macsue Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 07:27 Poszlo jej o tyle "dobrze" ze odwrocila trend z ostatniego tygodnia kiedy to postrzegano ja jako "joke i embarassment" ale w ogolnym rorachunku ta debata nic nie zmieni i Biden byl oczywsicie duzo lpeszy jesli chodzi o meritum spraw..ona powtarzala slogany a on mial na prawde duzo konkretow do powiedzenia. Odpowiedz Link
tamsin Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 15:15 Joe is Sarah znalezli nawet wspolne punkty odniesienia, jedynie na temat wojny w Iraku zuplenie sie ze soba nie zgadzaja, choc obydwoje sa osobiscie nia dotknieci. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 15:57 A ja po kobiecemu i matczynemu spytam, co robi kilkumiesieczne dziecko specjalnej troski ( i nie tylko specjalnej troski) w ciaglych podrozach, pomieszkiwaniach w hotelach, nieswoim lozeczku - kiedy potrzebuje ciepla, stabilizacji. Przeciez chodzac na przyspieszone kursa na stanowisko w-ce mamusia nie poswieca mu minuty czasu, w tv widac ze zajmuje sie nim nastolatka w ciazy :-)). Jak w rodzinach z marginesu. To wykorzystywanie ulomnego, nieswiadomego dziecka jest dla mnie wstretne. Gdyby mialo dziesiec lat i ciagle slyszalo, jak opowiadajac o mamusi podkresla sie, ze jest inne, bo np. niewidome a mamusia i tak go kocha - chociaz kompletnie sie nim nie zajmuje to byloby w porzadku? Odpowiedz Link
aniutek Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 16:13 nie lubie tej baby ale nie widze tu specjalniego wykorzystywania dziecka, sytuacja przejsciowa, zycie nie zawsze uklada sie tak jak jakbysmy tego chcieli, dla dziecka tez. czy to, ze ma niepelnosprawne dziecko znacy, ze powinna siedziec razem z nim w domu? Biden'ow zalamal sie glos kiedy wspominal o swoich synach, wypadku czy to tez jechanie na emocjach? a moze po prostu emocje? Odpowiedz Link
aneta05 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 16:51 aniutek napisała: > Biden'ow zalamal sie glos kiedy wspominal o swoich synach, wypadku > czy to tez jechanie na emocjach? a moze po prostu emocje? zwrocilam na to uwage i az sprawdzilam co dokladnie sie stalo bo wczesniej nic na ten temat nie wiedzialam, co by nie powiedziec to straszna tragedie facet przezyl, bardzo mu wspolczuje Odpowiedz Link
iamhotep Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 21:45 >choc obydwoje sa osobiscie nia dotknieci. ????? Zarowno syn Sarci jak i syn Joe are shipped to .... Irak. Joe syn dzisiaj. Odpowiedz Link
aniutek Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 16:06 oczywiscie! Kobieta mnie zaskoczyla in plus, rzucala sloganami ale nie zaciela sie, jakos sobie poradzila. Biden rzeczowy. Show, ot i tyle. Odpowiedz Link
aneta05 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 16:48 aniutek napisała: > oczywiscie! > Kobieta mnie zaskoczyla in plus, rzucala sloganami ale nie zaciela > sie, jakos sobie poradzila. Biden rzeczowy. > Show, ot i tyle. > > no wlasnie, tez myslalam ze pojdzie jej gorzej, widac, ze troche pracy w przygotowanie sie wlozyla > > Odpowiedz Link
maruda78 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 16:21 No coz - jak widac i bulldoga mozna nauczyc kilka trickow (a malpe tanczyc). Widac, ze ktos nad nia ostro popracowal. Jej odpowiedzi byly strasznie mechaniczne i caly czas powtarzala te same slogany. No i tym razem lepiej taktycznie podeszla do pytan, do ktorych odpowiedzi nie znala - czyli zmiana tematu. Ogolem - poradzila sobie lepiej niz poprzednio (Catie Couric, anyone?), i nie zrobila z siebie totanej idiotki - czyli dla republikanow do szczescia wystarczy. Czy cokolwiek zmienia to w jej kandydaturze? absolutnie nic, ale to szczegol. Apropos argumentu Zyty - to najwieksza ironia, ze kandydatka kogo jak kogo, ale republikanow zabiera sie za prezydenture z niemowlakiem i malymi dziecmi. No i gdzie te family values? Gdyby dajmy na to Hillary startowala z dziecieciem przy biuscie, rozszarpali by ja na strzepy. No ale kogo ja tu porownuje... Odpowiedz Link
tamsin Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 19:07 maruda78 napisała: No i > gdzie te family values? Gdyby dajmy na to Hillary startowala z dziecieciem przy > biuscie, rozszarpali by ja na strzepy. No ale kogo ja tu porownuje... > I tu sie nie zgadzam, bo zadna Katie Curic nie osmielilaby sie zadac Hillary pytanie "jakie finansowe gazety czytasz, wymien choc jedna" . Mimo, ze Sarah Palin ma poglady z innego bieguna niz moje, uwazam ze media po prostu znecaja sie nad nia i czesto robia to wtemancypowabe kobiety, ktore za wszelka cene buduja wokol Palin obraz "dumb blond", chociaz blondyka to ona nie jest. Odpowiedz Link
maruda78 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 20:09 tamsin napisała: > I tu sie nie zgadzam, bo zadna Katie Curic nie osmielilaby sie zadac > Hillary pytanie "jakie finansowe gazety czytasz, wymien choc > jedna" . Jakie osmielila? Hillary raczej nikt by nie spytal, bo wiadomo, ze je CZYTA i nie mialaby najmniejszych problemow z odpowiedzia. To naprawde nie jest trudne pytanie, ale Palin - sadzac po jej wypowiedziach - czyta co najwyzej People magazine wiec nic dziwnego, ze ja zatkalo. Mimo, ze Sarah Palin ma poglady z innego bieguna niz moje, > uwazam ze media po prostu znecaja sie nad nia i czesto robia to > wtemancypowabe kobiety, ktore za wszelka cene buduja wokol Palin > obraz "dumb blond", chociaz blondyka to ona nie jest. Jej wizerunek jest dokladnie taki na jaki zasluguje, a media sie nad nia 'znecaja' bynajmniej nie dlatego, ze jest kobieta. Jesli juz to moze bardziej dlatego (poza oczywistym), ze zamiast odpowiednio do tego kwalifikowanej kobiety o to stanowsiko ubiega sie pustak z jajnikami i umiejetnoscia puszczania oczka i szczerzenia klawiatury. Ale w sumie, w kraju ktory elektowal Busha nic juz mnie nie zadziwi. Odpowiedz Link
inletka Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 17:02 Ogladalam! Sarah powinna zajac pierwsze miejsce w umiejetnosci mowienia o niczym i nie na temat. Procz tego wypadla OK nic specjalnego nie wnoszac. Nie przypuszczam zeby specjalnie przekonala kogokolwiek do siebie tym wystepem. Ja coraz bardziej utwierdzam sie w tym co wiem. Odnosnie komentarza gdzies tam o niestabilnym zyciu dziecka to nie przypuszczam zeby jemu cos brakowalo. Cyganie i indianie tez ciagle sie przemieszczali i chyba nie odbijalo sie to na dzieciach negatywnie. Mnie bardziej przeszkadza to ze tatus jakos nie pala zapalem by trzymac dziecko tylko jego corka. Wogole nie widze jakos specjalnej czulosci u niego w stosunku do dzieci. Ale to ich sprawa. Widocznie on jest od robienia ich a nie od zajmowania sie nimi. Odpowiedz Link
artremi Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 17:21 Mialam wrazenie ze Bidenowi podoba sie Sarah. :-) Zreszta sie nie dziwie. Biden - stary pryk i troche "plastikowy" - nowe zeby, transplant wlosow, chyba tez operacja kosmetyczna oczu. Sarah jest naturalna i przy Bidenie jest powiewem swiezego powietrza. Trudno ufac Bidenowi, bo przeciez sam mowil ze Obama nie nadaje sie na prezydenta, a teraz zmienil zdanie. Wydaje mi sie ze Biden mimo wszystko jest bardziej uczciwy od Obamy i ze tak naprawde to on Obamy nie lubi. Odpowiedz Link
inletka Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 18:36 Wydaje mi sie ze Biden mimo > wszystko jest bardziej uczciwy od Obamy i ze tak naprawde to on Obamy > nie lubi. A ja mysle ze go lubi i szanuje i uwazam ze calkiem fajna z nich "para" bedzie. Prawda jest ze widzialabym ich na odwrotnych pozycjach, ale coz. "Sarah jest naturalna i > przy Bidenie jest powiewem swiezego powietrza." Naturalna moze z punktu widzenia urody ale nie zachowania. Biden jest wlasnie bardzo naturalny w swoim zachowaniu wlacznie z jego roznymi odruchami i minami. Trudno porownac starszego mezczyzne czyli plec brzydka do mlodej atrakcyjnej kobiety. Normalne ze mu sie oczy do niej swieca. Swiadczy o tym ze jest mezczyzna. Mnie tez sie oczy swieca jak widze madrego mezczyzne. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Show "Sarah vs. Jobi" 03.10.08, 21:55 1.Sarcia pokazala wszystkim jak poznac republikanskiego glaba - wyglada na to, ze przecietny republikanin lamie sie pod ciezarem zwyklego trzysylabowego slowa "nuclear". 2. Sarcia wyglada jak stara konserwa w nowej szacie - perky, vacant, contemptuous, proudly anti-intellectual, and programmed to within an inch of her life. A relentless, belt-fed drone set to full-auto, firing a short, Neocon-approved list of "Eye-Rak", "The Seeerge Werks", and the "White Flag Of Seerrender" phrases. Odpowiedz Link
bella41 Re: Show "Sarah vs. Jobi" 04.10.08, 01:52 Biden byl bardzo swobodny, choc skupiony, byl bardzo dobrze przygotowany do debaty(!), Sarah przygotowana byla, ale,IMO, raczej nie do debaty, ale do przemowy:)jedyne jej kontry to powtarzanie tego, co juz powiedziala on byl w swoim zywiole i byl bardzo wiarygodny podobal mi sie, choc rozczarowala mnie jego lysina, ktora zobaczylam na koniec:)))) Obamie zarzucaja brak doswiadczenia, jednak do braku doswiadczenia Palin baaaardzo mu daleko co by nie mowic, kobieta nie ma charyzmy i sily Hilary i nawet jesli wygraja bedzie jej bardzo ciezko sie przebic, mimo stanowiska Odpowiedz Link
ania_2000 Sarah's Palin Debate Flow Chart" 04.10.08, 02:53 farm4.static.flickr.com/3091/2909496470_d751e8a3dc.jpg?v=0 Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Sarah's Palin Debate Flow Chart" 04.10.08, 04:28 A ja myslalam, ze to tylko mnie sie wydawalo, ze ona jakos dziwnie wymawia "nuclear";).To puszczanie oczka tez zupelnie w stylu Busha. Nawet nie chce mi sie myslec co bedzie jak ja wybiora. Zdecydowanie bede glosowac na Obame. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Sarah's Palin Debate Flow Chart" 04.10.08, 05:36 Niektorym pomylila sie tutaj debata z wyborami miss. Ze Jobi nie taki swiezy, bo to i nowa klawiatura i przeszczep i zmarszczki, a naprzeciw swieza Alaskanka z prawdziwymi zabkami, tyle ze najbardziej pokazywanymi, kiedy mowilo sie o wojnach w Iraku i Afganistanie. Zapewne prezenterka prowincjonalnej tv bylaby dobra, ale juz nie w NY, gdzie trzeba miec osobowosc i mozg. Jak widac na v-ce nie potrzeba. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Sarah's Palin Debate Flow Chart" 04.10.08, 05:45 Tak mi sie wydaje, ze jednak nie ulegl jej czarowi, na wstepie Sarah w momencie przywitania przyzwolila, zwracaja sie do Jobi po imieniu, zeby mowil jej Sarah. A on ostentacyjnie zwracal sie do niej wylacznie governer, moment pozniej mowiac do prowadzacej dziennikarki Gwen, kiedy zupelnie dobrze obyloby sie bez tego slowa. Pamietam sprzed laty wywiad Barbary Walter z Castro. Tam bylo wyraznie widac, ze stary wyga Castro "flirtuje" z dziennikarka. Prosze sie nie dopisywac, ze jak mogl zauroczyc sie starym pudlem, przeciez on byl jeszcze starszym pudlem. Odpowiedz Link
artremi Re: Sarah's Palin Debate Flow Chart" 04.10.08, 16:29 To ze Biden jest caly plastikowy akurat mi tak bardzo nie przeszkadza. Duzo gorsze jest moim zdaniem, ze wykorzystuje smierc swojej zony zeby zlapac naiwnych ludzi. Bardzo czesto mowi, ze jego zona zostala zabita przez pijanego kierowce na kilka dni przed Bozym Narodzeniem, gdy jechala z dziecmi po choinke. Tylko fakt ze jechala z dziecmi sie zgadza. Jak wiemy, Amerykanie nie czekaja do samych Swiat zeby kupic choinke i maja ja w domu na pare tygodni wczesniej. Takze kierowca ciezarowki nie byl pijany jak twierdzi Biden. Policja stwierdzila, ze zona Bidena po prostu wpadla pod ciezarowke gdy skrecala. Kierowca ciezarowki byl kompletnie niewinny. Mysle ze w Daleware Biden jest dobrze znany i dlatego zdobyl niewiele glosow w prawyborach i musial sie od razu wycofac. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Sarcia i Bush 2000 04.10.08, 18:15 debate clips, side-by-side montaz, widzial ktos wczoraj na MSNBC? Widac ze ci sami ludzie co tresowali Busha w 2000 teraz tresuja Sarcie. Slowo w slowo te same puste frazesy, change is coming and mavericks and all of that other crap. Mam nadzieje, ze ludzie Obamy tez widzieli ten segment:) Super. Odpowiedz Link
iamhotep Re: link jeszcze jeden 04.10.08, 19:52 thinkprogress.org/2008/10/03/bush-palin-08/ Odpowiedz Link
inletka Re: link jeszcze jeden 05.10.08, 19:34 Ale wielu mezczyzn lapie sie na jej urok osobisty a to wystarczy by wielu z nich przestalo mylec racjonalnie i glosowalo na jej piekny usmiech i oczko do nich puszczone. O to przeciez chodzilo. Odpowiedz Link