monie_pl 07.08.08, 07:31 ... bardzo prosze o porzadkowanie forum pod wzgledem wypowiedzi obrazajacych rasowo. Niestety taka wypowiedz zdarzyla sie w watku "Jaka to marka..." Jest to niedopuszczalne! Monika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 10:57 nie wiem dokladnie o ktorej z wypowiedzi piszesz Monie ale... IMO jesli nie obrazamy nikogo, a po prostu nazywamy rzeczy po imieniu ( Muzyna - Muzynem, Zyda- Zydem, czarnoskorego- czarnym) nie wimdze i nie mam z tym problemu. w US poprawnosc polityczna osiagnela szczyty obludy, mysle, ze mozemy sie wypowiadac bez niej. Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 13:13 monie_pl, przeczytalam watek ponownie i jakos ciezko mi zlapac o czym mowisz. Aniutek ma racje, ze poprawnosc polityczna w Stanach osiagnela kuriozalne formy. Nikt tu nad nami z batem nie stoi, a gazeta.pl jest, na szczescie, polskim portalem. Odpowiedz Link
bozena73 Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 15:05 Moniko- sorry ale nie wiem zbytnio o co Tobie chodzi...nie widzialam tam nic niepokojacego, tak jak Ty mozesz lubic Zywiec, tak Irlandczyk lubi Guinessa, rasowo mamy przekonania do pewnych firm, i to jest OK.. np. firma Northface jest tez bardzo lubiana przez ciemnoskorych, ale ja tez sobie tez kupilam ostatnio kurtke tej firmy bo jest wygodna, ciepla.. przeciez mozemy nosic cokolwiek chcemy..w watku tylko pisalysmy o tym ze wlasnie ta firma o ktorej pisala Magda lubiana jest przez Latynosow i ciemnoskorych, to wszystko.. gdzie tu rasism? Odpowiedz Link
monie_pl Wypowiedz... 07.08.08, 19:02 .. o obrzydzaniu marki przez to, ze jest adresowana do Czarnych i Latynosow napisana rpzez Marcysiaw1 naprawde nie wydaje ci sie obrazliwa dla tych dwoch grup spolecznych? Nie mam nic przeciwko temu, ze ktos ten styl okresla jako "gangsta", ze go nie lubi, bo ja takze za nim nie przepadam, ale okreslanie: "po 1: RI nikt nikomu nic nie przypisuje bo po prostu taka jest prawda, akurat szmatki tej firmy i na przyklad wlasnie Fubu czy Ecko noszone sa najchetniej przez czarnych i wlasnie latynosow i tym cociazby obrzydzaja mi najslicznijesza szmatke tych ze firm" jest juz niewlasciwe, bo odnosi sie do grup spolecznych, ale nie marki, gustu. Zadziwia mnie, ze tego nie widzicie... Juz nie mowie o agresywnosci wypowiedzi, ale to inna sprawa. Zdziwiona pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link
skibunny Re: Wypowiedz... 07.08.08, 21:25 monie_pl napisała: > .. o obrzydzaniu marki przez to, ze jest adresowana do Czarnych i > Latynosow napisana rpzez Marcysiaw1 naprawde nie wydaje ci sie > obrazliwa dla tych dwoch grup spolecznych? > > Nie mam nic przeciwko temu, ze ktos ten styl okresla jako "gangsta", > ze go nie lubi, bo ja takze za nim nie przepadam, ale okreslanie: > > "po 1: RI nikt nikomu nic nie przypisuje bo po prostu taka jest > prawda, akurat szmatki tej firmy i na przyklad wlasnie Fubu czy Ecko > noszone sa najchetniej przez czarnych i wlasnie latynosow i tym > cociazby obrzydzaja mi najslicznijesza szmatke tych ze firm" > > jest juz niewlasciwe, bo odnosi sie do grup spolecznych, ale nie > marki, gustu. Zadziwia mnie, ze tego nie widzicie... > > Juz nie mowie o agresywnosci wypowiedzi, ale to inna sprawa. > > Zdziwiona pozdrawiam, > Monika wypowiedz Marcysi jaka jest kazdy widzi; poprostu niektorzy sa wrazliwi inaczej; ja odbieram te wypowiedzi tak jak Ty, ale nie uwazam, zeby nalezalo je cenzurowac:) - ja pamietam jeszcze cenzury z Polski i jestem za wolnoscia slowa:) mozna za to ignorowac:) Odpowiedz Link
aniutek Re: Wypowiedz... 07.08.08, 23:48 Monie :) dokladnie jak Skibunny napisala " Marcysi wypowiedz jaka jest kazdy widzi" hehehehe sliczny texcior,a ten nizej.... no coz rence i nogi sie uginajom ;) rozumiem o co sie zdenerwowalas, jakos umknelo mi to a moze ten pobyt w PL wygladzil mi troche wrazliwosc? Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 20:55 TY Chyba jakas nienormalna delikatnie jestes? A co Ci to przeszkadza? nikogo negrem nie nazwalam i nie powiedzialam tez, ze jestem rasistka, kogo obrazilam? Ciebie? czarna jestes? Twoj pech! Odpowiedz Link
madzia-ny Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 21:39 A moze zamiast o stylach i markach lub modzie powinnismy zalozyc watek o rasach i grupach spolecznych,kazdy sie wypowie czy lubi czy nie lubi i co mu przeszkadza w roznych narodowosciach.Sama sie czasami zastanawiam jak by wygladala Ameryka gdyby Lincoln nie zniosl niewolnictwa,byloby lepiej czy gorzej? Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 21:53 madzia-ny napisała: Sama sie > czasami zastanawiam jak by wygladala Ameryka gdyby Lincoln nie > zniosl niewolnictwa,byloby lepiej czy gorzej? buuaaahhhaaa:)))))) Alez pytanie:)))))))Zajelas pierwsze miejsce:)) Madzia,ty takimi sprawami swojej malej glowki nie zaprzataj, lepiej popatrz jakiej firmy kupic sobie torebczke, do tych okularkow z kotkiem. Odpowiedz Link
inletka Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:02 > > czasami zastanawiam jak by wygladala Ameryka gdyby Lincoln nie > > zniosl niewolnictwa,byloby lepiej czy gorzej? Dziekuje ci! Dawno tak sie nie usmialam. Ja tez mam dylemat. Jakby ziemia wygladala teraz jakby Kopernik nie odkryl ze jest okragla? Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:21 madzia-ny napisała: > A moze zamiast o stylach i markach lub modzie powinnismy zalozyc > watek o rasach i grupach spolecznych,kazdy sie wypowie czy lubi czy > nie lubi i co mu przeszkadza w roznych narodowosciach.Sama sie > czasami zastanawiam jak by wygladala Ameryka gdyby Lincoln nie > zniosl niewolnictwa,byloby lepiej czy gorzej? Odpowiedz na to pytanie wydaje mi sie zawsze oczywista, kiedy probuje cos zalatwic w urzedzie, a po drugiej stronie okienka siedzi czarnoskowa pannica z 10 cm paznokciami i pierzastym badziewiem wpietym w dziwaczna fryzure. Pomimo wszelskich staran nie mozemy sie dogadac. Byc moze to przez to, ze moje zwoje mozgowe zdecydowanie szybciej przerabiaja material. Czy to rasizm? Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:28 Czyzbys wolala widziec te pannice raczej skuta lancuchami???? Twoje zwoje mozgowe zdecydowanie powinny odpoczac. Nie, nie przerabiaja materialu, bo sie wyprostowaly. Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:30 alicjamiodek napisała: > Czyzbys wolala widziec te pannice raczej skuta lancuchami???? Aktualnie, nie zaprzata mi to glowy. Pisalam raczej w formie zartu. Najwyrazniej nikt nie ma tu immunitetu na Twoje zlosliwosci, Alicja. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:36 Zgadza sie - nie ma immunitetu na glupote. Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:42 alicjamiodek napisała: > Zgadza sie - nie ma immunitetu na glupote. Oklaski dla Ciebie. Jak zwykle szybka, blyskotliwa i cieta riposta. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 22:54 Nie ma co sie obrazac. Na drugi raz pomysl. I nie oskarzaj kogos o nieprofesjonalnosc tylko dlatego, ze ma inny kolor skory od twojej. Glupota jest slepa na jej kolor. Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 23:06 alicjamiodek napisała: > Nie ma co sie obrazac. > Na drugi raz pomysl. I nie oskarzaj kogos o nieprofesjonalnosc tylko > dlatego, ze ma inny kolor skory od twojej. > Glupota jest slepa na jej kolor. Tak sie sklada, ze z dziewucha mam doczynienia kilka razy w tygodniu i mialabym wiele do powiedzenia na temat jej profesjonalizmu. Tylko po co. Nie zlapalas zartobliwej nuty. Trudo. Chill-out. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: PILNE! Do Administratorek... 07.08.08, 23:19 taaa. nie zalapalam. Ja czytam to co jest napisane a napisane jest czarno na bialym, Cyt. ________________________________________________________________ Sama sie > czasami zastanawiam jak by wygladala Ameryka gdyby Lincoln nie > zniosl niewolnictwa,byloby lepiej czy gorzej? Odpowiedz na to pytanie wydaje mi sie zawsze oczywista, kiedy probuje cos zalatwic w urzedzie, a po drugiej stronie okienka siedzi czarnoskowa pannica z 10 cm paznokciami i pierzastym badziewiem wpietym w dziwaczna fryzure. Pomimo wszelskich staran nie mozemy sie dogadac. Byc moze to przez to, ze moje zwoje mozgowe zdecydowanie szybciej przerabiaja material. ________________________________________________________________ koniec cytatu. ups, przepraszam, zartobliwej nuty. wiec, co ty sobie teraz dopowiesz - czy ja znasz, czy jej nie znasz, czy z nia spisz, czy wolalbys zeby zbierala bawelne to juz twoj cyrk i twoja malpa. Odpowiedz Link
izabelski Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 00:09 czyli masz do czynienia z jedna leniwa pannica w okienku ktoz ich nie zna .... z Polski - wiele Odpowiedz Link
vdal Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 01:06 haha dokladnie,a nawet tutaj. przejdzcie sie do jakis agencji czy konsulatu zobaczycie bialych "murzynow", bo zalatwianie chyba wolalabym juz przez wyfiokowana murzynke niz przez pania , ktora drze na mnie morde, jakbym byla jej rodzina, zwraca sie do mnie na per ty( w polskim jezyku brzmi to troszke nieprofesjonalnie...jak dla mnie), biurokracja jest do masakry posunieta i wieczna odpowiedz:"nio nie ma", "nio nie da sie nic zrobic","nie mozemy". Przyklad: Jak przyjechalam 3 lata temu na wize narzeczenska nalezalo mi sie SSN, jest to na stronie SSA. ide do SSA.Wzielam nr do polskiego okienka(glupia!!!), bo myslalam,ze moze moj angielski nie jest taki dobry.Pani w okienku do mnie,ze nie przysluguje mi, ja do niej,ze jak nie,a ona,ze musze miec pozwolenie na prace. ja do niej ,ze nie musze,ona uparcie ,ze musze. ja do niej,ze w niektorych stanach wymagaja nawet SSN do zawarcia malzenstwa, to chce mi pani powiedziec,ze nie moglabym wziac slubu??nio nie wiem nic sie nei da zrobic, musi pani miec pozwolenie na prace-odpowiedziala pani.wkur...poszlam do domu i wydrukowalam paragraf ze strony SSA,zeby na drugi dzien rzucic w twarz tamtej pani.Na drugi dzien wkur...podchodze do okienka juz z amerykanka(latynowskiego pochodzenia) i mowie,ze przyszlam wyrobic SSN na podstawie wizy narzeczenskiej. pani do mnie prosze taki i taki dokument. 5 minut pozniej mialam wydruk o przyznaniu SSN.mowie do laski to czemu wczoraj ta pinda mowila mi,ze mi sie nie nalezy,a ona moze ona nie umie czytac:D Nic juz wiecej nie bede zalatwiac przez polska obsluge chyba,ze osobe znam:DNie trzeba byc czarnym,zeby byc poprostu "ciemnym" Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 01:25 no prosze po raz pierwszy i calkiem niechcacy spowodowalam konflikt na forum? powiedzialam to co myslalam i nie uwazam zeby trzeba bylo cos cenzurowac. A swoja droga to chyba czarnoskorzy towarzysze sa bardziej wrogo nastawieni do bialych niz odwrotnie, wiec o jakim rasizmie mowicie? Odpowiedz Link
edytkus Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 04:56 marcysiaw1 napisała: > no prosze po raz pierwszy a nie, bo drugi :) Odpowiedz Link
marcysiaw1 Edytkus 08.08.08, 05:17 nie mow, ze jestes taka pamietliwa hahahha! No drugi faktycznie masz racje aczkolwiek z natury konfliktowa nie jestem tylko czasem zbyt szybko enter nacisne pozdrawiam marta Odpowiedz Link
pan_berbelek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 03:17 dzien dobry, nazywam sie pan berbelek i kiedys bylem slynnym strategiem, ale dostalem sie pod forme nieprzyjaciela tracac przy tym niemalze zycie... jednakowoz przezylem i jakims absolutnym przypadkiem znalazlem to forum... ale wracajac do sprawy... rozpoczalem czytanie watku od prostego pytania na temat jakiegos ciuchu po kilku zdaniach rozpetalo sie prawdziwe rasowe piekielko, postanowilem rowniez zabrac glos, bo wydaje mi sie wolnosc slowa rzeczywiscie jest i kazdy ma prawo do swojej opinii. Ja na ten przyklad nie przepadam za czarnymi( mam nadzieje, ze nikogo nie obrazam tym okresleniem i od razu zaznaczam ze nie mam tu na mysli wszystkich czarnych, ale coz... niestety wiekszosc) z bardzo prostej przyczyny- otoz jestem zmuszany przez rzad Stanow Zadowolonych Ameryki polnocnej na lozenie ze swojej kieszeni na ich egzystencje, do czego wcale nie czuje sie zobowiazany. I juz widze te odpowiedzi, ze jak mi sie nie podoba to moge sobie wyjechac, ze to nie ich wina, ze to Kennedy itd. i oczywiscie sa to argumenty, jednak fakt pozostaje faktem, ze mam prawo to takiej opinii. swoja droga rowniez kiedys sie zastanawialem jak by to bylo gdyby abolicja nigdy nie miala miejsca i co z tego? nie sadze aby takie mysli w prostej drodze prowadzily do palenia krzyzy i zakladania bialych spiczastych czapek, a chyba niektore z pan tak sugeruja... przepraszam ze tak dlugo, jak mnie nie wyrzucicie z forum to chetnie sobie z paniami pogawedze Odpowiedz Link
edytkus Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 05:00 pan_berbelek napisał: > dostalem sie pod forme nieprzyjaciela tracac przy tym niemalze zycie... dzieki lutowi szczescia mozesz teraz docenic zalety forumowych babek, witamy kolejnego rodzynka :) >rozpoczalem czytanie watku od prostego pytania na > temat jakiegos ciuchu to byly okulary ;) Odpowiedz Link
inletka Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 19:46 pan_berbelek napisał: otoz jestem zmuszany przez rzad Stanow > Zadowolonych Ameryki polnocnej na lozenie ze swojej kieszeni na ich egzystencje Zbyt ogolnie i nie wiadomo w jaki sposob jestes zmuszany. Ja sie tak nie czuje. Gdybys wczesniej nie napisal o jaka grupe ci chodzi to pomyslabym o paru innych grupach ale nie o tej grupie o ktorej ty myslisz. Procz tego zastanawia mnie, juz od dawna dlaczego prawie wszyscy polscy mezczyzni nie lubia czarnych? No dlaczego? Prawie nie spotkalam sie z meskim Polakiem by mowil pozytywnie o nich. Czy to jest jakas meska zawisc, zazdrosc czy tylko chodzi o to niby "zmuszanie przez rzad"! Odpowiedz Link
pan_berbelek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 22:22 inletka napisała: > Procz tego zastanawia mnie, juz od dawna dlaczego prawie wszyscy > polscy mezczyzni nie lubia czarnych? No dlaczego? Prawie nie > spotkalam sie z meskim Polakiem by mowil pozytywnie o nich. > Czy to jest jakas meska zawisc, zazdrosc czy tylko chodzi o to > niby "zmuszanie przez rzad"! inletko, ja nie bylbym taki pewny czy to "zmuszanie" jest na niby, bo chyba nie powiesz mi, ze placisz podatki z wlasnej i nieprzymuszonej woli, bo jesli rzeczywiscie tak jest to jestes prawdziwym ewenementem:) ja mam natomiast prawo wiedziec i na co sa pozytkowane moje pieniadze i akurat fakt, ze ogromna ich czesc jest przeznaczana na budowanie nowych osiedli i wdrazanie w zycie coraz to nowszych rewelacyjnych planow polepszenia warunkow bytu czarnej braci, nie podoba mie sie i mysle ze mam do tego pelne prawo. nigdy nie mowilem, ze nienawidze murzynow(ach, znowu to straszne slowo) ale zdanie mam takie jakie mam, moze to dlatego ze mam z nimi na codzien doczynienia:) na tomiast wydaje mi sie, ze kolejnym powodem dla ktorego polacy(faceci) nie lubia murzynow to naturalnie rozmiar przyrodzenia, bez dwoch zdan:)))) kompleksy i jescze raz kompleksy:)))) bardzo natomiast lubie azjatow:) hi, hi, hi Odpowiedz Link
inletka Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 22:32 ze ogromna ich czesc > jest przeznaczana na budowanie nowych osiedli i wdrazanie w zycie coraz to now > szych rewelacyjnych planow polepszenia warunkow bytu czarnej braci, nie podoba > mie sie i mysle ze mam do tego pelne prawo. Oczywiscie ze masz prawo i ja mam prawo popierac to. Nie mam nic przeciwko pomocy biednym. To mnie tak nie razi. Natomiast mi sie nie podoba ze duza czesc moich placonych podatkow idzie na wojne i na pomoc panstwom ktorym absolutnie nie nalezy sie nasza a szczegolnie moja pomoc. > na tomiast wydaje mi sie, ze kolejnym powodem dla ktorego polacy (faceci) nie lu > bia murzynow to naturalnie rozmiar przyrodzenia, bez dwoch zdan:)))) kompleksy > i jescze raz kompleksy:)))) bardzo natomiast lubie azjatow:) hi, hi, hi No to nareszcie wiem. Odpowiedz Link
pan_berbelek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 22:55 inletka napisała: Natomiast mi sie > nie podoba ze duza czesc moich placonych podatkow idzie na wojne i > na pomoc panstwom ktorym absolutnie nie nalezy sie nasza a > szczegolnie moja pomoc. wybacz, nie widze potrzeby dodawania argumentu wojny do dyskusji na temat murzynow, bo jedno z drugim jakos sie nie laczy w tym przypadku. a o jakich biednych mowisz? o tych ktorzy podjezdzaja pod Aldi Bentley'em, ubrani w biale futra i plikiem food stamps w garsci? o nich mowisz? ci ludzie nie sa biedni dlatego, ze jest nedza tylko dlatego ze tak im wygodniej, dlatego ze wiedza ze i tak dostana, tylko prosze Cie nie mow mi ze to wina bialego czlowieka i systemu:) jeszcze raz powtarzam, mam z nimi doczynienia:) a co do wojny to mysle, ze skoro Jasiek Krzak juz rozpetal pieklo z naszych pieniedzy to trudno, niech teraz z naszych pieniedzy pomaga, bo tamci ludzie naprawde tej pomocy potrzebuja. pozdr Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:21 a z tym akurat sie zgodze bez dwoch zdan bo, skoro taki emigrant z Polski czy z innego kraju moze wziac przyslowiowa nawet "lopate" i isc do roboty to niech nikt mi nie mowi ze "czarny" (oczywiscie nie kazdy) nie moze, oni sa po prostu leniwi i tyle, wola zerowac na panstwie i zyc na kuponach zywnosciowych i miec oplacana chalupe, lenistwo w tylku i tyle Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:23 z drugiej strony tylko chyba Polak albo Rusek potrafi w nowiutenkim aucie na siedzeniu rozlozyc recznik po to zeby siedzenie sie nie zabrudzilo hahahaha Odpowiedz Link
beatamc Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:27 eee to jeszczenic. Ja tu widzialam zafoliowane mieszkania, to jest dopiero widok. Wczesniej myslalam, ze to zgrywy w tv. Odpowiedz Link
iamhotep Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:27 Panie B, powtarzasz pan banialuki za komediantami z fouxniusa, komediantem rushem, komediantami z CNN i calej tej intrepid reszty. Jestes pan dowodem na to ze propaganda dziala. Od siedmiu lat mamy ogromne ciecia w budzecie socjalnym dla biednych, w tym czarnych (!!!) podczas gdy budzet pomocy korporacyjnym przestepcom pecznieje. To pana nie boli? Wybawiamy ogromne banki miliardowymi zapomogami, z panskiej kieszeni nota bene, trzymamy przy zyciu bliskowschodniego "przyjaciela" fundujac jego obywatelom, nawet tym nowo nabytym, darmowa opieke, szkolnictwo, wyrzucamy w piaseki Mezopotami 6 miliardow tygodniowo (!!!) a panskie sumienie neka jakis murzyn w benteju i bialym futrze???! Ja nie wiem jakie srodki pan spozywa ale cos mi mowi ze te same co prawicowy komediant rush taki jeden. Piszesz pan ze ludzie w Iraku potrzebuja panskiego grosza szkoda tylko ze ten grosz nie idzie na ludzi, ktorym rozpieprzyslismy wszystko tylko korporacyjnym dojnym krowom z dojsciem. Odpowiedz Link
aniutek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:29 LOL :) sie zgadzam w zupelnosci! Odpowiedz Link
moniamm Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:31 ja tez :) skoro na cos maja isc pieniadze z naszych podatkow, to wole zeby szly na pomoc humanitarna uchodzcom wojennym i ofiarom amerykanskich najezdzcow. Odpowiedz Link
ladybug Re: PILNE! Do Administratorek... 09.08.08, 01:06 iamhotep napisała: > Panie B, powtarzasz pan banialuki za komediantami z fouxniusa, > komediantem rushem, komediantami z CNN i calej tej intrepid reszty. > Jestes pan dowodem na to ze propaganda dziala. > O kurcze, najwyrazniej iamhotep reaguje alergicznie na konkurencje w haremie...No coz, wolny rynek. Witamy panie berbelek. p.s. Dlaczego przy cytowaniu iamhotep pokazuje sie forma " napisala"???? > Odpowiedz Link
pan_berbelek Re: PILNE! Do Administratorek... 09.08.08, 14:24 iamhotep napisała: > Panie B, powtarzasz pan banialuki za komediantami z fouxniusa, > komediantem rushem, komediantami z CNN i calej tej intrepid reszty. > Jestes pan dowodem na to ze propaganda dziala. Och moj Boze! czekalem na cios, ale zeby tak.. I Ty Brudasie.. bo jak mniemam na doczynienia z osobnikiem plci meskiej:)a ja glupi myslalem, ze istnieje tzw. solidarnosc, ale to chyba tylko jajnikow:) a swoja droga to ciekawe, ze po przeczytaniu dwoch postow tak gladko wyrobiles sobie wasc zdanie i opinie na moj temat, jakbys mnie wasc conajmniej znal. otoz nie wiem(chyba wstyd sie przyznac) co to foxniusa(nawet nie wiem jak to odmienic) rush i interpid, a komediant, jak najbardziej(!!) ale za nikim nie powtarzam!! co to, to nie!! wypraszam sobie wasze takie inputacje:) blaznuje na wlasny rachunek, opinie mam wlasne, czasami nawet przemyslenia.. ale trudno i darmo-jestem blaznem mistrzem sceny, zmieniam kapelusze jak rekawiczki, raz do smiechu raz do placzu:) glupoty wypisuje, nie? wszystko powinno sie zgadzac, oj nie trawisz laskawco chaosu, ale skoro masz wacpan takie o mnie zdanie to trudno-wolna wola, ale nie spodziewaj sie pan, ze potraktuje powaznie komentarz dyletanta opetanego wizja przejecia wladzy przez korporacje, wszak dla jednej z nich pracuje, a pomimo to pozostaje wolnym, a wiec w stanie, ktorego pan pojac nie umiesz:) zauwaz wasze, ze pisze od rzeczy, ale staram sie robic to co pan, gdyz o ile sie nie myle rozmowa byla o murzynach nie zas o wojnie, korporacjach oraz kondycjii naszych rodakow na emigracji w Niemczech i Francji. pytasz mnie wasze czy mnie boli? owszem i murzyni i korporacje, ale trzymajmy sie tematu,a poza tym nazywam sie pan berbelek nie zas B. racz wasc uzywac pelnego imienia. a na koniec tej tyrady proponuje panu srodek prosty i skuteczny na stres i wszelkie zgryzoty, a mianowicie fleczerowanie, a wiec dlugie przezuwanie kazdego keska jadla przy jednoczesnym obfitym wydzielaniu sliny- klne sie wasci-bomaba! ja fleczeruje czesto i bardzo sobie chwale:) pozdr Odpowiedz Link
moniamm Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:25 inletka napisała: > ze ogromna ich czesc > > jest przeznaczana na budowanie nowych osiedli i wdrazanie w zycie > coraz to now > > szych rewelacyjnych planow polepszenia warunkow bytu czarnej > braci, nie podoba > > mie sie i mysle ze mam do tego pelne prawo. > > Oczywiscie ze masz prawo i ja mam prawo popierac to. Nie mam nic > przeciwko pomocy biednym. To mnie tak nie razi. Natomiast mi sie > nie podoba ze duza czesc moich placonych podatkow idzie na wojne i > na pomoc panstwom ktorym absolutnie nie nalezy sie nasza a > szczegolnie moja pomoc. > POPIERAM :))) > > na tomiast wydaje mi sie, ze kolejnym powodem dla ktorego polacy > (faceci) nie lu > > bia murzynow to naturalnie rozmiar przyrodzenia, bez dwoch > zdan:)))) kompleksy > > i jescze raz kompleksy:)))) bardzo natomiast lubie azjatow:) hi, > hi, hi > > No to nareszcie wiem. A JA DOMYSLALAM SIE JUZ DAWNO :p Odpowiedz Link
aniutek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:27 echtam to sa tzw urban legends :P Odpowiedz Link
moniamm Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:30 hehehe na marginesie- Aniutek nie wiesz co u Malwinki, nie ma nowych niusow na stronie. Odpowiedz Link
aniutek Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:10 Drogi Panie Berbelku, mam te same sppstrzezenia jednakze dotyczace zupelnie bialych ludzi ze zlotymi zebami, kolejka w sklepie international na brighton beach i jak pieknie spiewnie rozmawiaja az mi sie rzewnie na duszy zrobilo ;) Odpowiedz Link
beatamc Re: PILNE! Do Administratorek... 08.08.08, 23:24 futstempy to ich drugie imie ;) aniutek, pewnie wiesz ile kosztuje utrzymanie mieszkanca brigthton beach, ktory nie przepracowal nawet jednego dnia tutaj. Dziadkowi zlamie sie paznokiec i zaraz karetka go wiezie do lekarza... jak oni to robia? Moze ktos wie. Odpowiedz Link
rhodeisland monie 08.08.08, 04:19 Te same osoby, ktorych uwagi mozna uznac za rasistowskie, beda sie bardzo oburzac gdy ja albo ktos inny napisze cos krytycznego o Polsce, czy Polakach. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Taaa wszystkiemu winni 08.08.08, 06:39 ciemnoskorzy i .... Polacy. >Ja na ten przyklad nie przepadam za czarnymi( mam nadzieje, ze >nikogo nie obrazam tym okresleniem i od razu zaznaczam ze nie mam >tu na mysli wszystkich czarnych, ale coz... niestety wiekszosc) z >bardzo prostej przyczyny- otoz jestem zmuszany przez rzad Stanow >Zadowolonych Ameryki polnocnej na lozenie ze swojej kieszeni na ich >egzystencje, do czego wcale nie czuje sie zobowiazany. Zupelnie to samo slyszy sie wsrod Niemcow i Frnacuzow tyle tylko ze "czarnymi" sa Polacy. Odpowiedz Link
majenkir Re: Taaa wszystkiemu winni 08.08.08, 12:17 Bo wiekszosc z nas jest rasistami/nacjonalistami, tylko glupio sie do tego przyznac ;)). A zauwazyliscie jakie zdanie na temat Amerykanow maja imigranci ogolnie? Odpowiedz Link
izabelski Re: Taaa wszystkiemu winni 08.08.08, 13:53 Jesli imigranci ogolnie maja niskie zdanie o wszystkich mieszkancach kraju do ktorego sie przeprowadzili swiadczy to li i jedynie o ich dwulicowosci i glupocie bo po co mieszkac w kraju w ktorym nie musisz, przyjechales bo chciales i uwazasz ze wszytko w tymze kraju jest do luftu Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Taaa wszystkiemu winni 08.08.08, 23:30 Nie wiem dlaczego nie mozna laczyc sprawy wydawania pieniedzy na opieke spoleczna z pieniedzmi wydawanymi na wojne. Jedne i drugie pochodza z tego samego zrodla - z podatkow obywateli. (Chyba, ze na wojne bozia osobno przysyla.) Najwazniejsza roznica polega na tym, ze na wojne w Iraku wydaje panstwo amerykanskie setki miliardow rocznie, a na opieke spoleczna - kilka, nawet na Izrael i Egipt - po 11 mild. W kazdym spolecznstwie sa ludzie nieprzystosowani, mozna nazywac ich nawet lenie i obowiazkiem cywilizowanego panstwa jest troszczyc sie o tych urodzonych inaczej. Oczywiscie nie tylko pomoca finansowa. W Zachodniej Europie podatki w sumie wynosza mniej wiecej dwa razy tyle niz w USA. Bo pieniadze ida wlasnie na tych, ktorzy nie daja sobie rady inaczej. Na matki, ktore wola siedziec w domu i dostac pieniadze od panstwa, na wielomiesieczne zasilki bezrobotne i nawet tam jest wcale spora grupa po prostu nieprzystosowanych - moze niekoniecznie sa oni czarni. Niestety w calym swiecie moje, nasze podatki nie ida tam, gdzie bysmy chcieli, ale oczywiscie wielu ma recepte, gdzie powinny isc. Np. wszelkie publiczne urzedy w Ameryce sa wiecej niz skromne, a w Polsce przepych, samochody najnowszej generacji dla urzednikow, nieprawdopodobnie wysokie zarobki dla tych i owych. To nie razi? A biale bentleye pod biurami opieki spolecznej to jednak urban legend. Duzo polskich ( i nie tylko polskich) dziewczat bedzacych tu nielegalnie otrzymuje pelna opieke w czasie ciazy, a potem ma ja dziecko chyba do roku czy tp. Co zabrac im, bo moje podatki.... Moze mniej zazdrosci co pisze do tych, ktorzy nie lubia czarnych z powodu tego, ze przejadaja ich podatki, a wiecej zyczliwosci. Odpowiedz Link
moniamm Re: Taaa wszystkiemu winni 08.08.08, 23:35 zyta2003 napisała: > Nie wiem dlaczego nie mozna laczyc sprawy wydawania pieniedzy na > opieke spoleczna z pieniedzmi wydawanymi na wojne. Jedne i drugie > pochodza z tego samego zrodla - z podatkow obywateli. (Chyba, ze na > wojne bozia osobno przysyla.) Najwazniejsza roznica polega na tym, > ze na wojne w Iraku wydaje panstwo amerykanskie setki miliardow > rocznie, a na opieke spoleczna - kilka, nawet na Izrael i Egipt - > po 11 mild. W kazdym spolecznstwie sa ludzie nieprzystosowani, > mozna nazywac ich nawet lenie i obowiazkiem cywilizowanego panstwa > jest troszczyc sie o tych urodzonych inaczej. Oczywiscie nie tylko > pomoca finansowa. W Zachodniej Europie podatki w sumie wynosza mniej > wiecej dwa razy tyle niz w USA. Bo pieniadze ida wlasnie na tych, > ktorzy nie daja sobie rady inaczej. Na matki, ktore wola siedziec w > domu i dostac pieniadze od panstwa, na wielomiesieczne zasilki > bezrobotne i nawet tam jest wcale spora grupa po prostu > nieprzystosowanych - moze niekoniecznie sa oni czarni. Niestety w > calym swiecie moje, nasze podatki nie ida tam, gdzie bysmy > chcieli, ale oczywiscie wielu ma recepte, gdzie powinny isc. > Np. wszelkie publiczne urzedy w Ameryce sa wiecej niz skromne, a w > Polsce przepych, samochody najnowszej generacji dla urzednikow, > nieprawdopodobnie wysokie zarobki dla tych i owych. To nie razi? > A biale bentleye pod biurami opieki spolecznej to jednak urban > legend. Duzo polskich ( i nie tylko polskich) dziewczat bedzacych tu > nielegalnie otrzymuje pelna opieke w czasie ciazy, a potem ma ja > dziecko chyba do roku czy tp. Co zabrac im, bo moje podatki.... Moze > mniej zazdrosci co pisze do tych, ktorzy nie lubia czarnych z > powodu tego, ze przejadaja ich podatki, a wiecej zyczliwosci. ciezko nie zgodzic sie z Toba :). dodam, ze w il panstwo ubezpiecza wszystkie dzieci (niezaleznie od statusu emigracyjnego nie posiadajace ubezp.) do 18 r. zycia. Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: Taaa wszystkiemu winni 09.08.08, 01:08 a propo jeszcze ubezp. w czasie ciazy juz sie za to zabieraja bo na przyklad latynoski rodza jak wsciekle, po dziecku rocznie a i wiecej o ile to mozliwe ale na przyklad zanjoma w Michigan rodzila w 2006 roku gdzie wszysko miala bezplatnie a juz w drugiej ciazy w 2008 roku musiala placic co-payment za wizyty + jakis tam procent za Usg tak wiec juz troche zaostrzaja Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: Taaa wszystkiemu winni 09.08.08, 01:05 Duzo polskich ( i nie tylko polskich) dziewczat bedzacych tu > nielegalnie otrzymuje pelna opieke w czasie ciazy, a potem ma ja > dziecko chyba do roku czy tp. Co zabrac im, bo moje podatki no pozniej to juz to ubezpieczenie ma dziecko a dziecko urodzone tutaj jakby nie bylo wiec obywatel a skoro obywatel to taki sam zreszta jak czarny wiec czemu mialoby nie miec ubezpieczenia, przeciez matce po ciazy sie nie nalezy a dziecko to juz inna bajka Odpowiedz Link