jerry008 12.09.03, 04:21 ....mieszkanie w Chicago....chyba czas na przedmiescia...ale ktore? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 12.09.03, 14:22 Oj to zalezy...gdzie pracujsz bo nie kazdy lubi dojezdzac daleko, ile maksymalnie chcesz wydac na dom...itp Ja mieszkam w Chicago i sobie chwale,choc kogos moze to zdziwic. Z przedmiesc podoba mi sie poludniowy zachod tak +-. Nie podoba mi sie za to na polnoc od Chicago,no moze poza Park Ridge. Kazdy lubi co lubi. Odpowiedz Link
bolek71 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 14.09.03, 04:20 Jerry ja od dawna nie lubie Chicago , a jesli chcesz sie przeniesc za miasto to moge Ci polecic north west szczegolnie Palatine ,Buffalo Grove ,Wheeling i okolice naprawde bardzo spokojnie i zielono !!!! Mieszkam tu juz kilka lat i naprawde nie mam powodow narzekac !!!!!!!!! Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 14.09.03, 16:32 Mi sie bardzo podoba w Medinah,Itasca,ale prace mam w Chicago a nie cierpie daleko dojezdzac. Odpowiedz Link
bolek71 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 14.09.03, 19:36 Itasca jest OK bardzo mile miasteczko i nie jest tak daleko do Chicago !! Nie wiem jak wy ale do szewskiej pasji doprowadzalo mnie szukanie parkingu pod domem gdy wracalem z pracy i musialem szukac miejsca czasem kiladziesiat minut !!!!!!!!!! i to min. byl powod do wyprowadzki z Chicago !!!!!!!!! Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 14.09.03, 21:17 O tak zgodze sie z tym,to jest masakryczne.Mnie ten problem nie dotyczy bo mam garaz a okoliczna ulica nie jest oblegana przez "renciarzy" Ale zima to jest koszmar,jechac do znajomych,jakiegos sklepu ktory nie posiada parkingu itp,istna "wojna krzeselkowa" Odpowiedz Link
jerry008 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 15.09.03, 20:39 ....chyba bede sie sugerowal rankingiem dystryktu szkolnego...Main South jest na czele ale troche za drogo w tym dystrykcie....moze M.Prospect lub Arlington ....zobaczymy zima kiedy rynek stanie ,moze wtedy uda sie "trafic "cos ciekawego....pozdr.jerry Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 15.09.03, 21:22 Mi na szkolach akurat nie zalezy juz i jeszcze. Ale do jesieni poznej lub zimy warto poczekac mysle, sama kupowalam dom w lutym,zupelnie nie planowo wlasnie tez "trafilam" na to co szukalam i jestem do dzis bardzo zadowolona. Dla kazdego cos dobrego :) Odpowiedz Link
eve817 Re: Chyba przestaje mi sie podobac...... 17.09.03, 23:26 Wiem cos o przeprowadzkach na przedmiesica. Wiele lat mieszkalam w Chicago i 3 miesiace temu przeprowadzilam sie do Schaumburg'a. Nie moge powiedziec, ale okolica bardzo mi odpowiada, blisko do sklepow, I-90, I-290 itp. itd. Natomiast z dojazdem to pracy jest prze-chla-pa-ne. Pracuje w downtown i musze dojezdzac do kolejki (Metra), tluc sie w kolejce, i isc ze stacji w downtown. Narazie nie ma problemow bo jest ladna pogoda. Ciekawa jestem jak to bedzie w zimie... A zima tuz tuz... Odpowiedz Link