Dodaj do ulubionych

Moze ktos chce oddac krew?

02.09.05, 01:42
Na tej stronie dowiecie sie wszystkiego

www.lifesource.org/default.asp
m
Obserwuj wątek
    • cvaniaceq Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 05:51
      oddawalem w technikum ;) ale to byly jajca, kazdy kto mial 18l i dowod osobisty
      mogl oddac krew a w zamian dyrektor szkoly dawal 2 dni wolnego - 1szy w dzien
      oddawania krwi i 2gi kiedy sie chcialo, a w dzienniku nauczyciel musial to
      uwzglednic nawet gdy byl jakis sprawdzian :D
      !!! TECHNIKUM KOLEJOWE GLIWICE !!!
      -----------------------------------
      TAM TAKI RAJ
      • cvaniaceq Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 05:53
        aaaa zapomnialem dodac ze dostawalo sie 6 czekolad, kolaczyka kawe i 2
        batoniki ;) + na miejscu pyszna herbatka lub kawa :D
        • marxx Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 11:20
          w zwiazku z tym ze uczniowie chcieli miec wolne oddawali po dwa litry w
          tygodniu .....no i mieli wolne non stop ...:)
      • evek Re: Moze ktos chce oddac krew? 02.09.05, 16:47
        kurde, a ja tak blisko Gliwic mieszkalam i nie wpadlam na ten genialny pomysl,
        zeby milo spedzic w Gliwicach czas - mysle o tych czekoladach ;O) plus dwa dni
        wolnego! ;O)
        • marxx No i co? Nico! 08.09.05, 00:58
          Ano bylem w tym Lajfsorsie...umowilem sie przez internet, mialem apojtment na
          dzisiaj, no i okazalo sie , ze w zwiazku z tym ze bylem poza stanami dluzej niz
          piec lat (bylem w kraju ktory zwie sie Polska...nr 21 na ichnim arkuszu) ,
          niekwalifikuje sie jako dawca.
          :(
          szkoda
          ide sie uchlac
          m
          • irenkap Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:09
            Zglos sie na dawce szpiku. Zachecam. mozesz o tym poczytac w internecie,
            lecvznie z relacjami osob, ktore szpik oddaly. Ja jestem na liscie dawcow, ale
            jak dotad nie znaleziono odpowiedniego chorego, ale mam nadzieje, ze ktoregos
            dnia zadzwoni telefon i bede mogla komus pomoc. Krew oddaje systematycznie. I
            czekolady biore chetnie :))
            • marxx Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:13
              ale zeby oddac szpik to pewnie trzeba spelniac takie same kryteria jak w
              przypadku krwi!
              Co to jest szpik kostny???

m
          • smiechy.w.ciemnosci Re: No i co? Nico! 08.09.05, 01:42
            Hihih moze domyslili sie, ze jak ktos jest z kraju numer "Twenty One" to ma
            czasami za duzo alkoholu w krwi??;-)))))):P
            ps. Zabierzcie mnie z tej pracy, bo zaraz usne!!!!!!!!i wyrzne nosem w klawiature
            • w5w7 Re: No i co? Nico! 08.09.05, 06:38
              smiechy..współczuje Ci, ale takie zycie.
              A ja sie martwie o moją chorą córcie:((
              • macko74 INFORMACJA 08.09.05, 06:46
                Zeby byc dawca krwi musisz byc legalnym rezydentem lub obywatelem , poniewaz
                w.w przeszli testy medyczne i dla USA sa oficjalnie bezpieczni.
                W 100 % pewny nie jestem , moze cos sie zmienilo....
                Sam oddawalem w stacji krwiodastwa obok Akademi Medycznej (w Gdansku ;-) ),
                taki bialy budynek....
                Papatki.
                Macko.

• macko74 POZDRAWIAM !!! 08.09.05, 06:50
                  Wszystkich z grupa B Rh+ !!!!
                  Reszte TEZ hihi !!!
                  Macko.
                  • marxx Re: POZDRAWIAM !!! 08.09.05, 20:22
                    Podobno B rh+ to jakas gorsza grupa krwi , slyszeliscie cos o tym ?
                    :)
                    m
            • evek Re: No i co? Nico! 08.09.05, 21:24
              a ja bym sie przespala SMIECHY! :O) zawsze to cos pozytecznego dla siebie! wiec
              jak sie da TO SPIJ! tylko nie chrap bo to cie zdradzi! ;O))))
              pozdroofka!
    • irenkap szpik kostny 06.12.05, 14:48
      www.fundacjauj.pl/donor.php?l=pl
      • cvaniaceq nie tylko ty marxx 06.12.05, 17:28
        hej, ja tez probowalem ktoregos dnia i .. nie moglem oddac z powodu zbyt
        dlugiego pobytu w PL, smieszna sprawa tak wolaja ciagle o krew a jak czlowiek
        hetny to nie chca brac.
        PS jak pisalem kiedys w PL dostalem slodycze za honorowe krwiodastwo, pamietam
        ze jak tu chcialem oddac to wypelnialem wczesnije kupon o darmowa ilosc paliwa
        na jakiejs stacji 'CPN' ale nic nie dostalem-poniewaz sie nie kwalifikuje :|
        • marxx Re: nie tylko ty marxx 06.12.05, 23:25
          No qrna wlasnie.....wszyscy wiedza ze sa w totalnej potrzebie jesli chodzi o
          krew...a tu dupa.......i nie wierze ze nie moga wprowadzic jakiegos testu ktory
          by pozwolil na oddanie krwi....
          A to ze amerykanie szlajaja sie po burdelach calego swiata to juz im nie
          przeszkodzi aby oddac honorowo kilka szklanego tego zyciodajnego plynu?

PS: oczywiscie moja deklaracje , ze w razie niemiolego drogowego wypadku moge
          oddac wszystko co mam wewnatrz przyjeto juz bez jakichkolwoiek watpliwosci co
          do mojego stazu w Polsce
          • ubukrool Re: nie tylko ty marxx 06.12.05, 23:36
            jak by nie bylo jest to maly absurd, ale na DL jak to ladnie brzmi: I hereby
            make a anatomical gift, effective upon my death...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka