pitahaya86 31.05.05, 10:58 Czesc! Niedlugo lece do CT i pomyslalam sobie, ze milo by bylo, gdyby znalazla sie osoba, ktora moglaby udzielic mi kilku cennych info na temat tego stanu (dokladnie Central). Dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claudia207 Re: connecticut 14.06.05, 03:51 A ja bywam tam przejazdem, w sprawach biznesowych a nawet raz na kempingu. :-) Odpowiedz Link
pitahaya86 Re: connecticut 17.06.05, 12:09 Ojej, ale dawno tu nie zagladalam! Chcialabym wiedziec, czy latwo znalezc tam prace (legalnie), czy to prawda, ze mieszkaja tam raczej ludzie przy kasie i czy zycie jest tansze niz w NY? To jeszcze nie koniec pytan! Dzieki!:))) Odpowiedz Link
asia9111 Re: connecticut 17.06.05, 15:18 Jest faktem, ze duzo tam bogatych, a czesto tez slawnych ludzi. Oni glownie mieszkaja w Fairfield, Westport, Greenwich, Litchfield. Nie brak tam aktorow, gwiazd sportu, etc. Ale jest tez duzo osob,ktorzy nie sa osobami slawnymi, ale osiedlali sie w CT pracujac w NYC, bo do konca lat 8otych w CT nie bylo stanowego podatku od dochodow, wiec jezdzilo sie do NYC, zarabialo dobra kase i wracalo bez opodatkowania w zadnym stanie (NY wtedy nie pobieral od nie- rezydentow), wic to sie niezle oplacalo pomimo ze dojazdy drozaly co roku. Gdzie w Central CT bedziesz? Tam jest duzo Polakow w New Britain. Odpowiedz Link
asia9111 Re: connecticut 17.06.05, 21:33 tam jest uniwerek-zapomnialam nazwy-i zeby sie poza Middletown udac potrzeba auta. Po miescie jezdza autobusy, ale nie wiem z jaka czestotliwoscia. Powodzenia! Odpowiedz Link
brutt Re: connecticut 18.06.05, 19:38 To moze ja cos powiem. Do Midletown przyjechalem z Polski jak bylem maly. tymze miescie dorastalem i oposciel je w 1999r. Mam do niego ogromny sentyment wiec moja odpowiedz moze nie do konca bedzie obiektywna. W Middletown jest pywatny uniwersytet Wesleyan. Miast ma okolo 100 tys mieszkancow. Podobno teraz odnawiaja tereny przy CT River i jest b. malowniczo. Napewno bedzie Ci potrzebny samochod. Transport publiczny jest znikomy. Samochodem dostaniesz sie na plaze nad oceanem (25 min na Rt9) lub tez nad okolicznej jeziora. Jest kilka w samej oklicy Middletown. Jesli potrzebujesz wiecej info na jakis specyficzny temat to pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link