jaga_nj 21.05.07, 15:29 Dziewczyny co moge kupic mojej kolezance, ktorej zmarla ciocia?Wiem, ze sie kupuje fruit basket ale chyba mozna tez cos innego, tylko co?Nie chce popelnic gafy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: Pytanie 21.05.07, 16:24 z okazji smierci cioci tak naprawde to chyba nic sie nie kupuje oprocz "sympathy card". Odpowiedz Link
arybka68 Re: Pytanie 21.05.07, 16:33 A to ma byc na stype? Ja w ogole nie rozumiem o co chodzi. Zawsze myslalam ze prezenty to sie kupuje na jakies radosne uroczystosci. Odpowiedz Link
aneta05 Re: Pytanie 21.05.07, 17:05 moze po prostu przeslac kwiaty i kartke okolicznosciowa? Odpowiedz Link
ciocia_ala Re: Pytanie 21.05.07, 17:31 Tutaj daje sie kwiatka, ale doniczkowego i kartke. Sama taki dostalam po smierci mojej Babci. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Pytanie 21.05.07, 20:24 Dzieki, wlasnie o to mi chodzilo. Jest to moja bliska kolezanka i chcialam cos wiecej niz tylko kartke. Nie bylam pewna czy mozna kwiaty. Odpowiedz Link
edytkus Re: Pytanie 21.05.07, 21:23 jedyne zwyczaje pogrzebowe z jakimi sie tu spotkalam to kwiaty na cmentarz, wykupienie mszy sw., lub czasem prosza aby zamiast kwatow wesprzec finansowo np. dzieci zmarlej osoby Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: Pytanie 21.05.07, 21:31 Po smierci taty mojej znajomej rodzina i bliscy przyjaciele przynosili kartki i kwiaty doniczkowe, i co mnie troche zdziwilo: kosze z owocami, bagels, serami, preclami, herbatami itd. Mysle, ze przynoszenie malych talezy czy koszy z drozdzowkami, zestawami sniadaniowymi czy ciastkami to tak prawde mowiac dobry pomysl, bo to osatnia rzecz o jakiej mysli osoba, ktorej ktos bliski odszedl a zazwyczaj przez dom przewija sie wiele osob i powinno sie ich czyms ugoscic. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Pytanie 21.05.07, 21:53 Kwiaty na cmentarz swoja droga, mi chodzi glownie o to zeby moja przyjaciolka wiedziala, ze o niej mysle i jej wspolczuje. Zauwazylam, ze wlasnie w Stanach cos takiego sie praktykuje i po prostu nie bylam pewna jak sie zachowac. Moze zle sie wyrazilam, bo nie chodzi o to ze chce jej kupic prezent jak na urodziny.W takim razie bedzie kartka i kwiatek doniczkowy. Dziekuje. Odpowiedz Link