sublustris 18.11.06, 00:53 czy ktos posiada wersje Mac Pro (komputer) z Intel processor? jesli tak to mialabym pytanie o prace obu MAC OS X i Windows )- opinie(2w1 a wady).dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 01:37 no daj spokoj, kupowac TAKI sprzet pod Windows? anyways, podobno dziala ale Adobe do wiosny (podobno) w tyle wiec komp i tak na wiele sie nie zda (chociaz zalezy do czego potrzebujesz) Odpowiedz Link
sublustris Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 03:03 potrzebuje obu: MAC OS X i Windows, nie sam Windows (dziele prace np miedzy FinalCut a Premiere). wyjasnij w/zw. z Adobe i wiosna (bo tego typu uzywam: Adobe, Macromedia, Avid). Odpowiedz Link
edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 06:36 sublustris napisała: > wyjasnij w/zw. z Adobe i wiosna programy Adobe na mactelach chodza jak zolw, dopiero na wiosne maja wyjsc odpowiednie wersje, ja wlasnie dlatego zrezygnowalam w zeszle swieta z MacBook Pro - korzystam z Adobe CS a akurat mialam na zajeciach chlopaka ktory pracuje w Apple store i odradzil zakup, ale za to zdradzil pare sekretow: kupuj komputer na koniec kwartalu, sprawdz oferte MacMall i nie zapomnij przyniesc wydruku do sklepu Apple, do tego dorzuc promocje dla studentow (o ile jestes studentem lub mozesz poprosic jakiegos o pomoc). Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 04:43 Pisze te slowa z MacBoka (ale nie Pro) i przyznam sie ze mam w planach pozbyc sie wszelkich PC'etow + Windows z domu. Potrwa to troche, ale mam juz dosc walczenia z wirusami, spyware, defragmentowania dysku, instalowania tysiecy roznych aktualizacji itp. Firefox dziala na Macu, Skype dziala, zamiast MS Office jest Neo Office, iTunes dziala lepiej niz na PC'ecie. Jedyne czego brakuje, to Picasa, ale pisza ze niedlugo bedzie. Odpowiedz Link
sublustris Re: Mac Pro (+Intel processor) - opinie 18.11.06, 05:32 niestety ja wyboru nie mam, dalej musze miec obia... wszystko zalezy z kim trzeba wpolpracowac... (stad Premiere Pro 2.0/Windows). kwestia internetu - mam nieco inne wymogi; sprawa platform - nadal uwazam iz kazda ma swoje mocne jak i slabe strony. jednakze moje pytanie nie bylo o zalety OS X, ale o 'performance' Mac z Intel processor. moze ktos zda relacje? Odpowiedz Link
sublustris Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 05:51 moze to zabrzmi jasniej: czy ktos wie jak sie 'sprawuja' OS X i Windows na Mac Pro z Intel procesor. dzieki. Odpowiedz Link
edytkus Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 06:37 sublustris napisała: > moze to zabrzmi jasniej: czy ktos wie jak sie 'sprawuja' OS X i Windows na Mac > Pro z Intel procesor. dzieki. ja nie wiem, ale pytanie moze tez brzmiec: jak bedzie chodzil Windows Vista na mactelu? Odpowiedz Link
aniutek Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 18:47 pisze z powerbooka a czasami z ibooka, kiedy musze ( brrr )niektore strony ed med- sie podlaczac pod PC ide synowego compa. sama zasada 2 w jednym nie przemawia do mnie wiecie to troche jak one size fits all, it aint happening ;) ciesza mnie slowa Marka z atlanty :=) i dziwie sie, ze dopiero teraz sie skapowalaes, ze mac jest po prostu lepszy heheheh przciez ty sie na compach znasz ? Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Mac Pro (+Intel processor) 18.11.06, 22:42 O Macu myslalem od dawna, ale przerazaly mnie te badziewiaste procesory Power PC + dziwny system operacyjny. Potem pojawil sie OS X oparty o Unix i wtedy zaczalem myslec powaznie. A potem pojawily sie procesory Intela i wtedy juz nie moglem sie oprzec pokusie. Jak kupilem tego MacBooka, to nawet myslalem o instalacji Windows, ale szybko sie zorientowalem ze Mac OS X ma wszystko czego czlowiek potrzebuje. Ostatnio nawet zainstalowalem na Macu XCode i mam zamiar zaczac pisac rozne mniej lub bardziej przydatne programiki... Odpowiedz Link