edytkus 18.05.05, 03:53 www.nmfn.com/tnetwork/longevity_game_popup.html - przezyje meza o dwadziescia lat, chyba musze go namowic na wyzsze ubezpieczenie ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 03:50 A mi wyszlo ze mam dozyc 85 lat... Edytko - Ty lepiej kaz mu wiecej na 401K odkladac, bo on najprawdopodobnie zejdzie w wieku w ktorym nikt go nie bedzie juz chcial ubezpieczyc i wtedy przechlapane... Odpowiedz Link
edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 04:48 marekatlanta71 napisał: > A mi wyszlo ze mam dozyc 85 lat... o kurka, nawet mnie przezyjesz ;) > Edytko - Ty lepiej kaz mu wiecej na 401K odkladac, bo on najprawdopodobnie > zejdzie w wieku w ktorym nikt go nie bedzie juz chcial ubezpieczyc i wtedy > przechlapane... Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;)) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 12:55 > Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;)) No tak, to niech lepiej sie tez porzadnie ubezpieczy, uwaza na przejsciach dla pieszych i zdecydowanie nie wybiera sie na poludnie, gdzie kierowcy nie wiedza o istnieniu pieszych i przechodzenie przez ulice jest forma rosyjskiej ruletki... Odpowiedz Link
edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 17:24 marekatlanta71 napisał: > > Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;)) > > No tak, to niech lepiej sie tez porzadnie ubezpieczy, uwaza na przejsciach dla > pieszych i zdecydowanie nie wybiera sie na poludnie, gdzie kierowcy nie wiedza > o > istnieniu pieszych i przechodzenie przez ulice jest forma rosyjskiej ruletki... mialam na mysli siebie ;) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 12:58 W najnowszym Scientific American pisze ze nadwaga podobno wcale nie jest zla; u ludzi starszych (szczegolnie kobiet) pozwala na wydluzenie dlugosci zycia a i tak na prawde to nie ma statystycznych dowodow ze powoduje ona wzrost zachorowan na rozne choroby... Odpowiedz Link
staua Re: szklana kula 19.05.05, 17:12 Nadwaga tak u kobiet, bo tkanka tluszczowa produkuje estrogeny, ktore np. wplywaja na gestosc kosci i reguluja inne procesy w organizmie, ktore normalnie po menopauzie zostaja zahamowane. Ale nie otylosc. Odpowiedz Link
claudia207 Re: szklana kula 19.05.05, 13:16 Czy ta strona dobrze oblicza BMI dla mezczyzn? Bo mnie sie wydaje ze zawyza wskaznik. Odpowiedz Link
bluedream Re: szklana kula 19.05.05, 19:17 Ja niestety odejde z tego swiata przed mezem - wyszlo mu ze bedzie zyl 90 lat. Nie wiem jak to zrobil, ale niech mu bedzie. Edytkus, dzieki fajna zabawa!!! Odpowiedz Link
edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 22:00 Pomijajac ten test ile chcielibyscie zyc? Mnie wcale nie cieszy przezycie meza o dwadziescia lat, co ja bede sama robic? Chociaz z drugiej strony nikt nie rzuci brudnej gazety na jasny koc, nie powiesi kurtki na krzesle chociaz ma na to szafe, nie bedzie chodzil w butach po dopiero co umytej podlodze itp. itd. ale to dopiero za jakies czterdziesci lat :))) Ale kto mi wtedy umyje samochod?!! :)) Odpowiedz Link
alex113 Re: szklana kula 20.05.05, 02:06 hmmmmmm...... 98 czas zabrac sie za zrobienie listy 100 rzeczy, ktorych chce sie nauczyc, sprobowac, dokonac, doswiadczyc, zobaczyc itp. Jestem pewna ze nastepne 60+ lat przeleci szybciej niz mi sie wydaje :-) Odpowiedz Link