Dodaj do ulubionych

HIGH HOPES

20.03.06, 02:54
Beyond the horizon of the place we lived when we were young
In a world of magnets and miracles
Our thoughts strayed constantly and without boundary
The ringing of the division bell had begun

Along the Long Road and on down the Causeway
Do they still meet there by the Cut

There was a ragged band that followed in our footsteps
Running before time took our dreams away
Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground
To a life consumed by slow decay

The grass was greener
The light was brighter
With friends sorrounded
The nights of wonder

Looking beyond the embers of bridges glowing behind us
To a glimpse of how green it was on the other side
Steps taken forwards but sleepwalking back again
Dragged by the force of some inner tide

At a higher altitude with flag unfurled
We reached the dizzy heights of that dreamed of world

Encumbered forever by desire and ambition
There's a hunger still unsatisfied
Our weary eyes still stray to the horizon
Though down this road we've been so many times

The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends sorrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river

Forever and ever

Pink Floyd
Obserwuj wątek
    • franio45 Re: HIGH HOPES 20.03.06, 04:50
      tak, pink floyd, bylem w liceum jak waters koncertowal z okazji upadku muru
      berlinskiego, a teraz ma zagrac jakos w czerwcu czy lipcu, tylko to juz nie ten
      sam duch czasu, wtedy zarowno w polsce jak i na swiecie pojawila siw nadzieja
      na lepsze czasy, a teraz wszedzie tylko wrzy. mysle ze tekst przytoczony
      clarionik jest universalny taki jak muzyka pink floyd, chociaz osobiscie wole
      te starsze plyty i jakos ostatnio animalsow.
      • clarionik Re: HIGH HOPES 20.03.06, 17:52
        Ja rowniez mozna powiedziec zakochalem sie w Pink Floydach, bedac w technikum,
        kiedy ktos przyniosl tasme The Wall. Jakze inna muzyka, dzwiek, i slowa ktorych
        wtedy jeszcze nie rozumialem.
        ale jest tak jak mowisz muzyka maja ponadczasowa.
        Podobaja mi sie praktycznie wszystkie plyty te Watersowkie i te Gilmourowskie.
        Nie wiem wydaje mi sie ze przez caly czas wlasnie grali dojrzale, i z przekazem
        nie tylko do spiewania i list przebojow a praktycznie kazda plyta wydana byla
        wydarzeniem zawsze odnotowanym.
        Pozdrawiam fanow Floydow
        • marxx Re: HIGH HOPES 21.03.06, 03:56
          Ja doceniam PF...moze nie jestem takim fanem jak Wy, ale piosenek czy plyt tego
          zespolu slucham z przyjemnoscia.....Tak jak teraz sobie myslalem dlaczego nie
          zachwycam sie nad ich muzyka jak wielu, wielu innych sluchaczy, to doszedlem do
          wniosku , ze odrzucil mnie ten natretny dydaktyzm , czy tez "ukryte podwojne
          dno" w kazdym utworze....tak to odbieram...co jak widac jest tylko moim
          subiektywnym zdaniem a nie opinia reszty swiata.

PS: jak nowa plyta Gilmurowskiego???
          • clarionik nowa plyta 21.03.06, 06:17
            szczerze to jest spoko moze troche za wolna. Jak to gdzies napisali Plyta
            Gimoura na wyspie emerytow. A jednak ciekawa inna muzycznie dojrzala jak on
            sam zreszta 60 lat przeciez.
            nie ma polotu poprzedniczek ale rownie odmiennoscia w sobie ciekawa

Co do podwojnego dna , to powiem Ci ze polubilem ten zespol jeszcze bez
            rozumienia slow. Sama muzyka moglem sie karmic. W miare rozwoju angielskiego
            stala sie jeszcze lepszym przezyciem.
            Nie wiem ale jest to zespol, ktory praktycznie po wlaczeniu plyty slucha sie do
            konce bez przesuwania

Pozdrawiam
            Wszyscy jesteśmy robakami, tyle że mnie wydaje się, że jestem robaczkiem
            świętojańskim.
          • ubukrool Re: HIGH HOPES 21.03.06, 06:48
            Marxx, nie wiem czy znacz te dwie plytki PF: The Piper at The Gates of Dawn i A
            Saucerful of Secrets, pochodza z czasow, gdy liderem PF byl niejaki Syd Barret,
            tzn pierwsza zostala nagrana jeszcze z nim, a na drugiej, juz z Gilmourem, ktory
            zastapil Syda, znajduje sie wiekszosc kompozycji Barreta. Jak dzis niektorym
            zagorzalym fanom PF puszczam te plyty nie sa w stanie uwierzyc ze to Pink Floyd,
            totalna psychodelia i odjazd
            • clarionik Re: HIGH HOPES 21.03.06, 15:30
              Wlasnie nie dalej jak wczoraj ogladalem program wlasnie o Syd Barrecie. i jego
              krotkim i jak tworczym zyciuw Pink Floyd
              szkoda chlopa.
              • ubukrool Re: HIGH HOPES 22.03.06, 01:55
                Zeby bylo smieszniej to wlasnie Barret wymyslil nazwe Pink Floyd Sound. Pozniej
                skrocona do Pink Floyd. Zapytano go kiedyś, skąd się wzięła nazwa grupy,
                odpowiedział, że sięgnął w domu na półkę z płytami i wybrał na chybił trafił
                dwie z nich. Następnie połączył imiona artystów dwóch amerykańskich bluesmanów:
                Pinka Andersona i Floyda Councila...
                • franio45 Re: HIGH HOPES 22.03.06, 09:26
                  tak jest to jedna z wersji, do ktorej sam sie przyznal, inna to ze nazwe pink
                  floyd zobaczyl podczas swoich halucynogennych seansow. swoja droga to podobna
                  historia jak z rolling stones i brianem jones'em.
                  • clarionik Re: HIGH HOPES 22.03.06, 18:21
                    Jakby nie bylo podobaja mi sie. Szkoda tylko ze jakos dogadac sie nie moga.
                    A moze poprostu juz im sie nie chce. Za mlodzi to nie sa....
                    • ubukrool Re: HIGH HOPES 23.03.06, 03:11
                      Za dobrze finansowo stoja. Jakby bylo inaczej pewnie dawno bysmy mieli reunion,
                      come back czy cus podobnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka