kisiulak Problemy z cerą 19.03.07, 02:40 Sorry... Czy ktoś z Was robił photodynamic laser skin rejuvenation treatment? Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Problemy z cerą 19.03.07, 02:44 Na Internecie znajdziesz duzo informacji. Wybierz sie do dermatolga, nie do kosmetyczki na konsultacje. Sama myslalam o jakims zabiegu laserowym, ale nie na twarz, ale skore plecow zniszczona od slonca. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Problemy z cerą 19.03.07, 02:47 Jestem po zabiegu u dermatologa. Pytam z ciekawości jak sie skóra potym goiła u Was - jeśli ktoś z Was to wogóle robił. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Problemy z cerą 19.03.07, 02:49 A jak Tobie sie goi? Ile to kosztowalo i czy moglabys polecic tego dermatologa? Jaki byl Twoj problem ze skora? Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Problemy z cerą 19.03.07, 02:58 Mam adult acne, i bardzo dużo szram po trądziku właśnie który mnie nigdy nie opóścił. Próbowałam już wielu rzeczy u różnych dermatologów. Po ciąży się jakoś polepszyło ale ostatnie kilka miesięcy zaczęło się znowu źle. Do tego stopnia że miałam niedawno usuwanego czyraka z policzka ze szwami włącznie. Sorry za szczegóły ale taka jest prawda. W piątek byłam na tym zabiegu i pokazywali mi zdjęcia jak to sie goi. Miało być gorzej niż jest, dlatego pytam czy poprostu mi sie nie poszczęsciło lub czy za słabo zrobili. Ale mówiła mi że każdy się goi inaczej. Kosztowało $350 i ubezpieczenie nic nie pokrywa. Nie robił tego mój dermatolog tylko jego registered nurse która sie w tym specjalizuje. Powiedziała mi również że niektórzy potrzebują 2 lub 3 razy w zależności od tego jak zła jest cera. Więc chyba jeszcze raz pójde. W każdym razie mam nadzieje że wkońcu znalazłam coś co mi pomoże. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Problemy z cerą 19.03.07, 03:06 Dzieki za informacje. Mnie takie szczegoly nie brzydza. Czy te $350 to bylo za cala twarz i czy placisz dodatkowo za jakies kremy przyspieszajace gojenie? Jak wyglada Twoja skora? Jest bardzo zaczerwieniona? Tez mam czasami problem z tradzikiem, moze to jest rosacea, nie jestem pewna. Do tego dochodza przebarwienia od slonca. Interesuje mnie ten laser, wlasnie dlatego, ze podobno radzi sobie z tymi wszystkimi problemami. Jestem bardzo ostrozna i chyba nie chcialabym zeby taki zabieg robil ktos oprocz dermatologa albo chirurga plastycznego. Dlaczego Twoj lekarz sam tego zabiegu nie robi? Odpowiedz Link
kisiulak Re: Problemy z cerą 19.03.07, 03:17 Wcale sie nie bałam iść do tej pielęgniarki, ona u mojego dermatologa pracuje wiele lat i kiedyś mi robiła chemical peel. Doświadczone pielęgniarki wcale nie są gorsze od lekarzy. Ma wiele dyplomów i pokończonych kursów w tym kierunku. Przez dwa dni wyglądałam jakbym się mocno opaliła na twarzy - dość czerwona byłam. Drugiego dnia nie można wychodzić na zewnątrz nawet w domu nosić sunblock. Dali mi próbki kremu nawilżającego więc nie musiałam płacić za nic. Zobaczymy za tydzień jak wszystko ma już zejść do końca. W kilku miejscach mi lekko schodzi skóra. Trzeciego dnia można nakładać make-up, najlepiej mineralny, bo jest naturalny. Ja się niedawno zaopatrzyłam w Bare Minerals więc to nakładam. To co opisujesz podobno ten laser leczy. Odpowiedz Link
aniutek Re: Problemy z cerą 19.03.07, 03:18 ja sie wprawdzie nie znam na dermatologii ale.... :) jesli piszesz, ze cale zycie zmagasz sie z tym problemem to IMO przyczyna nie tkwi w srodowisku ( woda, powietrze etc) czy zmianach chormonalnych a moze byc to po prostu tak objawiajace sie uczulenie na cos z jedzenia. kiedys w poczekalni u chinskiego zielarza/akupunkturzysty spotkalam babke, 30 kilku letnia, ktora mowila jak droga eliminacji poszczegolnych produktow z jedzenia w koncu doszla do tego na co jest uczulona ( notowala wszystko co jadla ) i przestala miec klopoty z cera, a jak mowila miala straszne, jak nastolatka w najgorszym wydaniu acne. nie pomogly zabiegi, antybiotyki brane latami, nic, pomoglo wyeliminowanie sporej ilosci skladnikow: orzechy, czekolada, pszenica - z tych co pamietam a lista byla dlugasna. Moze tego juz probowalas, a moze sa latwiejsze metody dowiedznia sie na co jestes uczulona, ale tak sobie pomyslalam, ze sie podziele a noz pomoze? Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Problemy z cerą 19.03.07, 03:21 Zgadzam sie z Toba, ale to co napisalas nie dotyczy przebarwien od slonca, ktorych ja bardzo sie chce pozbyc. Czlowiek byl kiedys glupi i sie opalal i teraz ma pamiatki na skorze. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Problemy z cerą 19.03.07, 03:24 Aniutek, masz racje. Na własnej skórze - dokładnie - się przekonałam jak poszłam na diete South Beach. Przestałam jeść cukier i czekolady, które jem (jadłam codziennie) i skóre miałam o niebo lepszą, choć te szramy nie zniknęły. Ale do tego stopnia już miałam źle że musiałam coś zrobić tak radykalnego jak ten laser. Teraz zacznę bardziej dbać o skóre włącznie z dietą. :) Dzięki :) Odpowiedz Link
rhodeisland Wyglada na to, ze to jest b. wszechstronny laser 19.03.07, 02:48 www.laserbeauty.com/photodynamic.htm bezbieczny TYLKO w doswiadczonych rekach lekarza, nie kosmetyczki. Odpowiedz Link
maruda78 Re: Problemy z cerą 19.03.07, 20:58 Kisiulak, a mialas robione badania na gronkowca i pasozyty? To jest najlepsze laboratorium robiace badania pod tym katem (standardowe czesto sa malo wiarygodne): www.gdx.net/home/ Dieta - jak najbardziej, bez cukru, mleka, refined grains & processed foods, ale warto tez poszukac przyczyny. M. Odpowiedz Link