kobraluca 18.01.08, 16:46 kupilam slowcooker 2 lata temu, uzylam tylko pare razy. Teraz bardzo mi sie przyda,moj 3-miesieczny brzdac nie zostawia mi zbyt wiele czasu na gotowanie. Napiszcie wasze ulubione przepisy,prosze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: uzywacie slowcooker? 21.01.08, 17:22 ja uzywam mozesz gotowac np. sos bolognese tzn jego koncowa faze pot roast - czyli duza porcje wolowiny lub baraniny na kosci wlozyc , wlac do polowy rosolu domowego lub z kostku - gotowac przez cala noc ja lubie taki mieso - moj maz przed jedzeniem wklada plaster pod gril nas kilks minut bigos tez sie fajnie gotuje Odpowiedz Link
aniutek Re: uzywacie slowcooker? 21.01.08, 17:33 popatrz tu: www.cooking.com/recipes/static/recipe2789.htm mysle, ze kurak w winie bedzie pycha ze slow cookera. ( my nie dodajemy marchewki ani selera, i tylko wino brandy juz nie) na zimowa kolacje z bagietka i szklanka czerwonego obok - pycha. chyba dzis ugotuje :) Odpowiedz Link
kobraluca aniutek 22.01.08, 20:35 jaki rodzaj czerwonego wina uzywasz w tym przepisie? Pytam,bo nieodpowiednim winem mozna wszystko zepsuc Odpowiedz Link
aniutek Re: aniutek 23.01.08, 02:15 czerwone wytrawne- jakis shiraz czy inne montepulciano, moze byc chianti- choc tanie bywa kwasne, a do gotowania nie kupuj za drogiego $10 za butelke nie wiecej. Odpowiedz Link
kobraluca Re: aniutek 23.01.08, 15:14 bardzo lubie montepulciano, kupuje niedrogie a dobre w Binny's. Ostatnio trafilam na sale, bylo po 3.99!!! Bez zastanowienia wzielam cale pudlo. Bedzie jak znalazl. Z przepisu skorzystam na pewno, dziekuje Odpowiedz Link
rhodeisland Link do watku na ten temat 22.01.08, 21:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=55988717&a=56120274 Odpowiedz Link
greeneyes27 Re: uzywacie slowcooker? 26.01.08, 01:13 Izabelski, fajny pomysl z tym bigosem, nie wpadlabym na to, zeby go gotowac w slow-cooker. Dzieki! Odpowiedz Link
kobraluca Re: uzywacie slowcooker? 26.01.08, 15:12 slow cooker jest ez super do galarety, moze sobie pyrkac i nie trzeba nawet mieszac Odpowiedz Link
rhodeisland O czerwonym winie 26.01.08, 01:44 Do gotowania powinno sie uzywac takiego wina jak do picia, tzn. jesli wino nie nadaje sie do picia, nie powinno sie dodawac go do jedzenia. Nieporozumieniem jest tzw. "cooking wine", kazdy kucharz to potwierdzi. Aniutek, wino nie moze byc "kwasne" jak napisalas. Jesli takie jest, to znaczy, ze jest zepsute, bo np. dostalo sie do niego z jakiegos powodu powietrze. Mlode czerwone wino jest bardzo cierpkie (mozna to porownac do cierpkosci bardzo mocnej herbaty). Im starsze wino tym mniej bedzie cierpkie. Robi sie "mellow" Odpowiedz Link