Mozna je tutaj dostac w polonijnych sklepach ale sa bardzo
        male i nie zawsze dostepne. Czy mozna dostac cos podobnego w hamerykanskich
        sklepach?
        • alex113 Re: twarog 04.02.05, 21:35
          W PL sernik na zimno robilam z mielonego twarogu, tutaj z sera Philadelphia,
          albo Neuchafel (mniej tlusty, w sklepie lezy obok Phil.)
    • agunia_mamunia sernik z sera riccotta 05.02.05, 00:59
      ja probowalam zrobic sernik z tego sera,dokladnie ktory poleca roza, riccotta
      whole milk ale musze z przykroscia stwierdzic ze nie zabardzo mi podchodzi tz
      smak bardzo dobry ale konsystencja taka grutkowa i tez za bardzo wilgotny jak
      na moj gust.wydaje mi sie ze najlepszy jednak wychodzi z serkow philadelfia
      taki kremowy ,probowalam kiedys u znajomej.pozdrawiam wszystkich wielbicieli
      sernikow.
    • fridolino Re: twarog 05.02.05, 02:28
      dziekuje wszytkim za odzew, Dzieki, dzieki dzieki
      Dzieki bogu ze jestescie :]
    • dziewiec Re: twarog 12.02.05, 01:38
      przepis z Kanady:

1/2l butter milk + 1/2l gestej smietany mieszam dokladnie, dodaje galon(4l) 2%
      mleka, zostawian do nastepnego dnia, a nawet dzien dluzej - bedzie jeszcze
      lepszy. Grzeje potem ten gar na najnizszej temp., az sie serwatka wyraznie
      oddzieli - niestety pare godz.(zwykle w niedzielne popoludnie, bo porcja
      starcza nam zazwyczaj na tydzien, jesli nie pieke sernika). czekam az zupelnie
      ostygnie, wtedy zlewam do plociennego worka(uszylam taki dlugi, trojkatny).
      zawieszam na szafce nad zlewem i daje ocieknac - cala noc. rano serek jak
      marzenie!!!wychodzi wielka salaterka. nareszcie nie musze kupowac solonych
      potworkow z polskiego sklepu. uwielbiam z miodem gryczanym i razowym chlebem -
      to smaczek z dziecinstwa...Chwala mamom, ktore wpoily nam tak wspaniale nawyki
      zywieniowe. i za cenne uwagi, ze "nigdy za duzo serca i cierpliwosci w kuchni"
      i "rutyna prowadzi do perfekcji":))
    • takietam1 Re: twarog 12.02.05, 06:44
      W USA bialy ser nazywa sie "Farmers Cheese" i jest produkowany przez "Friendship
      Dairies".

www.friendshipdairies.com
      Do kupienia w sklepach Whole Foods albo on-line:

www.bluesealkielbasa.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=FR
      Pod tym powyzszym linkiem widac wyraznie na zdjeciu jak jest pakowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka