Dodaj do ulubionych

Bilety lotnicze

26.07.03, 01:49
Kochani, pomozcie, gdzie kupujecie bilety lotnicze do Polski?
Ja lece do RP we wrzesniu i rozgladam sie za biletem - ceny w sumie dosyc
rozne, jedne z lepszych byly w amta - cos kolo $650, w sumie zaden majatek,
ale zastanawiam sie jakim cudem znajoma, ktora mniej wiecej w tym samym
czasie wybiera sie w druga strone - z WAW do NYC za bilet zaplacila $350!
(????)
No a ja chce kupic dodatkowo jeszzcze przynajmniej jeden bilet w jeszcze inne
miejsce w Europie, dla siebie i meza , w sumie troche sie tego uzbiera wiec
nie chcialabym przeplacic...

Pozdrowienia

M.
Obserwuj wątek
    • marta_urszula Re: Bilety lotnicze 26.07.03, 01:56
      Ja w tym roku (czerwiec) dostalam swietne ceny (Ok$540) w Polishtravel.com.
      Jest to mila agencja turystyczna Philadelphii. W zeszlym roku jednak lepsze
      ceny miala inna agencja podrozy w VA. (Mam gdzies numer w pracy to w
      poniedzialek moge Ci podac)> Ja generalnie dzwonie do kilku agencji i porownuje
      ceny. (A agencji szukam w sekcji travel w mojej lokalnej gazecie)
      • maruda78 Re: Bilety lotnicze 26.07.03, 02:03
        Dzieki Droga Imienniczko :-)))
        Ja glownie szukalam w niecie, nie wiem czemu, ale wydawalo mi sie, ze maja
        lepsze ceny, faktycznie powinnam podzwonic do kilku biu podrozy i spytac o
        ceny...

marta_urszula napisała:

> Ja w tym roku (czerwiec) dostalam swietne ceny (Ok$540) w Polishtravel.com.
        > Jest to mila agencja turystyczna Philadelphii. W zeszlym roku jednak lepsze
        > ceny miala inna agencja podrozy w VA. (Mam gdzies numer w pracy to w
        > poniedzialek moge Ci podac)> Ja generalnie dzwonie do kilku agencji i porown
        > uje
        > ceny. (A agencji szukam w sekcji travel w mojej lokalnej gazecie)
        • monikava2000 Re: Bilety lotnicze 26.07.03, 04:50
          Jesli szukasz biletow online to najtansze bilety kupisz w www.expedia.com.
          Pozdrawiam.
          Monika
          • aniutek Re: Bilety lotnicze 26.07.03, 06:20
            z doswiadczenia wiem, ze najlepsze ceny na loty do PL maja polskie
            agencje (znizki od przewoznikow zwiazane z duza iloscia
            kupowanych biletow).
            Przejrzyj najlepiej weekendowy Nowy Dziennik, mase tam ogloszen,
            podzwon popytaj, nic nie kosztuje a mozesz troszke zaoszczedzic :)
            • maggie7 Re: Bilety lotnicze 26.07.03, 14:38
              Bilety do Polski najtansze przez biura podrozy. Zgadzam sie z poprzedniczkami.
              Alczkolwiek, jesli nie musisz jechac w konkretnym terminie, mozna znalezc dobre
              ceny i na internecie. Jesli chodzi o bilety po USA to TYLKO internet!!! Ja
              polecam www.travelocity.com. Wedlug mnie nejlepsza strona. No i moja ulubiona
              linia lotnicza z cenami biletow tanimi jak barszcz, to Spirit Airlines.
              Pozdrowki
            • maruda78 Aniutek... 28.07.03, 04:11
              A moze przypadkiem 'ostal Ci sie' weekendowy Nowy Dziennik???
              Bo kolo mnie kurde nie maja, a za pozno sie zorientowalam i nie mialam czasu
              jechac specjalnie po niego na greenpoint ani nawet na east village, a nie
              bardzo moge czekac do nastepnego tygodnia - chce kupic bilet jak najszybciej...

aniutek napisała:

> z doswiadczenia wiem, ze najlepsze ceny na loty do PL maja polskie
              > agencje (znizki od przewoznikow zwiazane z duza iloscia
              > kupowanych biletow).
              > Przejrzyj najlepiej weekendowy Nowy Dziennik, mase tam ogloszen,
              > podzwon popytaj, nic nie kosztuje a mozesz troszke zaoszczedzic :)
    • lolyta Re: Bilety lotnicze 27.07.03, 21:29
      Biletow do Polski raczej nie szukaj w necie. Tam zazwyczaj kupuja biznesmeni
      ktorzy musza leciec a nie musza patrzec na cene biletu i nie maja czasu na to
      zeby siedziec i porownywac oferty biur. Przez biuro zawsze taniej.
      • miau25 Re: Bilety lotnicze 27.07.03, 22:39
        nie zgadzam sie. ja tez jade do Polski we wrzesniu i zamierzam kupic bilety
        wlasnie w sieci. najkorzystniejsze ceny ma www.statravel.com - to ostatnie
        byloby zreszta najlepsze dla ciebie. Oni oferuja znizki dla studentow i osob
        ktore nie skonczyly jeszcze 26 lat. musisz miec tylko legitymacje - ISIC -
        jesli jestes studentka lub IYTC(Inlernational Youth Travel Card) w tym drugim
        przypadku. Sadzac po nicku masz szanse zalapac sie jeszcze na IYTC. Sama karte
        tez mozesz kupic w sieci. wiele biur studeckich oferuje wyrobienie jej.
        Kosztuje to ok. $20 -30. Nie pamietam adresow ale jak wpiszesz w google IYTC to
        wszytsko ci sie tam pokaze. Dzieki karcie mozesz tarafic na niezle okazje.
        karta jest wazna przez rok, czyli nawet jak juz skonczysz 26 to nadal
        korzystasz ze znizek.
        • lolyta Re: Bilety lotnicze 28.07.03, 16:52
          Zapewne sa jakies okazje w sieci, zwlaszcza jesli ma sie prawo do znizek - ale
          jesli sie wezmie pod uwage srednie ceny w internecie i w biurach podrozy (w
          ktorych tez sa okazje, promocje a czasem i zyczliwy, zaprzyjazniony pracownik -
          to jednak biura podruzy sa tansze.
    • maruda78 Dzieki!!!! 28.07.03, 04:14
      Wszystkie wskazowki napewno obadam (expedia i travelocity juz dawno temu
      sprawdzilam..) - moze macie namiary na jakies konkretne agencje, czy moze
      lepiej w ciemno dzwonic i szukac???
      • aniutek Re: Dzieki!!!! 28.07.03, 05:05
        Marudka,
        sorry, ze dopiero teraz odpowiadam - wlasnie wrocilam z pracy.....
        na razie moge dac Ci telefon do agencji ktorej wlascicielka jest moja
        dobra kolezanka- powolaj sie na mnie, na pewno wyszuka dobry
        deal ( BTW jest to bardzo ciekawa osoba - Iwona :)
        tel (212) 246 65 00
        853 7th Ave suite 2B( przy 53 str chyba) niedaleko Columbus Circle
        /sp...rzyl mi sie komputer, mail swiruje, napisze jak zdolam
        naprawic /
        • maruda78 Re: Dzieki!!!! 28.07.03, 05:16
          Oooo, dzieku Aniuchna, jutro do nich przedzwonie :-)

Buzka :-)
          • aneta05 Agencje 28.07.03, 05:46
            Maruda,
            mozesz tez sprawdzic agencje Millennium (718.389.5880), Doma (718.894.5170)i
            Blask (718.389.8520)
            • maruda78 Re: Agencje 28.07.03, 05:53
              Dzieki Anetka :-)
              • tizedik Marta_urszula...Agencje 28.07.03, 15:47
                Czy mozesz podac namiary telefoniczne (albo adresy) na te agencje w VA i
                Philadelfii? Bede wdzieczna :)
                Pzdr
        • aneta05 Re: Dzieki!!!! 28.07.03, 16:40
          Aniutek,
          Wlasnie rozmawialam z p.Iwona na temat biletow do Polski na Boze Narodzenie i
          byla bardzo pomocna. Dzieki wielkie za namiary na kompetenta i uczynna osobe!!!
          • aniutek Re: Dzieki!!!! 29.07.03, 00:12
            ::)))
            hehehe to sie ciesze,ze Iwona Wam sie kobitki przydala :)
            (glosno i duzo mowi prwda :)
    • operka3 Re: Bilety lotnicze 29.07.03, 00:36
      A nie wiecie jak znalezc deal z Waszyngtonu? NAjtanszy bilet, jak do tej pory,
      na pazdziernik, udalo mi sie znalezc za $650, a tez slyszalam o takich za
      $350. W czym tkwi diabel?
    • marta_urszula Re: Bilety lotnicze 29.07.03, 18:41
      Ja ostatnio kupilam bilet w :

Polish Travel Center
      2718 Orthodox Street
      Philadelphia, PA 19137
      Business Hours;

Monday to Thursday from 9:00am to 6:00pm

Friday from 9:00am to 7:00pm

Saturday from 9:00am to 3:00pm

Sunday from 10:00am to 2:00pm

Voice:215-533-1294 Fax:215-535-6230
      Ticket Reservations: 1-800-247-5710
      Cruise Reservations: 1-888-295-5710
      E-Mail:sales@polishtravel.com

I obslugiwal mnie bardzo mily Pan Ryszard :)

--------------------------------------------------------------------------------

• martyna14 Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 02:14

Chyba wszedzie te bilety podrozaly sprawdzalam na podanych przez was stronach
      i nie znALAZLAM NIC TANIEJ na listopad niz za 900 dolarow?

Jak chcialam leciec w kwietniu to Lutfhansa miala bilety za 400 .

Czy juz nic tanszego nie znajde?
      • marta_urszula Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 02:22
        Nie wiem skad lecisz ale jesli ze wschodniego wybrzeza to $900 wydaje mi sie
        byc duzo za duzo. Moze jeszcze za wczesnie aby interesowac sie biletami na
        listopad? Chyba jeszcze nie ma promocji i innych wysprzedaz. Listopad nie jest
        jakims turystycznie oblezonym miesiacem, ja na Twoim miejscu bym poczekala do
        wrzesnia lub pazdziernika z ta rezerwacja. W tym roku mialam strsznie
        skomplikowana i laczona podroz w czerwcu i wszystko spokojnie zalatwilam na
        poczatku maja.
        • martyna14 Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 02:50

Ja bede leciec z NYC i tez mi sie wydaje, ze jeszcze za wczesnie na
          promocje .
          Ale z kolei tak dla sprawdzenia sprawdzilam ceny na sierpien i tez drogo okolo
          800 dolarow.
      • aneta05 Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 02:49
        Ja wlasnie zalatwiam bilety na poczatek grudnia i lece z JFK Lufthansa za
        $5oo, ale nie korzystam z internetu tylko i wylacznie z uslug agencji. Wykonaj
        pare telefonow, porownaj ceny oferowane w agencjach przez rozne linie i na
        pewno znajdziesz cos duzo tanszego. Ja latam do Polski dosyc czesto takze w
        najdrozszych sezonach (tuz przed Bozym Narodzeniem albo w lecie) i nigdy nie
        placilam wiecej niz $600.
        Powodzenia.
        • martyna14 Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 02:51
          aneta05 napisała:

> Ja wlasnie zalatwiam bilety na poczatek grudnia i lece z JFK Lufthansa za
          > $5oo, ale nie korzystam z internetu tylko i wylacznie z uslug agencji.
          Wykonaj
          > pare telefonow, porownaj ceny oferowane w agencjach przez rozne linie i na
          > pewno znajdziesz cos duzo tanszego. Ja latam do Polski dosyc czesto takze w
          > najdrozszych sezonach (tuz przed Bozym Narodzeniem albo w lecie) i nigdy nie
          > placilam wiecej niz $600.
          > Powodzenia.

A , w ktorej agencji kupowalas bilet? Mozesz podac adres i telefon?
          • aneta05 Re: Bilety lotnicze 30.07.03, 03:05
            Korzystalam z uslug agencji Blask (718.383.8520)Oprocz tego dosyc dobre ceny
            miala zawsze Doma (718.894.5170), ale tym razem do nich nie dzwonilam lub
            Millenium (718.389.5880 - czesto zajeci). Mozesz rowniez zadzwonic na numer
            212.246.6500 do agencji reklamowanej w tym watku przez Aniutka (szukaj w
            poprzednich postach) - bardzo mila obsluga. Jesli chodzi o moj lot w grudniu
            to wszyscy mi mowili, ze Lot nie ma jeszcze dobrych cen a inni przewoznicy juz
            zaczynaja cos oglaszac. Nie wiem czy to sie tez odnosi do listopada, ale jak
            gdzies zadzwonisz to na pewno ktos udzieli Ci informacji. Ja moge Ci tylko
            poradzic abys dzwonila do kilku agencji z tym samym pytaniem bo ten moj deal
            na Lufthanse byl tylko w dwoch agencjach a inni kazali mi dzwonic poczawszy od
            polowy siernia a konczac na polowie pazdziernika.

• maruda78 Kupilam! 31.07.03, 20:45
      W agencji Doma, za $520 (roundtrip oczywiscie) - bardzo przyjemna obsluga,
      swietne ceny, i jeszcze mi 2 karty telefoniczne dorzucili :-).
      W Millenium nie mieli zbyt ciekawych ofert, pani Iwona akurat tez nie miala nic
      konkurencyjnego cenowo (ale b. mila kobita, napewno nastepnym razem u niej tez
      bede sprawdzac), do Blasku dzwonilam przez 3 dni i sie nie moglam dodzwonic.
      Dziewczyny, dzieki za wszystkie namiary, zwlaszcza Aniutek i Anetka!
      • aneta05 Re: Kupilam! 31.07.03, 20:50
        Marta,
        Ciesze sie, ze moglam pomoc. Ja jestem w trakcie kupowania od p.Iwony i jestem
        bardzo zadowolona. Milego pobytu w Polsce i mam nadzieje, ze sie jeszcze
        zobaczymy.
        • jarekp01 Re: Kupilam! 31.07.03, 21:27
          aneta05 napisała:

> Marta,
          > Ciesze sie, ze moglam pomoc. Ja jestem w trakcie kupowania od p.Iwony i
          jestem
          > bardzo zadowolona. Milego pobytu w Polsce i mam nadzieje, ze sie jeszcze
          > zobaczymy.

Ja tez mam nadzieje ze sie zobaczymy...
          I Ty Aneto tez do Polski lecisz?
          • aneta05 Do Jarka 31.07.03, 21:32
            Tak, ale dopiero 11 grudnia. Lece na 9 dni na narty do Austrii a potem do
            Polski na 3 tygodnie i juz licze dni do wylotu...
            • maruda78 Re: Do Jarka 31.07.03, 21:36
              aneta05 napisała:

> juz licze dni do wylotu...

Oj, ja tez :-)))) Juz niedlugo...
              • jarekp01 Re: Do Jarka 31.07.03, 21:40
                milej podrozy zatem!
                • maruda78 Re: Do Jarka 31.07.03, 22:04
                  jarekp01 napisał:

> milej podrozy zatem!

Dzieki! :-)
            • jarekp01 Re: Do Jarka 31.07.03, 21:37
              tez byl liczyl:)

• maruda78 Re: Kupilam! 31.07.03, 21:34
          Jak najbardziej rowniez mam taka nadzieje :-D.
          I naprawde, jeszcze raz dziekuje za pomoc - sama w zyciu bym do Domy nie
          trafila...
          Anetka, a gdzie Ty lecisz, jesli to nie tajemnica oczywiscie ...?

M.

aneta05 napisała:

> Marta,
          > Ciesze sie, ze moglam pomoc. Ja jestem w trakcie kupowania od p.Iwony i
          jestem
          > bardzo zadowolona. Milego pobytu w Polsce i mam nadzieje, ze sie jeszcze
          > zobaczymy.
          • blue_jay Re: Kupilam! 31.07.03, 22:14
            ja znalazlam duzo biletow takich do $500 w sieci na okres grudzien/ styczen,
            tylko oczywiscie albo z Chicago albo z NY, a tu dla mnei trzeba dorzucic
            jeszcze jakies 300;-( aby tam doleciec
          • aneta05 Do Marudy 31.07.03, 23:03
            Jesli chodzi Ci o dokladne miejscowosci to planuje narty w okolicach
            Insbrucka. Nie zdecydowalam jeszcze gdzie, ale mam na oku dwie miejscowosci i
            mysle, ze niedlugo ktoras wybiore. Poza tym te alpejskie wioski sa do siebie
            bardzo podobne wiec wybor nie powinien byc trudny. Pozniej mamy przelot z
            Frankfurtu do Katowic i stamtad to juz "rzut beretem" do mojego rodzinnego
            miasta - Gliwic. Na pewno odwiedze Krakow bo tam studiowalam i zawsze mnie tam
            ciagnie.
            A Wy tylko Polska czy jeszcze gdzies?
            Jak masz jakies szczegolowe pytania to zawsze mozesz pisac na prywatny email.
            Pa!!!
            • maruda78 Re: Do Marudy 31.07.03, 23:46
              aneta05 napisała:

> Jesli chodzi Ci o dokladne miejscowosci to planuje narty w okolicach
              > Insbrucka. Nie zdecydowalam jeszcze gdzie, ale mam na oku dwie miejscowosci i
              > mysle, ze niedlugo ktoras wybiore. Poza tym te alpejskie wioski sa do siebie
              > bardzo podobne wiec wybor nie powinien byc trudny. Pozniej mamy przelot z
              > Frankfurtu do Katowic i stamtad to juz "rzut beretem" do mojego rodzinnego
              > miasta - Gliwic. Na pewno odwiedze Krakow bo tam studiowalam i zawsze mnie
              tam
              > ciagnie.
              > A Wy tylko Polska czy jeszcze gdzies?
              > Jak masz jakies szczegolowe pytania to zawsze mozesz pisac na prywatny email.
              > Pa!!!

My jedziemy jeszcze do Wilna (moj maz ma tam wernisaz) a potem do Helsinek, i
              jeszcze krotki wypad promem do Szwecji.
              Pozdrowienia! :-)
              • aniutek Re: Do Marudy 01.08.03, 04:06
                Aneta i Maruda,
                takie posty podrozne winny byc karane ;)
                buuuuu ja nigdzie sie ruszyc nie moge, nawet wypad na plaze staje
                sie problemem - a to robotnik ma pytanie i jestem mu niezbedna
                JUZ, albo wspolnik robi mi wakeup call o 8am z pytaniem czy aby nie
                wiem czy ten kabel to ma byc 110 czy 220 i ile amperow bedzie to
                cos do niego( kabla ofkors:) przylaczone mialo!!!!!!!!
                wariacja pelna,

bawcie sie dziewczyny dobrze, nasza stara Europa jest jednak nie do
                zastapienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka