gdansk70 26.10.05, 08:56 Nie moge znalezc odpowiedniego watku,wiec rozpoczne nowy. wkrotce wychodzi film ozyciu i tworczosci Johny Cash z J. Phoenix w roli Johna,moze byc dobry. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marxx Re: Filmy! 30.10.05, 05:22 a teraz ogladam kolejny raz Kill Bill Tarantino , mam obie czesci i niezle sie bawie :) m PS: egri bikaver tez jest Odpowiedz Link
littlewing Re: Filmy! 30.10.05, 13:45 Kill Bill -smakowite ,wlasnie jestem po 2 czesciach. A teraz moze rownie stare ale jare-ja obejrzalem przed chwila ---"Czlowiek w ogniu"-"Man on fire" rez Tony Scott . z Deenzel Washington and Christopher Walken- Odpowiedz Link
w5w7 Re: Filmy! 12.11.05, 22:53 A ja właśnie obejrzałam kolejny w ciągu ostatnich dwóch dni film o górskich spinaczkach. Jesli tego nie widzieliscie...to polecam, choc ksiązka jest pewnie lepsza. Ech..ja ja lubie takie filmy:) Do tego jeszcze o marynarzch i lotnikach...uwielbiam:) Dziwne upodobania jak na kobiete co? "Czekając na Joe to oparta na prawdziwej historii opowieść o wyprawie dwóch przyjaciół w peruwiańskie Andy. Joe i Simon wspinając się na Siula Grande wybierają najtrudniejszą, zdradliwą trasę - zachodnią ścianę szczytu. Pozornie łatwa droga jest początkiem dramatu, który stawia obu bohaterów przed pytaniami o granicę przyjaźni, odwagi i lojalności." www.charlie.pl/index.php?i=film&id=1077169472 Odpowiedz Link
macko74 Re: Filmy! 12.11.05, 22:57 A Maciek jest po dwoch "Shrek-ach", "Monsters INC" i w trakcie "Finding Nemo" potem bedzie "Ice Age", "Shark Tale" i zakoncze "Robots" chymmm, chyba sie bede musial zaopatrzyc w "Toy Story" ,"Bugs Life" i "AntZ".....well moze i "Mullan" hihi zobaczymy ;-) Pozdrowka. Macko. Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 13.11.05, 00:33 Macko wsiadl do maszyny czasu ktora porusza sie w czasie do tylu ale niestety byl defekt i zamiast przeniesc go w czasu dziecinstwa to po prostu odjelo mu tych kilka latek i teraz jest fanem filmow dla dzieci! :)))))) Hercules is the best! m Odpowiedz Link
macko74 Re: Filmy! 13.11.05, 07:07 A co powiecie o "The Simpsons" lub "South Park" niby kreskowki , ale napewno nie dla dzieci hihi ;-) Macko pozdrowka przesyla. Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 13.11.05, 16:31 Simpsons....Malcolm in the middle....Seinfeld....Just shoot me Odpowiedz Link
evek Re: Filmy! 13.11.05, 17:17 a widzial ktos moze zeby w ktoryms kinie w chicago grali "don't come knocking"????? to nowy wim wenders! trza by zobaczyc!!! Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 13.11.05, 17:21 to jakas europejska kaszana....teraz wchodzi fajny film z van Dammem! Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Filmy! 14.11.05, 00:59 A propos kreskowek to w sklepach pojawilo sie "Beavis & Butt-head" 3dvd,the Mike Judge collection!!! Odpowiedz Link
irenkap Re: Filmy! 17.11.05, 00:30 obejrzałam właśnie "Adwokata diabła", po raz drugi.. świetna rola Al Pacino. Temat - ludzka próżność.. Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 17.11.05, 03:48 a ja dzisiaj mam wieczor filmowy dostalem trzy filmy z Netflixa i bede ja katowal www.netflix.com/Default Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 18.11.05, 00:07 Wczoraj widzialem rewelacyjny film, ktory nie bedzie sie podobal wielu osobom.....Film wg. komiksu..."Hellboy" o takim diable ktory na ziemi stara sie razem ze specjalnym oddzialem FBI zaprowadzic porzadek :) Prosze od razu nie mowic ze prawdziwa sztuka filmowa polega na tym aby filmowac emocjonalne cierpienia damsko meskiej pary! :) Hellboya gra Ron Perlman pamietny Salvatore z "Imienia Rozy"...A teraz kolejna rewelacyjna rola inna ale nadal rewelacyjna ! Wyobrazcie sobie monstrualnego diabla ze spilowanymi rogami (diablowi jest wstyd nosic rogio tak jak niektorzy wstydza sie swojej lysiny) ktory ma slabosc do cygar i jednej pani ...dodatkowo jest ciut zblazowany wiecznie osiagalnymi sukcesami zawodowymi i czasami na ekranie gada jak Philip Marlowe od Chandlera:) Niezla jazda....Dla koncowego naswietlenia tej niesamowitej postaci dodam , ze uwielbia koty i ma ich setki :) Film bardzo dobry , chyba dlatego ze zrobil go Guillermo del Toro, meksykanin...polecam goraco jego fil "Devil's backbone" "Kregoslup diabla" doskonaly film z dreszczykiem , akcja dzieje sie w Hiszpoani w trakcie wojny domowej.....swietny scenariusz! dla info dodam ze gra w Hellboyu John Hurt...! nara Odpowiedz Link
w5w7 Re: Filmy! 18.11.05, 00:13 Prawdziwa sztuka....to zrobic naprawdę dobry film, niekoniecznie o cierpieniach damsko-meskich:) Odpowiedz Link
ubukrool Re: Filmy! 18.11.05, 03:50 Pulp Fiction czemu nie. U mnie dzis powtorka z Tykwera. "Lola rennt" i "Winterschläfer". Odpowiedz Link
marxx Re: Filmy! 18.11.05, 06:50 Lole widzialem dobry film....a zobacz co bedzie Tykwera w 06 ! "Pachnidlo" Suskinda !!!!!!!!!! Odjazd.......jedna z bardziej niesamowitych ksiazek ktore czytalem! Odpowiedz Link
ubukrool Re: Filmy! 18.11.05, 17:48 Ksiazka rzeczywiscie niesamowita. Na film bedzie trzeba poczekac do stycznia 2007. A z wczesniejszych szczegolnie polecam, wspomniany wyzej Winterschläfer czyli Witnersleepers oraz Heaven (Niebo) na podstawie scenariusza 2 Krzysztofow - Piesiewicza i Kieslowskiego. Odpowiedz Link
irenkap Re: Filmy! 19.11.05, 12:11 Wczoraj obejrzałam "Jeniec.Tak daleko jak nogi poniosą". Płakałam razem z moim synem.. Historia jeńca niemieckiego, zesłanego po wojnie na Syberię, skąd uciekł.. szedł 3 lata.. Wstrząsający film. Odpowiedz Link
ubukrool Re:Zycie Jest Piekne!! 25.11.05, 01:44 Zycie Jest Piekne to rzeczywiscie niesamowity film, choc ja wole Roberto Benigniego w starych filmach Jarmuscha, np. w Nocy na Ziemi, no ale Jim Jarmusch to zupelnie inna historia... Odpowiedz Link
marxx Re:Zycie Jest Piekne!! 25.11.05, 07:15 Jarmusch jest cudowny...a Kawa i papierosy sa rewelacyjne Odpowiedz Link
marxx Re:Zycie Jest Piekne!! 25.11.05, 06:55 jaki ? B bo czasami mozna sie pogubic w tych postach :( Odpowiedz Link
marxx "Munich" Spielberga 27.01.06, 00:57 Jestem calkowicie zaskoczonym tym filmem...na olbrzymi plus...zupelnie nowy Spielberg, normalny, paradokumentalny, w sposobie narracji bardziej podobny do "Saving private Ryan", nawet zdjecia Kaminskiego mialy cos podobnego, doskonale polaczenie zdjec dokumentalnych z Monachium (pewnie wszyscy pamietacie zamaskowanego Palestynczyka na balkonie hotelu) z filmem...rewelacja! Muzyka John Tradycyjnie Williams i to co jest niesamowitym postepem i Steviena, cos co mnie prawie wbilo w fotel...brak happy endu! To dobrze ze ten film skonczyl sie tak naprawde zle m Film trwa 2.40 min Odpowiedz Link