marxx 02.09.05, 01:42 Na tej stronie dowiecie sie wszystkiego www.lifesource.org/default.asp m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cvaniaceq Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 05:51 oddawalem w technikum ;) ale to byly jajca, kazdy kto mial 18l i dowod osobisty mogl oddac krew a w zamian dyrektor szkoly dawal 2 dni wolnego - 1szy w dzien oddawania krwi i 2gi kiedy sie chcialo, a w dzienniku nauczyciel musial to uwzglednic nawet gdy byl jakis sprawdzian :D !!! TECHNIKUM KOLEJOWE GLIWICE !!! ----------------------------------- TAM TAKI RAJ Odpowiedz Link
cvaniaceq Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 05:53 aaaa zapomnialem dodac ze dostawalo sie 6 czekolad, kolaczyka kawe i 2 batoniki ;) + na miejscu pyszna herbatka lub kawa :D Odpowiedz Link
marxx Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 11:20 w zwiazku z tym ze uczniowie chcieli miec wolne oddawali po dwa litry w tygodniu .....no i mieli wolne non stop ...:) Odpowiedz Link
evek Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 16:47 kurde, a ja tak blisko Gliwic mieszkalam i nie wpadlam na ten genialny pomysl, zeby milo spedzic w Gliwicach czas - mysle o tych czekoladach ;O) plus dwa dni wolnego! ;O) Odpowiedz Link
marxx No i co? Nico! 08.09.05, 00:58 Ano bylem w tym Lajfsorsie...umowilem sie przez internet, mialem apojtment na dzisiaj, no i okazalo sie , ze w zwiazku z tym ze bylem poza stanami dluzej niz piec lat (bylem w kraju ktory zwie sie Polska...nr 21 na ichnim arkuszu) , niekwalifikuje sie jako dawca. :( szkoda ide sie uchlac m Odpowiedz Link
irenkap Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:09 Zglos sie na dawce szpiku. Zachecam. mozesz o tym poczytac w internecie, lecvznie z relacjami osob, ktore szpik oddaly. Ja jestem na liscie dawcow, ale jak dotad nie znaleziono odpowiedniego chorego, ale mam nadzieje, ze ktoregos dnia zadzwoni telefon i bede mogla komus pomoc. Krew oddaje systematycznie. I czekolady biore chetnie :)) Odpowiedz Link
marxx Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:13 ale zeby oddac szpik to pewnie trzeba spelniac takie same kryteria jak w przypadku krwi! Co to jest szpik kostny??? m Odpowiedz Link
smiechy.w.ciemnosci Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:42 Hihih moze domyslili sie, ze jak ktos jest z kraju numer "Twenty One" to ma czasami za duzo alkoholu w krwi??;-)))))):P ps. Zabierzcie mnie z tej pracy, bo zaraz usne!!!!!!!!i wyrzne nosem w klawiature Odpowiedz Link
w5w7 Re: No i co? Nico! 08.09.05, 06:38 smiechy..współczuje Ci, ale takie zycie. A ja sie martwie o moją chorą córcie:(( Odpowiedz Link
macko74 INFORMACJA 08.09.05, 06:46 Zeby byc dawca krwi musisz byc legalnym rezydentem lub obywatelem , poniewaz w.w przeszli testy medyczne i dla USA sa oficjalnie bezpieczni. W 100 % pewny nie jestem , moze cos sie zmienilo.... Sam oddawalem w stacji krwiodastwa obok Akademi Medycznej (w Gdansku ;-) ), taki bialy budynek.... Papatki. Macko. Odpowiedz Link
macko74 POZDRAWIAM !!! 08.09.05, 06:50 Wszystkich z grupa B Rh+ !!!! Reszte TEZ hihi !!! Macko. Odpowiedz Link
marxx Re: POZDRAWIAM !!! 08.09.05, 20:22 Podobno B rh+ to jakas gorsza grupa krwi , slyszeliscie cos o tym ? :) m Odpowiedz Link
evek Re: No i co? Nico! 08.09.05, 21:24 a ja bym sie przespala SMIECHY! :O) zawsze to cos pozytecznego dla siebie! wiec jak sie da TO SPIJ! tylko nie chrap bo to cie zdradzi! ;O)))) pozdroofka! Odpowiedz Link
cvaniaceq nie tylko ty marxx 06.12.05, 17:28 hej, ja tez probowalem ktoregos dnia i .. nie moglem oddac z powodu zbyt dlugiego pobytu w PL, smieszna sprawa tak wolaja ciagle o krew a jak czlowiek hetny to nie chca brac. PS jak pisalem kiedys w PL dostalem slodycze za honorowe krwiodastwo, pamietam ze jak tu chcialem oddac to wypelnialem wczesnije kupon o darmowa ilosc paliwa na jakiejs stacji 'CPN' ale nic nie dostalem-poniewaz sie nie kwalifikuje :| Odpowiedz Link
marxx Re: nie tylko ty marxx 06.12.05, 23:25 No qrna wlasnie.....wszyscy wiedza ze sa w totalnej potrzebie jesli chodzi o krew...a tu dupa.......i nie wierze ze nie moga wprowadzic jakiegos testu ktory by pozwolil na oddanie krwi.... A to ze amerykanie szlajaja sie po burdelach calego swiata to juz im nie przeszkodzi aby oddac honorowo kilka szklanego tego zyciodajnego plynu? PS: oczywiscie moja deklaracje , ze w razie niemiolego drogowego wypadku moge oddac wszystko co mam wewnatrz przyjeto juz bez jakichkolwoiek watpliwosci co do mojego stazu w Polsce Odpowiedz Link
ubukrool Re: nie tylko ty marxx 06.12.05, 23:36 jak by nie bylo jest to maly absurd, ale na DL jak to ladnie brzmi: I hereby make a anatomical gift, effective upon my death... Odpowiedz Link