Dodaj do ulubionych

nazwa sklepu

12.05.07, 22:59
Czy wiecie jaka jest nazwa sklepow w USA ze sprzetem rehabilitacyjnym oraz
butami ortopedycznymi. Nie wiem czy czy wogóle w stanach są takie sklepy
odrębne czy wszystko można kupić w jakimś centrum handlowym?
I kolejne pytnie
Jak jest z edukacją dzieci niepełnosprawnych czy np dowóz dzieci jest
specjalnym autobusem dostosowanym do wózka inwalidzkiego. wiem że możecie nie
wiedzieć bo nie macie tego na codzień ale może jakaś wasza koleżanka czy
sąsiadka ma dziecko niepełnosprawne i sie orientuje. Bardzo zależy mi na
zdobyciu tych wiadomości.
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: nazwa sklepu 12.05.07, 23:18
      na osiedlu gdzie mieszkalam poprzednio byla dziewczynka na wozku inwalidzkim i
      przyjezdzal po nia maly autobus szkolny, dostosowany do wozka. Sklepy z
      roznymi sprzetami rehabilitacyjnymi sa, ja mieszkam w malym miasteczku i mamy
      taki sklep.
    • aniutek Re: nazwa sklepu 13.05.07, 01:20
      sa takie sklepy, szukaj : medicall supplies/products, orthopedic, rehabilitation czy nazwa choroby aby
      np znalesc support group gdzie rodzce, opiekunowie udzielaja sobie pomocy, wsparcia.
      dzieci niepelnosprawne sa odbierane specjalnymi autobusami z winda dla wheelchair.
      wiele zalezy od ubezpieczenia, miejsca zamieszkania- stan.

www.medicalproductsonline.org/orthopedic.html?gclid=CMHu-I3hiYwCFRi8SgodrlR_6A
      www.medicalsupplygroup.com/
      • foxie777 Re: nazwa sklepu 13.05.07, 04:55

Taki sklep nazywa sie Medical Supplies , i tam mozesz kupic wszystkie
        tego typu przedmioty.
        Jesli chodzi o transport osob niepelnosprawnych, to w moim stani FL jest STS,
        ale to jest dla doroslych Tutaj jest bardzo dobrze zorganizowany system,
        dla tego typu sytuacji, wiec na pewno nie bedziesz miala zadnych problemow.

pozdr
    • gocharynka2 Re: nazwa sklepu 13.05.07, 11:43
      Dziekuje dziewczyny za te informacje. Musze sie dowiedzieć jak dojazd jest
      zorganizowany w st Nevada chodzi mi o drogę ze Szkoly do domu i spowrotem
      • piesfafik Re: nazwa sklepu 13.05.07, 16:35
        Hej,
        Dojazd do szkoly jest organizowany przez przez szkole. Musisz miec co sie
        nazywa "Individual Education Plan" (IEP) i tam sa wipsane rzeczy ktorych
        potrzebuje twoje dziecko w szkole. O tym czego potrzebuje dziecko decyduje
        komisja w ktorj sklad wchodza przedstawiciele szkoly, ty , dziecko (zalezy of
        tego ile ma lat).
        Jesli chodzi o sprzet to wszystko zalezy od ubezpieczenia. Wozki itp podpadaja
        pod "durable medical equipment" i twoje uzbezpieczenie na ogol ma sklepy z
        ktorymi na kontrakt. Nie wim co kupujesz ale musisz uwazac zeby ci nie wcisneli
        kitu - najlepiej pytaj innych wozkowiczow.
        Jak placisz sama i wiesz czego chcesz to najlepiej i najtaniej jest kupowac na
        internecie. Sa dwie dobre firmy : www.sportaid.co i www.spinlife.com . Maja
        katalogi on line, dobre ceny i wysylaja wszystko bardzo szybko. Ja mam do
        kupienia cos a co nie placi ubezpieczenie zawsze zamawiam u nich.
        Jak masz wiecej pytan to pisz. Moja corka uzywa wozka i wlasnie jest na
        pierwszym roku studiow, wiec sie troche orientuje w roznych "szkolnych" (i
        innych) sprawach. Jak juz jestes w Newadzie to w Reno niedlugo bedzie klinika
        sportow dla wozkowiczow - handcycling, tenis itp . Jak cie to interesuje to
        wysle namiary.
        m
        • piesfafik Re: nazwa sklepu 13.05.07, 17:21
          przepraszam ze robie tyle bledow ale sie spiesze.
          Wlasnie zauwazylam ze jest blad w linku do sklepu . To jest oczywiscie
          www.sportaid.com a nie co.
          Jesli chodzi o buty to mozesz miec klopot. Jest dosc malo miejsc ktore
          sprzedaja buty ortopedyczne. W San Francisco jest firma co sprzedaje takie buty
          zgadnij skad - z Polski. Ja tez czesto kupowalam w Polsce, bo bylo latwiej
          kupic szerokie, dziecinne buty - takie co wlazily na "braces" , no i w dodatku
          byly ladne.
          Jesli chodzi o edukacje to tu raczej nie ma szkol czy klas integracyjnych -
          wszystkie dzieci chodza to zwyklej szkoly. Edukacja dzieci niepelnosprawnych
          jest regulowana ustawa co sie nazywa "IDEA" - Individuals with Disabilites
          Education Act".
          Na razie tyle.
          Jak masz ochote pogadac prywatnie to ci moge wyslac email albo telefon.
          Jestesmy "o miedze" od Nevady - tzn w srodkowej Kalifornii
          m

• gocharynka2 Re: nazwa sklepu 13.05.07, 17:47
            dziekuje za informacje wyslalam ci wiadomość.
            • piesfafik Re: nazwa sklepu 14.05.07, 04:11
              wyslalam ci odpowiedz, sprawdz poczte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka