andrea71 22.04.06, 04:38 A Wy? Lubie europejskie piwa. Amerykanskie tez nie sa wszystkie zle. Ostatnio odkrylam piwo litewskie Svyturys. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrea71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 04:45 Tez lubie. W Sam's Club mozna kupic duza beczulke Heinekena. Nie polecam alkoholikom. Odpowiedz Link
bella41 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 06:07 ja pochodze z lomzy, to miasto ma swoj browar, wiec moj maz, o ile sie trafi, kupuje piwo lomza, polecam Odpowiedz Link
andrea71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 16:56 Sprobuje. Teraz jest rano, wiec popijam zielona herbate. Moze zrobie kawe. Na alkohol dla mnie za wczesnie. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 19:03 lubi eplskie piwo, szczegolnie lezajsk cy tyskie, ale Lomza jak dla mnie nie ma smaku, amerykanskiego nie lubie. moj brat byl tu 3 miechy , chcail sprobowac amerykanskiego cuda i byl zdegustowany, zero smaku piwa , woda zabarwiona. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 17:35 A mi ostatnio smakuje stary, dobry Heineken - mozna go w takich pieciolitrowych puszkach kupic i smakuje jak w restauracji :) Odpowiedz Link
magda.recruit Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 18:38 Niemieckie Ayinger - kilka rodzajow, w zaleznosci od gustow... Latem Corona z lemonka... Jesli jestescie w okolicach Chicago, goraco polecami piwka lokalnej browarni, z pub'em i restauracja: The Onion Pub and Brewery w Barrington - www.onionpub.com Odpowiedz Link
edytais Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 19:36 Moj maz nie lubi amerykanskich piw typu Budweisser, bo jest z Niemiec i na innym piwie wychowany. Od czasu do czasu kupuje Becks. Jego ulubione to Sprecker z Millwaukee (Wisconsin). Odkad mieszkamy w dry county (prohibicja!) juz prawie 2 lata sam robi piwo podobne do Sprecker. Niektore robi cos w stylu Okocim, inne w stylu Sam Adams, lub Hefeweisen (czy cos takiego, to jest tzw yeast beer). Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 21:23 Wiesz ze Corona to siki kojotow? :) Odpowiedz Link
magda.recruit Re: Popijam piwo Peroni 23.04.06, 02:23 :P latem, na lodce smakuje niezle :) A moj maz drogi przyniosl kupil piwko belgijskie - Tripel Karmeliet, Duval i Three Philosophers.... mniam, mniam!!! Odpowiedz Link
andrea71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 21:27 Sa dobre amerykanskie piwa np. Samuel Adams i z malych browarow. Lubie Sprechera. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 22:02 Samuel jest pyszny. Bije na glowe wiele piw europejskich. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 21:51 Dla mnie Foster's jest numer 1. Niedawno odkrylismy super piwo w niemieckiej restautacji, Nazywa sie chyba Warstainer. Smak nam obojgu pasuje, co graniczy z cudem i daje czadu, choc sie tego nie czuje dopuki nie trzeba stanac na nogach. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Popijam piwo Peroni 22.04.06, 22:01 Warsteiner jest najbadrziej popularnym niemieckim piwem na swiecie - rzeczywiscie jest dobry. Fostersa tez uwielbiam, ale najlepszy jest ten "bitter" w zielonej oil can. Odpowiedz Link
andrea71 Re: Popijam piwo Peroni 23.04.06, 02:41 Oba piwa sa w Stanach, to w zielonej puszce tez. Odpowiedz Link
claudia207 Re: Popijam piwo Peroni 23.04.06, 05:45 Foster's jest w supermarketach, ale Warsteinera nie widzialam. Moze przynjamniej w tych kolo mnie nie ma. Odpowiedz Link
edytais Re: Popijam piwo Peroni 23.04.06, 00:48 > Warsteiner jest najbadrziej popularnym niemieckim piwem na swiecie - > rzeczywiscie jest dobry. Fostersa tez uwielbiam, ale najlepszy jest ten "bitter > " > w zielonej oil can. Zupelnie o Warsteiner zapomnialam. Maz kupowal. Ale jego ulubione niemieckie jest Bittburger, tez sprzedawane w USA, w Indianie w kazdym sklepie z alkoholem byl. Tylko z nim problem byl taki, ze nie bylo daty waznosci i nieraz smakowal tak staro. Maz nawet napisal do firmy, ze lepiej by pewnie sie ich piwo sprzedawalo gdyby mialo date i nie bylo sprzedawane przestarzale (nieraz wylal do zlewu). Lepiej by konkurowali z Warsteiner, oni odpowiedzieli, ze nie maja obowiazku wstawiac daty i tyle :(. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Made in Atlanta 22.04.06, 22:03 www.sweetwaterbrew.com/brews.asp?section=420 Bardzo polecam, moim zdaniem smaczne piwo. Dobry tez jest www.terrapinbeer.com/ Odpowiedz Link