Dodaj do ulubionych

szklana kula

18.05.05, 03:53
www.nmfn.com/tnetwork/longevity_game_popup.html - przezyje meza o dwadziescia lat,
chyba musze go namowic na wyzsze ubezpieczenie ;)
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 03:50
      A mi wyszlo ze mam dozyc 85 lat...

Edytko - Ty lepiej kaz mu wiecej na 401K odkladac, bo on najprawdopodobnie
      zejdzie w wieku w ktorym nikt go nie bedzie juz chcial ubezpieczyc i wtedy
      przechlapane...
      • edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 04:48
        marekatlanta71 napisał:

> A mi wyszlo ze mam dozyc 85 lat...

o kurka, nawet mnie przezyjesz ;)

> Edytko - Ty lepiej kaz mu wiecej na 401K odkladac, bo on najprawdopodobnie
        > zejdzie w wieku w ktorym nikt go nie bedzie juz chcial ubezpieczyc i wtedy
        > przechlapane...

Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;))
        • marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 12:55
          > Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;))

No tak, to niech lepiej sie tez porzadnie ubezpieczy, uwaza na przejsciach dla
          pieszych i zdecydowanie nie wybiera sie na poludnie, gdzie kierowcy nie wiedza o
          istnieniu pieszych i przechodzenie przez ulice jest forma rosyjskiej ruletki...
          • edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 17:24
            marekatlanta71 napisał:

> > Gorzej jak jutro wpadne pod samochod ;))
            >
            > No tak, to niech lepiej sie tez porzadnie ubezpieczy, uwaza na przejsciach dla
            > pieszych i zdecydowanie nie wybiera sie na poludnie, gdzie kierowcy nie wiedza
            > o
            > istnieniu pieszych i przechodzenie przez ulice jest forma rosyjskiej ruletki...

mialam na mysli siebie ;)
    • marekatlanta71 Re: szklana kula 19.05.05, 12:58
      W najnowszym Scientific American pisze ze nadwaga podobno wcale nie jest zla; u
      ludzi starszych (szczegolnie kobiet) pozwala na wydluzenie dlugosci zycia a i
      tak na prawde to nie ma statystycznych dowodow ze powoduje ona wzrost zachorowan
      na rozne choroby...
      • staua Re: szklana kula 19.05.05, 17:12
        Nadwaga tak u kobiet, bo tkanka tluszczowa produkuje estrogeny, ktore np. wplywaja na gestosc kosci
        i reguluja inne procesy w organizmie, ktore normalnie po menopauzie zostaja zahamowane.
        Ale nie otylosc.
    • claudia207 Re: szklana kula 19.05.05, 13:16
      Czy ta strona dobrze oblicza BMI dla mezczyzn? Bo mnie sie wydaje ze zawyza
      wskaznik.
    • bluedream Re: szklana kula 19.05.05, 19:17
      Ja niestety odejde z tego swiata przed mezem - wyszlo mu ze bedzie zyl 90 lat.
      Nie wiem jak to zrobil, ale niech mu bedzie.
      Edytkus, dzieki fajna zabawa!!!
      • edytkus Re: szklana kula 19.05.05, 22:00
        Pomijajac ten test ile chcielibyscie zyc? Mnie wcale nie cieszy przezycie meza o dwadziescia lat, co ja
        bede sama robic? Chociaz z drugiej strony nikt nie rzuci brudnej gazety na jasny koc, nie powiesi kurtki
        na krzesle chociaz ma na to szafe, nie bedzie chodzil w butach po dopiero co umytej podlodze itp. itd.
        ale to dopiero za jakies czterdziesci lat :))) Ale kto mi wtedy umyje samochod?!! :))
    • alex113 Re: szklana kula 20.05.05, 02:06
      hmmmmmm...... 98 czas zabrac sie za zrobienie listy 100 rzeczy, ktorych chce
      sie nauczyc, sprobowac, dokonac, doswiadczyc, zobaczyc itp.
      Jestem pewna ze nastepne 60+ lat przeleci szybciej niz mi sie wydaje :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka