kisiulak 02.03.07, 19:10 Czy moze ktos polecic dobrego? Szukam normalnych biletow do Polski, przez ostatnie 3 dni bilety podskoczyly o 200-300$!!! Z gory Dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 19:22 kisiulak napisała: > Czy moze ktos polecic dobrego? Szukam normalnych biletow do Polski, przez > ostatnie 3 dni bilety podskoczyly o 200-300$!!! > > Z gory Dziekuje. > Bilety "skacza" w zaleanosci od wahan kursu dolara. Nie sledzilam ostatnio przelicznika (po co sie denerwowac), ale jesli byly duzo zmiany to ich efektem bedzie roznica w cenie biletow. Ja tak mialam przy rezerwacji i kupnie - cos na $70 bylam stratna bo kupilam 3 dni po rezerwacji i akurat trafilam na zmiane kursu. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale podzwon do kilku agencji i porownaj ceny. Z doswiadczenia mojej rodziny wynika, ze w NYC Travel Doma ma zawsze dobre ceny do Polski: 718-894-5170. > Odpowiedz Link
kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 19:26 No wlasnie... do tego paliwo poszlo w gore. Ale jeszcze kilka dni temu sprawdzalam i moglam kupic bilety dla mnie, meza i corki za 1750... dzis za 2100! A wtedy myslalam ze to za drogo i poczekam jeszcze. Lecimy 7-ego kwietnia. Odpowiedz Link
artremi Re: Travel Agent 02.03.07, 19:37 Napisz za ile kupilas bilet. Ja jade do PL w koncu maja i tez obawiam sie ze ceny beda wysokie. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 19:40 Zaraz maja do mnie przedzwonic. Ale przed chwila znalazlam tania strone!!! www.flycheapabroad.com Odpowiedz Link
aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 19:48 sprawdzilam na tej stronie lot ktorym leca tesciowie w kwietniu i oni placili $760 w agencji a strona podaje $806 Odpowiedz Link
aniutek Re: Travel Agent 02.03.07, 19:53 ale kiedy placili?? w marcu bilety na kwiecien nie beda tanie! Odpowiedz Link
kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 20:20 Na Expedia ten sam lot wychodzi $100 wieccej. Na Orbitz te same daty o $250 wiecej. Odpowiedz Link
aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 20:30 kisiulak napisała: > Na Expedia ten sam lot wychodzi $100 wieccej. Na Orbitz te same daty o $250 wie > cej. > Ja juz dawno zauwazylam, ze bilety do PL sa najtansze w polskich agencjach > Odpowiedz Link
kisiulak Re: Travel Agent 02.03.07, 20:33 chodziło mi o różnicę między tymi dwoma stronami a flycheapabroad.com. Nadal czekam na telefon od agencji, zobaczymy. Odpowiedz Link
artremi Re: Travel Agent 02.03.07, 22:16 Wszyscy mowia, ze ceny sa rozne o roznych porach i w rozne dni. Podobno najtansze bilety sa w polnoc w srode. Takze przed kazdym uzywaniem Orbitz, Travelocity, etc, warto pozbyc sie "cookies" na swoim komputerze, gdyz tam sa informacje dla firmy, kiedy szukalas i na jakim bilecie Ci zalezy... Odpowiedz Link
aneta05 Re: Travel Agent 02.03.07, 22:37 artremi napisała: > Wszyscy mowia, ze ceny sa rozne o roznych porach i w rozne dni. Podobno > najtansze bilety sa w polnoc w srode. > > tez o tym slyszalam, ale to sie chyba odnosi do lotow krajowych w USA, bo jak szukalam biletu do PL to cena byla taka sama od niedzieli do czwartku i tylko weekend byl drozszy Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: Travel Agent 03.03.07, 01:25 Sprobuj ta babke Maya Monroe Maya Travel 972-395-0067 ktos na forum podal mi jej namiary jak lecialam na jesieni. Bardzo szybko wszystko zalatwila i w sumie bylam z niej zadowolona. Jest Polka od lat mieszkajaca w Stanach (Texas). Z tego co pamietam to byla travel agent przed 9/11, a teraz robi to + real estate. Odpowiedz Link
happy_woman Re: Travel Agent 03.03.07, 01:37 A moze sprobuj sama znalezc tansze bilety. MOja siostra z dziecmi przylatuje w czerwcu,za 3 bilety zaplacilam 2000$ co w porownaniu z LOtem wychodzi duzo taniej akurat w tym sezonie. Za bilety zaplacilam karta kredytowa przez internet.Aha ,przylatuja "LUfthanza" z przesiadka we Frankfurcie. Wielu moim znajomych z tad korzysta z ich uslug i sa b.zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link
edytais Re: Travel Agent 04.03.07, 05:16 Ja sie nadzwonilam po agencjach polskich i amerykanskich, cheap tickets, expedia itp itd i w sumie najtaniej mi wyszlo bezposrednio z lotu. Wlasciwie to najlepsze polaczenie dostalam z polskiej strony internetowej jakiejs agencji. Ta agencja chciala przelew natychmiast, juz nastepnego dnia o 9 rano chcieli faks, z dowodem, ze przelew nastapil. Troche bylam niepewna czy czastem to nie jest jakas fiksyjna agencja, wiec zadzwonilam do lotu sprawdzic, czy moja rezerwacja istnieje. Tam okazalo sie, ze wszystko jest ok i ze zamiast placic agencji to od razu moge zaplacic karta kredytowa (tutaj dali mi 72 godziny na zaplacenie) bezposrednio w locie i oszczedzilam przy tym w sumie dodatkowe $500 za 3,5 osoby :) Zadzwon do LOTu, moze tam bedzie taniej niz expedia itp Odpowiedz Link
kisiulak artremi - cena biletu 05.03.07, 15:50 Zrobilam rezerwacje, i za mnie i za dziecko wyszlo $910. Waszyngton-Warszawa. Odpowiedz Link
kisiulak Re: artremi - cena biletu 05.03.07, 16:01 Aneta05 dzieki za namiar. Tam bylo najtaniej. Babka sie nawet zdziwila ze wyszlo tak tanio :) Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: kisiulak- cena biletu 05.03.07, 16:50 $910 za ciebie i dziecko? a dziecko na kolanach czy normalny bilet? Ja w pazdzierniku zaplacilam za dwa bilety $1500 i myslalam,ze to tanio. Powodzenia w samolocie, nawet sie nie zorientujesz kiedy bedziesz w Warszawce. I jeszcze jedno pytanie- lecisz lotem czy jakimis liniami? Ja planuje wyjazd na Boze NArodzenie i juz zaczynam sie powoli orientowac w cenach biletow. Odpowiedz Link
aneta05 Re: kisiulak- cena biletu 05.03.07, 17:17 jan_ka77 napisała: > Ja planuje wyjazd na Boze NArodzenie i juz zaczynam sie powoli orientowac w cenach biletow. Teraz bilety na Boze Narodzenie? Nie wiem czy jakiekolwiek linie juz cos na grudzien, a jesli tak to ceny moga byc bardzo wysokie. Na razie mozna jeszcze szukac dobrych cen na Wielkanoc i lato. Poczekaj co najmniej do konca sierpnia- wrzesien i wtedy szukaj okazji na zime. Odpowiedz Link
aneta05 Re: artremi - cena biletu 05.03.07, 17:14 kisiulak napisała: > Aneta05 dzieki za namiar. Tam bylo najtaniej. Babka sie nawet zdziwila ze wyszl > o > tak tanio :) Nie ma za co, ciesze sie, ze namiary sie przydaly, jak pislam ta agencja ma zawsze najlepsze ceny (porownujac do innych agencji w NYC i NJ) > > Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: aneta05 - cena biletu 05.03.07, 23:06 doskonale zdaje sobie sprawe,ze biletow na Boze Narodzenie jeszcze nie kupie. Na razie tylko orientuje sie w roznych agencjach. Glownie zeby sie zorientowac w roznicach cen. Od przynajmniej 6 lat nie korzystalam z uslug polskich travel agencies, takze mie wiem jakie oni maja oferty. A jest duze prawdopodobienstwo,ze bede musiala zmienic plany i leciec duzo wczesniej. Odpowiedz Link
natkos1 Re: aneta05 - cena biletu 03.06.07, 05:23 kisiulak gdzie ty w koncu kupilas ten bilet, w DOMIE? kupowalas w marcu na kiedy? w sensie ile wczesniej? ja wlasnie sie skontaktowalam zPania Iwona, ktora polecila Aniutek, cos znalazla juz z Lufthansy, co m isie podoba, ale ceny nie podala, pewnie m isie nie spodoba :( Odpowiedz Link