aniabuzuk Re: polskie czcionki 22.03.08, 04:32 Byl niedawno podobny watek na "Polkach w Stanach". Ktos opisal instrukcje, jak przestawic komp, zeby "odbieral" polskie czcionki. Tylko uwazaj, bo podobno niektore klawisze potem nie dzialaja. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11918&w=77230018 Odpowiedz Link
rafalafar Re: polskie czcionki 22.03.08, 08:38 Klawisze dzialaja wszystkie, tylko niektore skroty klawiszowe(keyboard shortcuts) moga dzialac innaczej. Odpowiedz Link
bolek2006 Re: polskie czcionki 24.03.08, 02:36 Zalezy do czego potrzebujesz. Jezeli do wyszukiwania nazwisk w naszej klasie, to dzisiaj moj syn podal mi ciekawa metode. Otwierasz jakis tekst z gazety.pl i kopiujesz jedna litere, ktorej potrzebujesz i wklejasz ja gdzie trzeba. Dla mnie genialne rozwiazanie. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: polskie czcionki 24.03.08, 22:14 Tez tak robie, choc na inny uzytek bo na nasza-klase to akurat mam alergie ....ostatnio znowu musialam usuwac polskie znaki z pewnego tekstu zeby bylo bardziej wiarygodne ze to moj tekst hehe Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: polskie czcionki 24.03.08, 22:19 Ja zaprogramowalam polskie czcionki w Wordzie, tak ze dzialaja pod tymi samymi klawiszami, jak pod klawiatura "polskiego komputera". Jesli mam cos pisac po poslsku, otwieram Worda i pisze normalnie, jak w Polsce. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: polskie czcionki 24.03.08, 23:02 A ja ostatnia stycznosc z polska czcionka mialam w liceum na zajeciach z informatyki, i nie posiadam potrzeby zupelnej pisania z polska czcionka , powiem wiecej wydaje mi sie to nawet "upierdliwe" ;) Odpowiedz Link
rajka7 Re: polskie czcionki 26.03.08, 02:41 aby wpisac polskie znaki, nalezy uzywac prawego klawisza Alt np. chcac uzyskac litere ą, trzeba wcisnac a i prawy alt jednoczesnie no i dalej analogicznie... tylko jezeli chodzi o ź, to wciskamy x i prawy alt jednoczesnie Odpowiedz Link
moniamm Re: polskie czcionki 26.03.08, 06:16 rajka7 napisała: > aby wpisac polskie znaki, nalezy uzywac prawego klawisza Alt > np. chcac uzyskac litere ą, trzeba wcisnac a i prawy alt jednoczesnie > no i dalej analogicznie... tylko jezeli chodzi o ź, to wciskamy x i > prawy alt jednoczesnie jesli zmienilas juz klawiature na polska to owszem inaczej kicha... Odpowiedz Link
agakoza1 Re: polskie czcionki 29.03.08, 03:12 hahaha, ja tez uwazam to za upierdliwe, ale ksiazke pisze po polsku i niestety musze sie "alt' nawciskac jak glupia:) Odpowiedz Link
moniamm instrukcja 26.03.08, 19:31 musisz wejsc w start ->settings->control panel->regional & language options -> zakladka: languages-> details->add languages-> znajdz polish (polish programmers). Odpowiedz Link