tuptus4 14.03.05, 01:36 moze wiecie jak wyczyscic plamy, ktore nie ma bladego pojecia w jaki sposob zrobily sie na kozuszku, pewno gdzie wlazlam i sie pojawily. doprowadzaja mnie do nieziemskiej rozpaczy! pomocy!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evek Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 14.03.05, 23:22 tuptus4 napisa?a: > moze wiecie jak wyczyscic plamy, ktore nie ma bladego pojecia w jaki sposob > zrobily sie na kozuszku, pewno gdzie wlazlam i sie pojawily. doprowadzaja > mnie do nieziemskiej rozpaczy! pomocy!!!! ja bym poszla do jakiejs dobrej pralni i ich spytala czy moga cos pomoc. sama raczej nie mialabym odwagi usuwac, tym bardziej, ze nie wiesz co to jest! powodzenia! Odpowiedz Link
marxx Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 15.03.05, 01:58 Nikt nie chce pomoc kolezance w potrzebie?!?!?!?! Skandal!!!! Oczywiscie jak zwykle to ja musze robic za alfe i delte!!! Rozmawialem z kilkoma starszymi osobami w w/w sprawie i otrzymalem bardzo konkretne odpowiedzi, sposoby te sa wyprobowane przez mamy i babcie takze nie trzeba sie obawiac ze cos nie wyjdzie (plama) No ale konkrety... genialny twórca homeopatii, niemiecki lekarz i badacz natury Samuel Hahnemann określił jej sposób działania przy pomocy prostej reguły: "similia similibus curentur" (lat.) - "podobne czysci podobne". W mysl tej zasady mozesz bez zbednych ceregieli zabrac sie za wywabianie plam...i tak , jesli jest to np. plama po masle (kanapka z maselkiem spadla na kozuszek) najlepsza jest do czyszczenia margaryna! Polecam szczegolnie margaryne z witamina D...bardzo dobrze wplywa na dlugowiecznosc wdzianka! Plamy z olejow roslinnych czyscimy zawsze olejami silnikowymi (tylko syntetyczne!!!!!) Ketchup----niestety nie czyszcza plam z ketchupu sosy pomidorowe!!! Za to doskonale sie do tego nadaje musztarda sarepska, ale jedna uwaga...plame trzeba wysmarowac musztarda i odczekac 24 godziny do zaschniecia, a dopiero po uplywie tego czasu , sucha warstwe skruszyc i wyczyscic swieza M. Plamy z sokow czyscimy w bardzo prosty sposob... podstawowa zasada!....Czyscimy sokiem o takim samym kolorze jaki ma plama! Plamy z trawy czyscimy szorujac swiezymi liscmi zerwanymi prosto z drzewa. Plamy po winie czyscimy zalewajac (moczac) w piwie a plamy po Coca Coli czyscimy dowolnymi prod. tej firmy! To samo tyczy sie Pepsi........ Pamietaj "podobne czysci podobne"!!! A to samo powiedza Ci we wszystkich pralniach (tych specjalistycznych od skor i kozuszkow) , a adresy i telefony znajdziesz w polonijnej ksiazce telefonicznej lub dowolnej amerykanskiej m Odpowiedz Link
tuptus4 Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 15.03.05, 02:08 o dzieki dobry czlowieku! ratujesz mi zycie! tylko jeden problem jest, ze ja nie wiem z czego sa te plamki , wprawdzie nieduze ale skads sie wziely!znajac zycie to gdzies wtrynilam sie z tym kozuchem i cudaki sa! a kozuch jest koloru czerwonego a plamki sa czarne! i co ty na to??? na pewno to nie alkohol ani zadna kanapka, czort wie co! chyba sprobuje to zmyc woda :( dzieki za rady marxx! tuptus Odpowiedz Link
marxx Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 15.03.05, 02:12 Czarne plamy czyscimy weglem drzewnym (do grila)!!! mam nadzieje , ze znajdziesz sposob na plamy te czy inne!!! m :) Odpowiedz Link
tuptus4 Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 15.03.05, 02:21 weglem drzewnym??? moze kozuch wpakowal sie do zaru z ogniska stad sa czarne:)))) czyms jest to pochlapane tylko jeszcz eniew eim czym, ale przeprowadze z nimi walke i kozuszek bedzie czysciutki , musi byc! asia Odpowiedz Link
tuptus4 Re: czy ktos zna sposob usuniecia plam z kozuszka 15.03.05, 02:23 dobra lece do szkoly narazie w kozuszku z plamkami, moze nikt mnie nie "urzeknie" haha:))) trzym sie pocieszycielu strapionych,marxx! Odpowiedz Link
tuptus4 kozuch..... a 16.03.05, 05:07 kozuch sie wyczyscil jakims cudem, ale dzis kumpel mnie poprostu wyprowadzil z rownowagi , mowiac ze moj samochod jakos dziwnie chodzi. i nerwica mnie wziela, nie wiem gdzie mam jechac by to sprawdzic do mechanika czy dealera? moze ktos pomoze ? Odpowiedz Link