happy_woman 16.12.06, 00:24 chce wyslac zaproszenia dla siostry ,boje sie ze moga zaginac. jaka forme wysylki wybrac na poczcie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polishbellydancer Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 09:20 wyslij najzwyklejszym listem lotniczym ze znaczkiem za 84 centy--dojdzie w ciagu tygodnia bez wiekszych problemow--mam zle doswiadczenie z listami poleconymi, ubezpieczonymi itd--albo gina, albo ida 2-3 tygodnie a placi sie duzo pozdrawiam e. Odpowiedz Link
happy_woman Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 14:43 placi sie prawdopodobnie za ubezpieczenie przesylki. chyba zrobie tak jak mowisz ,wysle zwyklym listem .tylko ten balagan na poczcie polskiej... Odpowiedz Link
rogatadusza Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 15:33 Wyslij express mail. Ja wysylam wszystko express mail, dochodzi w ciagu 3 dni. Na poczcie wysylasz i pozniej na internecie mozesz sprawdzic gdzie w danym momencie jest Twoja przesylka. Odpowiedz Link
artremi Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 18:20 Albo express albo Global Priority Mail. Ten drugi dochodzi w 3 - 5 dni, kosztuje $5.25 lub $9. Jeszcze nie mialam przypadku zeby przesylka zginela, a wyslalam ze 30 w ostatnim roku. Odpowiedz Link
hannamay Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 18:46 ja dwa tyg temu wysylala dla kuzynki i wniosek wydrukowany i zaproszenie i nawet pieniadze a wszystko jak zawsze Global Express w usztywnianej kopercie. doszlo po 6 dniach w nienaruszonym stanie. kuzynka dostala za dwa dni po telefonicznej rozmowie termin spotkania i dostala wize na 10 lat (studentka ostatniego roku). zawsze wysylam GE przesylki typu dokumenty i nigdy nei bylo problemu. Odpowiedz Link
hannamay Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 18:48 acha, koszt takiej przesylki $18. powodzenia dla siostry! Odpowiedz Link
hannamay Re: wysylka waznych dokumentow do Polski 16.12.06, 18:48 acha, koszt takiej przesylki $18. powodzenia dla siostry! Odpowiedz Link